IMG_4547

Långa vackra ögonfransar vill vi alla ha – Här kommer därför lite tips på hur du både får dom längre och starkare, men även hur du sminkar dom snygga!

1. Gnugga inte i ögonen
Detta är en av de största anledningarna till varför man har korta och slitna ögonfransar, man är för oförsiktig med dom. Gnugga inte ögonen på morgonen, och använd en effektiv sminkborttagning. Fukta en bomullstuss med removern och låt den ligga en stund på ögonen så att sminket hinner lösas upp. Då slipper du gnugga så mycket för att få bort sminket!

 

60753

 

Yves Rocher har en bra sminkborttagning som fungerar jättebra även på vattenfast smink, denna använder jag varje dag!

2. Böj ögonfransarna
Fransarna ser längre ut om man böjer dom, men det är viktigt att göra det på rätt sätt och gärna inte exakt varenda dag då det faktiskt sliter mycket på ögonfransarna.

* Böj ögonfransarna före mascara, när fransarna har mascara på sig så är dom stela och kan knäckas av om man böjer – ungefär som om man går ut med blött hår på vintern.

* För att få en snygg böjning på fransarna så kan man dela upp böjandet i tre delar. Böj först längst in på fransarna, sedan mitten och sist i topparna. Då får du en mjukare böj!

* Eftersom det sliter på fransarna att böja dom med ögonfransböjare, så bör man skippa det vissa dagar för att låta fransarna vila lite. Då kan man istället använda sina fingrar! Applicera mascara, och tryck sedan upp fransarna genom att lägga fingret emot en stund.

* Ögonfransböjare med värme är att rekommendera för dig som vill böja varje dag! Den fungerar ungefär som finger-principen i förra punkten, att man böjer fransarna genom att trycka dom uppåt istället för att klämma dom som man gör med en klassisk ögonfransböjare. Dock är denna batteridriven och mer effektiv eftersom den ger värme, och eftersom mascaran fungerar som värmeskydd så sliter det inte alls på fransarna!

IMG_9189
Ögonfransbörjare med värme.

3. Välj rätt mascaraborste
Det finns inte en mascara som är den perfekta för alla, det beror helt på vad du har för fransar och vad du vill ha för effekt. Vissa vill ha mycket volym medan andra hellre vill ha en naturlig look med väldigt separerade strån.

Detta har jag skrivit mer detaljerat om i en annat inlägg som ni kan läsa här!

olika-mascaraborstar

 

4. Mascara med fibrer
Vill man hjälpa fransarna lite på traven så kan man välja en fibermascara! Det finns två olika varianter på fibermascaror idag, antingen med fibrerna inblandade i mascaran eller på en hylsa på sidan av.

Fibrerna ”bygger upp” fransarna och gör att de blir längre. Det gäller dock att vara försiktig med dessa mascaror, kommer det för mycket fibrer så kan de se rufsiga ut.

En fibermascara med fibrerna iblandade appliceras som en vanlig mascara, men en fibermascara med fibrerna bredvid appliceras som följande:
* Applicera mascara
* Borsta på ett lager med fibrer
* Applicera ännu ett lager mascara så att fibrerna smälter in bättre

IMG_4547
På denna bild har jag en fibermascara med fibrerna i en hylsa på sidan av, från Sheer Cover.

5. Tunn eyeliner
Måla inte din eyeliner för bred om du har korta fransar, de ser mycket längre ut om du har en tunn eyeliner!

6. Applicera mascara
Ett tips när du applicerar mascara, är att inte borsta alla stråna rakt uppåt. Om du borstar de innersta stråna mer mot näsan, de mittersta stråna uppåt och de yttre stråna åt sidorna, så får du mer en solfjäder-effekt och dina fransar kommer se fler ut och ditt öga större!

Har du dock hängiga ögon i ytterkanten, så kan du borsta även de yttre stråna uppåt, då lyfter det ögat lite mer.

7. Mascaratips!
Som sagt så beror mascaravalet mycket på dina egna fransar och vad just du vill ha för effekt, men mina två favoritmascaror just nu är Oriflame The ONE Volume Blast Mascara samt Lumene Cloudberry Volym Serum Mascara. Båda är gummiborstar och ger både separerade fransar + volym, och jag tror att det är mascaror som många kommer gilla.

mascaratips

 

Hoppas tipsen var till hjälp!

Mer tips samt sminkningar hittar ni på Imakeyousmile.se, som alltså är min sminkblogg som jag uppdaterar varje dag :)

Kram, Helena

Kommentarer

emma 5 år sen

Miralash Ögonfransserum – bit.ly/1NhdDDi
Har använt serumet ett antal månader och är supernöjd! Mina fransar har blivit långa, mörka, tjocka och starka.

Svar på kommentaren:
Moa 5 år sen

Googla heated lash curler

Martina 4 år sen

Jag har provat Xlash Ögonfransserum, väldigt bra och ger ganska snabba resultat. Kändes som att jag fick längre ögonfransar efter kanske 4 veckor. Verkligen värt att testa =)

Cinderellastore 5 år sen

Använda ett bra serum på fransarna är även är mitt tips :) speciellet till fransar som har slitits mycket av ögonfransböjare eller om du gör regelbundet ögonfransförlängning

Emma 7 år sen

Vart kan man hitta en sån ögonfransböjare med värme som är på bilden? Har letat överallt på internet men hittar inte en sån som är på bilden. Sjukt tacksam för svar av någon som vet! Tack <3

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Jag använder en från märket Blinc, det är superbra! Finns på Eleven.se http://eleven.se/blinc-heated-lash-curler-774.html Kram!

Annie 7 år sen

Bra tips!!:)

Anonym 7 år sen

Skaffa en egen blogg istället för att blogga på Zaras blogg :)

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Hej ”Emiliapiggys”! Om du trycker på Zara-fliken så ser du bara Zaras inlägg :)

Lisa 7 år sen

Helena har en egen hemsida med blogg som heter I make You smile.
http://www.imakeyousmile.se/
Riktigt bra sminktips faktiskt. Tack för det Helena !

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam