IMG_5121

Jag och min frulle imorse. Jag har gått upp jättemycket i vikt, vilket jag är glad över! Jag känner mig fin hursomhelst, helt ärligt. Jag har alltid varit supersmal och mina lår har aldrig gått hop men nu har min rumpa och mina lår har blivit större vilket jag tycker är assexigt. Yäy till mig. Vikten har aldrig varit något problem, jag har aldrig behövt gått till gymmet för att tighta till något. Jag har gått dit för att få bättre kondis och för att må bättre – enkelt. Lite celluliter har väl alla. No biggie. Något som jag dock måste tänka på är fan min diet. Jag äter så extremt mycket socker!

Sen börjar ju mamma gå mig på nerverna. Allt hon säger får det att koka i mig. Jag stör mig på vartenda litet ord. Mitt blod ligger och puttrar runt 100° varje gång vi pratar. Det blir väl så när man umgås b o k s t a v l i g t talat 100% av sin vakna tid med någon. Eller så är det min P-stav som spökar. Bytte från mina kära p-plåster. Nu sitter den lilla jäveln i min arm i 3 år. Känns rätt bra men känslorna går verkligen upp och ner konstant. Ena sekunden vill jag gråta för jag tycker världen är så fin och människorna som bor här är så vackra, nästa sekund blir jag röd i ansiktet av ilska och vill slänga ut TV:n genom fönstret för att inget bra program går. Någon som känner igen sig? Det tar ju ändå ca 3 månader för kroppen att vänja sig. Oh well, nu ska jag sova. Liten puss kan ni allt få!

2015-01-13 Zara

Kommentarer

Ella 5 år sen

TACK för att du vågar erkänna celluliterna, helt normalt!

Rebexs 6 år sen

Jag har haft p-stav i 8 år. Jag kan faktiskt konstatera att p-staven har gjort mitt liv svårare.
Tyvärr är ju kopparspiral mest för kvinnor som fött barn, men det är definitivt värt att ta en riktigt funderare.
Jag har fått svårare att hålla en jämn vikt, pmsen blev värre och har fortsatt så.
Minns när jag först satte in den: hade mens nästan konstant i ett halvår. Led av järnbrist.
Det är verkligen nu på senare tid jag insett att den dragit ner min livskvalitet och kommer försöka med kopparspiral istället.
Tror verkligen att det är ett bättre alternativ.

Svar på kommentaren:
Johanna 6 år sen

@Rebexs, Om du led av järnbrist med p-stav så skulle jag inte rekommendera kopparspiral. Tog precis ut min efter att ha haft den i ett år, blödde 9-10 dagar i månaden och pms:en var fruktansvärd. Ska testa pessar nu, vill bara få vara fri från all negativ påverkan från dåliga preventivmedel.. MEN det kan ju vara så att kopparspiral funkar jättebra för dig men ville bara säga att om en lätt får järnbrist så är det nog inte bästa valet. Hoppas du hittar nåt som funkar för dig!

Sofia 6 år sen

Det finns något som heter PESSAR, det 100% hormonfritt!

Om din kontakt på ungdomsmottagningen inte lyssnar på dig så kan du vända dig till mödravårdscentralen, det var där jag hämtade ut min.
ContraGel får man beställa själv på: gronabarnmorskan.se

umo.se/Sex/Skydd-mot-graviditet/Pessar/

Till alla tjejer som inte vill ta hormoner

anonym 6 år sen

hej jag tycker du borde läsa ladydahmers inlägg

Skinny bitches only 6 år sen

Har dom godare munkar där

Svar på kommentaren:
Orre 6 år sen

Aa jävlar jag lovar

NK 6 år sen

Har hört flera som varit i USA en längre tid och gått upp i vikt av maten där

Elin 6 år sen

Vad fan vet ni inte att hormonella preventivmedel förstör era kroppar! Lägg genast av med det, det är inte bra. Det finns pessar och kopparspiral!

Svar på kommentaren:
Karro 6 år sen

Ja.. Syntetiska hormoner förstör tarmen = finnar i ansiktet, gör att man får matallergier och sen börjar en hel rad med jobbiga effekter i kroppen.

Googla ”läckande tarm”.

Haris Gyllenstierna 6 år sen

Du har verkligen en intressant öppenhet. Förhoppningsvis inspirerar du båda killar, tjejer och hens. Jag tycker iallafall att du gör ett bra avtryck. *fistbump*

Monthe 6 år sen

Är inne på min andra p-stav nu och känner igen de allt för väl ;)
Fick t.o.m ett sånt utbrott en gång att jag ninja-sparkade pojkvännen in i en bokhylla, bara så där! Vi hade inte bråkat eller något. Men de stabiliserar sig snart ska du se :)

Nathalie 6 år sen

Du är grym!!

You gooo girl

Rebecca 6 år sen

Ahhhh! Därför jag är som jag är! Har haft min i ett halvår dock. Har mens 24/7.. Började tro att jag ”bara” höll på att bli knäpp. Men där har vi förklaringen.. Hoppas jag..

Emmy 6 år sen

Sjukt bra skrivet av dig!

Flower 6 år sen

Jag håller med om att p-stav är väldigt rubbande, i början när jag satte in p-staven ville jag utan någon direkt anledning bara kasta ut stolar ur fönstret, förstöra glasrutan osv.. Kunde inte förstå det och jag har inte haft såna känslor förutom när jag varit i totalt 100% ilska och vrede typ. Men aldrig kännt så annars. Lika så första gången jag tog ut den kändes det lika dant. Nu har jag haft p-stav i 6år och haft mens totalt 2 gånger så jag ska ta ut den nu och inte sätta in en ny eftersom jag är rädd att jag inte ska kunna bli gravid eller så. Vill att min kropp fungerar normalt nu och det har varit jätte skönt att slippa mensen men det känns jätte obehagligt att det påverkar kroppen så kemiskt. Så i framtiden kommer jag inte att hormoner för att skydda mig!

Emma 6 år sen

”Thick” betyder korkad på engelskt slang… :) Men bra med lite hälsosam viktuppgång! Lagom är bäst! :)

Svar på kommentaren:
Guzz 6 år sen

På brittiska ja, inte amerikanska. Bang

ida 6 år sen

Lagom=vad? Må bra är bäst.

Cecilia 6 år sen

Har också alltid varit supersmal men har under det senaste året gått upp ganska mycket i vikt.
Har lite mycket mage för min smak men jobbar på att acceptera det och känna mig bekväm i det.
Det känns så roligt att ha C-kupa efter att alltid haft A-kupa. Att ha en ordentlig rumpa. Förstår precis hur du känner, bra att du vågar stå för det!

Sven Svensson 6 år sen

Helt rätt! Man ska träna för att må bra och ha bra hälsa, lite munkar och annat gott har ingen dött av! =) Lite mulliga lår och rumpa är ju bara vackert på en kvinna dessutom! Ha det bäst. Ta hand om dig.

Rebecca 6 år sen

Hade också p stav men endast i tre månader. Hade alldeles för mycket humörsvägningar.

gott med munk ? :)

Ellen 6 år sen

Jag använder inte nåt preventinmedel, men mina humörsvängningar existerar definirivt iaf. Igår blev jag jättearg och började gråta för att mamma hade köpt fel ost haha.

stina liffner 6 år sen

Jätte bra inlägg!

Jess 6 år sen

Jag hade p-stav och höll ut i ett år men det blev inte bättre. En liten känsla var som en liten eldlåga och att jag hade bensin runt mig så det blev en hel explosion av ingenting – hela tiden. Och jag kände att jag inte kunde styra alls över mina känslor vilket fick mig att känna mig smått galen tillslut. Sen tog jag ut den och allt slutade :) men jag hoppas det lugnar sig för dig men tro inte att du är galen innan du tar ut den är mitt råd ;)

Matilda Alm 6 år sen

Hej! Hur hanterar du dina känslor efter uppbrottet med Ludwig? Jag är i samma sits och är väldigt ledsen och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Kan du snälla tips :)

Astrid 6 år sen

Det tar 6 månader för en att vänja sig vid sin stav! Vilket suger så jävla hårt.. jag har haft min stav sedan augusti och jag har haft mens i snart 4 månader i sträck.. asså seriöst så jobbigt! haha Hoppas det blir bättre snart annars sliter jag ut min stav! XD haha men hoppas det kommer gå bättre för dig, alla reagerar ju inviduellt! ;)

isabella 6 år sen

Har de o USA bett dig gå ner i vikt eller hålla dig på samma vikt? De sa dom ju till Molly (som dock är lite större än dig) och tänkte om dom sa samma till dig? :)

sandra 6 år sen

Alltså men guuuuud vad kul att din EP släpps snart i USA! Det är väl andra låtar på det albumet? wiiiii så spännande

Frida Roth 6 år sen

Har samma problem. Alltid varit väldigt smal, nästan underviktig i perioder, och trivs verkligen inte med det. Äter som en jävla häst men går inte upp i vikt för det. Snääääälla – hur gjorde du för att gå upp och hur mycket lyckades du gå upp?

Eleonora 6 år sen

Hej! Hur går du upp i vikt? :)

Emil 6 år sen

Hej, du är så himla vacker och den bästa artisten jag vet! Jag förhandsboka ditt album, de är den enda skivan som går i bilen :) har sett dig live med, du är grym!!

Jasmina 6 år sen

TACK snälla du, blir så trött på alla som hela tiden lägger upp te om att få platt mage eller pulver för att gå ner i vikt. Du är fin som du är och det är så himla fint att du kan skriva ut det på din blogg YOU GO GUUURLY!

Emma 6 år sen

Jag hoppas verkligen att du trivs med p-staven! Jag hade stora problem med min(lät den ändå sitta i i två,nästan tre år.). Blev jättesjuk osv, men humöret var det som förändrades mest. Och min vikt. Nu har jag p-spruta, och den kan jag lova att den är superbra! Dock får man inte använda den om man är under 18. Men jag trivs med den! Så om du inte trivs med p-staven så kan du alltid plocka ut den och sen börja på p-spruta.

Men du, visst var det inte så farligt att sätta i den? :) Lite läskigt kanske! :(

Hoppas du har en underbar dag/kväll! Kram!

sandra 6 år sen

Känner igen mig! Var sådär när jag hade ppiller, eller då var jag bara konstant ledsen utan anledning och fick byta till plåster efter att ha testat ett annat piller först. Men mådde precis lika dåligt. Sen när jag bytte till plåster försvann känslan av att jag var ledsen men då blev jag sjukt lättirriterad och arg istället, för minsta lilla. Det gick över efter ett tag men kan fortfarande bli sjukt arg men då försöker jag bara andas och tänka om det är en rimlig grej att bli arg över. brukar funka :)

R U Z A N N A ♥ 6 år sen

Du är sjukt fin och den där donuten ser nästan ännu snyggare ut! ;) KOLLA in min blogg ♥!

Louise. 6 år sen

Exakt så är min kropp också, har var’t underviktig nästan hela mitt liv så länge som jag kan komma ihåg i alla fall & har därför försökt att gå upp i vikt hur länge som helst. Men det går segt som fan, även om jag sakta men säkert går upp något kilo.

Cornelia 6 år sen

åh jag funderar på att byta mina p-piller mot p-plåster men kan fan inte bestämma mig för ett bra ställa på kroppen att ha dom, ni som har eller har haft var brukar ni sätta dom??

Amanda❤ 6 år sen

Du är såå fin! Och ja jag känner igen mig, inte alla men några;) kram

hj 6 år sen

Heeey!

Du vet att p-stav inte ska innehålla något som påverkar hormonerna va?

Svar på kommentaren:
Emma 6 år sen

En p-stav innehåller hormoner som släpps ut i blodet, och på så vis påverkar den kroppens egna hormoner så man inte blir gravid…

Frida 6 år sen

Däremot finns spiralen som inte innehåller hormoner.

B 6 år sen

Hahaha i feel you! Sådär är jag också under mens, äter tom medicin mot det för att hålla känslorna i schack.. Hoppas det rättar till sig för dig!

Isabella P 6 år sen

Hej!
Har precis dragit igång en exklusiv tävling som du inte får missa. In & kika på min blogg för att delta i tävlingen!

Ida 6 år sen

jag känner fullständigt igen mig när det gäller föräldrarna. Jag har precis opererat mig så jag är med pappa/mamma HELA JÄVLA TIDEN… Nu klarar jag fan inte av de längre

Amanda 6 år sen

Var försiktig med preventivmedel som innehåller hormon. Även om det står att det tar 3 månader för kroppen att vänja sig så kan du fortfarande förbli lika förändrad under flera år. Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

Jag upplever vid återkommande tillfällen någon slags sömnparalys. Jag befinner mig i vad jag tror jag vara limbo mellan vakenhet och sömn. Jag kan kontrollera mina drömmar men jag är heller inte…

Ser ut som att jag har en förkärlek till crack-cocain pga sjukdom. Don’t judge. Hej bloggisen. Här sitter jag i vad som känns som vargtimman, trots att klockan är ynka 23:00, på en…