IMG_4201.JPGIMG_4202.PNG

Hej bloggisen. Dagen till ära sitter jag nyvaken i sängen och mensar ner mig. Jag hittar inga tamponger just nu så jag får sitta med massa toapapper och hålla på. Mens är ju tyvärr inte det enda krångliga som min kära vagina för med sig. Det är väl allmänt känt att den även ser till så att kvinnor överlag behandlas med mindre respekt överallt runt om i världen och det gör den ju självklart inte med flit. Det är andra, oftast folk med pillesnopp, som ser ner på den. Jag vill snabbt lägga till att alla kvinnor har inte en fitta och tvärt om! Det är faktiskt viktigt att komma ihåg sådant.

Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt. Ska jag ens behöva uttala mig om hur jävla mycket viktigare denna dagen är i jämförelse med mansdagen? Behövs det? (Behövs mansdagen? Ta bort den. Den kommer inte bli saknad). Ska jag ens behöva rabbla upp hur mycket våld, sexualbrott och trakasserier kvinnor blir utsatta för? Usch. Usch usch usch. Internationella kvinnodagen uppmärksammas på alla möjliga vis. I vissa delar av världen har dagen nästan helt tappat sin politiska innebörd och firas istället som någon slags ”alla hjärtans dag” för kvinnor. Jag tycker man kan göra både och. Erkänna problemen i samhället som drabbar kvinnor och samtidigt hylla alla fantastiska gurlz som man älskar. Jag vill passa på att tacka den starkaste kvinnan i mitt liv, mamma! Min fina mamma. Hon är en riktig konstnär. Hon är självständig, uthållig, tålmodig, och har ett hjärta av guld. Hon är smart, hon är vacker och hon är bäst.

Sen vill jag passa på att säga att jag har sett vad tidningarna skriver om mig. Mäktig kvinna whadduuupppp? Det förvandlar mig från Kanye West till Nasse i Nalle Puh. Jag blir blyg och vet inte riktigt om jag förtjänar det. Men kul är det. Bugar och bockar. Vem skulle ni vilja hylla idag?

2015-03-08 Zara

Kommentarer

Daniel 6 år sen

Så du kämpar för jämställdhet? Varför skulle det bli mera jämställt om mansdagen togs bort? -.- 0 Sense made…..

Svar på kommentaren:
Lucas 6 år sen

mycket bra skrivet där.men hörni ni måste ju förstå att hon är jävligt inkompetent, hon vet ju ingenting.hon gör det absolut inte bättre för kvinnorna tvärtom sämre.Det verkar som om hon inte har någon världsbild över huvudtaget.

hampus 6 år sen

du är en snippglidare

Wow 6 år sen

När du hittar en kille som älskar dig för din personlighet, hör av dig :)

Adam 6 år sen

Det är människor som dig som får personer att hata feminism. Bara så du vet. Det ända du gör när du uttrycker dig på det här viset är att försämra kvinnors situation skulle jag tro.

Anna 6 år sen

Tycker det är lite små skevt att du tror att om du tar bort mansdagen så kommer all sexism försvinna? Skit bra att du brinner för jämställdighet men att bara nämna en massa problem men inga vettiga lösningar, kommer inte förändra ett skit.

Sen om jag ska vara ärlig bidrar du till att ordet Femenism får en negativ laddning bland män om du uttrycker dig på det sätt du gör. Ingen av männen som måste förändra sin nedvärderande syn på kvinnor kommer inte gå med på det om deras rättigheter försvinner. Vi måste inte förstöra för män vi måste ena båda könen.

Angel S Bolander 6 år sen

Hej, bra inlägg och jag håller med, nej, det behövs ingen mansdag, inte fler än de 364 dagar per år som redan infinner sig.

Svar på kommentaren:
Kristoffer 6 år sen

364 dagar av 365 = mannens? 1 av 365 kvinnors? Om det är så logiken är håller jag med om att det inte behövs en mansdag. Håller med om att det inte behövs någon mansdag oavsett men det hade ju varit jobbigt om män fick en extra dag så vi hade behövt 366 dagar på ett år. Detta hade ju inneburit att efter 31 år hade januari infunnit sig i februari. Det hade varit tråkigt om mina barnbarns barnbarns barn hade fått fira nyårsafton vid midsommar år 2180.

Emil 6 år sen

Din lösning på ojämställdheten verkar vara att göra det sämre för männen så de kmr i nivå med kvinnorna ist för att göra det bättre för kvinnorna så de kmr i nivå med männen.

Svar på kommentaren:
Emil 6 år sen

Obs! Med nivå menar jag verkligen inte att män är bättre än kvinnor på något sätt, utan hur bra de har det, tex löner

Henrik 6 år sen

När jag läser vissa kommentarer här så skäms jag över att vara man. Vi måste fan ta och erkänna att många av oss är idioter och vi (eller ja, ni i detta fallet) kan inte hålla varandra om ryggen på det här sättet. Det bekräftar bara att vi behöver en kvinnodag för att sätta ljuset på intersektionalitet och hur vi skapar ett samhälle som är bra för alla. Det inbegriper att vi som män har åtskilligt mer att göra för att förändra mansrollen än kvinnor har. Skärp er!

Kerfen 6 år sen

OBS: Råkade lägga mitt svar som en svar på en kommentar. Om du fångar upp den får du gärna plocka bort den. Var ett tag sen jag kommenterade en blogg! >_<

Då jag inte håller med om slutsatsen, så lyfter du en vettig fråga. Skulle välkomna ett större inlägg där du istället för att agera dommare, agerar provokatör för diskursens bästa.

De människor som i huvudsak reagerar på frågeställning (har valt att stipulera det som en frågeställning) firar antagligen inte den internationella mansdagen heller. Som det står just nu ser dagen mest ut som en reaktion på ”vi vill också ha”, och när vi rör oss framåt så känns det hyfsat onödigt att ha ytterligare en ”steak and BJ day”, för det är lite så den ser ut just nu.

Vi har en möjlighet här att ta denna dagen till vara och göra något av den. Män lider också av de strukturer vi har byggt upp, men det är viktigt att inte detta faktum blir ett ”så därför behövs inte X”. Jag vill påstå att båda sidorna behövs då det anbelangar båda sidorna.

Vi behöver veta vad fan vi gör av dagen helt enkelt. Antingen hittar vi ett sätt att fira dagen på som är konstruktivt och jobbar efter ett humanistiskt perspektiv (likt kvinnodagen) eller så gör vi som du säger; skiter i det och ser det som ett sorgligt misslyckande från vår sida.

PS: Kul att du ställer dig upp dock. Du lyfter som sagt en vettig frågeställning. :P

Bob 6 år sen

I find your post offensive. You are the true feminazi. Emma Watson would be ashamed of being pictured together with the man-hate you spread. It’s because of the closed-minded people like you true feminism never gets to where it was supposed to get. You think only women get abused? Think again. And don’t even try to say it’s not many, because unlike the female abuse, male abuse has no statistics, or attention. You are truly close minded and you do damage to feminism. Greetings from a true feminist, and a male with a penis.

Svar på kommentaren:
S 6 år sen

Boo fucking hoo, cry me a river and please do some research before you comment on something you absolutely have no idea about.
Wake up and smell the coffee honey, cis clearly you’re still sleeping.

Bob 6 år sen

You have no idea, S….

Kerfen 6 år sen

Då jag inte håller med om slutsatsen, så lyfter du en vettig fråga. Skulle välkomna ett större inlägg där du istället för att agera dommare, agerar provokatör för diskursens bästa.

De människor som i huvudsak reagerar på frågeställning (har valt att stipulera det som en frågeställning) firar antagligen inte den internationella mansdagen heller. Som det står just nu ser dagen mest ut som en reaktion på ”vi vill också ha”, och när vi rör oss framåt så känns det hyfsat onödigt att ha ytterligare en ”steak and BJ day”, för det är lite så den ser ut just nu.

Vi har en möjlighet här att ta denna dagen till vara och göra något av den. Män lider också av de strukturer vi har byggt upp, men det är viktigt att inte detta faktum blir ett ”så därför behövs inte X”. Jag vill påstå att båda sidorna behövs då det anbelangar båda sidorna.

Vi behöver veta vad fan vi gör av dagen helt enkelt. Antingen hittar vi ett sätt att fira dagen på som är konstruktivt och jobbar efter ett humanistiskt perspektiv (likt kvinnodagen) eller så gör vi som du säger; skiter i det och ser det som ett sorgligt misslyckande från vår sida.

PS: Kul att du ställer dig upp dock. Du lyfter som sagt en vettig frågeställning. :P

Elin 6 år sen

jag skulle hylla dig, helt klart

Tamara 6 år sen

asså snälla lilla flicka du e typ 12 år , vafan vet du jämställdhet och istället för att skämma ut dig och skriva om dina fucking mens problem så lyft röven o köp tamponger! fett irriterande är du bara

Svar på kommentaren:
Michaela 6 år sen

jag håller helt med dig som tjej varför ska vi ta bort en dag för män när vi får en egen dag?? De blir inte jämställt i vårt samhälle om inte de blir lika för alla

Elsa Live 6 år sen

Tror inte du kan vara så gammal du heller. Tror inte att nån som är över tolv beter sig så?? Eller?? Bara gå, du måste inte skriva allt du tycker! Vad vet du föressten om henne och vad hon kan?? Inget

Kristoffer 6 år sen

Ahh.. Alla är väl olika och har olika kort att spela. Lika lön för lika arbete = självklart. Sen är det bara att börja respektera varandra oavsett hur man ser ut, är och har för kön. Vilken kille har någonsin brytt sig om en egen dag? Vad fan ska vi göra med den tänker ni? Respektera varandra! Skiter du i de fjantarna som trakasserar dig kommer du aldrig känna dig kränkt. True story!

Victor 6 år sen

Hoppas du dör, världens största idiot. Hela den här texten är idioti

Svar på kommentaren:
Linnéa 6 år sen

Din om någons text är idioti.

S 6 år sen

Så klart du tycker det, du är ju en man :)

S 6 år sen

ville bara påpeka att ja är en kvinna men fan va ja håller med hobom, de vara ni små fjortisar som rövslickar henne till max, fucking barn som leker vuxna usch vafan gör ja här bland småglin

Nicke 6 år sen

Verkar som när du skriver att det bara finns kvinnor som far illa på denna jord… really ?

Torgny Rönnqvist 6 år sen

Att bara skylla allt på ett kön är fel.
Nog finns både rötägg i båda könen men det kommer att finnas kvar, sen är det dom som är inga rötägg som får skulden och det tycker jag är tragiskt.
Nog tycker jag att det ska vara lika lön för lika arbete. Sedan har det blivit bättre än det var för hundra år sedan när en kvinna stod på en is och tvättade kläder eller tog hand om barnen på den tiden, på ett sett var nog det mer jämställt då när både mannen och kvinnan fick hjälpas åt för att få det gå runt i vardagen än vad det är nu. För nu så bryr man sig bara om sig själv och ingen annan. Tycker man kan slopa det här med mans- och kvinnodagar och ha en folkdag där människor från alla olika folkgrupper och kön kan träffas.
Om jag ska vara riktig ärlig så är dagens både män och kvinnor rena fegisar än dom som fascinerades mig mest var fäbodjäntor, bondhustru, pigan, för dom fick slita och och jobba hårt och när dom födde sina barn så fanns det ingen smärtlindring som det finns idag.
Ska man rikta sin ilska så är det mot dom styrande än mot bara ett kön.

Fredrik 6 år sen

Vi män kan själva bestämma om det skall finnas
en mansdag genom att engagera oss eller ej.

Det behövs eftersom många feminister tyvärr
generaliserar om män vilket inte tillåts om andra
grupper.

Char 6 år sen

ALLTSÅ P.L.E.A.S.E ALLA KRÄNKTA BOYS I KOMMENTARERNA NI ÄR JU BARA LIVING PROOF FÖR VARFÖR KVINNODAGEN BEHÖVS. NI SKÄMMER UT ER SJÄLVA! ÅH GUD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svar på kommentaren:
Anna 6 år sen

Jag håller med!!

Keren 6 år sen

Amen.

Emil 6 år sen

Så du menar att hon kan säga att alla med pillesnopp utför sexuella trakasserier och våld mot kvinnor. Jag är för jämställdhet och det är hemskt att det finns såna som utför såna saker, men jag tycker det är fel att dra alla under en kam.

Moo 6 år sen

Alltså jag älskar dina synpunkter.

Svar på kommentaren:
Adolfin 5 år sen

.

veris mcperis 6 år sen

jag älskar kvinnodagen, men det är lite tröttsamt att folk bara lägger upp bilder på människor med fittor. det finns människor med snoppar som identifierar sig som ”tjej”. We run the world görls!!

Svar på kommentaren:
natalie 6 år sen

en av dem är en kvinna med snopp XD men han/hon ser jävligt bra ut, kanske därför du inte hitta henne? hon spelar i serien ’orange is the new black’

Sebbe 6 år sen

Kan hålla med om att det inte är helt jämställt mellan genusen. Många yrken där kvinnor får lägre betalt bland annat. Däremot är den här bloggen onödigt färgstark och bara skriker ”arg vänster-feminist” i sitt utförande. Vill du ha det jämställt i samhället mellan man och kvinna? Då kanske det är dags att börja diskutera frågan ”lite” mognare för detta fyller bara ett syfte: att provocera både de som håller med dig och säger emot dig.
Och vad är detta att blogga om? Sverige är ett relativt jämställt land till skillnad från bland annat östra jordklotet! Där hade det kanske behövts like aggressiva handlingar för att förändra något, men i Sverige är det knappast en fråga om kamp utan snarare politik. Ska mansdagen avskaffas så att det blir ”rättvist” mellan genusen? Vad ska det göra för skillnad för världen ALLS? Sluta skrika och slåss om dina rättigheter och begär dem istället så kanske du faktiskt får dem också.
Själv har aldrig gjort så mycket som en skråma på en kvinna och avskyr att fanatiker som provocerats fram genom bloggar som dessa ska hysa lika mycket agg mot mig som en våldtäktsman bara för att vi har en sak gemensamt: att vi är av samma kön!

Svar på kommentaren:
Astrid 6 år sen

visst, men så fort en man gör något feministiskt är det bra och nytänkande men när en kvinna gör det är det minsann en arg vänsterfeminist och manshatare

Sara 6 år sen

Alltså, jag håller med varenda ord. Sjukt bra skrivet Sebbe. Önskar fler var som du!

Sam 6 år sen

Tack. Du framför mina tankar om diskussionklimatet. Det blir svårare att identifiera sig med problem och med den feministiska rörelsen när den skrikigaste och mest uppmärksammade delen av rörelsen utpekar alla män som inte bara ansvariga – utan skyldiga. Skiftet blir då att istället för att vi gemensam kan försöka förbättra villkor för män och kvinnor så blir det två stora motpoler och jag som man blir per automatik placerad i den skyldiga, aggressiva skaran.

sara 6 år sen

Jag vill bara påpeka att kvinnodagen i t.ex. Ryssland ursprungligen var en ”hylla och uppskatta kvinnorna i ditt liv”-dag, och inte en dag för demonstration och diskussion. Det är inte fel att föra vidare den mycket gamla traditionen, men för dem som vill använda dagen till att vända ljuset mot dessa viktiga frågor är det så klart väldigt nyttigt.

inte en hatkommentar 6 år sen

Jag vill bara påpeka att kvinnodagen i t.ex. Ryssland ursprungligen var en ”hylla och uppskatta kvinnorna i ditt liv”-dag, och inte en dag för demonstration och diskussion. Det är inte fel att föra vidare den mycket gamla traditionen, men för dem som vill använda dagen till att vända ljuset mot dessa viktiga frågor är det så klart väldigt nyttigt.

Josie 6 år sen

Är du seriös? Låter som en riktig manshatare. Men bara så du vet, utan män hade det ju knappast funnits några kvinnor heller, så män är väl minst lika viktiga som kvinnor. Vissa kvinnor grinar så mycket över att de råkat bli kvinnor, så att de SJÄLVA förminskar sig och skapar problemet. Det är inte så stort som ni tror, försök förstå det! Du lever i ett av världens mest jämställda länder, så var glad! Tror ärligt talat att du behöver lite k*k, det brukar vara det som är problemet när folk grinar över att de är kvinnor.

Och ja, jag är också kvinna. Men jag har lite bättre saker för mig än de kvinnor som orkar sitta och tycka synd om sig själva för att de har mens.

Svar på kommentaren:
jojo 6 år sen

Du måste vara en speciell sorts iq-befriad

Magnus 6 år sen

jojo, om det där är ditt motargument, så kanske det är du som är ”iq-befriad”

Greger 6 år sen

Har du blivit våldtagen av din far eller något sådant eller bara ute efter uppmärksamhet?

Svar på kommentaren:
Adolfin 5 år sen

Satan vilken kille. De här är varför vi behöver mansdagen xdXDdxDdxDdxDXxdDxxDXDDDD

Hejsan 6 år sen

Har du luft eller? Bara för att du är ”känd” ska du inte leka mer viktig än någon annan din extremvänstra lingongrotta.

Albin 6 år sen

Att ”ta bort” internationella mansdagen är inte ett steg mot jämlikhet, för då är det inte just jämställt mellan könen. Det finns problem som ska debatteras på båda dagarna. På kvinnornas dag det sexuella våldet mot kvinnor mm och på männens dag att självmord är den vanligaste dödsorsaken bland män i åldern 15–44. Mens är ingens fel, det är ett del av av kvinnornas biologiska uppbyggnad. Att skylla det på männen är bara extrem vänstertrams, kom med logiska argument och se världen för vad det är och inte från enbart ditt egna ”förtryckta” perspektiv. Du har det bättre än vad du tror.

Svar på kommentaren:

Männen får ju alla andra dagar ju på året

kim 6 år sen

Pratar jämnställdhet och vill ta bort den enda dagen på året som uppmärksammar männen. Well played, moron.

Sofia 6 år sen

Tycker det är komiskt att du tycker vi tjejer blir ner klankade när du sitter och klankar ner på men och visst vi tjejer blir misshandlade osv men det finns men som blir det med så jag tycker att du skall tänka till lite innan du vräker ut dig hur mycket du är missnöjd över samhället. Jag tycker dessutom inte att det är rätt att du drar alla men över en kam. Btw tycker det är jävligt synd om din pappa som du inte ens värkar bry dig ett enda skit om.

Svar på kommentaren:
Frida 6 år sen

Vad som är komiskt är att du tycker att man inte ska prata om mäns våld mot kvinnor, som är ett världsproblem som våldtar, mördar och misshandlar tusentals kvinnor varje dag, för att det också finns någon man som blir misshandlad någonstans?! (vanligtvis av en annan man, kan tilläggas) Klart ingen ska behöva bli utsatt för våld! varken man eller kvinna! Men att hålla tyst om mäns utbredda våld mot kvinnor bara för att en liiiiiten procent av det våldet riktas mot män själva är bara helt ologiskt.

Magnus 6 år sen

Frida, det låter nästan som att du säger att många killar väljer att misshandla, våldta och mörda kvinnor efter som att de är ”kvinnor”

Sen är u verkligen tvungen att lägga till ” det också finns någon man som blir misshandlad någonstans?! (vanligtvis av en annan man, kan tilläggas)”

Som om det spelar någon roll. Du sätter ett mindra värde på män, fast än du bor i ett land där jämnställdheten är balanserat.

KD 6 år sen

Skulle vilja hylla Ebba Busch hon tar en tydlig kamp mot den polariserande feminismen.

ella 6 år sen

Haha grymt kul att läsa alla kommentarer på ett sånthär inlägg! ”Kvinnor ser ner på varandra” wow, alltså när det gäller mensen lilla du som påpekade att det är kvinnor som hatar varandra p.g.a. mens … har du haft religion i skolan? Det är klart och tydligt påpekat inom åtminstone kristendomen att mensen är kvinnans straff för att vara syndig. Kvinnan anses vara smutsig för att hon har mens. Något vi inte kan hjälpa. Undrar om det var en kvinna som hittade på detdär? Nja.
Och nej, det är inte heller männens fel att vi har mens, men de spelar då fan en stor roll i att göra det tabu att få uttrycka sig om som kvinna. Jag känner att det är så himla befriande att läsa ett sånthär inlägg som skriver om mens som precis vad det är – naturligt.

Svar på kommentaren:
Du 6 år sen

När blev det tabu med mens i Sverige? När har någon på detta 2tusental i Sverige ens brytt som en kvinna har mens? Det är naturligt, we don’t care.

Sen vad har religion med detta att göra? Bara för att det skrevs i någon bok för 500år sedan så betyder inte det att det är aktuellt just nu?
Sen kan du inte precis jämföra något som har med religion att göra när 90% av svenskarna inte ens är troende.

Tom 6 år sen

Detta inlägg var fantastiskt You Go Girl (;

per 6 år sen

Dina blogginlägg delas på facebook av media och det står ”Ta bort Mansdagen” inser du inte att nästan alla som scrollar förbi kommer tänka nu är dom igång igen feministerna dom pratar om jämställdhet men allt dom egentligen vill är göra det sämre för männen.
Detta tillsammans med 100 tals liknande blogginlägg är anledningen till att 90% av befolkningen tar feminism oseriöst eftersom dom tror att kvinnor som faktiskt jobbar för jämställdhet är som dig.
Visst män behöver inte bekräftelse med en speciell dag, tvivlar på att någon firar den och tror inte någon skulle sakna den men vad skulle poängen med att ta bort den vara? Göra samhället mindre jämställt?
Om jag brann för en sak men allt jag gjorde var att förlöjliga den i massmedia och förstöra för mina medmänniskor så hade jag skämts över mig själv.
Synd att det blev så poppis med bloggar annars hade kanske feminismen haft en chans.

Svar på kommentaren:
Emma 6 år sen

Eller så kan man ju förstå att media vill förvränga vad det är som egentligen beskrivs bara för att skapa uppståndelse, och så kan man ju ta sig tid att faktiskt läsa och FATTA vad det hela handlar om. Du vet, läsa på, bli informerad, göra research om ämnet i sig, så att man inte förblir en ignorant medmänniska.

per 6 år sen

Det var ju min poäng exakt media kommer förvränga saker när du skriver ett sjukt påstående är det ju självklart det dom använder. Trodde du förstod att jag läser och förstår men 90% av folket är dumma och kommer inte läsa på, bli informerad och göra research. Så det enda dom ser är rubrikerna på dina blogginlägg och det enda dina blogginlägg leder till är att folk blir arga, skrattar åt, eller ignorerar feminismen helt.
Handlingar har konsekvenser och även om du har en god anledning från början så blir det bara sämre och då kan du ju fråga din själv om det är bra att skriva såna blogginlägg när media förvränger det och nästa alla missförstår dig eller om du kanske borde skriva riktiga inlägg som faktiskt hjälper.

Jeppe 6 år sen

Nä jag tror att många av dina elevkamrater på Kulturama beskriver dig som den bästa men lika många beskriver dig som.outhärdlig diva. Tror att hon är något……….one hit wonder etc etc…..bra att du vill skapa opinion men städa hemma först…behandla alla lika….oavsett

Svar på kommentaren:
jeppe 6 år sen

Jag in t e bara tror utan vet att du under din.tid på.Kulturama behandlade alla under din värdighet som skit…för.att du var ju så jävla bra

Å.vad har du åstadkommit? Vad har du gjort som är så fantstiskt? Inget det facto

Zara Larsson 6 år sen

Haha vad pratar du, kära du?

Juleja 6 år sen

Fattar inte vad du menar (Jeppe) haha

jeppe 6 år sen

Behövs internationella kvinnodagen? Vad är jämställdhet? Ok du har mens men är det männens fel? Ur den aspekten rår vi inte för hur vi föds. Behövs mansdagen? Ja för att visa på alla.goda exempel som finns……istället för att alltid bli beskrivna som egoistiska schauvonistiska svin vi blir beskrivna idag. Eller är det bara en mediabild? Ok du har mens och mår skit ditt humör svänger etc etc men det är inte mannens fel de facto….snarare handlar det om kommunikation o förmåga till förståelse för varandra…..men gör inte din mens till en man eller kvinnofråga…det handlar om.respekt människa.till människa oavsett kön. Men bara för att utmana dig när du pratar om pillesnopp som.ser ned på dig som kvinna
Vagina mot vagina? Kvinnor är väldigt duktiga på att se ned på varandra. Vad har du för syn på det? Att passa in i gruppen? ÄR du lika populär som jag är? Hur behandlade du dina elevkompisar på kulturama? Lika snällt eller?

Svar på kommentaren:
Zara Larsson 6 år sen

Har du sneat på spice eller?

Emma 6 år sen

Det handlar ju fan om att männen har gjort mens till ett tabu. Det är bara det. Puuuuunkt. Vissa män (inte alla – jag lovar svär och vet detta) blir ju mer äcklade av mens än av våldtäkt. Ska det vara så?

Calle 6 år sen

Way to go din JÄVLA sexist. Mansdagen behövs inte?! Nej de är självklart, för alla män är sexualförövare, kvinnohatare och pedofiler. Klart att majoriteten av oss män som faktiskt sköter oss ska bli lidande p.g.a. en minoritet som beter sig som svin.
Se till att få några jävla år på nacken innan du uttalar dig vidare. Du skämmer ut dig själv gumman. Håll dig till det du kan, dvs sjunga. För här är du helt ute och cyklar.

Svar på kommentaren:
Sandra 6 år sen

ååååh men det är SJÄLVKLART att du ska få en hel dag att fira FÖR ATT DU FUCKING KAN BETE DIG NORMALT. alltså whats next enligt din logik? ska vi börja dela ut små pokaler och kransar till de jätteduktiga män som INTE våldtar? det borde väl fan vara en självklarhet att inte göra det? inte nånting som du ska hyllas för. herrejävlar

Magnus 6 år sen

Det calle menar att vissa kvinnor/män drar alla män över en kamm, vi män känner att man blir kallad kvinnohatare, Män som våldtar kvinnor etc.
Bara för att en liten del av majoriteten gör sådant.

Menar du att det kanste inte finns en kvinnlig sexist som skulle vilja döda(våldta) en man, lika troligt som om en man skulle vilja döda(våldta) en kvinna pågrund av sin kön?

Du kan heller inte skriva ”alltså whats next enligt din logik?” när ditt argument är ”ska vi börja dela ut små pokaler och kransar till de jätteduktiga män som INTE våldtar”

Fyfan vad jag börjar hata ordet ”NI”

Tommy 6 år sen

riktig starkt av dig och säga vad du tycker :)
tycker bara att du drog i lite väl för mycket! trodde du strävade för att kvinnor och män skulle ha samma rättigheter, och då stöttar jag verkligen för det, men att ta bort ”manens dag” gick verkligen över gränsen.

okej våldtäkt händer och det är jävligt äckligt att det händer men ska man verkligen dra alla men över en kamp bara för att visa gör det betyder det inte det att alla gör det.

kan också rabbla upp hur många unga KILLAR som blir vågtalen både av kvinnor och män men det kommer inte bara upp till tidningen för folk e inte intresserad av det.

MvH Tommy peace ;)

Andreas 6 år sen

Mansdagens syfte:
internationella mansdagen:

Att främja positiva manliga förebilder, inte bara filmstjärnor och idrottsmän, utan även vanliga män som lever anständiga och hederliga liv.
Att fira männens positiva bidrag till samhället, gemenskap, familj, äktenskap, barnomsorg och för miljön.
Fokus på mäns hälsa och välbefinnande, socialt, emotionellt, fysiskt och andligt.
Att belysa diskriminering mot män i socialomsorg, sociala attityder och förväntningar samt lag och rätt.
Att förbättra relationen mellan könen och främja jämställdhet.
Att skapa en säkrare, bättre värld, där människor kan vara trygga och växa för att nå sin fulla potential.

Så i princip tycker du att vi ska skita i att ha en dag som uppmärksammar positiva manliga förebilder och som fokuserar på jämställdhet ur ett manligt perspektiv. Du är ju helt utanför planen, tänk innan du skriver nästa gång.

Svar på kommentaren:
Jeppe 6 år sen

Ja det skiter hon i. Hon drog en kondom över benet (vilket var bra) men hon tror verkligen att hon är något……sen dissar hon alla vanliga män som sliter där ute för att vara just hyggliga män……som.de ändå inte vill ha för de vill ha en farlig kille

Jeppe 6 år sen

Det finns en sanning: snälla kollat får inte kyssa snygga tjejer…… Så till alla tjejer ta en snäll kille och inte en Samer från PH

Emmsan 6 år sen

Och hur f*n anser du att en värld ska kunna bli jämställd om det bara finns en kvinnodag och inte en mansdag? Då förlorar ju jämställdhet innebörden, ibland går du lite för långt

hanna 6 år sen

du har så jävla rätt!!!! feminismen måste finnas! du är bäst och fortsätt stå för vad du tycker för du har så rätt! YOU GO GIRL!!!!!

Svar på kommentaren:
Jeppe 6 år sen

Hon hr fel…den mycket övervägande delen av alla män vill kvinnans väl……vad ni faller för är något annat…Ni vill inte ha den snälla killen förrän senare i livet….innan dess är det farliga det som lockar…rätt eller fel?

Elsa :) 6 år sen

Haha jag märkte att jag bara nämnde kändisar, men det finns många andra jag vill hylla (som sagt the list goes on), min mamma och malala och alla tjejer jag träffat i hela mitt liv och kanske kommer att träffa eftersom vi alla påverkar varandra på något sätt och jag skulle inte vara den jag är idag om det inte vore för dem. Det borde vara internationella kvinnodagen varje dag :D <33

Emilia 6 år sen

Jätte bra skrivit! Förstår verkligen att just du hyllas <33

Julia 6 år sen

Att någon skrev att män har så mycket förväntningar, krav på kvinnor….. Nej. Kvinnor har lika mycket krav på sig själva OCH män. Män ska höra av sig först, män ska ta första steget, män ska bjuda på middag, osv osv osv.

Svar på kommentaren:
Emelie 6 år sen

Haha va? Sådana ”regler” lever väl ingen efter längre.

Moa Simborn 6 år sen

Bra skrivet guuurl.

Sofia. 6 år sen

Jag vill hylla dig, Miley Cyrus, min kusin och Gudrun Schyman speciellt, sen alla andra gäris som kämpar för feminism!

Svar på kommentaren:
Mimmi 6 år sen

HAHHAAHAAHAAHAHAAHAHAHAAA roligaste jag läst hittills, ”Miley Cyrus”. Synd om dig

E 6 år sen

Hm, jag skulle vilja hylla alla som vågar skita i vad killar tycker och vågar strunta i vad som förväntas av en bara för att man är tjej. Alla som vågar strunta i smink ibland för ain’t nobody got time for dat men som inte ursäktar sig för om man vill vara sexig och leva loppan, som egentligen bara män får.
Sedan rent allmänt alla kvinnor världen över som kämpar ändå fast deras livssituation är hemsk på grund av att de är födda som kvinnor.
Sedan min badass mom som säger ifrån och står upp för sig själv om nån man säger nåt allmänt korkat.
Plus mig själv för jag är så cool när jag aldrig viker undan för män när jag går på stan (machokillar mest, såklart inte gamla/rullstolsburna eller så) och ger vassa motargument till alla sexister och SD-anhängare så de står och gapar och säger ”Oj det visste jag inte”.
Sedan en massa feminister. Finns så många. Natasha (Lady dahmer), Hej.Blekk, Emma Watson och sedan du!
Inte för att du skulle vara nåt ”feministiskt geni” (vad är det ens?) utan för att du är med och gör feminismen cool. Låter knäppt men så är det. Att vara feminist och prata om kvinnoförtryck har varit något unga människor aktat sig för eftersom det ansetts vara ocoolt och jobbigt.
Jag vet inte om du inser hur viktigt det är det du gör när du påminner dina läsare och followers om den taskiga kvinnosynen och att nej, det är inte jämställt!
Även fast du inte gör långa feministiska analyser om partiakatet så väcker du tankar och intresse! Vem vet, nån kanske läser din blogg, googlar sedan runt på feminism och tänker ”Shit, det här vill jag hålla på med” och sedan går och blir F!s nya partiledare typ 20 år senare.
Eller bara en person som är medveten om den utbredda hemska kvinnosynen i världen, rannsakar sig själv och försöker föregå med gott exempel utan slutshaming och dyligt. Bara det är FETT.

Elsa :) 6 år sen

Jag skulle vilja hylla alla flickor, kvinnor, damer världen runt. Vi är alla speciella och förtjänar inte det hatet vi får. Annars kanske extra personer som Beyonce, Emma Watson, Fifth Harmony, Bea Miller, Becky G, Cimorelli, Little Mix, Miley Cyrus, Du :), Demi Lovato, Selena Gomez, Taylor Swift (and the list goes on) är de jag vill hylla lite extra för att ha förändrat mitt liv lite under de senaste månaderna. Annars är det väldigt många tjejer överallt som är väldigt starka men som kanske inte uppmärksammas eller har inte tillgång till att visa sin styrka. Förresten eftersom du är feminist borde du titta på filmerna (om du inte redan gjort det) Den gröna cykeln och Miss Representation. Vi tittar på miss representation på svenskan just nu :) För övrigt är du beautiful inside and out. (Visste inte vad det är på svenska haha) Stay positive and be happy :) <3 PS I'm waiting for that album.

Svar på kommentaren:
T 6 år sen

Så ni kvinnor ska bara få medans vi män ska bara ge?, bra jämnställt samhället kommer bli, lägg ner eran feministiska tankar åt jämna löner istället som de faktiskt borde vara.

Julia 6 år sen

Varför skulle inte mansdagen få finnas? Allvarligt talat.

Svar på kommentaren:
E 6 år sen

Av samma anledning till att vi inte har en dag som hyllar vita..
Män får inte utstå ett strukturellt förtryck för att de är män.
Kvinnor får utstå ett strukturellt förtryck för att vi råkar vara kvinnor, därför har vi en dag för att lyfta oss och uppmärksamma att vi ska kämpa för våra rättigheter. Allvarligt talat.

Hampus Sundström 6 år sen

Men kämpa själv då, kräv inte respekt av mig när du bara ger skit tillbaks, jag kommer tyvärr inte kämpa med er mot kvinnoförtryck när ni håller på som ni gör, vet du vad jag skiter faktiskt blankt i er tjejer, ni behövs inte, ni är onödiga :)

Jeppe 6 år sen

För att belysa de goda exempel som finns. Ensamstående män som sliter lika hårt som en kvinna i samma situation. Alla.pappor som.finns där varje dag. Alla män som.verkligen kämpar för en jämställdhet….

jeppe 6 år sen

Och de är.många många fler än de dåliga exempel som syns i media

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

Jag upplever vid återkommande tillfällen någon slags sömnparalys. Jag befinner mig i vad jag tror jag vara limbo mellan vakenhet och sömn. Jag kan kontrollera mina drömmar men jag är heller inte…

Ser ut som att jag har en förkärlek till crack-cocain pga sjukdom. Don’t judge. Hej bloggisen. Här sitter jag i vad som känns som vargtimman, trots att klockan är ynka 23:00, på en…