• 2014-09-14
  • 5

Sandra sa…
”hejsan, undrar om du skulle kunna göra ett inlägg om puder foundation vs flytande foundation? :)”

Vad man ska använda för foundation handlar mycket om sin egen hudtyp, men allra främst är det en smaksak och även en fråga om märke och kvalitet.

När du skriver puderfoundation så vill jag understryka att det finns två foundations i puderform. En puderfoundation är kortfattat ett puder som ger väldigt mycket täckning och man vet inte innehållet utan att titta på innehållsförteckningen, och mineralfoundation är kortfattat krossade mineralstenar, vissa innehåller tillsatser men det finns även de som är 100% rena mineraler.

Kortfattat
Det finns för- och nackdelar med olika foundationformer, men är du osäker eller inte orkar läsa på så mycket så rekommenderar jag mineralpuder! Helst med 100% mineraler. Det passar alla hudtyper, är bra för huden, enkelt att använda, svårt att misslyckas med och risken är inte lika hög att du slösar pengar på foundations som du inte kommer gilla.

Fördelen med en flytande foundation är att när man väl hittar rätt så kan man få väldigt många fördelar, vårdande tillsatser och längre hållbarhet t.ex. Men det är svårare att hitta rätt!

1

Mineralpuder passar som sagt alla hudtyper eftersom det blir ett snyggt resultat på alla och för att det liksom inte ”gör någonting” med huden utan låter den andas och vara nästan som om den var osminkad. Behöver man mer ”hjälp på traven” med sin hy, t.ex. extra fukt under dagen, så kan en flytande vara att rekommendera. Det finns t.ex. foundations med vitaminer och anti age-effekter.

Aknebenägen och fet hy behöver ofta mycket täckning och ett matt resultat. Då rekommenderar jag mineralpuder för det kan man enkelt applicera mer av på de områden som behöver mer täckning utan att resultatet blir ojämnt. Du kan applicera mycket utan att få ett kakigt resultat, och huden håller sig matt längre då pudret suger upp överflödig olja bättre än en flytande foundation. Mineraler har dessutom en lätt bakteriedödande effekt vilket är bra för aknehy.

En flytande foundation kan göra att din hy blir blank snabbare och till och med ”glida av” eller ”smälta bort” under dagen om den är oljebaserad. En vattenbaserad foundation som ger ett matt resultat är att rekommendera. Glöm inte att pudra din flytande foundation efter applicering!

Torr/mogen hy kan också använda mineralpuder trots att många tror att de kommer få ett pudrigt utseende. Men ett mineralpuder smälter in så bra i huden och är så finkornigt att det blir jättenaturligt och lägger sig inte alls konstigt på torra partier eller i rynkor, till skillnad på en puderfoundation utan mineraler – det kan ge ett pudrigt resultat.

Väljer du en flytande foundation så får du oftast bäst resultat med en oljebaserad foundation på din torra hy, gärna med återfuktande ämnen!

Känslig hy (t.ex. en hy med rosacea eller som lätt får utslag) behöver oftast produkter med så få ingredienser som möjligt, välj då en mineralfoundation med 100% mineraler.

2

 

Vad man gillar att arbeta med är nästan 100% smaksak. Den största skillnaden här är nog täckningsgraden, en flytande foundation lägger man oftast ett lager av och då beror täckningen på om du har en foundation med mycket täckning eller lite. En mineralfoundation går det att lägga mer/mindre av i olika delar av ansiktet och det är snarare mängden produkt som bestämmer täckningsgraden.

Resultatet efter själva appliceringen blir ungefär likadant om man jämför ett bra mineralpuder med en bra flytande foundation som passar din hy. Det är mest vägen dit som spelar roll!

Jag personligen föredrar mineralpuder, det är så enkelt och passar dessutom min oljiga hy jättebra. Jag använder YAG Mineral, det innehåller 100% naturliga mineraler och passar därför alla :) Finns på byher.se!

Kram,
Helena

2014-09-14 Skönhet / Mode

Kommentarer

Emmy 5 år sen

Hej!
Jag har haft ganska mycket finnar när jag va yngre, då det nu har börjat bli lite ”gropigt” i hyn efter dem. Jag använder mig av Maybelline new yorks ”Dream pure BB-cream 8-in1” med färgen ”light”, men jag upplever ändå att det ser lite gropigt ut. Dessutom ha jag rätt lätt för att bli röd i ansiktet, och sen tål jag nog inte allt smink.
Vad ska jag göra för att någorlunda få bort detta gropiga och få en slät och fin hy?Ska jag helt enkelt ta på mer sådan foundation? Jag vill inte att det ska se för mycket ut, utan neutralt.
Det står ”for oily skin”, men jag upplever ändå att jag får fet hy i pannan. Dessutom upplever jag att den inte sitter hela dagen, tycker du att man ska köpa ett mineralpuder och ta på efter man applicerat denna foundation så det sitter bättre? Kan man dessutom använda solpuder, utan att det ser för mycket ut?
Är detta en bra foundation överlag?

Leia 6 år sen

Hej jag mår inte så bra av puderfonduiten men det fin ingen annan i min hudtyp inte puderfonduiten eller flytande.

Sandra 6 år sen

Åh tack, det här hjälpte mig verkligen! Men då har jag en rill fråga, hur får man lyster i huden när man använder matt puder eller foundation? Tycker det är lite tråkigt när det ser så matt ut så undrar om man kan få lyster på något sätt?

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 6 år sen

Så bra!! :) Ja det finns två sätt som jag brukar använda mig av, men det effektivaste är att använda ett lystergivande puder! YAG Mineral har ett som heter Pale Shimmer som är jättebra, det ger inte en skimrig yta utan bara den naturliga lystern man är ute efter, lite diskret glans utan att se oljig ut :) Du kan köpa den här, http://byher.se/produkt/nudh-mineral-bronzer-shimmer-veil/

Du kan även direkt efter att du sminkat dig spraya en face mist i ansiktet, det förstör inte sminket men återfuktar huden och får sminket att smälta in bättre och se mer naturligt ut. Jag använder Sanctums ekologiska ansiktsvatten i sprayform, det funkar superbra! http://byher.se/produkt/sanctum-tone-refresh-mist/ de flesta hudvårdsmärkena har bra fuktsprayer som fungerar galant :) Kraam!

Lywe 6 år sen

Ah :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

1. Grunda med ögonskuggsprimer och applicera rödbrun skugga på hela ögonlocket, och tona ut kanterna i globlinjen. 2. Dutta på ljus ögonskugga i ögonvrån och i mitten av ögonlocket, samt på brynbenet. 3…