• 2014-03-19
  • 7

finnar

Många lider av finnar, jag hade en hel del själv när jag var yngre och det är inte helt borta än. Att ha en fin hy är jätteviktigt för att känna sig fin, en finne i pannan kan nästan förstöra en hel dag!

Det finns många myter inom detta ämne, och dessutom slarvar många med huden vilket gör problemet värre. Här kommer mina 10 bästa vardagstips som tåls att ha i bakhuvudet:

1. Hudvård i samma serie
Det finns många hudvårdsmärken som hjälper mot akne, alla märken passar inte alla, utan man måste känna sin hy och testa sig fram för att hitta det som fungerar. Det viktigaste är dock att ha alla produkter i samma märke, du bör exempelvis inte ha en rengöring från Neutrogena, en dagkräm från ACO och en ansiktsvatten från Vichy, då får inte huden balans. Satsa på en hel serie istället!

Det är också viktigt att faktiskt använda produkter som är anpassade för ansiktet, schampo eller duschkräm är ingen bra idé och handtvål är big no no om du vill ha en fin hy. Huden i ansiktet är så tunn och känslig! Om du byter hudvård så ska du också vara beredd på att du kommer få sämre hy i början, innan huden vänjer sig. Ha tålamod och byt inte hudvård innan en viktig fest eller liknande.

2. Torka inte ut finnarna
Många tror att man ska torka ut huden för att bli av med finnarna, detta stämmer inte! Om du hela tiden torkar ut huden, så kommer den producera mer och mer fett för att kompensera och då blir problemet bara värre. Undvik produkter med olja, men välj en som ger mycket fukt.

3. Bra smink
Har du finnar och använder en foundation från H&M, ja då har du svaret på problemet. Har man lätt för att få finnar så är det viktigt att välja smink med omsorg, gärna mineralfoundation som är lätt på huden och låter den andas. Nudh minerals foundation t.ex. kostar 199kr och innehåller bara mineraler – inga tillsatser som huden kan reagera på!

mineralsmink

4. Tvätta bort sminket varje kväll
Var noggrann med att tvätta bort sminket varenda dag, detta slarvar MÅNGA med och vill man bli av med sin akne så är detta absolut ingen detalj att vara vardagslat med. Huden måste dels få vila ibland, och när du tvättar bort sminket så tar du dessutom bort orenheter så som avgaser och smuts som trängt sig in i porerna under dagen och skulle ha gett dig finnar.

5. Byt sängkläder ofta
Även fast det inte syns, så samlas det massor av svett, flott, dreggel (?) och bakterier i våra sängkläder. Att lägga sig med nytvättat ansikte på en gammal huvudkudde är inte alltid det snällaste mot hyn. Byt sängkläder ofta, speciellt kudden, så slipper din hy lida under natten!

säng

6. Akta ansiktet från hårprodukter
Hårprodukter så som hårspray och torrschampo kan täppa till porerna, vilket i sin tur ger upphov till finnar. Håll undan ansiktet ordentligt när du fixar håret!

7. Rengör mobilen
Vet du hur mycket bakterier och smuts som sitter på din mobil? Rengör den ofta, med en våtservett exempelvis, så slipper du förvärra din akne genom att gnugga in smuts direkt i ansiktet.

Mobile-Phone-Tariffs-A-Guide-For-The-Mathematically-Challenged

8. Drick mycket vatten
Vatten får kroppen att göra sig av med slaggprodukter, så drick rikligt med vatten varenda dag så renas huden inifrån.

9. Tvätta dina sminkborstar
Sminkborstarna är en riktig bakteriefälla, tvätta minst en gång i veckan och desinfektera gärna med ”sminkborst-sprit” före varje användning.

IMG_9185_zps7713dddd

10. Göm finnen
Jag kommer ta upp detta med att täcka finnarna med smink i ett annat inlägg inom kort. Men om du har fått en finne som du stör dig på, så kan du kamouflera den genom att få den att se ut som en skönhetsfläck istället! Måla en brun prick ovanpå finnen, så ser det bara ut som en vanlig leverfläck och ingen kommer tänka på den. (Detta går dock inte på jättestora finnar)

Hoppas inlägget var till hjälp! Vill ni ha mer tips så kika in på min andra blogg Imakeyousmile.se :)
Kram, Helena

Kommentarer

SabinaX 4 år sen

Hello admin i see you don’t earn on your blog. You can earn additional bucks easily, search on youtube for: how to
earn selling articles

Emma377 5 år sen

Tabletter mot akne – bit.ly/1AzLsXI
Började ta den när jag hade hemska akne utslag, dom började försvinna och sen dess har jag använt den som förebyggande.

Milla 6 år sen

Tack så mycket. Ska testa. :)

Frida 7 år sen

Bra tips :)
Jag undrar om du rekommenderar bareMinerals.

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Hej! Jag tycker att BareMinerals är bra, men jag personligen föredrar produkter med så lite tillsatser som möjligt och då är inte BareMinerals det självklaraste valet. Många med känslig hy klarar inte av att använda BareMinerals p.g.a. vissa tillsatser!

Rebecka 7 år sen

Åh gud vilka bra tips :D

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Kul att du gillar! Hoppas dom var till hjälp :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam