• 2014-07-07
  • 5

Många lider av akne och orena porer, vilket så klart alltid är jobbigt men kanske extra mycket nu under sommaren då man är ute på mycket äventyr och vill vara fin både osminkad och sminkad.

Jag tänkte därför dela med mig av mina absolut bästa tips, både hudvård och sminktips,  som hjälper dig att få bukt på problemet!

1. Rengör huden på djupet
Många finnar och pormaskar går att förhindra genom att regelbundet rengöra huden på djupet, ca en gång i veckan. Så här brukar jag göra:
* Ansiktsbastu. Jag brukar koka vatten i en kastrull som jag sedan tar av spisen och ställer på köksbordet, sedan håller jag ansiktet ovanför vattenångan och sitter så i ca 10 minuter. Jag brukar även ha en handduk över huvudet och kastrullen för att stänga in värmen lite. Värmen öppnar dina porer och vattenångan renar huden. Om du har lätt för att svimma så kan du skippa handduken, jobbigt att svimma med ansiktet över kokande vatten ;)
* Peeling. Medan porerna är öppna så brukar jag skrubba huden ordentligt med en peeling som är anpassad till ansiktet, då får man bort massa smuts och döda hudceller. Använd inte en kroppspeeling i ansiktet.

2. Ansiktsmask
Efter att jag har rengjort huden så brukar jag använda ansiktsmask, Lumene har en magisk ansiktsmask som är grym på oren hy, jag såg skillnad på porerna redan efter första användningen!

IMG_36499-772x1024

Lumene Matt Touch Deep-Cleansing Peat Mask kostar 125 kr på Kicks.

3. Återfukta
Bara för att din hud är fet och oljig så betyder det inte att du ska torka ut den (som många tror) det gör bara saken värre! Om du torkar ut din hy så kommer den producera mer fett för att balansera upp, och du kommer bli mer och mer oljig. Tandkräm, alkohol och sådana huskurer är absolut ingen bra idé för att förinta finnarna. Använd en oljefri ansiktskräm som ger mycket fukt istället.

4. Ansiksprimer
Blir du oljig under dagen så är en ansiktsprimer som mattar ner huden en bra idé – både om du ska sminka dig eller inte. Jag har precis börjat använda en sådan från Paese som jag älskar, den kommer att börja säljas på byher.se inom kort! Men det finns en till primer som är grym för synliga porer – L’Oréal Blur Cream fyller ut porerna och gör huden jämnare, och när du applicerar foundation så syns inte groparna mycket alls.

före-efter-närbild-670x319

Osminkad och porig – sminkad med Blur Cream och foundation.

5. Mineralsmink och appliceringstips
Mineralsmink är superbra för fet hy då det täcker bra, är lätt bakteriedödande utan att torka ut huden, och håller dessutom längre på oljig hy då produkten är torr och suger upp oljan bättre än en krämig produkt. Dessutom innehåller mineralsmink få ingredienser vilket också är superbra för en problemhy, då finns det lägre risk att det innehåller någonting som irriterar din redan irriterade hy.

Jag använder YAG Mineral och brukar applicera deras foundation med en kabukiborste från samma märke, jobba mycket med borsten, använd runda masserande rörelser och jobba in allt puder ordentligt i huden och porerna. Då får du ett resultat som smälter in bättre i huden och blir både mer täckande, naturligt, hållbart och dina porer kommer att synas mindre! foundation

Hoppas det här inlägget var till hjälp för någon! Och för er som har detta problem, ni har väl inte missat mitt tidigare inlägg om hur man på naturligaste sätt sminkar över en finne? Ni hittar det inlägget här.

Kram,
Helena

Kommentarer

Tora9311 4 år sen

Tabletter mot akne – bit.ly/1AzLsXI
Började ta den när jag hade hemska akne utslag, dom började försvinna och sen dess har jag använt den som förebyggande.

Josephine 6 år sen

Åh jag brukar också sitta med en kastrull med handduk haha! Även när jag är förkyld/täppt. Bästa metoden :) bra tips!

Nilla 6 år sen

Extra fickpengar? Kolla in denna sida! http://Visitors2Cash.com/ref.php?refId=170206
Funkar så sjukt bra! Enklaste sättet att tjäna pengar snabbt!

Angelique {kinkykitten} 6 år sen

Läs gärna mitt inlägg om företag som vill annonsera för småsummor! http://angeliques.se/2014/july/lat-er-inte-bli-lurade.html

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam