• 2014-05-21
  • 2

Ljusa läppar är mångas favorit, det är riktigt snyggt och passar både till vardags och till fest. Men det är inte så lätt som det låter att få till dom perfekta ljusa läpparna, och många har problem med att hitta en nyans som känns naturlig. Här kommer lite tips!

Vad bör man undvika?
Det jag inte rekommenderar är att använda flytande foundation på läpparna som många gör. Läpparna är känsliga och behöver fukt, och en flytande foundation kan torka ut dina läppar! Det är både bättre för läpparna (och ofta även snyggare) att välja en produkt som är till för just läpparna.

Läppstift eller läppglans?
Har du redan ljusa läppar naturligt så är det supersnyggt med ett ljust, pigmentrikt läppglans, antingen som bara ger glans eller som skimrar också. Guldskimmer i läppglans är riktigt fint till ljusa läppar.
Har du lite mörkare läppar naturligt som drar åt det röda hållet, så kan jag rekommendera ett ljust läppstift istället. Läppstift täcker över/ljusar upp din naturliga läppfärg mer, och föredrar du glansiga läppar före läppstift så kan du grunda med läppstift och sedan applicera ett ljust läppglans över.

Vilken nyans är snyggast?
Vad gäller nyanser så finns det inget läppstift som är den ”perfekta ljusa nyansen” utan det är individuellt och beror mycket på hur ljus/mörk man är i hyn och vad man har för hudton. För nude-läppar som ”smälter in i hyn” så välj gärna ett läppstift som är bara något snäpp mörkare än din hud och som matchar din hudton. Välj en kall ton och du har en kall hy, och tvärtom en varm ton om du har en varm hy. Om du har ljusare läppar än huden, eller en varm ton på läpparna och en kall på huden, så kommer det se onaturligt ut och du kommer antagligen inte att känna dig bekväm.

Är du osäker så är ljusrosa läppar ett mer säkert kort! Där passar de flesta nyanser alla personer, och det räcker med att fokusera på om det är för mörkt eller för ljust.

Hur gör man för ett så naturligt resultat som möjligt?
För ett ännu mer naturligt resultat så kan jag rekommendera en ljus läppenna som du applicerar på hela läpparna. Välj färgen på samma sätt som på läppstift och glans. Läppennan ger ett hållbart resultat som är mer diskret än både läppstift och läppglans.

ljusa-läppar
På dessa bilder ser ni att jag har ljusa läppar, men att dom är lite mörkare än hudtonen i alla fall. På den vänstra bilden har jag valt ett säkert kort – ljusrosa läppar. På bilden till höger har jag ett beige läppstift som går i min hudton, med lite ljust läppglans över.

De flesta sminkmärken som säljer läppstift har olika ljusa färger man kan välja mellan, men Yves Rocher, Make Up Store och IsaDora är märken med bra läppsmink som jag kan rekommendera!

Hoppas att mitt inlägg var till hjälp. Vill ni se mer bilder på sminkningarna jag använde som exempel, så hittar ni de sotade ögonen i detta inlägg, och den blålila sminkningen i detta inlägg.

Kram, Helena

Kommentarer

kenaz 6 år sen
matilda ♡ 6 år sen

Tycker att det är superfint med ljusa läppar, särskilt nu till sommaren! Måste verkligen införskaffa mig ett ljust läppstift då jag har väldigt röda läppar! :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam