_N2W0381-2

Hej bloggisen och godmorgon. Hmmhmhmhmm jag har feber och det dunkar i min arm. Piercingen är inte så farlig. Jag ville lägga upp bild så alla kan se hur jävla snygg den är, so I did. Haha. Grejen är att jag tycker verkligen inte det är en stor sak att göra. Det är 2015 nu och jag anser att en får göra vad en vill med sin kropp och på sitt egna sätt, med egna bilder framställa sig själv ur ett perspektiv man är nöjd med. Om det hade spridits nakenbilder på mig eller liknande hade jag blivit otroligt ledsen, eftersom jag själv inte valt att lägga upp dom eller visa folk. Förtjänar jag mindre respekt pga detta? Nej, det tycker jag inte. Kroppen är otroligt vacker och jag ville inte att folk skulle se det från ett supersexuellt perspektiv, vilket folk gör ändå. Hälften var väl bara kåta killar, antar jag, som verkligen inte förstår eller vill förstå.

Jag vet inte vad jag tänkte, haha. Jag fick ryck och tyckte bilden var gorg och ville verkligen visa för alla hur snyggt det var. Jag bestämde mig sedan för att radera bilden, men så la jag upp den igen, raderade, la upp igen, raderade. Det finns väl säkert någon jävel som har den sparad. Ha det då, om du tycker det är kul. Jag skäms absolut inte men önskar bara att alla kunde ta det lite lugnare. I gissar på att västvärlden inte är redo för detta, även om folk måste göra en förändring för att det ska hända något. Jag är trots allt bara 17 år men jag tror fortfarande inte att jag kommer ångra mig grovt i framtiden.

Och jag vet att det blir lite paradoxalt i och med att jag sitter här och predikar för er att 100% av människorna som lever på denna jord har bröstvårtor och att alla borde vara bekväma med att inte göra en stor grej av det och sen tar bort bilden men jag antar att jag är lite rädd just nu för alla sexistiska och elaka kommentarer. Jag är helt enkelt inte redo för det, det erkänner jag. Jag kanske ångrar mig igen och vill publicera den på exakt alla mina sociala medier, det brukar bli så. Det är svårt att göra sig själv till ett objekt vill jag tillägga! Eftersom objektifiering sker av andra personer och jag gjorde verkligen inte detta för att försöka tillfredsställa thirsty ass boys. Det är så komplext detta. Jag har svårt att tänka mig att stå på scenen i en tight baddräkt som Beyoncé och vara fierce. Jag tror inte jag skulle känna mig så bekväm i den (just nu i alla fall) men tycker bilden inte är så farlig, haha.  Just nuuuu ska jag gå och försöka sova bort min feber och dricka mycket vatten. Vad tycker ni, mina små hjärtegryn? Var det rätt eller fel eller skiter ni i? Så himla svår fråga tycker jag.

2015-01-03 Zara

Kommentarer

Jasmine 5 år sen

Bruden, du inspirerar mig. Jag tycker att du är så jäkla cool som vågar. Jag är 25 bast och en jäkla fegis i jämförelse med dig.

Linnea 6 år sen

Kommer du lägga upp nakenbild när du fyller 18? Du behöver ju inte, men det är ju inget sexuellt i det, eller hur?

Sofia 6 år sen

Du verkar vara den häftigaste 17-åringen någonsin! Har själv nyss fyllt 20 och känner igen mig. Ta inte åt dig av alla de idiotiska kommentarer, hälften är garanterat där endast för att provocera. Förstår absolut att du tog bort bilden, men när det känns okej så tycker jag att du ska ladda upp den, eftersom precis som du skrev: DU ville det, DU ville visa upp den eftersom att DU tyckte att den va grym! Puss & kram!

Emma 6 år sen

Vet inte vad jag ska tycka. Visst kanske man borde kunna visa lite av kroppen utan att folk hoppar på en, men åh andra sidan så fungerar det inte så nu. Det känns snarare utmanande. Och skulle killar lägga upp kukbilder på sociala medier så skulle det också bli ett jävla tjafs, så just detta vet jag inte om det handlar om specifikt kvinnoförtryck, snarare att kroppen är något privat. Å andra sidan anser jag att kroppen är en vacker del av en själv som man inte bara ska ”slänga runt” hur som helst. Men det är ju samtidigt din kropp, och då är det ju ditt beslut :)
Vet inte riktigt vart jag ville komma med denna kommentaren men kanske fick ur mig något iaf haha.
Kram

Svar på kommentaren:
Freja 6 år sen

Fast bröstvårtor och bröst har alla människor, man som kvinna. Så varför skulle inte kvinnan få visa upp sina bröst, när mannen får gå runt på stan utan överdel på sin bara kropp?

Ellen 6 år sen

DU ÄR SÅ GRYM! Coolaste 17-åringen på planeten.

Ella Carlsson 6 år sen

Åh jag blir så ledsen för förstår dig. När man tagit en så jävla cool bild som råkar visa lite nippis, eller när man som i ditt fall piercat så vill man ju lägga ut den överallt för att bilden rockar, inte för att grabbar ska få runka eller tjejer med pojkvän ska dampa (för att han följer dig hehe).
Jag ville se bilden, lätt, för jag är också så jävla sugen på att ta men helvete va ont haha.

My 6 år sen

Felle p din jävla idiot LÄGG NED!!!!!!!! Har du problem med att fatta hur jävla stor skada du utsätter andra människor för ge om sånt här beteende eller?????? Backa för fan, radera bilden och be om URSÄKT ditt jävla as!!!!!!

Svar på kommentaren:
Felle P 6 år sen

Hej My! Finns ingen anledning att vara upprörd. Har redan använt bilden mer än tillräckligt. Har du lust att känna samma tillfredsställelse som mig, hör av dig! Med vänlig hälsning, Felle P

Greger 6 år sen

Håller med Felle p till 100%, skulle gärna vilja ta del av denna bilden. Kontakta mig på 0700486205 så kan vi säkert komma till en förståelse.
Mvh Greger N

Felle P 6 år sen

Har bilden! Sugen på att ha den på just din telefon? Släng iväg ett meddelande så ska vi säkert kunna lösa de. Puss haj

Svar på kommentaren:
Frida 6 år sen

hej Felix, snälla lägg ner med dina kommentera, inte alls kul

Jacob 6 år sen

Hej Frida. Håll käften. Mvh Jacob

Emanuel Ivar Johansson 4 år sen

Grabbar grabbar det syns att ni inte har lärt er Sveriges 4 grundlagar

I Sverige har du rätt att tycka och säga nästan vad du vill. Du har rätt att uttrycka dig i radio, i tv och på webben. I yttrandefrihetsgrundlagen står det om dessa rättigheter. Där står också vad du inte får göra, till exempel förtala eller kränka en annan person.

Här i länken kan alla läsa på

Cassie 6 år sen

Varför ska vi kvinnor inte få vara stolta över våra kroppar utan behöva dölja och täcka det som bara är naturligt? Det är många som har glömt bort att den första feministiska vågen mycket handlade om kvinnlig sexuell frigörelse och att vi kvinnor ska slippa skämmas och dölja. Däremot måste vi sluta behandla våra kroppar som sexobjekt och lägga ut bilder med syfte att behaga någon annan och detta gäller män som kvinnor. Andra måste även sluta se på den nakna kroppen som ett sexobjekt utan bara för vad den är, naturlig och vacker i alla dess former. Men det är ju en fråga om attityd och inte vad för bilder som man väljer att visa.

Malin 6 år sen

Emma Holten skrev en superbra text om kvinnors objektifierade kroppar, lite i samma anda som det du skriver här, mycket läs värt!! Google Emma Holten Hystericalfeminisms (eftersom man tydligen inte kan länka saker i kommentarerna :( )

Maria 6 år sen

Hej,
Jag håller absolut med dig om den bilden du la ut, med tampongen du vet? Och jag höll verkligen med om ditt resonemang.
Men jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta, ja hälften av alla människor har bröst. Men.. Många ser just bröst som sexobjekt. Vill man verkligen att människor ska gå in och kolla? Folk som inte läser din blogg kanske får en helt annan bild av dig och tror att du vill göra dig till någon slags form av sexobjekt.
Jag tycker verkligen att du använder ditt kändisskap (heter det så?) till något bra och att du försöker förändra folks åsikter.
Men, nej.. Jag tror inte att det hade varit bra att lägga ut en sådan bild nu- folk reagerar ju bara på något så lite som navel-piercing. Och om jag själv hade sett en sådan bild hade jag nog inte tänkt- ”hon kämpar för feminismen”
antagligen hade jag tänkt- ”varför lägger hon ut sig sådär?”

Jag gillar verkligen din musik och läser ofta din blogg.

Kramar Maria:)

Sussie 6 år sen

Så jäkla vacker!

Ronja 6 år sen

Komplex och underbar. Alltså du är fan så härtig och underbar och säger så smarta saker.

Tilda 6 år sen

Fattar inte varför det är tillåtet att lägga upp bilder på brösten när man håller över bröstvårtan men inte när man visar den. En liten centimeter eller två avgör hur pass lämplig bilden är. Alla har bröst, varför täcker dom inte över bröstvårtorna på statyer mitt på gatan i stan? Same shit typ.

Så sjukt löjligt hur vissa personer tänker. You go girl! Lägg upp dom bilderna, det är la upp till var och en. Man behöver ju faktiskt inte läsa din blogg och klicka på en länk till dina bröst om man nu tycker det är så jävla äckligt eller vad alla nu klagar över. kram!

Linnea 6 år sen

Bara så du vet räknas det som barnpornografi då du är under 18. Kan vara något att tänka på nästa gång du vill free the nipple eller lägga ut en lättklädd bild i en vågad pose! Men så fort du fyllt 18 är det fritt fram.

Svar på kommentaren:
Johnny 6 år sen

Så enkelspårig är inte lagen utan det beror på omständigheterna. I det här fallet är det självfallet inte tal om barnporr då det uppenbart inte är syftet och att bilden inte på det minsta sätt har någon sexanspelning.

Matilda 6 år sen

Linnéa, läs på lite innan du kritiserar någon annan.

Simona 6 år sen

Asså vänta va?! Vad är inte västvärlden inte redo för? Att små flickor lägger upp bilder på deras bröst för flera tusen människor? Jag hoppas innerligt att västvälden aldrig vill bli reda för det. Jag vet att du försöker framställe dig själv som femenism men vet du vad? Femenism betyder inte att du ska exponera dig själv på internet och kommer aldrig att betyda det. Jag ser att så många flickor faller offer för det nya ordet femenism och tror helt plötsligt att det är okej att lägga upp naken bilder? Femenism betyder jämställdhet mellan män och kvinnor. INGENTING annat.

Svar på kommentaren:
Sara 6 år sen

Jämställdhet, som i att båda könen har bröstvårtor och ska kunna ”visa upp” dem utan att det blir en massa ståhej och som i att kvinnor inte ska bli sedda som objekt för att de visar lika mycket hud som killar.

RMCK - en skönhetsblogg 6 år sen

Jag såg bilden och helt ärligt så fanns det inget sexuellt i den. Ja, man såg ditt bröst och bröstvårtan. Men that’s it – det var inte sexuellt laddat,du poserade inte och blir en kåt av den asexuella bilden så blir en nog kåt av det mesta. Måste vara jobbigt att gå utanför dörren om en är sån :)

Josefine 6 år sen

Jag skrev ett inlägg för ca ett år sen om precis detta.
Vore jättekul om du kunde läsa. Jag tror faktiskt du skulle gilla det, på riktigt.

jozzana.blogg.se/2014/may/trettiotusen-kronor.html

Jonatan 6 år sen

You go girl !!!

Emilia 6 år sen

Du är fan den coolaste människan som finns! #Freethenipple.
Det hade inte blivit en biggie om en kille lagt upp samma bild men bara för att man är tjej så ska det bara nått fel! Blir helt frustrerad på samhället! Tur att du finns och står emot allt sånt, du får andra att våga också. Vågar du så vågar jag. Vi ses på din konsert! Du och din blogg är bäst, älskar dina låtar! PUSS

Felicia 6 år sen

Skit coolt! Borde inte vara någon stor grej men nu är de de ändå och du är så cool som står emot de. Du är en förebild, på riktigt. Du lyfter jätte viktiga frågor och du tar bort en del av den tabun som finns. Saker som jag kan tycka vara svårt att stå för eftersom att de finns så starka motstånd, har jag lättare o våga stå upp för, eftersom att alla tycker du är en cool person och du står för de, du håller med!

Saga 6 år sen

Du är den coolaste jävla människan någonsin!! Skit i alla kränkysar och kör ditt race.

Hanna 6 år sen

Skitsnyggt med piercingen!

Svar på kommentaren:
Hanna 6 år sen

Åh juste har en grej jag bara vill fråga, men vill först och främst säga att du är en jävlans stark och cool människa, all respekt till dig som faktiskt använder ditt kändisskap till att sprida bra budskap och åsikter kring ex feminism. Men bara en grej jag verkligen hoppas du kan skriva ett inlägg om/svara på: varför använder du ”en” istället för ”man”? Jag fattar att det är pga att ordet man i det sammanhanget härstammar från man som i könet, och att det är en kvarlämning av det gamla starka patriarkatet, men eftersom ingen längre associerar dessa två med varandra, är det inte lite motsägelsefullt att uppmärksamma det och uttrycka obehag gentemot det? Jag menar feminism handlar ju mycket om att man ska sluta sexualisera kvinnan, men att sexualisera är väl precis det vi gör när vi protesterar mot detta ord? Vi tar ju ett ord, och gör om det till något med en mer sexuell innebörd. Jag är själv feminist, men jag tycker ändå det är onödigt att vi ska försöka ändra hela svenska språket. Borde vi inte i sådana fall ändra ordet ”MÄNniska” också? Jag tycker att det är självklart man ska störta patriarkatet osv men sanningen är att vi kommer från ett patriarkaliskt samhälle och det kanske är bra om vi har lite påminnelser om det, så vi i framtiden inte går tillbaka i samma spår igen. Lite som att det är viktigt att lära sig av gamla krig, för att inte historien ska upprepa sig. Eller? Vore otroligt kul att få höra din åsikt! ÄVEN om du inte är jätteinsatt i ämnet med just dessa ord (eller?), så har du ju ändå valt att adaptera det, så skulle vara kul att bara få höra din anledning. :) You go girl

Vera 6 år sen

Alltså det är ju det att ”En” är mer inkluderande och du slipper den könade innebörden. Man är ju människa/mänsklighet på engelska också ”mankind”. Men det kan ju tolkas som att det refereras till just männen så därför kan en användas istället då det kan kännas bekvämare och mer inkluderande som sagt! ”Ändra hela svenska språket” gör vi ju synnerligen inte. Tycker bara att det är positivt att hitta icke-exkluderande alternativ till ord! Sedan är det ju upp till var och en om denne använder en eller man!

Hanna 6 år sen

Var väl lite starkt av mig att säga ”ändra hela svenska språket” MEN det är ändå lite onödigt och på det hela taget väldigt oviktigt att uppmärksamma ett sådant litet litet ord, när det finns 361881 andra saker inom jämställdhetskampen som är viktigare att fokusera på. ”Man” är inget exkluderande uttryck, livmoder eller penis Man kan prata om den generella människan genom det ordet ändå. Är såklart bra att om vissa tycker det känns exkluderande att man har ett alternativ, men ogillar att det nu blivit som att de som inte använder ”en” istället för ”man” blir på ett sätt tittade ner på och sedda som sämre feminister. Oavsett håller jag fast vid att det är onödigt att försöka ta bort alls spår av det förflutna och det som är, då det inte på något sätt gör det mer jämställt i framtiden.

RMCK - en skönhetsblogg 6 år sen

Som Vera redan sagt; ”en” är mer inkluderande. Det är ett sätt att gå ifrån patriarkatet ännu mer. Att ha kvar ”man” för att påminnas om historien är bara dumt – och att jämföra det med att läsa på om krig är på samma nivå. Ja, vi läser på om antisemitismen under andra världskriget, men vi använder inte de bilder och uttryck som fanns då för att påminnas. På samma sätt är det fel att använda ”man” för att minnas – läs på om det i skolorna istället och följ utveckligen. Bevara och minnas är inte samma sak :)

Na 6 år sen

Enligt mig så tycker jag inte det är värsta grejen de du har gjort. Men ärligt DU av alla vet vilken värld vi lever i. Tyvärr så lever vi i en sexistisk värld, & det har du har du även predikat om, hur dåligt det är, hur naturligt vissa saker är. Men jag berej ta ett steg tillbaka och titta på den värld vi lever. Du ser ju. Detta inte en sådan värld som du tror vi lever i, en värld med feminister och icke extremister. Du kan inte leva i din egna lilla bubbla du måste inse att verkligheten är annorlunda. Som jag sa jag bryr mig ej att du lagt upp något sånt. Men ärligt tänk efter innan du gör det, för vi lever i en dömande värld så är det bara det är bara att acceptera läget. Och skulle allt detta som du sagt varit så naturligt, skulle du inte vara ensam om allt detta och även inte känt dig så avvikande. Just sayiiinn. Men du är ändå bäst puss på dej.

Emma 6 år sen

Hej, jag tycker du får göra precis som du vill! Och har absolut inte emot om du lägger upp på piercingen. Men de är ba det att du vill ju satsa i USA och där är dom väldigt extrema, tex Kendall Jenner fick massa hat bara för man såg hennes nipples genom hennes tröja på en modevisning. Lika dant massa kändisar får massa hat om de läcks bilder i deras underkläder. Tänkte ba om bilden spreds och du blev känd i usa så kanske du skulle fått hat vilket är tråkigt.

Jennifer 6 år sen

Jag kan väl erkänna att jag blev smått överraskad när jag såg att du faktiskt lagt upp bilden men tycker absolut inte det var något fel med det. Det är ju trots allt bara en bröstvårta och alla måsta chilla lit, det hade ju inte varit en biggie om en kille la upp en bild på sin bröstvårta så varför göra en biggie av när en tjej gör det. Piercingen blev i alla fall grymt snygg!

Valentina 6 år sen

Jag brydde mig och bryr mig inte ett piss. Jag tyckte bara att din bröstpiercing var snygg! Ingen skulle brytt sig lika mycket om en kille visat upp sin nipple. You goooo guuurl!

Beundrare 6 år sen

Fint :)

Cornelia 6 år sen

Hade en kille lagt upp en bild på sin nya nipplepiercing hade det fan inte sagts någonting alls. Folk borde fokusera på piercingen men istället handlar allt om sex as usual. Det är en sjuk värld vi lever i. Jag hade aldrig vågat publicera något liknande och tycker du får göra hur fan du vill. Strongt gjort att du la upp bilden(även fast du tog bort den igen)!! (och om det inte är allt för utseendefixerat, objektifierande och ytligt så har du jävligt snygga tits)

Jessica Johansson 6 år sen

Hann inte se din bild men om du frågar mig hade jag inte brytt mig, hade snarare prisat dig. Efter att ha läst din blogg som en favorit under en tid har du fått mig att älska livet och se skönheten i det som ingen annan ser. Att se det vackra i att vara sårad att älska ens kropp att inte skämmas. Även om du sitter och är sårad från sin kille ex. så kommer du om någon timme inte vara ledsen längre. Och att sitta och titta tillbaka på alla gånger man varit sårad och arg förstår man hur livet fungerar. Det är som du säger varför ska vi skämmas för att visa upp våran bröstvårta? Alla har ju sett en bröstvårta? Alla har en? Dina inlägg får mig att tänka så mycket om livet och skönheten i allt som finns. Jag har blivit kär i dina texter även om detta kanske nu låter creepy haha. Men vi är så fruktansvärt lika, kisses

Filippa 6 år sen

Självklart väljer du själv och jag stödjer #freethenipple med allt, men ge inte dem små kåta skitungarna nöjet. Vissa grejer är nästan bättre når man håller det för sig och det menar jag inte för att det är just en bröstvårta utan för att du har gjort en piercing för DIN skull, för DU ville ha den och det är där nöjet ligger, utanför dem sociala medierna.

Svar på kommentaren:
Filippa 6 år sen

Men självklart precis som du gjorde piercingen för DIN skull, för att DU ville så är det även DU som bestämmer precis vad du lägger ut och vill visa till oss. Folk kommer ju reagera hur som helst vad man än gör ändå, så det är egentligen bara du som bestämmer vad du vill. Kram X

Moa Simborn 6 år sen

Helt ärligt, du borde inte ens fråga om andras bekräftelser. Vill du göra det (vilket du vill egentligen) så ska du inte tveka. Folk som hatar är antingen för osäkra själva för att våga, avundsjuka eller bara too horny to handle it.

Felix 6 år sen

Skit bra bild som man kan runka till, keep em cuming!

Svar på kommentaren:
M 6 år sen

Om en bröstvårta får dig att vilja runka så krävs det nog inte mycket för dig att komma heller

Alicia 6 år sen

hahaha kolla ner på din egen bröstvårta eller din mammas. Everybody has one, fattar inte hur din första matmaskin som bebis kan bli nått sexigt? Dör av skratt när jag tänker på det!

Veronica 6 år sen

ASSÅ FAN VA JAG GILLAR DIG! Du gjorde helt rätt!! Varför ska kvinnornas bröst vara censuerade men inte mäns!? Fan va jag ser upp till dig! Inte bara för detta, hur du vågar skriva ut allt du tycker, dina åsikter, vilket jag har svårt. Du inspirerar mig!

emilia 6 år sen

Oh du… Du sätter ut vilka bilder du vill❤❤ tycker det inte finns något fel alls med att sätta ut en bild på sitt bröst!! Vafan, de e ju nåt som alla har liksom! Så himla rätt med andra ord! Du är grym och en enorm förebild för alla kvinnor❤

Elizabeth 6 år sen

Honestly, if people do not like it, then they do not have to look at it. You have to do what makes you happy. People never get anywhere trying to please everyone. You go girl! Do what makes you happy =)

Linnea 6 år sen

Jag tycker verkligen att du ska lägga upp den!! Eftersom du tog piercingen och tycker den är snygg så GO GIRL!! Du har INGET att förlora!!!! Skit i vad andra tycker om bilden för att det är DU som bestämmer!!!!

Filippa 6 år sen

Tycker det var coolt som fan! Har inte sett bilden men skulle vilja se vilken slags piercing du har, är det en ring eller? Det är bara en nipple herregud killar har sett det förut anyways! Puss

Stella 6 år sen

Såg bilden och min första reaktion var ”men huuuuur snygga bröst”. Alltså perfekta hahah kanske ja fangirlar lite för hårt det börjar bli creepy. Men gör vad fan du vill ju! #freethenipple

vera 6 år sen

vet att det är klyschigt och att alla pratar om det ofta, men det är helt jävla sjukt att visa delar av kroppen bara är fel. alla människor har bröst och bröstvårtor, hälften har penisar och hälften har vaginor. det är som att om alla människor på denna jord skulle hålla med varandra (tycka samma sak när det kommer till någon fråga) men att det var helt förbjudet att säga det till någon. det är ju helt sjukt?? och det är ju precis samma princip när det kommer till de ”förbjudna” delarna som alla människor har. jag tycker du gör helt rätt. jag tror detta är början på något nytt, något som om hundra år är självklart. och tänk som emma watson gjorde; ”if not me, who? if not now, when?”

rebecka 6 år sen

säger som många andra, din kropp – ditt beslut! både att lägga upp och ta ner bilden är rätt om det känns rätt. det ÄR ju verkligen bara är en helt vanlig jävla kroppsdel som varenda människa har, med undantaget att kvinnor oftast har mer fat tissue under, meeeen förstår rädslan att folk ska ”utnyttja” (eller hur man ska formulera det) bilden på fel sätt, för tyvärr vill folk (läs: män) vara sexistiska assholes. kom ihåg bara att du har en armé av good peeps som är på DIN SIDA. <3

g 6 år sen

tycker det är en självklarhet att det är okej när du lade ut bilden. att du tog bort den är också lika okej. vi behöver mer sådana som du fan!! :-)

Vilma 6 år sen

Om du var nöjd med bilden & ville lägga ut den då var det ju helt rätt! Jag har väl ingen anledning till att ha en speciell åsikt egentligen. Hade du lagt upp en bild på t.ex din hand hade det inte varit någon grej ens. Förstår inte varför det skulle vara någon skillnad för att det var ditt bröst helt ärligt. Skillnaden var ju bara att det var en annan kroppsdel haha.

J. 6 år sen

Din kropp och du gör vad du vill med den. Men det jag ställer mig frågande till är hur laglig bilden är. Du är under 18 år, faller den inte in under barnpornigrafi då? Något för er att tänka på som väljer att titta och spara bilden i alla fall. Sedan kanske jag har fel angående ålder men det borde ju gälla till man är 18 tycker man.

Svar på kommentaren:
Madelene 6 år sen

Rent juridisk sätt så skiljer man på barnpornografiska bilder respektive pornografiska bilder genom att se hur människan på bildens kropp ser ut, har hen kommit in i puberteten tex börjat få kurvor etc så räknas det ej som barnpornografi utan endast pornografi då hen inte längre ser ut som ett barn. Sen är det inte heller olagligt att lägga upp en bild på ett bröst om man själv lägger upp den.

Madelene (ingen) 6 år sen

Måste bara rätta till det jag skrev innan, du kan stryka det då det endast gäller våldtäkt, inte pornografiska bilder som sprids på nätet.

Amanda 6 år sen

Tycker du är GRYM. Helt seriöst, du är så jävla stark, trots allt hat och rent ut sagt förjävliga kommentarer du får så står du upp för dig själv och alla andra tjejer i världen. Det är okej att radera bilden, det är ju din kropp och du har all rätt att bestämma vad du ska lägga ut och inte. Du ska inte behöva ta kommentarer eller att idioter sprider bilden. Det är det som gör att man i vissa fall inte vågar lägga upp bilder, alla dessa fördomar och sexistiska kommentarer. Fyfan. Men du är så stark, fortsätt att gå din egen väg, Vi är många som backar upp dig. Kram!

Sara 6 år sen

helt klart rätt gjort!

Martina 6 år sen

Öh du äger? De är najs att en del av dig inte bryr dig men hade också blivit lite rädd om jag var du. Jag har bilden sparad FÖR ATT piercingen e fett nice, vill också ha men mina nipples e för fula
p/o

S 6 år sen

Jag tycker inte det finns något fel i det. Alltså någon ANNAN piercar SIG SJÄLV, lägger upp bild på SIG SJÄLV, på SIN EGNA kroppsdel.. Finns inget att bry sig om. Och som någon ovanför skrev så är det rätt tydligt att du inte lägger upp bilden för uppmärksamhetens skull, fast även om det hade varit så tycker inte jag att det hade varit en big deal alls. Det är 2015, free the nipple förfan.
Kryyyya på dig :)

Johan 6 år sen

Lägg ut bara

Johanna 6 år sen

Tycker det var ballt gjort, u go gurl

Sara 6 år sen

Du är Queen

Natali Raad 6 år sen

Det är din kropp och oavsett om du väljer att lägga upp bilden eller ej är du awesome. Sisters unite!

jennie 6 år sen

Sjukt segt med alla jobbiga kommentarer du verkligen inte ska behöva ta. Man lägger upp för att kämpa emot att ses som ett sexobjekt bara för att sedan just bada i dessa kommentarer ifrån thirsty ass boys.. Dock backar jag dig i beslutet. Och jag lovar att skriva en cillion girl power pepp kommentarer för att dränka all sliskig skit. Sedan är de tyvärr så att tjejer ibland inte ens kan lägga upp vanliga selfies, bilder ifrån stranden eller med helkropp utan att dessa kommentarer kommer in. Vidrigt men sanningen.. Men änu en gång sista jag backar dig! <3

Moa 6 år sen

Vilken tid flyger du till new york? Var de den 4?

matilda ♡ 6 år sen

Älskar att du skiter i vad alla andra tycker och bara kör dit eget! Om du känner dig bekväm med att lägga upp bilden, do it. Men om du inte är redo att ta kommentarerna ska du självklart inte göra det.
You go girl !!

Adrian 6 år sen

Ärligt talat skiter jag i vilket men gör vad fan du vill :) dock så eftersom du postade den på tumblr tror jag faktist inte så många han se den, men skulle du posta den på andra ställen då skulle det nog bli ganska mycket kaos. Krya på dig :)

Jonna 6 år sen

Jag tycker du gjorde rätt i att lägga upp bilden om det var något som du kände dig bekväm med. Det var ju ditt beslut och ingen annans. Och det var ju bara ditt bröst. Killar går runt och visar upp brösten och bröstvårtorna hela tiden, så varför ska inte vi tjejer kunna få göra det utan att bli sexualiserad och objektifierad?

Johnny 6 år sen

Det är ytterligare ett sätt att marknadsföra ditt ”varumärke” och få mer uppmärksamhet, något du givetvis var fullt medveten om när du lade upp bilden…

Svar på kommentaren:
Jennie 6 år sen

Ursäkta men det är ganska tydligt att hennes val inte var för uppmärksamheten vafan hennes feministiska åsikter bevisar ju det. Hon ville göra något och hennes åsikter gick i godo för det. Bara för att hon råkar vara en växande artist betyder inte det att allt hon gör har en gömd mening. Jag är säker på att det finns publicister på ten som absolut inte tycker att hon ska riskera hennes karriär på ett såpas bold drag så tidigt i hennes karriär. Så att dömma henne och ta föregivet att allt hon gör är en akt är sjukt respektlöst och fördomsfullt.

Johnny 6 år sen

Jag dömer henne inte på något sätt. Snarare tvärtom då jag tycker det var ett ganska smart drag.

Ida Andersen 6 år sen

Känner exakt likadant. Känn inte att just du måste lägga upp om du är osäker på det, du gör verkligen sjukt mycket genom att bara ta upp frågan! Tycker du gör ett fkn perfekt jobb med allt sånt här liknade du skriver, Ur the fkn best på riktigt. Tror inte du kan ens fatta vilken skillnad du gör i Sverige och världen SO MANY THANKS GIRL <3

Lina 6 år sen

Tyckte det du gjorde var rätt :)

sofixxxxxxxx 6 år sen

”next time they call you a slut, brooke candy tells you not to give a fuck!!!” det är fan min åsikt, bry dig inte ett skit, om du vill lägg ut; gör det! men du ska må bra med det också , för din skull :):):)

Emma 6 år sen

Du är så jävla grym som är ärlig och tar upp dessa saker och du förtjänar all respekt för att du la upp bilden för att du tycker att den är snygg, även fast du tog bort den. Synd bara att man blir så begränsad av andras behov av att kritisera alla andra än en själv. En person kan inte ta hur många hatkommentarer som helst, därför kände jag att det var dags för mig att faktiskt kommentera en blogg med kärlek istället för att bläddra vidare som jag alltid gör. Fortsätt vara du, för allas bästa!

Marcus 6 år sen

Helt rätt! Gör va du vill, skit i alla kåta killar. Du ska inte ångra dig, är inge fel med att visa lite hud. Krya på dig :)

Tommy 6 år sen

Tycker du gjorde helt rätt som la upp den.
Om nu ett gäng killar ser den som sexuell så bjud på det. Är väl ingen fara?

För övrigt verkar du ha magiskt fint bra bröst. Mer bröst åt folket=)

Ha det!

Elin 6 år sen

Om du får för dig att lägga upp en ny bild skulle det vara fint att lägga upp en bild på båda brösten så man kan se skillnaden i svullnad och sådant! Blir så sugen på att ta en själv :)

Hanna 6 år sen

Helt ditt val eftersom det är din bild och din kropp. Tycker du är galet modig som vågar lägga upp den, jag skulle aldrig aldrig våga så du är sjukt modig som står för det liksom :)

sandra 6 år sen

Men kom igen! Man gör vad man vill med sin egen kropp. Och man ska kunna göra vad fan man vill utan att bli kallad saker. Jag tycker du gjorde rätt, om det var det du ville göra så absolut så gjorde du rätt. Ingen kan säga att du gör fel när det handlar om något du själv vill och valt. Och det måste va svårt att ha så många äckliga killar som läser på dina sociala medier som verkligen bara är kåta, så eloge till dig att du ens pallar det.

Nisse 6 år sen

Vad som är rätt eller fel i denna frågan är det egentligen bara du som kan säga. Personligen blev jag förvånad när du lade upp bilden, men ändå inte, med tanke på dina tidigare texter/bilder om bröstvårtor/kvinnans kropp etc. Jag tycker att du är väldigt modig som lägger upp bilden, och ser inget konstigt i att du tar ner och lägger upp den igen. Att lägga ut en sådan bild är ett ganska stort statement och en stor grej för många, även om det givetvis inte egentligen är något kontroversiellt alls. Jag tycker mig se en viss trend som du är med i nu, med Miley Cyrus, Natalie Portman, Rihanna, Pussy Riot, barbröst-aktivister m.fl. i spetsen. Att utmana normer i simhallen, på gatan och på nätet. Jag tycker att du är häftig som tar steget och gör ett statement, även om det är en väldigt naturlig och egentligen helt oansenlig sak. Som du säger är det en svår fråga och balansgång mellan att visa brösten som vilka andra kroppsdelar som helst och att göra sexiga/porriga bilder av desamma. Att bröst är sexualiserade och ”bör hållas dolda” (notera citattecknen) är ingen nyhet i vår kultur, men är inget som är hugget i sten, utan kan ifrågasättas, precis som det går att ifrågasätta att kvinnor i t.ex. mellanöstern ”ska ha slöja/burka och skyla kroppen” (notera citattecknen), eller andra saker man tycker är orättvisa och vill ändra på. Jag antar att det kommer att bli en stor snackis på gott och ont i diverse media när tidningarna snappar upp detta (de brukar ju skriva om dina uttalanden och aktioner). En hel del idioter med idiotiska kommentarer kommer nog också att trilla in som ett brev på posten, men de ska du givetvis skita i. Jag ger alltså tummen upp och tycker att du ska fortsätta med att röra om i grytan. Det är mycket enklare för kända människor som du att ta upp viktiga frågor till dagordningen, vilket jag tycker att du utnyttjar din media-spot bra till, även om jag inte alltid håller med till 100 %. Det gör dig mycket mer intressant än övriga ”kändisar”. Återigen tack för din grymma blogg. Mvh Nisse

Paulina 6 år sen

Det är skitsvårt eftersom syftet med bilden kanske inte blir detsamma som effekten av den. Så egentligen spelar det ingen roll om du har ett gott syfte med det om andra vägrar att tro på det/förstå det. Men någon måste börja. Mitt tips är att vara tydlig med att det inte ska vara något sexuellt över det genom att ta bilden på ett sätt som fokuserar på piercingen och inte på att framhäva något annat. Jag har inte sett bilden så det kanske var såhär du gjorde.

Nathalie 6 år sen

Det är din kropp och ditt val och så länge du inte ångrar dig och är nöjd så har ingen annan människa rätten att kritisera din kropp, för det har man aldrig.

Hanna 6 år sen

Det är DIN kropp som DU äger, DU gör vad DU VILL med den. Det är tyvärr så att killar idag ser bröstvårtan som något sexobjekt och ser bilden på helt fel sätt. Men om vi fortsätter kämpa för detta så hoppas jag, innerligt, att bilden du tog ses på samma sätt som om du la upp en piercing du tagit i naveln. Förstår du? Jag tycker inte bilden var någon grej alls, och vill du lägga upp bilden så gör det.

Nora 6 år sen

Det är ju ingen stress på att du ska bestämma dig nu, så chilla tills du är säker! Bröstvårtor är ändå inget hypersexuellt, men det är din kropp och du vet själv vad som känns obekvämt. Chilla tills du har bestämt dig :)

lucas 6 år sen

bättre skulle man inte säga det! jag kan erkänna att jag sparade bilden, men efter ha läst det där så tog jag bort den!… jag tkr du är helt perfekt och har helt rätt. det är din kropp, och du får göra vad fan du än vill med den!

Martin 6 år sen

Lägg upp den igen

Svar på kommentaren:
mannen 6 år sen

Bilden finns på flashback

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

Jag upplever vid återkommande tillfällen någon slags sömnparalys. Jag befinner mig i vad jag tror jag vara limbo mellan vakenhet och sömn. Jag kan kontrollera mina drömmar men jag är heller inte…

Ser ut som att jag har en förkärlek till crack-cocain pga sjukdom. Don’t judge. Hej bloggisen. Här sitter jag i vad som känns som vargtimman, trots att klockan är ynka 23:00, på en…