IMG_3138 IMG_1655

Jag kan börja med att berätta att hatar missbuk av alla slag. Känslan av att vara beroende av någonting måste vara förjävlig. Att låta sin vardag, sina pengar och tankar kretsa kring den abstinens man har och för drogen du brukar. Tycker det är lika larvigt varje gång när jag ser mina kompisar svettas och blir irriterade för att dom inte hann ta några bloss under lunchrasten och hur den orökta ciggen bränner i jackfickan och skriker ”rök mig dååå!”. Sedan finns det ju så klart andra som är beroende av mer än cigarretter och socker.  Jag pratar om det allt för populära plantan som alla tycks älska – Cannabis! 

”Men det är inte så farligt! Det finns ingen som har dött av en överdos. Titta på alkohol! Där dör ju fan folk hela tiden om man dricker för mycket” Det är svårt att argumentera mot det påståendet, för det är sant. Folk dör faktiskt av alkoholförgifting, medan ingen dör av en cannabisöverdos. Trots det har vi systembolaget, dit man går för att enbart köpa alkohol, och det är helt lagligt om man är 20 år! Visst är det ändå lite konstigt? I Sverige har vi druckit alkohol i alla tider. Man har alltid velat ha ett ”livsnjutarmedel”. Om alkoholen skulle uppfunnits idag skulle den med stor sannolikhet aldrig blivit laglig. Men eftersom vi är ett utav starkspritländerna och associeras stolt och gärna med våran vodka, och vårat drickande ligger så djupt inbäddat i svensk kultur, skulle det aldrig accepteras att helt plötsligt någon skulle förbjuda alkoholen. Domarna, regeringen och riksdagen sitter nog själva mer än gärna och smuttar på ett glas vin till middagen. Om man förbjöd alkohol skulle Sverige skulle se ut som USA under tidiga 1900-talet då man smugglade in extrema mängder alkohol och sålde allt på en svart marknad styrd av maffian, utan någon som faktiskt kontrollerar vad det är som egentligen befinner sig i flaskan. För att inte glömma att staten hade förlorat ofantliga mängder pengar. Det är lättare att säga nej till något som är relativt nytt, som inte funnits i vår kultur innan. Cannabis känns läskigt. Främmande. Det är inte många barn som får se sina föräldrar sitta med en joint och äta lite ost efter maten, för sådant gör man helt enkelt inte. Många hävdar att om man införde en lag på att det fick säljas, som i Amsterdam, skulle kriminaliteten och gängen minska. Man skulle ta hög skatt, precis som på alkohol, så Sveriges ekonomi blev bättre. Dock skulle kriminaliteten inte försvinna helt. Hur många här har inte köpt sprit av en langare?

Enligt mig är det sämsta med främst cannabismissbruk inte själva skadorna av brukandet, utan att skiten är så lätt. Lätt att få tag på, lätt att röka, lätt att gömma, lätt och förneka och lätt att dölja. Vem fan hade satt sig på en parkbänk, i vår ålder, en vanligt eftermiddag och sänkt en halv vodka? INGEN. Vem hade kånkat med sig ett flak till skolan och satt sig på rasten och klunkat i sig 8 bärs? INGEN. Men det är bra mycket enklare att tända en joint. Eftersom det är så enkelt sker det oftare. Och helt ofarligt är det faktiskt inte. Aktiva ruset håller sig i 2-3 timmar men cannabis är fettlösligt, vilket innebär att THCt kan vara kvar i flera veckor och påverka nervsystemet. När du vaknar upp efter en baksmälla har du inte alkoholen i kroppen nästa dag och är du provat har du på något sätt sagt ”ja” till cannabis. Att det är okej. Sen finns det folk som bara provar, och så inget mer med det, men det är lättare och stå fast vid ett nej än att säga nej efter du redan provat en gång – för så farligt var det ju faktiskt inte, tyckte du.

