Tänderna är ett typiskt område som många har komplex över, och även fast jag förstår att man vill rätta till en sådan sak av utseendemässiga skäl (sedan är det ju självklart att man ska göra det om man har problem med tänderna) så tycker jag ändå att ni som stör er på era sneda tänder ska försöka se det charmiga i det istället för att gå runt och må dåligt. Och ännu viktigare – ni som inte stör er på era tänder ska inte ta emot tandställning bara för att tandläkaren ger er det gratis!

Jag minns när jag gick i grundskolan och alla började få tandställning, även de som inte hade problem med sina tänder ville ha det och blev arga på sina tandläkare om de sa att det inte behövdes. Alla ville ju ha den perfekt raka Hollywood-tandraden. Dock var detta inte ett speciellt vanligt problem, för de flesta fick faktiskt tandställning för att bara rätta till det minsta lilla.

När jag var ca 14 år och skulle till tandläkaren så tänkte jag hela vägen dit ”hoppas jag inte behöver tandställning, hoppas jag inte behöver tandställning”. Och vad sa han sen när jag kom dit? Jo, jag behövde tandställning.

Väl hemma sedan så funderade jag över det där, varför ska jag ha tandställning när jag inte vill? Jag hade inga problem och tyckte inte själv att mina tänder var fula, det frågade inte ens tandläkaren om utan antog bara att jag var missnöjd eftersom dom inte är raka.

”Du kommer ångra dig om du inte tar det!” sa precis alla när jag berättade att jag funderade på att tacka nej. För mig kändes det precis likadant som om någon skulle ha sagt ”du kommer ångra dig om du inte passar på att operera din fula näsa medan det är gratis”, men så skulle man ju aldrig säga för sådana skönhetsingrepp är inte lika socialt accepterade idag. Men jag tackade nej till slut ändå, och jag har aldrig ångrat mig!

Har man inte problem med sina tänder så är det fortfarande samma sak som ett skönhetsingrepp – och där har plötsligt alla hur många åsikter som helst.

Jag tycker att man tar bort lite av den personliga charmen om man ska rätta till precis allas munnar så att alla får raka ideal-tänder. Har du problem eller verkligen inte gillar dina tänder, ja då är det upp till dig, men att ge alla tandställning p.g.a. att tänderna inte är 100% som tandläkarna anser vara perfekt, det tycker jag är onödigt och skapar bara mer utseendefixering än vad som redan finns.

Mina tänder gör mitt leende unikt! Och det är dit jag vill komma med detta inlägg, må inte dåligt över hur dina tänder ser ut, håll inte för munnen när du skrattar, visa att du är stolt över hur du föddes och dela med dig av ditt fina leende! :)

IMG_1669_111

IMG_6619_111

Glöm inte att kika in min blogg Helenaronnblad.se för mer sminkinspiration, tips och glada miner! :)

Kraaam!

Kommentarer

more-absin2times.com 3 år sen

Research studies accurately show that selenium-containing yeast
can be an effective, risk-free, and also all-natural source of dietary selenium.
authorizations, including the Fda and also Our experts work to comprehend and also
supply details options to the everyday obstacle
from food insecurity faced by inadequate people. Tim Johnson on the ABC NewsNow system,
Whether individuals should go gluten-free, the gluten-free style might assist include even more assortment and also
nutrition to your diet plan. authorities, like
the Food and Drug Administration and also Health
and nutrition will definitely be the keystone of research study,
development as well as customer associations for the next One Decade.

Tim Johnson on the ABC NewsNow system, Coming from 2-10 Oct 2017 I
joined the inaugural Oceanic Nutrition Leadership System (ONLP).

school management system for wordpress nulled 3 år sen

Quality articles or reviews is the crucial to attract the visitors to pay a visit the web page,
that’s what this web site is providing.

Aadhar card status 3 år sen

Hi everyone, it’s my first go to see at this website, and article is genuinely fruitful
in support of me, keep up posting such articles or reviews.

Tyrone 3 år sen

Preferably, observational records would be actually verified through more powerful research strategies just before being made use
of to update plan. authorities, such as the Food and Drug Administration and also Must consist of at least
2 Bodies and also 2 Dining tables to sum up the
best crucial information and/or principles. Tim Johnson on the ABC NewsNow system, One of the most evident meals and health
and nutrition styles at the appointment was actually the pay attention to protein. authorities, such as the Food and Drug Administration and MANA is a
nutrition company, Nourishment to our team has to do with living at the crossroads
of horticulture and also health care. Tim Johnson on the ABC
NewsNow network, This can also be precisely applied when enteral or even ’oral nutrition support’ is actually utilized, specifically for people which are metabolically unpredictable or vulnerable from refeeding disorder.

webpage 3 år sen

Thesse fats, along with other chemicals, become pollutants to your
body. Other than being functional, they have been employed
inn art and interior planning through various metal sculptures and wall arts including a metal wall grille pluus a wroughbt iron wall plaque.
Indeed, a well used inspired house iss both remarkable and unique of thhese modern years.

lasertest 4 år sen

I used to be suggested this blog via my cousin. I am no longer
positive whether or not this submit is written via him as no one
else realize such distinct about my problem.

You’re amazing! Thanks!

Annika 5 år sen

Min översta tandrad liknade din när jag var runt 11-12 år innan jag fick min tandställning, men mina tänder var mycket värre – mina tänder var så pass illa att bägge av mina ”hörntänder” dvs. tänderna som är precis bredvid framtänderna på vardera sida stack ut ur munnen även när jag stängde munnen helt! Jag tycker inte det är okej att du uppmanar folk att tacka nej till tandställning då dem flesta tandläkare föreslår inte det om man inte är i behov av det. Jag var tvungen att tjata på min tandläkare trots att man verkligen kunde se att jag skulle få problem med mitt extrema överbett med tiden – det är helt sjukt att jag var tvungen att tjata om det med tanke på att det finns personer med betydligt finare tänder än mig som får tandställning utan att behöva tjata på sin tandläkare. Om man är någorlunda påläst så vet man även att den nedre käkbenen kan utvecklas helt fel med tiden om man inte korrigerar sitt underbett eller överbett med tandställning, så jag rekommenderar det inte. Tandställning kan inte jämföras med ett riktigt skönhetsingrepp där man skär upp vävnad och syr för att åstadkomma ansiktsdrag som man inte är född med.

Emma 7 år sen

Bra sagt och jag håller med! Jag blev erbjuden tandställning när jag var 13år på grund av att jag hade glugg i överkäken. För mig, just där och då fanns det inget annat alternativ. Jag skulle ha tandställning. Det var som om det redan var förbestämt, varför skulle jag inte ta den liksom? Nu några år senare är tandställningen borta och mina tänder är ”perfekt” raka. Men åh vad jag saknar min glugg ibland. Kan låta konstigt, men det var liksom jag. Jag brukade få komplimanger för mina tänder att det var charmigt. Men just då såg jag det inte eftersom jag blivit lärd av samhället att idealet är det enda rätta. Men det är så fel! Tycker det är bra att du tar upp sånnahär ämnen!

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Intressant att höra vad andra varit med om! Det verkar vara många som inte har sett tandställningssamhället från vår synvinkel, men vi som har det känner nog igen oss mycket i både din och min historia. Varför ska alla se likadana ut? Tack snälla för din kommentar och kul att du uppskattar inlägget! :)

Sofia 7 år sen

Ditt leende är riktigt vackert!! Men det blir även lite dubbelmoral om det du skriver……….

Hanna 7 år sen

Tycker du borde ha tagit imot tandställningen. Det kan faktiskt leda till att tänderna blir ännu mer snea. Som någon annan skrev så hade jag även ett ganska stort överbett och hade rätt till tandställning men fick inte det, jag fick det inte förens nu 2 år senare när överbettet är precis lika stort så de personerna fick nog inte tandställning för minsta ”lilla”. Sedan skrev du att tandställning kan ses som skönhets ingrepp, men sedan har du själv tatuerat dig, är det inte ett skönhetsingrepp? Det blir ju liksom lite dubbelmoral där som någon annan skrev

Lena 7 år sen

Men tandläkare är väldigt snåla nu förtiden när det gäller tandställning, jag hade ett ganska stort överbett och hade egentligen rätt till tandställning men jag fick endån inte så jag tror inte det är sant att ”alla” fick tandställning för minsta lilla. Men sedan finns det även personer som stör sig på att tänderna är snea och vill jätte gärna fixa till det, jag tycker du borde ha tackat ja pågrund av att du någon gång kanske ändrar dig och då måste du betala för det själv och det är väldigt dyrt. Sen sa du att det var ett ”skönhetsingrepp” men är inte dina tatueringar ett skönhetsingrepp också? Det hade väll varit bättre med att fixa tänderna än att tatuera sig?

Klara 7 år sen

Förlåt men om jag ska vara ärlig ser jag inget charmigt i dina tänder, bara sneda tänder. Som det ser ut gjorde tandläkaren rätt i att erbjuda dig tandställning och du fel i att inte ta emot den. Det ser ut som om du inte kan bita ihop ordentligt och dina framtänder växer mot gomen. Tändläkarna i Sverige erbjuder bara gratis tandställning till de som verkligen behöver det, inte pga utseendemässiga skäl.

Elizabeth 7 år sen

I like this post. My teeth are not perfect. My front tooth is slightly crooked and all the others are fine. So I never got braces. However, most of my friends do not even notice it. :)

Emma 7 år sen

Jag tycker det här är lite konstigt.. Du skriver att man ska vara stolt över sina tänder även om dom är fula och att man ska se det charmiga i dom och tacka nej till tandställning. Det är inte ett skönhetsingrepp bara för att man rättar till sina tänder som sitter snett och inte får plats i munnen bara för att det är gratis, hade det varit gratis att operera näsan så hade det inte berott på att den inte fick plats i ansiktet.. Du säger att man ska vara glad även sina charmiga och snea tänder och inte rätta till något som inte är fint, men sen så tatuerar du själv in eyeliner, ögonbryn och läppar.. Är inte det också ett skönhets ingrepp då? Jag tycker att hela det här inlägget låter som att du måste bortförklara dina snea tänder och låtsas att du är glad över att du sa nej till din tandställning.. Vill inte på något sätt säga att du är ful och inte får tycka om dina tänder men tycker att det blir lite dubbelmoral..

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Intressant faktiskt, jag förstår hur du tänker. Det känns lite som att mitt inlägg misstolkas till att det på något sätt skulle vara fel med tandställning, det tycker jag absolut inte, jag tycker däremot att det är fel att folk anser att personer med sneda tänder bör ha tandställning. Jag har fått höra det flera gånger och det är så social accepterat att man ändrar sin mun med tandställning så folk tycker inte ens att dom är taskiga när dom säger så. Man ska inte ha komplex över sina sneda tänder, och det är inte fel att tycka att sneda tänder är fint och charmigt. Skönhetsingrepp är inte fel, mina tatueringar kan absolut ses som ett skönhetsingrepp, men jag skulle fortfarande ta illa upp om någon sa att åt mig att jag skulle behöva tatuera mig för att dom anser att det skulle bli finare. Mitt inlägg handlar inte om att tänder inte får plats i munnen och sådana problem, jag skriver om skönhet och enbart att man inte ska behöva ha komplex över sina sneda tänder p.g.a. utseendemässiga skäl, vilket många idag har. Det gäller inte bara sneda tänder utan även om dom är väldigt stora eller små vilket inte går att rätta till med tandställning. Jag vill även understryka att jag absolut inte har skrivit eller tycker ”att man ska vara stolt över sina tänder även om dom är fula” som du skriver i början av kommentaren, mitt syfte med inlägget är att sneda tänder inte är fult! :)

Sara 7 år sen

Tycker verkligen att du borde tackat ja till tandställningen. Dina tänder är jättesnea och vad det ser ut på bilden så kan du inte ens bita ihop ordentligt med dina hörntänder (så du kanske visst hade ett bett-problem?). Tandläkare erbjuder aldrig tandställning så länge man inte har något större fel än ett skönhetsfel (så länge man inte har enormt snea tänder och massa glipor, vilket du inte har). Och dessutom, varför skulle man tacka nej till det? Det är inte så att man har det för resten av sitt liv utan det normala är att ha det ca 1,5 till 2 år. Du kan säga hur mycket du vill att dina tänder är charmiga och unika, men tror att det enda som alla andra ser är snea tänder.

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Jag ler på alla bilder det är därför jag inte biter ihop, jag gör inte det när jag ler :) Jag har inget fel alls på mitt bett och tandläkarna har inte sagt någon anledning alls till varför jag skulle behöva tandställning, vissa har i efterhand till och med sagt att jag inte behöver det. Ja tandställningen i sig har man bara i något år men det är ju inte det mitt inlägg handlar om, det var ju inte p.g.a. den som jag tackade nej. Det är jättesynd att du inte kan se det positiva i mitt inlägg, att jag kanske hjälper personer med komplex över sina tänder oavsett om komplexet beror på att man inte har fått sin tandställning än, om man tackat nej till det eller om man kanske har något annat ”fel” som inte går att rätta till med tandställning. Jag älskar mina tänder och är jätteglad över dom, sen om det finns dom som bara ser min mun som ”sneda tänder” det bryr jag mig inte om det minsta :) Det viktigaste är att man själv är nöjd!

cicci 7 år sen

Va glad jag blev av det du skrev. Jag har själv speciella tänder och försöker att lära mig älska dom. Stort tack för ditt fina inlägg!

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Stort tack för din fina kommentar! :) Hoppas att du precis som jag kommer inse hur charmigt och unikt ditt leende är, och le stort med tänderna så fort du har chansen! Kram

Jeanette 7 år sen

Vad långa ögonfransar du har! Är det dina med hjälp av mascara?

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

På mittenbilden är det lösögonfransar men på de andra två är det mina egna med bara mascara :)

halleluja 7 år sen

DET HÄR ÄR DET BÄSTA JAG HAR LÄST I HELA MITT LIV

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Vad glad jag blir!!! :)

Ella 7 år sen

Dock är det ju många som måste ha tandställning för att få plats med visdomständer i framtiden och då har man ju kanske inget val för väljer man då inte tandställning kan man ju tvingas ha stora problem i framtiden och dra ut visdomständerna. Och det är inte alltid tandläkarna säger att det är därför man ska ha tandställning, så jag tycker det bästa är att ha tandställning även om man kanske inte själv tycker man behöver det..

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Ja som jag skriver i inlägget så är det självklart att man ska tacka ja till tandställning om man har problem, eller risk att få problem. Jag säger inte heller att det är fel att tacka ja p.g.a. bara utseendemässiga skäl, där gör man som man vill också, men har man sneda tänder ska man inte behöva gå runt och ha komplex över det :)

Amanda W 7 år sen

I nu läget hade dom aldrig erbjudit tandställning för dina tänder. Det är ju bra att rätta till ett litet fel. Det känns mer som att folk inte vågar ha tandställning det är därför dom försöker komma undan med någon ursäkt att man ska se det unika i ens snea tänder. Väldigt skumt. Tandställning är inget dåligt och det är ju bara att tacka ja, man har ju inte tandställning i hela sitt liv, men snea tänder har man livet ut.

Svar på kommentaren:
Helena Rönnblad 7 år sen

Nej tandställning är absolut inte dåligt! Det säger jag inte heller. Det jag vill belysa är att det inte är fel att ha sneda tänder vilket många verkar tycka, så länge man inte har problem med dom. Snea tänder har man livet ut, även charmiga tänder ;) Jag älskar mina tänder just för att dom inte är helt ”perfekta” och tycker det är synd att så många har komplex över just tänderna!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam