Finnar är jättevanligt och absolut inget att skämmas för, men jag som själv fick finnar väldigt tidigt (redan innan tonåren) och även blev retad för det, vet hur skönt det är att kunna gömma dom ordentligt!

Jag brukade alltid lägga flera tjocka lager foundation för att täcka mina finnar, vilket resulterade i ett väldigt onaturligt och kakigt resultat och dessutom lyste alla finnar igenom efter några timmar i alla fall – och då var jag både översminkad och finnig.

Det bästa sättet är att täcka utan att behöva lägga så mycket smink, då syns finnen mindre, sminket blir mer diskret och dessutom mer hållbart! Även om man har massor av finnar så har man ofta områden där huden är fin, kring ögonen och vid käkbenen exempelvis. Dom områdena vill vi ju inte täcka med smink i onödan, och man får en mycket naturligare helhet om man bara täcker där det behövs istället för att lägga ett tjockt lager i hela ansiktet.

concealer

Mitt tips för er med akne är mineralpuder, det är skonsamt för huden (vissa märken med tillsatser kan man få kliande hud av, välj ett med så lite ingredienser som möjligt) och dessutom är det enkelt att lägga mer på ett ställe och mindre på ett annat utan att det ser ojämnt ut. Jag använder nudh mineral som är 100% mineraler helt utan tillsatser!

För att täcka finnar rekommenderar jag grön concealer. Det är nämligen så att grönt neutraliserar rött (ni kan läsa mer om det i mitt tidigare inlägg) och man behöver ytterst lite för att få bort den röda tonen. När du sedan lägger foundation så jämnar den ut hudtonen där och du behöver sällan mycket mer än vanligt för att finnen inte ska synas alls :)

täcka-en-finne

1. Återfukta huden. En fet hy behöver alltid fukt (dock inte krämer med olja) främst för att må bra och slippa fler finnar, men också för att grundsminket ska sitta bättre. Foundation fäster sämre på en torr yta.

2. Dutta pyttelite grön concealer på dina röda finnar, ta hellre för lite först och lägg på mer om det behövs. Var försiktig så att det enbart appliceras på det röda, den gröna concealern neutraliserar rött men på hudfärgen kommer den se grön ut.

3. Applicera ett lager foundation i hela ansiktet, lägg på lite extra på de områden du eventuellt behöver mer täckning.

4. Ta med dig ett transparent puder och en puderborste i handväskan, då kan du enkelt bättra på om du blir oljig under dagen!

Glöm inte att jobba in sminket i huden när du applicerar, massera in det i porerna och alla ojämnheter – då behöver du mindre smink, och resultatet blir mer naturligt och hållbart. Om man bara duttar på allting försiktigt så kommer det lättare ”falla av” under dagen.

Produkterna jag har använt till detta finns på iMys.se, jag använder deras foundation i nyansen Soft Latte (länk), och concealern heter Covers Red (länk).

Hoppas mina tips var till hjälp! :)
Kram, Helena

Kommentarer

rim 7 år sen

Hej!
Snälla skulle gärna vilja få tips, jag har jätte många finnar och vet inte vad jag ska göra, ska jag använda foundation, eller ska jag sätta på concealer och lite bb cream och sedan puder. Vill ha en så naturlig sminkning som möjligt. Skulle jag kan kunna få tips på produkter som skulle hjälpa mig täcka alla finnar och samtidigt få det att se så naturligt ut som möjligt. Gärna några produkter som går att köpa i sthlms butiker ;)

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Hej! För att få en så naturlig täckning som möjligt (som ändå täcker) så rekommenderar jag att du gör exakt så som jag beskrivit i inlägget! :) Concealern jag har använt är dessutom lätt bakteriedödande vilket är suveränt på en hy med akne. Du kan använda både den gröna concealern och den ljusa från samma märke om dina finnar är mörkröda, då får du bort både den röda tonen samt mörkheten. Lägg sedan två lager mineralpuder som du masserar in ordentligt i huden så att du buffrar in det i alla porer och ojämnheter. Ju mer du arbetar med borsten, desto naturligare resultat får du och du kommer inte behöva ha lite mycket smink i ansiktet :) Nudh mineral finns tyvärr inte i någon butik i sthlm just nu, men det finns på imys.se :) Hoppas du är nöjd med svaret!

Annster 7 år sen

Bra tips :)

Sara 7 år sen

Jätte bra inlägg! Undrar däremot hur det funkar om man har torr hud, vilket jag har?

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Det fungerar bra ändå! Men som sagt så måste du återfukta ordentligt innan, för torra produkter fäster inte lika bra på en torr yta. Men om du smörjer in dig med dagkräm och sminkar bara en stund efteråt så att huden inte har hunnit bli snustorr så går det hur bra som helst :)

kikki 7 år sen

På bilderna när man fick se före,sedan med det ”gröna pudret” och sen sist med foundation.Vilken foundation använder du? Vilken ton och märke och allt? Skulle vara till så mycket hjälp för mig om du skulle svara på min fråga.Hela inlägget om finnar var till stor hjälp för mig.Tack på förhand :)

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Vad härlig att inlägget var till hjälp! Förlåt om jag var otydlig, allting jag använder är alltså från nudh mineral som är länkade i texten. Nudh mineral foundation i nyansen soft latte, och nudh mineral concealer covers red. Nudh mineral finns att köpa på imys.se! :)

Johanna 7 år sen

ÅH VILKET BRA TIPS

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

Här kommer ett gammalt hederligt sminktips a la Carrie Bradshaw i Sex and the City, ett tips som hon berättar i ett avsnitt att hon brukade använda när hon var yngre. Det…