Cannabis har även fått en ”cool”-stämpel. Hur många kommentarer fick inte jag om hur jävla braaaa jag är för att jag har på mig en tröja med weed? Haha. Hur många artister och förebilder postar inte bilder med weed, weed, weed och weed? Hur många kommentarer hade jag fått om jag hade på mig ett linne med massa champagneglas? Noll, I guess. Varför är det sexigt att vara beroende? Hade det varit sexigt att vara alkis? Varför är det sexigt att låta en drog påverka ens liv. Titta på Rihanna. Hon är konstant hög. Vad är det för liv?  Helt ärligt nu. Förstår ni hur mycket hjärnceller hon bränner bort, på samma sätt som alkoholister som ständigt är fulla bränner bort sina. Förstår ni hur seg hon är? (nu pratar vi heavy missbruk). Det är ju trots allt ett aktivt val, att börja röka. Men startsträckan att bli beroende av cannabis är definitivt minimal i jämförelse med alkohol. Jag tycker det är dumt att jämföra alkohol och cannabis, då det är två helt olika berusningsmedel men jag tycker den största och viktigaste skillnaden är att alkohol är lagligt, det är inte cannabis. Inte just nu i allafall. Jag tycker ni ska läsa Adiams inlägg HÄR om en viktig händelse, som tyvärr är rätt vanlig bland bekanta och vänner till mig. Jag är kluven, helt ärligt.

2014-04-25 Zara

Kommentarer

Julia 5 år sen

”Är det sexigt att vara alkis” hhahah inte i nån värld alls :/

Oskar 5 år sen

Speciellt nytt och spännande är det knappast. ”Första gången dess användning som drog nämns i skrift är i Indien där den milt narkotiska drycken bjang förekommer i Atharva Veda som dateras till 2 000–1 400 f.Kr. Drycken bereds av torkade cannabisblad, frön och stjälkar från cannabisplantor av både han- och honkön, vilda som odlade”.

Wilma 6 år sen

Vart har du köpt toppen? :)

Damien 6 år sen

Du är ju helt klart på rätt väg. Cannabis är farligare olagligt än lagligt, och när det är kriminaliserat kan folk bli straffade för missbruk. Om det legaliseras, skattas och regleras kan folk som missbrukar få hjälp, från en växande ekonomi, och man kan föra en mer human narkotikapolitik.

Svar på kommentaren:
Erik 6 år sen

Word brother! :) Bara att hänvisa till Colorados nya förhållningssätt. Brottsligheten har sjunkit (naturligtvis) i och med att man slutar lagföra de som tar sig en spliff efter jobbet.
Men även våldsbrott har minskat, till stor del kan man gissa att det är färre som super till och går på krogen. (Det ser man ju i sverige, minst ett slagsmål varje kväll på helgerna)
Och polisen får även möjlighet att prioritera Andra brott.
Sen givetvis möjligheten av kontrollera försäljare, slutkonsument och förhindra att pengarna ”lämnar landet” eller hamnar i ”kriminella ligor”.

Lätt att jag ska sadla om och starta en coffee shop ifall vi nu lyckas fixa lagstiftningen i Sverige :)

Arne Larssons 7 år sen

Det är alltid lika roligt att se reaktionen på ”flummare”när man påpekar att braj är olagligt i sverige:sedan om det inte passar som anledning så är det helt jävla fritt att flytta till Amsterdam, Köpenhamn eller andra länder där det är lagligt

Jimmy 7 år sen

Folk som drar i sig droger måste ha ett väldigt lågt intellekt samt ett otroligt tråkigt liv.

Svar på kommentaren:
Robin 6 år sen

Då antar jag att du inte tagit antibiotika, hostmedicin, treo (eller andra huvudverks tabletter) och självklart alkohol. Alla dessa är droger (därav kallas apotek på engelska för just DRUGSTORE), de påverkar ditt kropp kemiskt, enda anledningen att ”medicin” inte kallas detta är på grund av propaganda som bedrivits sedan 20-30 talet i USA, det började med bland annat en man som heter William Hearst (och många andra, bland annat företag som utvecklar medicin) som skulle förlora miljoner på grund av alla egenskaper som Cannabis har, då menar jag inte bara medicinska utan även möjligheten att göra material som liknar papper men är mycket starkare, material att göra kläder med och även material som är lika starkt som metall till bilar och även olja för att driva bilar och maskiner.
Det är klart att det finns negativa egenskaper hos Cannabis också, men de är långt ifrån lika många som de positiva.

Ellie 7 år sen

Jisses…. efter detta inlägg blev jag ännu mer sugen ._.

Linda 7 år sen

Vikigt att tänka på är att weed och likande ofta är en inkörsport till andra droger som verkligen är farliga och fuckar upp människans liv.
Så det är kanske inte att röka på ett par gånger som är det farliga i de stora hela, men vussa personer är av diverse anledningar mer mottagliga för att fastna i ett osunt bruk av alkohol och droger än andra, och för de personerna är de viktigt att hålla nere bruket av alla droger samt alkohol. För ett bättre samhälle där så många som möjligt mår bra <3

Svar på kommentaren:
Erik 6 år sen

Linda: Jag skulle bara vilja påpeka att den ”så kallade” gateway teorin är motbevisad för länge sen. Men, ja, det finns folk som har anlag för missbruk, och det finns de som är uppväxta i en utsatt miljö och för den delen missbrukar för att fly från verkligheten.
Folk som fått en sen ADD/ADHD-diagnos kan redan ha fastnat i ett missbruk pga självmedicinering. Har en bekant som började bruka både cannabis och amfetamin för att kunna vistas och koncentrera sig på skolan. Men problemet var ju att han började umgås med kranarnas bekanta så det spårade ur. Han är nu ren sen ca 3 år tillbaka. Men då har han givetvis tagit avstånd från alkohol också för att han inte vill hamna i spiralen neråt igen.

Men statistiskt sett, så är det mindre än 10% av de som röker gräs/hasch som fastnar i ett beroende, och beroendet i sig är mer psykiskt, så låter man bli att röka 1 vecka så är man tillbaka på 0. Till skillnad från ”tyngre” som morfin, amfetamin och liknande, då du rent har ett Fysiskt begär. Har du inte fått en dos inom 24-48 timmar så ligger du och febersvettas, har ledvärk, och även annan fysisk smärta i upp emot 2-3 dygn beroende på hur länge man har brukat. Sen även efter den värsta avtändningen så kvarstår suget efter nästa dos ibland flera månader. Det är därför behandling på slutna avdelningar utan ”permission” är nödvändigt ibland. För risken är att om en person som är inne ”frivilligt” åker på permis en fredag-lördag så är hen tillbaka på behandlingen påtänd på söndagen…
Även där talar jag av egen erfarenhet då jag har två kompisar som varit inlagda. Så fort de lämnat hemmet så har de dragit till ”gamla kompisar” och varit okontaktbara i flera dagar.

Men ja, jag anser att hellre reglera och beskatta gräset än att folk ska bli av med jobb, körkort och barnvårdnad för att de unnar sig en spliff till kaffet efter jobbet. Peace out!

hugo 7 år sen

Det jag inte tycker är rätt är att hela cannabisplantan är totalförbjuden. Det finns så många fler användningsområden för den än berusning. Kom in på det här klippet av en slump för några dagar sen http://youtu.be/bwc9pBSsr7k

Dea 7 år sen

Lilla gumman vi har alla sett bilden när du rullar en cigg. Sluta lek helgon.du är lika dålig som alla andra

Svar på kommentaren:
Robin 6 år sen

Hon sa aldrig att hon var ett helgon i hennes inlägg, hon sa att hon är kluven.
Det finns inget negativt med att röka en cigarett, inte heller med att röka en joint för det delen. Det är bara något som en snart 100-årig propaganda har fått folk att tro, och det är till stor del företag som utvecklar medicin som driver denna framåt i dagens läge.

Maja 7 år sen

Hej! Var är klänningen ifrån? Letat som en galning.. Vore tacksam för svar

Sofia 7 år sen

Ser att många blir upprörda, cannabis skadar inte kroppen som alkohol men man blir ju onykter av användning av både alkohol och cannabis, hon snackar om att folk aldrig skulle sätta sig och supa efter skolan eller på rasten så varför röka på? Asså man kan inte jämföra dem två med varandra som hon skrev men själva grejen att bli onykter. Att folk ursäktar så mycket med att det är ofarligt så då är det plötsligt okej att gå hög whenever. Nej till det , cannabis är bättre än alkohol men missbruk är fan inte bra i någon form

Svar på kommentaren:
Jimmy 7 år sen

På kort sikt är alkohol sämre, svar ja. Men CB är mycket sämre på lång sikt men så långt kan inte CB rökare tänka.

ickehaschrökaresomälskarlinnetändå 7 år sen

SNÄLLA ZARA!! Har letat efter det linnet du har på dig på bilden nu överallt! Vart är det köpt? Ska på reaggefestival nu i sommar och måste ju bara ha det där linnet då!!! heeeheee help

Madeleine 7 år sen

Zara, vart tusan har du fått linnet ifrån?? Det är sjukt snyggt!
Någon som vet något liknande linne som man kan beställa? Måste ha ett..

Jesper 7 år sen

Vi missbrukar våra kroppar på så många olika sätt och det finns så otroligt många mot argumenterande texter mot precis detta ämne, Det är en naturlig tillgång och inget kemikaliskt framtaget, så jag personligen har inget emot detta, det är i princip som godis, det skadar på sikt. jag är dock ingen användare utav Cannabis, Jag förstår dock inte varför just cannabis blir så utsatt utav så många kritiska kommentarer och mot argument. skulle gärna vela ha en förklaring på detta. Ha en Trevlig helg Zara och alla läsare. Mvh, Jesper

Tove 7 år sen

Om alkohol skulle blivit ”påkommet” nu/för några år sedan skulle inte heller det vara lagligt i Sverige eftersom att de är ett av vårat största samhällsproblem. Ett motargument när folk säger att alkohol är farligare än cannabis, cannabis kommer också bli ett samhällsproblem och vill vi verkligen ha ett till sådant?? Mer än halva Sverige kommer springa runt fulla och höga, nej tack till det.

Artur 7 år sen

Uttala dig inte om cannabis när din enda fakta är från propagandaprogram från 60-talet.

Gapriel 7 år sen

Hej Zara! Jag förstår att din publicist eller w/e blev arg på dig och tvingade dig att göra detta inlägget. Alla vet att du älskar weed!

P.S. Beyonce röker som en tok, kör hårt så kanske du blir som henne!

Jeesika 7 år sen

Du är så jävla bra att ord går inte att beskriva egentligen! GO ZARA vafan!
Förresten vad har du för storlek på klänningen? grym är du ma sistaaa

Frans 7 år sen

If Kent is everything,
then I am nothing,
else than Frans,
your friends,
and your fans.

Your fan 7 år sen

Zara!
This is what we thinks
you, hot in Palm Springs.
With love
Your fans

e 7 år sen

Jag håller med dig fullständigt med alkoholen Zara, men att du sitter och skriver inlägg om cannabis och hur beroende du kan bli av det som du faktiskt påstår är bara patetiskt. Hur mycket vet du ens om denna ”drog”? :)
Låter säkert som värsta pundaren nu som sitter och försvarar cannabis, men jag tycker bara det är synd att du försöker smutskasta den nästan enda drogen som faktiskt inte skadar dig och gör mer nytta än vad de flesta drogerna gör. Det finns i medicinska syften, vilket är toppen. Det räddar vissa människors liv, i alla fall att leva ett normalt liv. Nej du kan inte bli beroende av den drogen på samma sätt som du kan bli beroende av alkohol till exempel. Du kan känna sug på att ”röka på”, absolut. Men av en helt annan anledning jämfört med alkohol dåra. Du sitter inte och skakar om du inte får röka, det tar inte över ditt liv och allt som du skrev.
Ja och det med kändisar som brukar det, varför tror du att kändisar väljer cannabis? För det skadar inte dig. Det finns inga bevis att cannabis påverkar din kropp negativ, inga. Däremot tvärt om. Folk som röker cannabis är BEVISAT att dem minskar risken för att bli sjuka.
Så innan du sitter och skriver massor av skit om en drog du inte vet någonting om, så ta reda på riktig fakta. Men det är synd att alla har den synen av den drogen som du har, för det är så vi får lära oss i skolan och våra föräldrar.
”Cannabis är dåligt, men alkohol är OK!” det är sjukt.

Ida jönsson 7 år sen

Alltså, jag älskar dig Zara. Jag älskar hur smart du är. Tack för att du tänker, för att du nåt ut till människor med så vettiga saker. Tack för att du är så jävla bra

Elsa 7 år sen

Vart är weed tröjan ifrån? hehe

Rebecka 7 år sen

Amen jaaaa! You gooo girl!
Vi delar exakt samma syn på detta ämnet.

Wilma 7 år sen

Alltså att man faktiskt kan få ner SÅ kloka tankar i text är ju bara en begåvning det. Så sjukt bra skrivet och as bra tankar(!!)

anonym 7 år sen

Tänte bara flika mig in på det du har skrivit och modigt att du vågar ta upp den här debatten. Jag har gjort några skol arbeten om just liknande saker och ville bara dela mina kunskaper till dina läsara..
När man säger att man vill ha det som i Amsterdam så handlar det inte om att man vill släppa det fritt.. (Förresten så är det fritt) Polisen har noll koll på all cannabis i Sverige. Återigen tillbaka till ämnet. Det handlar inte om att släppa det fritt utan att man har det under kontrollerade former. Att man tillexempel ska kunna köpa det på Systembolaget, det ska också finnas information om cannabis. På så sätt skulle också kriminaliteten minskas. Jag tror på att man inte kan få bort någonting genom att försöka strypa det. Cannabis kommer alltid att finnas kvar. Till exempel i Singapore är det dödsstraff på att sälja droger, men där säljs det hur mycket som helst.
När du skriver att ” vem hade satt sig på en parkbänk och sänkt en spritflaska” så är det skillnad. Eller det är tex inte konstigt att röka en joint själv, till skillnad från om man skulle kröka själv så blir man stämplad som en alkis.. Eller en pundare. Egentligen så är det samma sak då man bara är ute efter ruset.. Jag anser att det blir mindre och mindre pundigt att röka gräs för varje dag som går.

Ursäkta mig för att jag inte hade en röd tråd. Har dessutom inte tid med att läsa genom det.

RobinEH 7 år sen

Varken alkohol eller marijuana tar död på hjärnceller.

gaby 7 år sen

kan ju inte hålla med dig om att cannabis är svårt att förneka… Hade inte straffet för cannabis varit så hårt så hade jag lätt suttit nån gång i månaden med mina polare och blåst lite. Men blir man tagen för de så kan de sätta rejäla begränsningar på ens liv. Den risken vill man inte ta.

Frida 7 år sen

På Adiams (forortsbarn.blogg.se)blogg såg jag en bild med Ludwig där han höll i en cigg och en ölflaska. Jag har absolut inget emot folk som röker och dricker men min fråga är hur kan du hålla dig ifrån att dricka och allt när dina vänner verkar göra det? Är inte det väldigt svårt? Btw så menar jag absolut inget illa!

Inte en stoner 7 år sen

Bra skrivet. Jag håller helt med dig. Skulle aldrig i hela mitt liv vilja vara beroende av något. Men nu är det så att du antagligen fortfarande inte vet så mycket om denna drog. Först och främst är cannabis en drog man inte kan bli beroende av! Många tror det men det är helt fel. För det andra så blir man inte mindre smart av att bruka cannabis. Att det ”säker IQ:n” är en lögn och trögheten är något som bara sitter i kortvarigt. (Sen att alla som röker 24/7 aldrig hinner återhämta sig och återuppta sin normala hjärnaktivitet är en helt annan sak). Det finns många fördelar med en legalisering, bland annat det du skrev om att staten kan dra in pengar på det och att kriminaliteten skulle minskas. Men det skulle också bli en sådan bra koll på marknaden att man skulle kunna förhindra missbruk bland unga!

jenny 7 år sen

Ok en fråga då. Om du nu är så emot det som du påstår varför springer du runt med ”reklam” för cannabis i form av en tröja.. ?

Du är en artist, dvs en förebild för unga människor och även om du säger att du är emot cannabis men samtidigt springer runt med en tröja med cannabis på så får det ju motsatt effekt?

Det är som att jag skulle säga att jag är emot cannabis samtidigt som jag sitter med en spliff i handen (typ)..

Bieber is My drug 7 år sen

Sorry för sånna som inte gillar typen av sånna här kommentarer men skulle bli jätte glad om ni checka in min novell blogg om Justin Bieber. Handlingen och trailer ligger uppe på bloggen redan och novellen kommer upp dör inom kort, släng in en kommentar så skulle det göra mig jätte glad. Till alla Bieber Fans/Beliebers ❤️

Josefine 7 år sen

Men om du då tycker att det är så dåligt och ofattbart, varför bär du då kläder med just detta på? Jag menar köpte du kläderna för att dem var snygga eller för att du hade ett budskap du ville dela med dig av(oj det lät seriöst). Men jag är bara nyfiken varför klä dig i något du inte gillar, kanske hatar. Det är ju som att ringa den personen man inte vill ha att göra med. Hoppas du förstår vad jag menar;)

Hej 7 år sen

Du skriver bra, och det är ett bra inlägg.. Men du besvarar inte riktigt frågan, ”varför bär du cannabis kläder?”

Amanda 7 år sen

Du skriver bra. :)

Ja detta tjat om weed weed its awesome dude höhöhö osv.

Finns inte en enda komediserie eller komedifilm från Hollywood där de inte babblar om cannabis och weed och hur jävla awesome det är dude.

Bryr mig inte personligen om folk röker eller dricker men blir trött på det.

Folk dissar svensk buskis som Stefan och Krister. De pratar bara om brännvin och supa osv. Hollywood är amerikansk buskis. De har bytt brännvinet mot cannabis och heter inte Stefan och Krister utan Seth Rogen osv istället. Blir så tjatigt

cool didi 7 år sen

Cannabiss är inte lika farligt som andra droger men om du börjar med cannabiss så kommer kicken minska för varje gång. om man börjar leta tyngre droger och bam är man verkligen nere.
men ett skit bra inlägg

Erik 7 år sen

åååh älska runka till din perfekta mage!

M 7 år sen

Cannabis är som alla andra medel man blir beroende av, när man väl har testat den så vill man ha mer och när man blivit van av kicken så vill man ha en större för att känna det där som man kände innan. Man börjar ta större doser och farligare droger, man lägger alla sina pengar och sin tid på det för att man verkligen ”älskar” det och glömmer bort vad man egentligen behöver för att må bra. Man tänker: ”men det här var ju inte så farligt”. Allt kretsar runt drogen. Det andra sakerna skiter sig för man är hög hela tiden.
Man håller på med farlig skit som man faktiskt kan dö av, men ändå kan man inte sluta. Det är inte alls det ”ofarliga” som man hade tänkt att det var i början. Det blir något som dödar dig och sårar och skadar alla dina nära och kära också..

gör inte bort dig! 7 år sen

de är inte att röka cannabis som är det farliga! de e vad den gör med din kropp precis som alkohol med snäppet högre. du börjar bli mer ”öppen” … öppna dig inte bara allt för mycket.!

faw 7 år sen

HUR FAN VET DU SÅ MYCKET???? hahah, verkar som du läst på rejält!!!!

Andrea 7 år sen

Kluven? Absolut! Har redan sett flera vänner börja missbruka, tyvärr. Samtidigt påstod de att ”brukade” cb, bara 3 joints varje dag liksom..Vissa påstod även att de blev smartare haha. Finns också de som vill ”dra med” en i ”bruket”, riktigt tråkigt..Men bra att du vågade ta upp det! Gillar din blogg mer och mer :)

F 7 år sen

Snyggt du slingrade dig ur angående om du tycker det är bra eller dåligt med cannabis :) Varför alla dessa marijuanakläder på bilder osv, du vet att du har många kids(12-15 bast) som läser din blogg men ändå denna mj-exponering? Förebild, not so much(!). Antar du inte tycker så illa om cannabis men du känner dig tvungen att vara lite pk i detta inlägg så inte tidningarna hugger dig.
Whatever.
Puss!

Anonym 7 år sen

heeelt rätt Zara! Jag bara undrar, du menade väl inte att det är ”rätt” med Cannabis? Tänkte bara för det lät lite som att du tyckte alkohol var så mycket farligare och då är det ju som ”okej” med Cannabis för det gör ju inte lika mycket skada.

Emma 7 år sen

bra skrivet!

Anna 7 år sen

Allt det du skriver stämmer ju verkligen. Bra tycker jag, att du tar upp såna här saker. Det är viktigt och man låtsas blunda för det trots att det börjar bli så jävla vanligt.

L 7 år sen

Helt rätt Zara! Säger som Kissie (Haha), droger är för de svaga, för de som är för fega för att leva och njuta av det riktiga livet.

Emmie 7 år sen

Jag tycker inte heller man kan jämföra cannabis med alkohol eftersom det är så olika. Men att cannabis skulle vara ofarligt är helt sjukt att säga. Cannabis är en drog som påverkar hjärnan och det säger en hel del. Sen leder en lättare drog som cannabis oftast till tyngre droger som förstör folks liv. Om vi låter cannabis bli lagligt så kommer folk inte stanna vid det lagliga, utan de tyngre drogerna kommer bli vanligare. Det finns inget positivt med cannabis enligt mig. Men jag förstår inte riktigt vilket budskap du vill ge ut när du har på dig en ”cannabis” tröja?

Amel 7 år sen

Åh du är så bra på att skriva! Håller med dig i allt. Jag är ett STORT Rihanna fan och jag avgudar henne jättemycket, men jag tycker verkligen att det är synd att hon gör det. Jag undrar varför? Jaja, super bra inlägg!

navy4ever 7 år sen

Du har ingen aning om hur Rihannas liv ser ut, du vet ingenting om henne. Vill inte vara otrevlig nu eller så men snälla du, anledningen till varför folk börjar röka beror helt enkelt på, du vet inte varför Rihanna röker, hon har sitt liv och hon är den enda som kan styra den, hon är 26 år nu och jag är ganska säker på att hon vet vad hon gör, Rihanna har trots detta sålt miljontals album, fått 8 grammy awards och är en otrolig sångerska, du kanske borde fundera på det. Du kan inte bara säga ”vad är det för liv”, tror du hon röker hela dagen eller?? Nej men sluta, Rihanna har ett bra liv, hon är nöjd med sig själv och kommer alltid vara den bästa sångerskan i musik branchen. Det är verkligen inte upp till dig att hålla på att ”judge” hennes liv. Är helt säker på att om du skulle träffa henne, så skulle du bara vara så glad och aldrig våga säga det till henne. Tack så mycket, men tänk bara noggrant innan du skriver något. Jag kan också ta upp flera saker med ditt liv och kommentera ”vad är det för liv”. Dock skiter Rihanna i dig och alla dessa dumma kommentarer. No hate here, just saying.

Svar på kommentaren:
Zara Larsson 7 år sen

Jag dömer henne inte. Jag kunde inte bry mig mindre och hon är otroligt framgångsrik. Jag beundrar hennes musik och utseende. Hon är cool, men jag förstår mig inte på stoners. Alltså, jag har inte ens något emot själva drogen, varken alkohol, weed, cigg, eller vad man nu väljer. Jag tycker bara inte om missbruk. Och Rihanna är trots allt en förebild för många, även om hon inte ”valt det” kommer det med på köpet.

Kram

M 7 år sen

Jag tror inte hon mår så bra, annars skulle hon ju inte fly verkligheten på så sätt med drogen. Jag tycker det är fel när man tar det som en självklarhet att alla artister är så glada och mår bra och ska vara värsta förebilderna osv.. Men vem vet jag kanske har fel. Det angår inte mig och jag borde inte döma, men det är svårt, man är ju bara människa..

Sofia 7 år sen

https://cdn3.cdnme.se/4362478/6-3/2014-03-24-0123_532f7b1c9606ee3c00892098.jpg

Så du fest röker alltså bara? Lät som du va emot cigg och tyckte de va töntigt?..

Svar på kommentaren:
Zara Larsson 7 år sen

Ja :) jag tycker det är tråkigt när folk är beroende bara!

Hampus :) 7 år sen

Ett riktigt bra inlägg! Det är sådana som man får läsare på. Intressant, underhållande och ett mycket bra ämne. Riktigt bra, fortsätt så, så kommer läsarna ska du se. :) trevlig helg, ha de bra. :)

:) 7 år sen

att skriva ”vad är det för liv?” om rihanna…alltså hon har bestämt att leva sitt liv som hon vill, precis som du också gör. och hur mycket hon röker cannabis vet du ju (eller jag) inte heller. tycker inte man ska blanda in personer som man själv inte egentligen känner eller vet vad de egentligen håller på med…men bort från det tycker jag att du har bra åsikter, absolut!! :)
och superkul och intressant att du ”vågar” skriva inlägg som det här i din blogg! och sorry för roddig text hehe

Hanna 7 år sen

Hej Zara, skulle du kunna skriva ett inlägg om ”attentionwhores” alltså ungdommar som gör allt för uppmärksamhet, som dricker, röker, köper märkeskläder, solar på vintern, jag tror nog du förstår vad jag menar, man kan se på hur dom går, pratar och beter sig att dom gör allt för uppmärksamhet, lite svårt att förklara. Vad är dina åsikter om detta? Vet nämligen att dom jag syftar på läser din blogg :) (lägg inte upp min kommentar på bloggen är du snäll haha, eller mitt namn eller e-post eller så)

Lywe 7 år sen

Bebiss <3..

L 7 år sen

Braaa skrivet! :)

Mamaamia 7 år sen

Beyoncé röker också på haha

Blaaaa 7 år sen

Så bra inlägg!!

Adriana 7 år sen

Grymt bra skrivet!!

Mathilda 7 år sen

Att vara ung men så pass klok och vis, du är ju grym Zara!

hanna 7 år sen

RIKTIGT BRA SKRIVIT, YOU GO GIRL

Så bra s k r i v e t !

Nadia 7 år sen

Bra att di är emot!! Men du har fortfarande weed tröjor på dig vilket är en känd planta visst det betyder inte att du står för de mrn då tror man istället att du tycker de är okej. tycker bara att de är fjantigt mrd såna weed tröjor va leker man swag eller! Kärlek till dig och lycka till i karriären du är en klok tjej får hoppas att du inte faller ner i alla ”fällor ” sen

Johanna 7 år sen

bra skrivet

Tina 7 år sen

men du ha en tröja med cannabislöv på, inte så bra om du nu är emot droger

Alice 7 år sen

så bra inlägg!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

Jag upplever vid återkommande tillfällen någon slags sömnparalys. Jag befinner mig i vad jag tror jag vara limbo mellan vakenhet och sömn. Jag kan kontrollera mina drömmar men jag är heller inte…

Ser ut som att jag har en förkärlek till crack-cocain pga sjukdom. Don’t judge. Hej bloggisen. Här sitter jag i vad som känns som vargtimman, trots att klockan är ynka 23:00, på en…