IMG_6184.JPG

Kvinnohat leder till att vi får lägre löner, att vi gör mer obetalt arbete, att sk. ”kvinnoyrken” har lägre status, att vi får sämre vård, att sk kvinnosjukdomar prioriteras lägre och forskas på mindre. Det leder till att kvinnor ses som lite sämre än män och det leder till att vi har mindre frihet, att kvinnor inte får klä sig som de vill, se ut som de vill eller ligga hur mycket de vill. Det leder även till tafs, sexuella trakasserier, våldtäkter, våld, misshandel, hot, stalking och till och med att kvinnor mördas och när allt detta händer så får ofta kvinnan skulden. I andra delar av världen har vi tvångsgifte och könsstympningar som ett resultat av rådande kvinnohat.

Manshat har NOLL konsekvenser. Manshat leder inte till några negativa konsekvenser överhuvudtaget. Män kanske blir lite ledsna när jag skriver att jag hatar dem. Men kvinnohat begränsar hela mitt liv och min vardag. Kvinnohatet genomsyrar hela vårt samhälle och alla kvinnors vardag. Som feminist bör man förstå skillnaden på detta. – Lady Dahmer

Manshatet är helt enkelt en reaktion på kvinnohatet. Kvinnohat föder manshat. Det är helt naturligt att hata sina förtryckare och vad de utsätter en för. Manshatet ter sig på det viset att vi kvinnor ser och är medvetna om allt det jag nyss rabblat upp (m.m, m.m) och säger ifrån för att vi är så himla trötta på det! Manshatet dödar ingen. Manshatet skadar ingen. Manshatet är inget samhällsproblem. Det är en reaktion, ofta verbalt eller i skrift, på det förtryckande kvinnohatet.  Eftersom männen växer upp med ständig bekräftelse på att de har makt så blir de ju självklart smått (ibland jätte-) hysteriska när kvinnor ifrågasätter dem, kritiserar dem och går emot dem. Manshatet bottnar med andra ord i kritiken och hatet mot kvinnohatet och de som utför det. Och det är därför vi feminister ofta får stämpeln ”manshatare” – eftersom vi kritiserar männens kvinnohatande agerande och tänkande.
.
Morgonkaffet och Lady Dahmer vet vart skåpet ska stå. Självklart så är väl hat i allmänhet rätt energikrävande men våga seriöst inte jämföra manshat med kvinnohat. Våga. Inte. Jämför inte rasism med manshat. Jämför fan inget med manshat. Om du är icke-kvinna och fortfarande tänker vara kränky så vill jag bara säga att jag inte bryr mig ett skvatt om dina pojkvaskstårar. Herråååååå!
2015-06-19 Zara

Kommentarer

Vit Makt 3 år sen

Jag är en stolt vit ciss man och jag hatar alla kvinnor speciellt kvinnor som dig, du är en mång miljonär som 19 åring du kan fan inte klaga din lilla skit. Hur fan kan du hata alla män det var manliga premiärministrar som var i makt när alla kvinnor i Sverige fick rösträtt, rätt för abort, rätten att få arbeta och rätten att få gifta sig med vem man vill. Sluta påverka unga kvinnor att bli helt hjärndöda som dig, lär dom att tänka för sig själv som vettiga människor.

Svar på kommentaren:
Ingen speciell 3 år sen

Det är vad jag skulle säga, tack så mycket!

Calle 4 år sen

Oj, du är verkligen en korkad snorunge. Skulle du sagt samma sak om andra egenskaper hos människor som är medfödda och inte går att välja skulle du bli anmäld för hets mot folkgrupp, men det verkar helt ok att öppet hata 50% av jordens befolkning. Vad tycker din egen pappa om att du hatar honom och vad tycker din pojkvän om att du hatar honom? Du vet ingenting om att vara diskriminerad och utsatt för du är en vit överklassunge som får allt serverat. Om du blir vuxen någon gång i framtiden och skaffar barn så får vi väl hoppas att du inte får en son eftersom du kommer hata honom enbart på grund av att han föddes till man. Finns inte ord att beskriva hur korkade dina åsikter är. Hoppas du ser över dina uttalanden i framtiden och skäms över vilken barnslig idiot du var.

Svar på kommentaren:
Elliot 4 år sen

Hon hatar inte all män förstår du väl.

Tony 4 år sen

Hur jävla snedvriden kan man vara? Du erkänner just nu det som vi män alltid sagt om feminism. Nämlingen inte att det främjar jämställdhet utan är ute efter hämnd på mannen och vill byta rollerna på kvinnor och män. Ni anklagar OSS för det som hände för 100 år sedan och hur i hela jävla helvete kan du påstå att manshat är ok på någon sorts nivå över huvud taget? Din gemenskap består av unga flickor och den input du ger dom oroar mig för framtiden. Hur som helst så tror du att vi ska ta illa upp av små fittor som du, så fysiskt och psykiskt svag som du är så behöver man inte oroa sig ett dugg. Du fattar inte hur världen ser ut idag och den starkaste kommer ALLTID vara ett språng före oavsett vad, det är inget som samhället bestämt utan det handlar om biologi och psykiatri.

Svar på kommentaren:
Ingen speciell 3 år sen

Goddamn right!

Kuken Kukson 4 år sen

Kanske är det så att individer som är män tar illa upp när det talas illa om män i allmänhet för att… ta da… dom är män och människor och i egenskap av människor tar de åt sig.

Just sayin.

Adde 4 år sen

Det här var det mest ogenomtänkta och korkade inlägget på länge.
Vet inte vad syftet med artikeln är, att få uppmärksamhet eller generera pengar, oavsett så borde du veta bättre. Att hata alla män, eller att dra alla män över samma kant är extremt ointelligent och du verkar inte besitta någon större kunskap i problematiken. Du smutskastar därmed också RIKTIGA feminister som gör ett hästjobb för att vi ska få en verklig jämnställdhet i samhället. Du kan inte va seriös med detta, eller så är du smått korkad… sorry men något är det för ingen normalbegåvad människa, oavsett kön, kan ta detta på allvar.
Du verkar ha en del personliga problem som du bör ta itu med först ojäch främst, läsa på lite mer och därefter kan du fortsätta gräva i ämnet på ett mer seriöst plan.
Tack för mig.

Statistik 4 år sen

Visste du att det är 100% kvinnor som föder våldtäktsmän.

Svar på kommentaren:
Linda 4 år sen

Ja, och män hade ju ingenting med de födslarna att göra… xD xD xD

kkkdid911 4 år sen

Män är 100 ggr bättre kvinnor.

JaghatarLarsson 4 år sen

Dö din jävla feminist.

Svar på kommentaren:
Stoltfeminist 4 år sen

Keften din vita ciss man !

Albin 3 år sen

Käften* din svarta trans kvinna

Edvin 5 år sen

Vad vet du om jobb och löner? du har ju fått allt serverat på silverfat. Du lever ett lyxliv och får det mesta du vill, så hur vet du? Det stämmer faktiskt att lönerna är samma för både killar och tjejer. För om din teori skulle stämma så har ju Kvinnor mycket lättare att skaffa jobb, för deras löner inte är lika mycket som män = billigare för företagen.

Svar på kommentaren:
Elliot 4 år sen

Det är ju faktiskt sant att kvinnor känar mindre än män (Jag är ingen feminist men jag vet att kvinnor underskattas i samhället)

Stefan Sundquist 5 år sen

Fortsätt belysa världsordning. En vacker dag kanske fler av oss pojkar, killar, män förstår att det faktiskt förhåller sig så här, och deltar aktivt till förändring.

Elise 5 år sen

Hatar du din pappa också? Eller bror, om du har någon? De är också män (som enligt dig förtrycker kvinnor dagligen).
Ja, kvinnor har sämre villkor & lön och får sämre vård…kämpa för det istället för att hata alla män.

Svar på kommentaren:
Johan Åhström 5 år sen

Nej, kvinnor har inte sämre lön. Enligt JämO, Gudrun och 15:51 rörelsen. I så fall skulle ingen företagare anställa män… om de fick 10% mer vinst med kvinnor.

Många riktiga feminister ger 15:51 rörelsen skit för att de räknar ovägda siffror, och osynliggör män i lågbetalda yrken.
Citat från wikisidan från rörelsen… som ändrats 43 gånger…
”En invändning som har framförts är att de siffrorna inte visar på löneskillnad för lika arbete. ….
Löneskillnaden är omkring 1 procent.. Detta motsvarar att kvinnor arbetar utan lön efter klockan 16:55 – i jämförelse med män med liknande yrke och befattning.”

Googla på 15:51 rörelsen

Aziz 5 år sen

Hej, jag är en man som sympatiserar med alla kvinnor utom de elaka exemplen som skyller världens problem på alla som råkar identifiera sig som män. Jag tycker att det är totalt vidrigt när någon skyller sina problem på bland annat mig, och det är viktigt att göra skillnad på de aktivt inblandade mot de passivt ointresserade. Precis som att en bråkdel av missledda islamska terrorister gör dåd i vad de tror är sin religions namn, så förlåter man med all rätt 99.9% av resterande oskyldiga utövare, men när det gäller kön, eftersom män inte är någon vidare minoritet, så är det helt okej att anklaga oss för allt som går andra emot. Jag växte upp med en mor som jag älskar, som inte hade det så bra ställt, och jag önskade varje dag att kvinnor skulle ha minst samma lön som män, men när jag har växt upp så har jag blivit allt mer ointresserad av kvinnors välfärd då jag hela tiden har orättvist beskyllts för ett system som jag inte ens har förstått, eller intresserat mig av hur jag ska ta del av. Varje dag så ser jag nya inlägg om varför jag ska skämmas för att jag är man, och att jag är en ond människa som tillåter förtrycket av kvinnor, trots att jag inte har någon makt utom över vissa delar av mitt eget liv. Kända personer som du har oändligt mycket mer makt än vad jag någonsin kommer ha, så sluta sparka nedåt på oss andra, prata direkt med någon som kan få din dröm till en verklighet istället för att samla in beröm i offentligheten, genom att anklaga alla som figurerar i en känsla av meningslöshet. Du kanske är extremt driven och vill klämma ur varenda krona ur alla dina handlingar, men många män samt kvinnor som jag vill bara leva för att se om morgondagen blir bättre.
Det sorgligaste är att de flesta kommer inte ta mig på allvar, de kommer se mig som en sorglig ”förtryckt man” som är så populärt att håna nuförtiden, men jag har inte bett om tröst eller kompensation, jag ber bara om att sluta bli anklagad för problem som jag inte ens visste existerade, mitt kön verkar per automatik göra mig aktivt inblandad. Snälla, tänk efter innan ni söker starka reaktioner med publikationer, för risken är att ni uppnår totala motsatsen mot vad ni vill, när ni går över gränsen för vad som är rättvist.

Svar på kommentaren:
Elise 5 år sen

Väldigt välformulerat och riktigt bra skrivet. Tack för det!

Johan Åhström 5 år sen

Fast kvinnor HAAAR samma lön för lika jobb.

Många riktiga feminister ger 15:51 rörelsen skit för att de räknar ovägda siffror, och osynliggör män i lågbetalda yrken.
Citat från wikisidan från rörelsen… som ändrats 43 gånger…
”En invändning som har framförts är att de siffrorna inte visar på löneskillnad för lika arbete. ….
Löneskillnaden är omkring 1 procent.. Detta motsvarar att kvinnor arbetar utan lön efter klockan 16:55 – i jämförelse med män med liknande yrke och befattning.”

Googla 15:51 rörelsen.

Ellen 5 år sen

Om du inte känner att du gör något som kan förtrycka kvinnor eller ser ner på kvinnor behöver du inte ta åt dig av manshatet. Det finns dock män som förtrycker kvinnor och de är de som är anledningen till manshatet.

Sara 5 år sen

Tänk på att när man ligger så högt som du gör, då har man så otroligt många under sig som inte förstår. Du är intressant, intelligent och du vågar! Rock on!

Svar på kommentaren:
A 5 år sen

Korkad du är!

SWJeden is CUCK NATION 5 år sen

din afskyelige misandrist… føj for satan.. YPJ – en kurdisk kvindebatallion i Syrian Democratic Forces – kæmper mod islamisk mandschauvinistisk barbari (ISIS) i Syrien: se, det er et skoleeksempel på ægte feminister, der fortjener al respekt.. du sidder i ét af verdens mest liberale lande for kvinder og smider lort på de mænd, der i øvrigt accepterer, at du kan lukke den slags pis ud, og du kalder dig feminist?? skam dig. i lande som Saudi Arabien var du fandme ikke nået langt med attitude, før du ville blive sat på plads (folk, fra den slags kulturer, som du vil fylde Sverige til randen med).. se denne video om dig:

youtube [dot] com [slash] watch?v=72LOdj6EXUo

Anders Åhman 5 år sen

”Jämför fan inget med manshat. Om du är icke-kvinna och fortfarande tänker vara kränky så vill jag bara säga att jag inte bryr mig ett skvatt om dina pojkvaskstårar. Herråååååå!”

Då tänker inte jag heller bry mig ett skvatt om era flicktårar. Ta av dig offerkoftan!

Svar på kommentaren:
Mannen 5 år sen

Precis.

Föressten. Att dra alla män över en kam och säga: Alla män är idioter för att en del män är idioter, är som att säga: Alla kvinnor är prostituerade, eftersom flest prostituerade är kvinnor.

Manshat sprider mer ilska och skapar ilska mellan könen. Inte så smart

Anonym 5 år sen

idiot

Emma 5 år sen

Hej.

”Manshat har NOLL konsekvenser. Manshat leder inte till några negativa konsekvenser överhuvudtaget. Män kanske blir lite ledsna när jag skriver att jag hatar dem. Men kvinnohat begränsar hela mitt liv och min vardag. Kvinnohatet genomsyrar hela vårt samhälle och alla kvinnors vardag. Som feminist bör man förstå skillnaden på detta. – Lady Dahmer”

Err wtf. Wow. Din och denna ”Lady Dahmers” ignorans slår ju alla rekord! De tankar som just nu flyger igenom min hjärna, går inte ens att sätta ord på utan att falla i samma korkade fälla själv på grund av ren pinsamhet! Kortfattat i alla fall: Jag vet inte vilken måne du kommer ifrån, men sådana som du är precis vad som förstärker hela ideen om ”dum blondin”!!

Skäms på dig, gör lite research, läs mera, realitycheck!! Ansök till kurser på ett universitet eller något!
Du är ju ett prime exempel på någon slags manshatare du! Det är just sådana som du, som är problemet i dagens samhälle.
Huvva. Skärp dig, för faaaan…

Emma

Svar på kommentaren:
joe 3 år sen

utmärkt reflektion! är det inte dags att vi börjar prata om jämställdhet för ALLA nån gång? då krävs att vi bara släpper feminism, maskulinism (finns inte ens ett korrekt ord, otippat?), och anammar klassisk humanism.

Borås ginger nr 4 5 år sen

Du har alla bokstäver i alfabetet förutom i och Q

Svar på kommentaren:
Zacharias 4 år sen

hahahahahah klockren <3

jadu 5 år sen

haj

Åherre 5 år sen

Hat föder hat, idiot. Om du vill bekämpa hat kanske du inte ska hata själv

Svar på kommentaren:
Gurkan 5 år sen

Du säger ju själv säger att ”hat föder hat”. Borde inte det vara anledning nog till varför kvinnor hatar män?

Calle 5 år sen

Hur kan du uppmuntra hat? vad tror du att det kommer att ge dig i slutändan? Du säger att manshat inte har några konsekvenser men du envisas ändå med att det är något som bör uppmuntras????

Dessutom tycker jag att du resonerar på fel sätt ner du menar att alla män hatar kvinnor. Du verkar ju tro att jag avskyr alla kvinnor i min närhet med brinnande förakt, så är det inte. det hat du menar att vi män utsätter kvinnor för har mer med strukturer och uppfostran att göra. det är nog ganska få som medvetet hatar kvinnor. Däremot kan jag enkelt köpa att män har en fördel i samhället (mer makt osv), hursomhelst är det en enorm skillnad mellan de två och jag hoppas att du inser detta.

Om du vill skriva en till liknande text om detta ämne hoppas jag att du belyser orättvisorna du utsetts för istället för detta trams och försöker få folk att inse hur vi har påverkats genom uppfostran och strukturer till att behandla varandra o.s.v. på det viset kanske du faktiskt kan uträtta något gott istället för att sprida ilska och hat omkring dig .

Vill också slänga in att du använder dig utav fördomar och generaliserar grovt. Något jag ärligt trodde du var emot.

Svar på kommentaren:
Calle 5 år sen

Tack snälla du, du förstår ju något iallafall! Hennes resonemang är fullkomligt löjligt.

Elise 5 år sen

Extremfeministerna är underliga och förstör för de riktiga feministerna som vill ha ett ännu mer jämlikt samhälle. Inte propagerar för manshat.

Tove 5 år sen

Om det nu ska vara jämnställt, varför måla upp just ”kille” och ”tjej” som ”ond” och ”god”? Vafan man kan inte hata ett kön, en kille kan vara feminist och förstå samtidigt som en tjej kan vara den värsta av dom alla. Spelar ju roll på vilken person man är och personlighet? Varför döma utifrån kön? Det är inte okej att hata varken kvinnor eller män oavsett kön. Om vi kvinnor är ”förtryckta” så varför ska vi hata tillbaka? Varför inte visa tillbaka att man inte ska hata någon, utan att alla är lika bra och värdefulla oavsett kön? Varför HAT?

Svar på kommentaren:
Anonym 5 år sen

väl skrivet.

Blubb 5 år sen

Titta på hasselnutens video på youtube! In your Face!!!!!!
Lite mer energi och kraft där va?!!!

Vilmer 5 år sen

Hat ska inte finnas.

Cooley 5 år sen

Ja!

Snälla hata mig mer! Hämta piskan också. Pressa fram mina pojkvaskstårar :’D

Svar på kommentaren:
Vilmer 5 år sen

Du verkar hata oss men!

Harry 6 år sen

Manshat har en konsekvens: flera väljer att inte kalla sig feminister. Om vi ska bli mer jämställda krävs att fler inser strukturer men när du säger manshat tar många kvinnor och nästan alla män avstånd från feminismen, något som försvårar arbetet mot målen. Synd att du nt inser det

Svar på kommentaren:
Elise 5 år sen

Right on spot!

Gustav 6 år sen

Bra skrivet men. Hur fan har du upptäckt detta. Kvinnor och män med samma utbildning, jobb och rank kjänar lika mycket. Visst det finns problem med att män är större än kvinnor men vi människor har scosiala regler och det har vi haft sen man började gå ihop i samhällen. Btw 70% av det du skriver är bullshit

Svar på kommentaren:
Inte Gustav 6 år sen

Antingen är du full, eller så är du 12 år gammal. Du resonerar i alla fall som en pojke i 5:an som ska skriva en uppsats på ett helt A4. 99.99% av det du skriver är bullshit.

Blob 5 år sen

100000000000%

Simon Backlund 6 år sen

Fakta, statistik och forsling är någonting som ofta glöms bort när det diskuteras jämställdhet. Något som borde vara värt att tänka på.

Simon Backlund 6 år sen

Bara för att det finns löneskillnader mellan män och kvinnor betyder inte det automatiskt att kvinnor lönediskrimineras. Det är anses dock idag som en självklarhet att kvinnor lönediskrimineras. Men det finns orsaker till varför det existerar en löneskillnad mellan män och kvinnor. Citerar ur Arbetsgivarverket där statligt anställda jobbar ”Den genomsnittliga löneskillnaden kan nästan helt förklaras av mätbara faktorer (se figuren nedan) såsom arbetets svårighetsnivå och innehåll, arbetstidens omfattning, att fler män än kvinnor är chefer, att arbetsinnehåll och löner ser olika ut hos olika myndigheter, att det finns skillnader i utbildning, erfarenhet eller i vilken region den anställde jobbar. Den löneskillnad som slutligen blir kvar, den så kallade oförklarade löneskillnaden, som inte kan förklaras av den mätbara information som finns tillgänglig i den partsgemensamma statistiken var i september år 2013, 1,1 procent.”

Tilläggas ska också att de inte tar med föräldraledighet. Kvinnor är generellt sett mer lediga med barnen än män, vilket givetvis också påverkar. Dock har jag ingen statistik eller fakta som styrker just för ovanstående anställda. Men svårt att se att det skulle skilja sig nämnvärt.

Svar på kommentaren:
Aurora 5 år sen

Att många män inte vill ta föräldrarledigt är deras val.

Stina 6 år sen

Du är så otroligt intelligent och stark! Fortsätt vara en grym förebild för alla tjejer! All lycka och power till dig!

Svar på kommentaren:
Julia 5 år sen

NEJDU, hon är inte min förebild iaf :-)

Anna-karin 5 år sen

No gurl she’s an idiot

Motha fucka 6 år sen

Hur jävla liten hjärna har du egentligen

Tobias Larsson 6 år sen

Hat föder hat.

Svar på kommentaren:
MK 6 år sen

Ja och manshat är en konsekvens av kvinnohat. Har du någonsin känt dig rädd för att vistas ute pga ditt kön? Rädd för att någon ska tro sig ha rätten till DIN kropp?

MK 6 år sen

Ja, alla borde vara rädda. Man kan bli mördad, misshandlad eller våldtagen, man som kvinna.

MJ 6 år sen

Men störst risk att råka ut för brott är det om man är man.

EA 5 år sen

Dör, män har större chans att bli misshandlade om dem går ut på stan, Om en kvinna blir gravid kan hon välja att ha barnet, även om mannen inte vill ha det, hon kan välja att inte ha barnet, även om mannen vill ha det, och om hon behåller barnet, även om mannen inte vill ha det tvingas han betala child support, annars hamnar han i finkan. fuck feminism.

E 5 år sen

E A. När en man och en kvinna har samlag är båda medvetna om risken som finns att det blir till ett barn, oavsett preventivmedel då inget preventivmedel är 100% säkert. Om mannen inte är redo för att eventuellt barn blir till så låt bli att ha sex liksom. Barnen kommer ju först och främst från pappans bollar och befruktar sedan mammans äggcell. Från ett ansvar till ett annat. När ”skadan” väl är skedd så är det upp till kvinnan hur hon väljer att gå vidare eftersom det är hennes kropp barnet nu gror i, och sedan får mannen ta sitt ansvar som förälder och betala underhåll. Fair enough tycker jag.

Cee 6 år sen

Jag ska tala om vad som är det farliga med manshatet. Det leder till att falangen som borde vara det givna motståndet mot de högerextrema vågorna snarare umderblåser dem. Vi talar om vänsterrörelser som en gång i tiden varit arbetarklassens röst. Samma vänsterrörelse och även feminismen har idag arbetarklassen som slagpåse nr ett då där är där vi hittar en stor del ”kränkta män” (som du förmodligen fått igång några stycken med detta inlägget). Den manliga arbetarklassen är en stor väljargrupp som tillsammans kan åstadkomma stora förändringar genom sitt stora antal röster de kan generera. De har vänt sig till SD idag, då den kulturella vänstern mer intresserar sig för genusanalyser snarare än klassanalyser. Arbetarklassen får aldrig synas till skillnad mot kultureliten och journalistkåren som är feminismens kanal ut i media och i samhället. Inget dåligt privilegium. Håna arbetarklassen på det eller ”manshata dem” och ni blåser liv i ett maskineri som ger SD nya allierade. Så feminister har ett stort retoriskt ansvar särskilt med hela mediaapparaten bakom sig. Fel retorik kan få konsekvenser som rör långt många fler än vänstermänniskor och feminister. Det rör en ganska stor del av den svenska befolkningen som inte vill se SD bilda regering.

Svar på kommentaren:
Cee 6 år sen

FI är inte ens inne i riksdagen, SD går starkt framåt i riksdagen. Vore det då inte på sin plats att se över sin retorisk och börja oreprera mer strategiskt istället? Att vinna tillbaka väljare och att vinna nya borde väl vara viktigare för helheten än att envisas med att uttrycka sina känslor på löpande band som bevisligen inte fungerar särskilt bra.

Ellen 6 år sen

Om jag förstår dig rätt tycker du att det är manshatets fel att SD har blivit såpas stort? Jag kan inte säga att du har fel för jag vet inte nåt om det, men jag kan säga att det inte känns sant det du skriver. Kvinnohatet får också konsekvenser men visserligen inte så stora om det är sant det du skriver, bara det att det inte känns som någon man bryr sig om det.

Cee 5 år sen

Nej självklart är det inte bara pga manshatet som SD blivit så stort. Men det kan ses som en av väldigt många bidragande orsaker. Sant eller falskt? Ja det beror väl på hur du ser på din omvärld. Men blir du hatad av en grupp eller rörelse kan det lätt leda till att man allierar sig med motståndarna. Och definitivt kommer det inte få rörelsen att gå framåt när delar av den ägnar sig åt att uttrycka hat emot halva befolkningen. Vissa påtalar att det är strukturer och könsroller som hatas men jag klandrar inte dem som inte litar på det med tanke på den infantila retorik som förs av många förespråkare. Ingen bryr sig om kvinnorhat säger du. Det tror jag är för att det du kallar kvinnohat snarare är förtryckande strukturer. Det är generellt inget medvetet hat mot könet kvinna utan som sagt strukturer som vi blivit uppfostrade till. Strukturer som måste upplösas som faktiskt både män och kvinnor hjälper till att upprätthålla. Det är där krutet måste läggas. Att göra folk medvetna! Manshatet är dock direkt medvetet som är ett svar på vad ni tror är medvetet hat mot kvinnor. Den som medvetet hatar kvinnor har allvarliga problem.

Cee 5 år sen

Vad är egentligen sant och falskt när man debatterar? Är det inte snarare en fråga om ens personliga åsikter, värderingar och erfarenheter? Feminism är för mig en fråga om medvetenhet.

Ulf Enhörning 6 år sen

Medans jag läste den här artikeln så kördes min kuk inåt och jag blev tjock hårig och ful. Just nu så har jag ingen man för att jag inte behöver en girlfriend uhhh huuuh män är så dumma vi måste utrota dem ja vier musen die men achtroten vi är feminister.

Svar på kommentaren:
Julia 5 år sen

Lol vilken dålig tyska

Mini 6 år sen

Det finns skäl till att tjejer inte blir likabehandlade idag, tex. tjejer som DU!

Svar på kommentaren:
Hanna 2 6 år sen

ville bara säga att jag tycker du äger ZL och bry dig inte om alla hatare… Jag tycker inte om dig för hur du ser ut eller sjunger, utan för hur du tänker

Hanna 2 6 år sen

Ooops skulle skriva egen kommentar

Jerry andersson 6 år sen

Jag vill kommentera ditt sommarprogram som jag lyssnade på idag 11/8.Ett av de bästa jag hört. Jag en vit medelålders man 64 bast tycker att du på et fantastiskt sätt visar på vad feminism är. Bättre än alla proffstyckare som har medial makt. Du ska veta att vi är många fler män och kvinnor i alla åldrar som backar dig än de hatare som endast visar sitt eget tillkortakommande med sina vidriga kommentarer! Fortsätt att sjunga, provocera och utryck dina åsikter! Det behövs fler unga viljestarka ungdomar som du för att förändra! Lycka till i ditt fortsatta liv på alla plan!

Svar på kommentaren:
Anton 6 år sen

Varför måste du skriva att du är vit? Spelar det någon roll i samanhanget? Nej. Alltså är du rassist. tack o hej…

PS. Jag är svensk, alltså är jag också rassist. Du behöver inte oroa dig, vi Svenskar är mästare på att vara rassister.

Jesper 6 år sen

”Manshatet är helt enkelt en reaktion på kvinnohatet”
Och vad tror du det kommer leda till? Tror du att män kommer att tycka om kvinnor mer pga. Det? Hat leder till hat och kommer inte gynna någon. Kolla bara på historien. Hat som har accepteras har lett till förtryck. Att hata folk endast pga. Kön leder inte till något bra. Kolla bara på kvinnor. Om man hatar på män så kommer det bara bli män som hamnar i situationer liknande de som kvinnor har i dag som mindre lön och förtryck av det motsatta könet. Jämmstäldhet ska inte betydda att vi drar ner mannens ”värde” till kvinnans ”nivå” vi måste öka kvinnans ”värde” till mannens ”nivå” annars så försämrar vi bara allt och försegar utvecklinget av vårat samhälle.

Svar på kommentaren:
Jesper 6 år sen

Med andra ord så såger du ”män är inte förtryckta så det är helt ok att börja förtrycka dom”.

Ellen 6 år sen

Menar du att män har rätt att hata kvinnor men kvinnor har ingen rätt att hata män?

Kalle 6 år sen

Och folk undrar varför man hatar feminister med hela sin kropp och själ. Önskar dig allt det onda på denna planet.

Svar på kommentaren:
Lel 6 år sen

Jag med skulle inte direkt gråta om jag hörde att hon fått cancer eller blivit överkörd av en lastbil.

MK 6 år sen

Jag skulle inte heller gråta. Om det hände dig alltså.

AW 6 år sen

idiot

Ellen 6 år sen

Det är inget konstigt att man som man tycker lite synd om sig själv och andra män eftersom de flesta (inte alla) männen vill ha ramp ljuset riktigt mot sig själv som man istället för mot kvinnor. Jag tycker att det är jätte bra att någon står upp för det man tror och vill. Jag har inte riktigt fattat varför det ska vara just kvinnan som är lite sämre, varför inte mannen? Sverige är visseligen långt kommen när det gäller jämnställheten men det betyder inte att vi är klara nu, det är fortfarande massor kvar att göra både i Sverige och utomlands. Titta på Sveriges riksdag, vilka är det som har de viktigaste rollerna? Jo, männen, och i Irak, Somalia och Afghanistan m.f gifts flickor bort mot sin vilja med män som ibland är 20-40 år äldre. Är det verkligen så vi vill att världen ska se ut? Mvh en irriterad feminist.

Svar på kommentaren:
Lo 5 år sen

”Det är inget konstigt att man som man tycker lite synd om sig själv och andra män eftersom de flesta (inte alla) männen vill ha ramp ljuset riktigt mot sig själv som man istället för mot kvinnor”. Och det vet du som är man antar jag? Du har ju det där svart på vitt. Så tänker mannen. Vad gjorde dig expert på hur det är att se världen ur ögonen på ett kön som jag antar att du aldrig provat att bära? Vad vet du sedan om hur alla individer fungerar och tänker? Tragiskt att köpa en förklaringsmodell rakt upp och ner och vara spiksäker på att ”så här är det att vara man”.

Ellen 5 år sen

Nej, jag är inte man men jag har själv upplevt att jag blivit orättvist behandlad av killar p.g.a att de oftast vill synas och höras, jag är visserligen 14 och går i skolan som kanske ser likadan ut som den ”stora världen” men jag ser att män vill synas och höras.

Ellen 5 år sen

Vet du hur det är att vara kvinna? Bara för att du är man betyder inte det att du vet/är bättre än mig.

ES 5 år sen

Jag har en motsatt uppfattning om hur det ser ut i skolan. Jag är nu 16 och ska börja gymnasiet till hösten. Har valt natur så jag är nog inte bland de dummare heller för er som tror det. Inne i klassrummen vill väll alla med ett mål synas och höras, det är ju så vi får bra betyg. Män tar för sig lite mer, jaja, men gör något åt det istället för att snyftande gå till rektorn och ge mig en gratis utskällning för att försöka vara duktig. Ni kvinnor, kanske tjejer i detta fallet :), har många fördelar i skolan. Exempelvis, ni får aldrig skit för saker som ni gjort och om ni vil kan ni altid skylla på oss killar, för det funkar ju uppenbarligen. Ett annat exempel är skolidrotten. Jag har alltid varit liten, kortaste killen i klassen, och spelar ingen roll hur spänstig eller stark jag är kommer kompisen som är 180cm lång kunna hoppa högre mm. I nionde klass är problemet något mindre, men om man går neråt i åldrarna är det rätt stort. Kommer ihåg i sjuan när vi hade styrketester. För att jag som kille skulle få ett poäng behövde jag göra en chin, medans tjejerna behövde hänga i ribbstolarna och dra upp benen i sittande ställning för att få samma poäng. Vid höjdhoppen börjar tjejerna på lägre höjder och kan därför få bättre betyg utifrån startlängde än vad ja som kille kan. Spelar ingen roll om kristina är 185 lång och har vart det sen sjuan, detta gäller ändå. Som avslutning vill jag säga att jag är mot både mans- och kvinnohat. Jag är för jämställdhet men emot bullshit och smutskastning, vilket är precis vad detta är. Gå ut och gör nåt åt det istället, så hjälper jag gärna till. Men om ”ni” ska hålla på så här then fine, so be it….

John 6 år sen

Lite saklighet skadar inte istället för att hävda att kvinnor har det sämre i alla samhällsplan. Du hör till den skara inom feminism som bara bryr som om kvinnorättigheter och inte om jämställdhet när det gäller mansfrågor. Länge har feminister hävdat att det inte finns manshat men nu hyllar de ditt inlägg där du säger att det finns manshat.

Du säger att kvinnor har det sämre inom vård. Kvinnosjukdomar prioriteras oftast mer än männens t.ex. bröstcancer vs prostatacancer, hpv-vaccin som endast ges gratis till tjejer men inte till pojkar. Läs QX eller googla lite så får du se. Manshat leder till att pappor diskrimineras i vårdnadstvister.

Ditt resonemang saknar nyans och det är inte ovanligt. Tycker bara att Sverige inte kan berikas av en mer nyanserad och saklig debatt.

Svar på kommentaren:
Tobias 6 år sen

John, vad bra att du strävar efter en mer nyanserad jämställdhetsdebatt.
Berätta mer om hur du vill skapa ett jämlikare samhälle där alla blir respekterade och jämlikt behandlade.

Iris 6 år sen

Varför skulle man ge killar hvp-vaccering? Inte kan de väl få livmoderhalscanser av könsvårtor?

Milla 6 år sen

Feminism har blivit ett fult ord tycker jag, förr stod det för jämställdhet mellan båda könen men idag står det mer vad jag läst och hört från bland annat FI för utrotning av männen. Ta mig och min manliga kollega, vi har exakt samma utbildning och gör exakt samma jobb och får exakt samma betalt.. Denna fokus på kön är det som förstör! // En tjej som VERKLIGEN INTE ÄR FEMINIST!

Svar på kommentaren:
Tobias 6 år sen

Milla, om du och din kollega har samma lön upphör ju själva dilemmat. Då är ni båda jämlika. Det är det som feminismen strävar efter.
Men om din kollega hade tjänat dubbelt så mycket som du, om han hade kallat dig för lilla stumpan varje kafferast, om han hade tafsat på dig på firmafesten: Hur hade du förhållit dig till en sådan situation?

Marcos 6 år sen

Det som är lustigt med Feminism är hur man säger sig kämpa för jämlikhet mellan könen samtidigt som man i själva begreppet feminism framhäver ett kön före alla andra kön. Varför inte kämpa för t ex Egalism om man nu eftersträvar jämlikhet på alla plan?
En annan är hur man här ökar på polariseringen istället för att söka allierade i kampen för jämlikhet, t ex när man talar om manshat. Att kvinnohat skulle vara orsaken till att kvinnor har det sämre köper jag inte, jag tror de flesta män älskar kvinnor. Däremot finns traditionella tankesätt som gör att kvinnor i vissa avseenden har det sämre än män, men också att män i vissa avseenden har det sämre än kvinnor.
Slutligen kan det vara bra att komma ihåg att 99% av männen inte har en maktposition i samhället. Och de män som förtrycker och/eller begår våldsbrott mot kvinnor är bara en bråkdel av alla män. Är det då alla män som som måste klä skott för de dumheter och galenskaper som ett fåtal män gör?

Ellen 6 år sen

Markos, det är det eventuella hatet som man behöver göra något åt, det är synen på kvinnor, att kvinnor skulle vara lite sämre än männen.

Stefan 6 år sen

Personligen tänker jag inte skämmas en sekund över att jag är en man. Ingenting du säger berör mig för allt är lika självklart för mig som att andas. Din moral, etik, empatiska förmåga är säkert toppen men den är inte för en sekund bättre än min. Du hatar patriarkatet och machokulturen inte män skriver du…vilka är då förtryckarna du säger att du hatar? Du är inte en bättre människa än mig, du är lika bra.

Tovah 6 år sen

Bara undrar, vad vinner man på att provocera män på detta sätt? Fördomar skapar hat som skapar mer hat. Det hela känns lite masochistiskt…

Alex 6 år sen

Lyssnade på dig igår kväll i bilen ”sommar i p1” . Tycker du förklarade ordet manshat på ett bra sätt.
Och jag tycker du gjorde ett bra inslag.

Tycker själv inte om macho kulturen som finns mellan oss män.
MEN jag kan förstå att många blir provocerade.
För som t ex i mitt liv. Så kan jag säga att jag inte upplever speciellt mycket av kvinnohat eller macho kultur mellan mig och mina vänner. Och den stora massan av män håller inte på så.
Men jag har upplevt den. Och jag har sett den.
Men den är inte så utbredd som många vill ge sken av. De kan vara så att de som tillhör den gruppen av män är väldigt mycket mer högljudda och syns mer.
Slutade på min gamla arbetsplats mycket pga macho kulturen. Där det bara jobbade män med dålig självkänsla som tävlade i allt och vem som kunde vara tuffast och värst.

Men jag har inte upplevt den där kulturen på så många andra ställen. I alla fall inte så dominerande. Tycker alla människor borde få leva och vara som dem vill. Så länge de inte kränker andra

Denise 6 år sen

Så jäkla bra skrivet! Tycker att alla med åsikter om manshat och kvinnohat, feminism med mera, borde läsa och förstå din text. Det är svinviktigt att världen tar tag i det här.

Ulf 6 år sen

Tyvärr, du är en bortskämd diva, att döma av vad du skriver. Flest män tar livet av sig. Flest män omkommer i arbetsplatsolyckor. Män har de hårdaste, tråkigaste arbetena. Dessa män är förstås sååå ”priviligerade” och har sååå mycket ”makt”.

Byt plats med dem en dag så vet du åtminstone vad du talar om

Svar på kommentaren:
Susanne72 6 år sen

Det är sant som du säger att många män har det tufft på flera sätt. Det är dock fortfarande också sant att det är en skrämmande liten andel kvinnor som innehar beslutsfattande positioner i samhället. Varför inte bara hålla med, det som skrivits här är ju sant. Det du skriver är också sant. Flera sanningar här…

Julia 6 år sen

Kanske för att det är mestadels män som jobbar på arbetsplatsolyckor som omkommer? Om du tycker att ni har dom absolut tråkigaste yrkena så kan du ju välja ett ”kvinnligt”yrke? Vad ser du som ett kvinnligt yrke? Har du någon gång ställt dig i en grupp med kvinnor som tystat ner dig för att dom tycker att det du säger inte spelar någon roll? Jag och måååånga andra tjejer HAR varit i den situationen. Det finns massa kvinnoförtryck, men det verkar ju ingen man se.

FH 5 år sen

Byter gärna plats med dig en dag. Skulle vara rätt skönt att kunna åka hem med tåget på kvällen, inte behöva bli tafsad på, inte bli förminskad och inte vara så fucking rädd hela tiden.

faboluos femenist och stort fan 6 år sen

TACK för att du tar upp kampen för jämställhet! så himla viktigt med femnistiska förebilder! kram

Svar på kommentaren:
Wtf 6 år sen

Antingen så skojar du stort eller så har du ju någon hjärnsjukdom om du tror att hon står för jämställdhet hahaha

David 6 år sen

Ogillar att kommentera på internet men, är inte en potentiell konsekvens av manshat kvinnohat?

Svar på kommentaren:
Ulf 6 år sen

Exakt. Och det är väl vad världen behöver, ännu fler människor som hatar varandra?

Anna 6 år sen

Vad tycker din pappa om att du hatar honom?

Dill 6 år sen

Det skjuts för lite.

Alex 6 år sen

Manshat har visst konsekvenser. Det finns en massa kvinnor som mördat män. Hur vet du att dom inte var manshatare? Valerie Solanas är väl det mest tydliga exemplet på en manshatare som försökte mörda män pga sitt hat.

Svar på kommentaren:
AW 6 år sen

Wieee! Du har hittat en löpsedel! Grattis.
Ta mu och slå upp hur många kvinnor blir dödade av sina partner för att de klädde sig, pratade, lagade mat, log, gick, VAR på fel sätt.
Oj. Manshatande mördarkvinnor drunknade i löpsedlar om ”familjetragedier” där män är förövare för att kvinnan ska göra på ett visst sätt!

TT 5 år sen

AW.

Om det betyder att det är kvinnohat, betyder det att kvinnor bär på barnhat? Med tanke på att kvinnor dödar fler av sina barn än män?

Lotta 6 år sen

Tack för att du står upp för dina tankar och åsikter! Du är så grym

My 6 år sen

Håller helt med dig om kvinnohat och att det är helt hemskt att man ska bli ner satt för att man är kvinna men jag håller inte med på mans delen. Du skriver att manshat inte har någon effekt vilket det har. Män är väll mäniskor också och har känslor och tar åt sig. Manshat är lika hemskt som kvinnohat bara att kvinnohat är mycket grövre och i en större mängd. Nu menar jag inte att alla män är bra utan det finns dem som är väldigt starka kvinnohatare som borde lära sig lite men det finns också kvinnor som manshatar män, och du kallar dig för feminist men bryr dig inte om mäns åsikter om hat mot dem. Feminist står för jämnställhet inte för vi bryr oss bara om kvinnohatet. Vi borde ju jobba mot båda eftersom om män hatar mot kvinnor blir kvinnor sura och hatar på män och tvärt om. Det blir en ond cirkel. För att få bort kvinnohat och manshat måste vi jobba mot båda. Inte skita i ena delen och bara bry oss om en del. I det du skriver finns väll lite manshat också. Du kanske ska tänka dig in i en mans situation, på deras hat. Dem blir inte hatade på samma sätt som kvinnor med löner och sånt men det betyder inte att det är mer okej att hata på män.

per 6 år sen

Hejja dig! Nätkärlek från en medelålders man som sett vad män gör med kvinnor.

Svar på kommentaren:
Ulf 6 år sen

Om du är medelålders har du ingen ursäkt att inte känna till vad kvinnor ibland gör med män och barn

Céline 6 år sen

Hej hej från utlandet här~
Jag har läst en del om Bråvalla och sett dina kommentarer…så himla mycket hat. Från dig.
Så fort någon har talat emot dig är han en kvinnohatare verkar det som….Men är det då okej för dig att hata män då?
Att du som artist får mycket hat är det ingen fråga om, ALLA kända människor får haters. Det är du inte ensam om.
Det jag inte kan förstå det är att du hade mage att hacka på schemat på Bråvalla. Robbie Williams har hållit på med musik längre än vad du har funnits, han är känd i hela världen, så ja! Han prioriteras före dig, för att han är en större artist än dig. Det har väl ingenting att göra med att han är man. Jag tycker att du borde komma ner på jorden, du är ett barn för fasen. Jag tror också att om du ska dra in kvinnoförtryck in i allting kommer du att göra folk väldigt arga. Tänk på det.

Svar på kommentaren:
Philip 6 år sen

Om du lyssnar på avsnitt åtta av podcasten ”Den fantastiska resan” så hör du att det inte är Robbie Williams hon menar. Men att en så pass framgångsrik och aktuell artist (för närvarade topp tre på alla svenska listor) ska spela mellan 13.15 och 14.15 under festivalens sista dag är inte värdigt!

Celine 6 år sen

Till Philip.
Du, jag såg det jag såg och hörde vad jag hörde. Plus att det spelar ingen roll hur framgångsrik man än är, man tar inte fördel av det och börjar käfta emot andra bara för att man själv tycker att man har rätt till det.

Ulf 6 år sen

Nej, jag tycker att hon skall fortsätta att skylla varenda liten motgång på männen och utmåla sig som ett offer för att hon inte tjänar lika mycket som människor som arbetat mycket längre än hon. Det är ju så fruktansvärt synd om rika, vita, tonårsflickor i västvärlden idag…

Mas 6 år sen

@Ulf: Nej, mest synd av alla är det ju om rika, vita, medelålders män. Allt tråkigt befaller ju dem hela tiden. Ingen annan kan ens jämföra sig med hur hemskt de har det.

Johan 6 år sen

Barn ska inte skriva om sånt de inte vet någonting om. Lämna internet och kom tillbaka när du är torr bakom öronen flicka lilla.

Svar på kommentaren:
Johan 6 år sen

Vilken inskränkt liten stackars ”man”…!! Torr bakom öronen… Hahaha.. Vissa (framförallt män som dig tyvärr) visar att ålder inte har någon som helst koppling till intelligens, mod eller personlig mognad! Så förbannat trött på alla skitnödigt rädda mansfigurer!!!!

Louise 6 år sen

”Män kanske blir lite ledsna när jag skriver att jag hatar dem. Men kvinnohat begränsar hela mitt liv och min vardag.”
Absolut, kvinnohat ÄR oerhört begränsande för ALLA kvinnor. Men att du, som feminist, uttryckligen AVSKYR män är bara att skicka tillbaka bollen där den kom ifrån. Feminism står uppenbarligen för jämställdhet, att alla är lika värda och ska ha samma förutsättningar, då ska man inte komma med någon halvshaskig kommentar som ”Män kanske blir lite ledsna när jag skriver att jag hatar dem”… WOW vilket liv det hade blivit om situationen där var omvänd, om en man skrivit så om en kvinna.
Även fast vi lever i en mansdominerande värld så ska vi INTE sjunka till dess nivå och faktiskt förtrycka män på det viset, var bättre, var jämställd.

Svar på kommentaren:
Celine 6 år sen

Jag håller med dig.
Jag bor utomlands och har fått mycket skit som kvinna kan jag säga. Men ändå sitter jag och skakar på huvudet åt ZL’s blogginlägg. Hon är ett barn som sitter och drar alla män över en kam, av det minsta konstiga anledning också. Det är skrattretande tycker jag.

Patrik 6 år sen

”Manshat har NOLL konsekvenser. Manshat leder inte till några negativa konsekvenser överhuvudtaget. Män kanske blir lite ledsna när jag skriver att jag hatar dem. Men kvinnohat begränsar hela mitt liv och min vardag.”

Bara för manshat inte ger dig några konsekvenser, så betyder det inte att det är okej. Som du själv skriver, kvinnohat påverkar dig. Men det begränsar inte mitt liv på något sätt, alls. Betyder det att jag skall vara okej med det?

Så som du skriver så verkar det inte som att du kan leva dig in i andra människors situationer, alls.

Svar på kommentaren:
Ulf 6 år sen

Narcisisst

Raoul 6 år sen

Jag är varken manshatare eller kvinnohatare. Jag är en idiothatare. Att vara ”Stolt feminist” har blivit något oerhört extremt känner jag, då det bör vara en självklarhet att vilja ha det lika ställt. Att du väljer att inte ens lyssna på män över huvud taget håller jag inte med om, men jag har inte varit med om det du har och jag tänker absolut inte låtsas som att jag förstår hur det är.

All in all. Du är grym. Fortsätt såhär. Det finns fina underbara människor av det manliga könet som tycker precis som du, utan att behöva agera extremister. Sann feminism och jämlikhet på alla punkter är och bör alltid ha varit en självklarhet. FÖR ALLA.

stina 6 år sen

du säger alltså att det är okej för kvinnor att hata på män, men inte för män att hata på kvinnor. Att va feminist betyder att man vill ha det jämställt mellan kvinnor och män. Kallar inte detta som du skriver jämställt…

Svar på kommentaren:
Hanna 6 år sen

Jag kallar detta att du inte förstår. Läs texten igen och återkom när du har fattat. Tack på förhand.

Sillen 6 år sen

Jag tror att hon förstått det alldeles utmärkt. Det är helt ok att hata män (i grupp) men inte kvinnor. Precis på samma sätt så är det helt ok för svarta/mörkhyade att hata vita människor men inte tvärtom. Hoppas att du förstod denna gången Hanna…

Stina 6 år sen

HUR kan du säga att manshat inte ger några konsekvenser, överhuvudtaget?!!

Svar på kommentaren:
Hanna 6 år sen

Hahahaha

Hanna 6 år sen

Är du ärlig Stina?

Sillen 6 år sen

Fler män än kvinnor begår självmord (ungefär 80% av alla självmord begås av män). Ungefär 80% av alla hemlösa är män. Ungefär 90% av alla som utsätts för våldsbrott är män så män drabbas av våld i större utsträckning för att de är män än kvinnor för att de är kvinnor annars hade statistiken speglat befolkningen dvs. ca. 50-50. Om en kvinna utsätts för våld i hemmet så finns det kvinnojourer dit hon kan söka hjälp medan männen får höra att de ska ”vara män och tuffa till sig” och tydligen så är det helt ok att hata oss också. Men nä det drabbar ju ingen….

jesper 6 år sen

Du är så oerhört slut, jag förstår verkligen inte hur du orkar.

1. ”kvinnosjukdomar prioriteras lägre”, Ta cancer som ett exempel. Fler män än kvinnor dör i cancer, fler män dör av testikelcancer än vad kvinnor dör ar bröstcancer. Detta förmodligen då bröstcancern är så oerhört uppmärksammad runtom i världen och mer pengar läggs på den forskningen än någon annan ”mans-cancer”.

2. Ni har lägre löner för att ni väljer andra yrken. Inte någonstans i Sverige får en kvinna som har exakt samma utbildning, erfarenhet och kunskaper sämre lön än en man för samma arbete. Statistiken visar att kvinnor har en lägre generell lön baserat på vad för yrken ni väljer, 9 av de 10 högst betalda yrkena är mansdominerade och 8-9 av 10 lägst betalda yrkena är kvinnodominerade. Män är överrepresenterade i yrken som riskerar sitt liv eller att skada sig, medan kvinnor ofta väljer mer sociala yrken så som dagisfröken eller liknande. Det är även konstigt att ni inte vill kvotera in kvinnor i byggbranschen på samma sätt som ni gör i toppositioner i diverse andra yrken.

3. Det är ingen som sätter gränser på vad ni får ha på er och inte, i Sverige så får ni göra exakt vad ni vill, ni får ligga med hur många ni vill. Men ni gillar att bära offerkoftan och det skulle jag gärna vilja slippa se.

4. Rättssystemet i Sverige är helt absurt, och det är ingen som inte tycker det. Men det är inte på något sätt Patriarkatet som ligger bakom det, inte det minsta. ”kvinnor får skulden”, när då, ge mig ett konkret exempel på när en kvinna skylls för detta. Det är en helt oärlig poäng och det är så oerhört lätt att sitta och skriva någonting bara för att du vill det.
Möjligtvis är det så i länder som Indien, eller där religionen fortfarande styr landet. Men i Sverige så är det så långt i från verkligheten som det bara går.

5. Ja kvinnor könsstympas t.ex i Afrika. Män könsstympas här i Sverige och överallt annat i världen, detta pga en religion.
6. Hur kan du säga att manshat inte har några konsekvenser? Kvinnor kvoteras in i yrken, människor med olika etniska bakgrunder kvoteras in i yrken. Inte för att de är bättre lämpade, utan för att denna debatt har spårat ut och du stämplas som det ena eller andra så fort du sätter dig emot eller ifrågasätter. Tror du kvotering hjälper män, som kanske kämpat hela deras liv för något, bara för att sen bli ifråntagna det för att denne är, just en man.

7. Om kvinnohat är en konsekvens av manshat så är manshat en konsekvens av kvinnohat. Det kan inte vara det ena men inte det andra. Som någon tidigare skrev, Hat föder Hat. Så enkelt är det.

Manshatet dödar ingen” säger du. fler män än kvinnor tar självmord, färre män än kvinnor studerar vidare, färre män än kvinnor utbildar sig, män får sämre betyg än kvinnor generellt.

jag blir inte sur för att ifrågasätter min makt, jag är sur för att du hävdar att jag har en makt som jag ej besitter, och du så gärna vill ha den själv. Du kan inte, bara för att du är kvinna, få allting serverat för att du känner dig förtryckt, förtryckt av ett patriarkat som inte existerar eller förtrycker dig på minsta sätt.

Bara för att jag inte är en kvinna, så ska du alltså inte lyssna på mina åsikter. Den logiken är förstklassig, grattis, bra jobbat. Detta är såklart för att ingen ska säga emot dig eller ha andra åsikter, för de flesta män skulle blåneka vi besitter någon makt, men då väljer du ju att inte lyssna för vi är inga kvinnor. Kvinnnor lär däremot hävda att vi har all makt, så att de ska få mer, och då kan du lyssna. Det är inte många kvinnor som hävdar att vi män ej besitter denna patriarkala makt, och när de kvinnor gjort det så attackeras dom av andra kvinnor och hävdar att de blivit hjärntvättade och är kvinnohatare.

Feminism har blivit ett skämt. Det började som någonting fantastiskt med målet att ha en jämställt samhälle. Nu är det flickor som älskar offerkoftan som sitter och tänker ut hur dom kan få fördelar i samhället, just på grund av könet. Det som feminismen från början varit tvärt emot. Det är sorgligt, och jag hoppas att ni skäms för att ni ens vågar bruka termen feminism.

Svar på kommentaren:
Chrille 6 år sen

^ Detta.

Rebecca 6 år sen

Du är lite efter va? Eller har du bara låg IQ?

Sakkepakke 6 år sen

Rebecca: ”vad gör jag?! han skrev ett utförligt realistiskt svar!! Ack o ve, huvve på sné.. Jo! men jag säger att han är idiot, så slipper vi diskutera om faktan och vi kan istället snacka skit om Jesper, wow, jag borde förolämpa folk mer.”

Tror jag har hört talas om ett ordsspråk som går typ ”Great minds discuss ideas, average minds discuss events, lesser minds discuss people.”

Jossan 6 år sen

Jag brukar vanligtvis aldrig kommentera saker men den här gången måste jag verkligen för det var så otroligt bra skrivet av Jesper och jag som en 20 årig tjej/kvinna håller med honom.
För folk som är intresserade av debatter om brister i argument av feminister, MGTOW:s, m.m. föreslår jag Youtube kanalen TL;DR

Tobbe 6 år sen

Can i get a hallelujah!

Viktor 6 år sen

Amen jesper!

Louise 6 år sen

Utförligt och grymt skrivet, härligt att kvinnor och män håller med om detta!

Maria 6 år sen

Grymt bra. Mothat är inte lösningen. Grymma tankar Jesper!
Ska man klaga på att kvinnoyrken är lågt betalda…. Börja plugga på Handels tjejer, det är roligare än att byta blöjor. Då får ni hög lön och kan sluta klaga på att vi väljer yrken som är lågt betalda. Lösningen är inte att tycka synd om sig själv, utan att göra något åt det.

Ulf 6 år sen

Klockrent, Jesper, och så rätt! Otroligt med dessa privilegerade västkvinnor som inbillar sig att de är förtryckta.

Liam 6 år sen

Bästa jag läst på länge!

Nej 6 år sen

Att hata män i grupp för att det finns män som våldtar och förtrycker kvinnor är ungefär lika logiskt som att hata alla invandrare för att det finns de som rånar, våldtar och mördar.

Att du kommit så långt som du gjort är ett bevis på att du inte är förtryckt. Du har massvis med fans som är män (i grupp) och du förkastar dem totalt igenom vad du skriver här.

annica 6 år sen

Vissa män går igång på hat. Se ba alla krig. Med kärlek och diskussioner lyssnar bara de vettiga männen. Du använder hel rätt teknik för att nå de tröga karlarna. Ni vettiga karlar borde ju förstå det. Fortsätt så du unga fantastiska kvinna!

Svar på kommentaren:
Heiho 6 år sen

Krig har inte ett dugg med hat att göra. Krig handlar om makt, makt över resurser!

Elinore 6 år sen

Det är klart bra att du är feminist. Men grejen är att feminism handlar om att kvinnor ska ha lika mycket rätt i samhället som män. Du anser att kvinnor blir ”nertryckta” av män men att samtidigt klagar du på alla män och hänger ut männen, vilket inte gör saken bättre. Feminism är jämnställdhet, tycker inte riktigt (min åsikt) att du ska kalla dig feminist om du HATAR män och trycker ner dem. För feminism är som sagt likhet och jämnställdhet, varför klaga på att män dömer kvinnor när du själv dömer män?

Svar på kommentaren:
Hanna 6 år sen

Jag tror inte riktigt du har förstått vad feminism innebär? Hon hatar män i grupp, själva mansstrukturen, det är en helt annan sak än att hata direkt på en enskild individ.

Sillen 6 år sen

Kan du ge mig något exempel på denna ”mansstrukturen” du talar om? Var någonstans i Sverige blir kvinnor förtryckta av denna ”mansstruktur” eller har mindre rättigheter än män?
Jag kan ge dig en rad exempel på hur män förtrycks av det svenska rättssystemet bl.a. men kan du ge mig ett exempel på hur kvinnor systematiskt förtrycks i Sverige.

För övrigt. HAT FÖDER HAT! Det kan aldrig vara ok att hata! Inte någon, inte någonstans och inte av någon anledning.

E.hilter 6 år sen

Sillen, den finns inte. Det är bara ett ord dem hittat på som dom kan skylla på för att låta smarta.

Du får även tänka på att ålders medelvärdet i denna chat är ca 14 år där alla små tjejer har sin ”ungdomskris”.

Försök hjälpa dessa istället, ändra deras ”nazistiska” syn. Kan vara svårt dock…

Richie 6 år sen

E. Hilter: Hello ol’ mate.

Tompan 6 år sen

Men sluta hata själv lillan.Hat föder hat.

Svar på kommentaren:
Sillen 6 år sen

Håller med dig i poängen av din kommentar men du kanske inte ska använda härskarteknik. ”Lillan” ger en väldigt negativ klang till ditt uttalande och förstör poängen du försöker säga med att ”hat föder hat”.

josefine 6 år sen

jag håller med dina åsikter och tänket likadant och feminism är något jag verkligen tycker är rätt..och jag har lärt mig allt från dig!! men är nyfiken på hur du tänker..JAG FÖRSTÅR och vet ej hur jag ska förklars för folk, vad är kvinnoHAT, är det verkligen hat hat hat det handlar om eller är det bara att dom ser ner på oss kvinnor? de blir oklart för mig om man kan kalla det för kvinnoHAAT

Svar på kommentaren:
Erika 6 år sen

”och jag har lärt mig allt från dig” <- Detta skrämmer mig något fruktansvärt.
Du kan inte bara lyssna på en informationskälla, och framförallt inte en 17-åring med storhetskomplex. Hämta informationen från vettigare nyhetskällor, kolla på rapport, nyhetsmorgon etc. om du verkligen är intresserad, skapa dig sedan en egen bild och uppfattning av världen.
Genom historien har vi som människor farit illa gång på gång när folk blint börjar följa en ledare utan ifrågasätta vad hen säger.
Jag förstår att du är ett fan, men var ett fan av hennes musik (som är väldigt bra) istället för att måla upp henne som en gud och dyrka allt som kommer från hennes mun.

Ulf 6 år sen

Ni lever längst. Ni slipper att dra ut i krig (om ni inte vill). Ni har inga skyldigheter och alla rättigheter ni begär.

Ja, det råder ett hemskt ”kvinnohat” i västvärlden idag…

Hesselgren 6 år sen

Testa vara en man i en tvist om barnen. Varken män eller kvinnor kan jämföra det. För kvinnor vet inte effekten av manshat, männen vet inget om kvinnohat.

Svar på kommentaren:
NIKLAS 6 år sen

Den biten tas tyvärr sällan upp och det är något jag tycker vi och alla andra feminister tillsammans borde kämpa hårdare för.

Grisknorr 6 år sen

”Manshatet är helt enkelt en reaktion på kvinnohatet. Kvinnohat föder manshat.”

Jag har sällan politiska åsikter, än mindre feministiska åsikter då jag står för att allt bör vara jämställt och det sista jag skulle göra är att hata män för att dom ”hatar oss”. Om det här är vad du kallar feminism blir jag rädd. Som den meningen du skrev ovan är det för mig sandlådenivå. Om män hatar kvinnor och gör allt hemskt, som du skriver (som förövrigt aldrig är okey) kan vi väl ändå slå tillbaka med att vara resonliga. Jag förstår tamejtusan inte varför vi ska hata tillbaka? Det är detsamma för mig ”Hen slog mig först, därför slår jag tillbaka. Och juste, bara för att just hen slog mig hatar vi hela hens släkte”.

Istället för att hata, som så många andra skrivit, kan vi väl tillsammans bli starka (både kvinnor och män) att motkämpa allt våld och HAT (som även du verkar förespråka) som finns i världen!

Fanbouy 6 år sen

Hej Sara Larzzon, ja är ditt största fan!!!?!?!?!!?

Eddie 6 år sen

Konsekvens med manshatet? Jo, det hjälper ju knappast feminismen. Att svara hat med hat skapar bara mer hat. En cirkel av hat som aldrig slutar. Du tror, att dessa män som tar åt sig och gråter ”manstårar” av det du skriver, någonsin kommer se saker från din synvinkel? Du vänder mer folk emot dig vilket inte alls stöttar ditt mål om jämlikhet, om det nu är det du står för. Jag respekterar ditt mod och ditt självförtroende, men snälla, tro inte att mer män kommer att hålla med dig när du helt öppet skriver ”manshat<33333''. Är det något feminismen behöver, så är det mer män.

Manshat ger inte oss män några direkta konsekvenser, men det skadar feminismen mer än vad det hjälper den.

Svar på kommentaren:
Ulf 6 år sen

Oj, vad du har mycket att kvar att lära om du tror att manshat inte har några konsekvenser.

Filip 6 år sen

Manshatet löser ju ingenting. Vad får du ut av det? Vill du ge igen?
Hur moget är det? Varför gömmer sig ”feminister” bakom bloggar och texter och skriver hur fel det är på samhället? Och ”manstårar”, seriöst? Känner ni er starka när ni skriver så? Det är ju menat att vara en förolämpning och förolämpningar är ju inte så värst konstruktiva, eller hur? Hur tänker ni?
Jag håller mig oftast borta från patriarkatdiskussioner eftersom att ingen lyssnar på varandra och det är frustrerande. ”Feminister” använder provocerande och konstiga termer som ”idiotmännen” inte förstår och det hetsar upp dem mer och då kan ”feministerna” säga ”ha! se där! jag hade rätt! manstårar! manstårar!”. Kommunicera som vettiga, vuxna människor istället.

dra åt 6 år sen

tja, dra ått pipan

Carl-Johan 6 år sen

Det här bloginlägget är väldigt intressant då du i ett annat blogginlägg skrev följande:Ingen växer upp under eller överordnad. 2% av alla barn som föds i år kommer vara omöjliga att identifiera som x eller y Och de skrattar fortfarande åt “hen”. Det finns inga identiteter. Allt är en konstruktion.

Hur hänger dina påståenden om man vs kvinnohat ihop med att kön är konstruerade? Du förstärker konstruktionerna när du du skriver om hur hat gentemot kvinnor och män.

Yessir 6 år sen

Till Stina:

Till Sillen:
1. Kvinnor som grupp är klart underrepresenterade i filmindustrin. Googla bechdeltest. Kvinnor i film är där för att vara snygga och pleasa mannen, strukturellt sett.

Enkelt att debunka. Kvinnor är i klart underläge när det gäller filmprotagonister eftersom att Hollywood just nu är extremt actioncentrerat. Kolla igenom topplistan över störst filmer. Det är meningen att filmer till någon grad ska representera verkligheten vi lever i, och eftersom att mannen har överlägset mer fysisk styrka är det även en no-brainer att män blir castade i actionhjälteroller. Har det inte slått dig att kvinnor kanske själva föredrar filmer med manliga protagonister? Detta är vad statistiken visar iallafall.

2. Stämmer, dock har kvinnor har fler självmordsförsök än män. Att det är så tabu att prata om psykisk ohälsa är pga att det anses vara omanligt pga machonorm och de inte söker hjälp för att de skäms.

Skitsnack. Vad har du för belägg? Jag ser inte machonormen du pratar om. Förövrigt är skillnaden du talar om extremt liten.

”The answer here is that the difference is not great enough to matter. In 2008 and 2009, 3.9 percent of women had suicidal thoughts, compared with 3.5 percent of men — not a statistically significant difference. ”

3. Stämmer. MEN det är män som dödar män. Inte kvinnor som dödar män.

Och detta är inte ett problem menar du? Givetvis är det så. Det har med fattigdom single parent home-komplex att göra.

”Children from single-parent families are more likely to have behavioral problems because they tend to lack economic security and adequate time with parents.”

Single parent homes är en produkt av feminismen. Feminister pushar agendor som uppmuntrar kvinnor till att överge sin biologiska roll, dvs att jaga karriär istället för att skapa familj. Vad ser vi? Declining birth rates in the western hemisphere. Vi ser även splittrade familjer där kvinnan i många fall lämnar mannen för att hämta belöningar från ett korrumperat juridiksystem där mannen diskrimineras i 90% av fallen, både i vårdnadshavartvister och shared assets.

Studier finns på National Crime Justice Associations hemsida.

4. Män är överrepresenterade i högriskyrken som tex byggbranschen. Mer statlig kontroll på säkerhet måste införas. Kvinnor är däremot mer sjukskrivna än män. Det är pga de jobbar i stressiga miljöer i offentlig sektor med tunga lyft och långa skift. De tar också ett större ansvar vid VAB, vilket ökar kvinnors sjukskrivningsstatistik.

Män är överrepresenterade i högriskyrken för att män tvingas att ta dessa yrken. Jag ser ingen könskvotering i gruvarbeten och sophämtning, varför inte? Att kvinnor skulle jobba i mer stressiga miljöer är det absolut mest substanslösa skitsnack jag hört på länge. Du menar att kvinnor jobbar med arbeten som involverar ”tunga lyft” i större utsträckning än män? Du motsäger dig själv.

5. Dels finns det fysiologiska orsaker till detta. Tex att kvinnor har en långsammare nedbrytningen av immunförsvaret jämfört med män och att kvinnor har två x kromosomer. Sedan spelar även livsstil in. Män missbrukar i högre grad droger/alkohol, har farligare yrken och väntar längre på att gå till läkaren.

Så du erkänner att det finns biologiska skillnader? Testosteron, risktagande, benägenhet för våld? Japp, I agree. På samma sätt har även ett tjugotal studier påvisat att män har högre kognitiv förmåga än kvinnan. Det finns fler manliga genier än kvinnliga genier, men även fler manliga våldsbrukare än kvinnliga.

6. Dålig insatt i rättsväsendet så har ingen kommentar.

Män är de ENDA som diskrimineras i rättsväsendet. Män får 63% längre straff för precis samma brott. Kvinnor utgör mindre än en procent av alla avrättningar i USA, men begår 10% av alla mord. Go figure.

7. -Kampen för delat föräldransvar oavsett om det gäller vårdnad, barnbidrag eller föräldraförsäkring är en av feminismens största och viktigaste kamper. Att det automatiskt läggs på kvinnan motarbetar ett jämställt samhälle.

Haha, vilken lögn. Visa mig bevis på att denna kampanj betonas i feministkretsar. Diskrimeringen emot män i vårdnadshavartvister i USA är skräckligt storskalig.

-Ang. visitering. Ja, det är män som sexuellt trakasserar kvinnor. Inte tvärtom.

Jaså, finns det inga kvinnor som sexuellt trakasserar män?

-Könsstympning mellan män och kvinnor skiljer sig AVSEVÄRT när du ser till vad de faktiskt gör med könet så du kan inte jämföra det rakt av. Med det sagt tycker jag det vore på plats med en lag som förbjuder könsstympning även av pojkar och män.

Du är inte insatt, så var bara tyst. Jag är själv omskuren och vet precis vilka bieffekter det kan medföra. T.ex sämre blodcirkulation till penis, förhårdnat ollon pga keratinbildning (för att reducera friktionen och känsligheten av ollonet som konstant skär mot hårt tyg), sämre känsla i penis, frenulumet är helt exposed for friction så man har även sämre ejakulationskontroll. Att du kan sitta och säga att det är okej att könsstympa små barn som är helt oförmögna att säga NEJ är för mig ett under. Men passar det in i din oärliga agenda så!

Madde 6 år sen

Men manshat? Tror du bara att det är män som hatar? Snälla. ALLA är en bidragande faktor. INTE bara män!!!!

”En feminist arbetar, argumenterar och kämpar ständigt för att kvinnor ska få samma rättigheter som män i arbetslivet och på samma villkor kunna ta sig fram på arbetsmarknaden. En feminist arbetar, argumenterar och kämpar ständigt för att kvinnor ska slippa utsättas för sexuella övergrepp. Även för att kunna anmäla och för att inte få dessa anmälningar bortslagna på grund av bristande bevis. En feminist arbetar, argumenterar och kämpar ständigt för att det grovt sexistiska näthatet mot kvinnor ska minska. En feminist arbetar, argumenterar och kämpar ständigt för att belysa samt hylla kvinnokroppens mångfald samt för att minska riskerna för ätstörningar och hälsoproblem bland unga tjejer.

Om det inte vore för feminismen så hade inte kvinnan haft någon talan i detta samhälle. Ingen kvinnoröst skulle nämligen få bli hörd. Det fanns en tid då Sverige såg ut så. Men inte längre. För det har blivit bättre. Tack vare feminismen.”

TrainOfThought 6 år sen

Hat föder hat. Inte så konstigt att manshat då också föder kvinnohat, fast då inte i den bemärkelsen du tar upp här, snarare en mycket mer aggressiv form av hat som ingen mår bra av. Jämställdhet mellan könen är något som ska strävas efter, detta är självklart i dagens samhälle, men ordet hat löser inget. Peace out!

nora 6 år sen

hej jag håller med om verkligen allt du säger men tänkte bara på en grej!! det blir typ lite konstigt när du säger icke-kvinna och syftar på män eftersom icke-kvinna även innefattar t.ex. transmän, ickebinära osv!! cis-man är ett bättre ord att använda i det sammanhanget då det finns många även icke-kvinnor som förtrycks av cis-män!! kram du e så bra och en så bra förebild verkligen<3

Aceton 6 år sen

Du får mig att hata kvinnor ännu mer än vad jag redan gör

Kev 6 år sen

Vet du vad ”confirmation bias” är? Kortfattat innebär det att din hjärna omedvetet sorterar information (jag använder termen information med den lösaste möjliga definitionen) så att denne konfirmerar din redan förutfattade mening. Av att läsa ditt inlägg slår det mig klart och tydligt att du inte har läst någonsomhelst filosofi om ämnet (eller isåfall ignorerat det som är relevant) i fråga. Ingen säger att det inte finns skillnader mellan könen, dock är det bakom, vad filosofer så vackert uttryckt, ”en slöja av okunskap” som man bör ställa sig frågan om hur samhället är och skall vara uppbyggt. Genom att på förhand vara medveten om att man är confirmation biased kan du alltså försöka sätta dig in i andras situationer. Du slår mig som en person som inte är beredd att gära detta utan kan ENDAST se sitt eget perspektiv och istället för att försöka förstå andra, så sprider du istället dina tankar med en väldigt naiv inställning; ”såhär ser världen ut för alla, det jag har sett är rätt. Alla som går emot mig är en del av patriarkatet”. Detta är absurt. Är du uppriktigt intresserad av ämnet så finns det otaliga kurser på universitetet som behandlar filosofi och genusvetenskap. Du hjälper ingen med detta trångsynta synsätt du har på världen.

Svar på kommentaren:
Kim 6 år sen

Detta var nog den bästa kommentaren av de alla! Du äger!!

Mikaela 6 år sen

Så bra skrivet!

nora 6 år sen

Grejen med patriarkatet är att det är ganska uppenbart. En behöver inte ha läst filosofi eller genusvetenskap för att märka av det, speciellt inte i en position som förtryckt. Du kanske borde läsa på om härskartekniker?

Kev 6 år sen

Nora: Jag är medveten om att det finns stora skillnader mellan könen, det var inte min poäng. Min poäng var att bloggaren/musikern ifråga inte utför de självgranskande processer som behövs för att på ett så objektivt sätt som möjligt se på hur verkligheten ser ut. Om man är medveten om att man själv är biased, så kan man granska sig själv bakom slöjan av okunskap som jag talade om tidigare. Vi säger såhär: om du ej vet din egen tillhörighet, du kan vara man eller kvinna, svart eller vit, ingen vet. Vilket samhälle vill du leva i? Jag tror att svaret är ganska långt från den världsbild vår kära bloggerska står för. Det är min poäng.

Riri 6 år sen

Gillade det du skrev!

Pappatill2 6 år sen

Hej
Jag står bakom dig och tror du gör mycket gott för unga och gamla tjejer. Jag vill dock inte att min dotter ska växa upp där ordet ”hat” är något positivt. För det är så mycket av dina texter bär fram ordet
Att hata, att känna hat och att bli hatad är fruktansvärt oavsett vad det gäller.
Allt detta hat som växer inom många i dagens samhälle leder inte till något konstruktivt för unga tjejer.
Hat bryter ner en innefrån och till slut tar det över helt.
Jag och mina manliga vänner tar inte åt oss av vad du skriver, för vi tillhör inte de du ”hatar”.
Men jag är rädd för att många unga tjejer inte klarar av att föra en ”normal” debatt med ”normala” pappor, män och killkompisar för de har bara läst om hatet mot män ”manshat”. Att DE ska hata män, helst innan de ser att det finns män som är mänskliga och fantastiska.

Förhoppningsvis tillåter du mig att ha den här åsikten, utan att börja hata och komma med kommentare som ”du vet inte hur det är att vara tjej/kvinna”
För om du anser att du har bestämanderätt i den här frågan, så faller du som förebild.
Jag kritiserar INTE dig, jag ogillar bara att det ska hatas så mycket i hela tiden. Och jag ser dig som en bra förebild på många sätt.

Min dotter vet inte vad hat är, och hon kommer inte förknippa det med män som tyvärr du och många andra tjejer verkar leva efter nu.
Jag är stolt pappa som uppfostrar mina barn med min fru. VI kan förändra mycket av samhället och synen på kvinnor.
Men hat, det har aldrig gjort något gott för mänskligheten.

Lisa 6 år sen

Kvinnor har sedan starten av ALLT, sedan människan satte sin första fot på jorden blivit förtryckta och tystats ner. Vi har blivit sexuellt trackserade, vi har blivit misshandlade, vi har setts ner på – och blir fortfarande – bara av anledningen att vi fötts till kvinnor. Vi är trötta på att bli förminskade, och nu, efter ca 125000 år av känslan av förtryck och hat – ja då hatar vi tillbaks. Föratt hat föder hat, som så många fint har kommenterat.

Svar på kommentaren:
Eddie 6 år sen

Wow, ännu en person som inte har en aning om hur historien för kvinnor har sett ut.

Kim 6 år sen

Buhuu, så synd om dig och dina kvinnliga kamrater som har blivit misshandlade under alla dessa år. Det är verkligen inte så att männen också blir det? Nej, nej. Männen är ju dom onda? Fan vad jag avskyr eran skeva bild på män och kvinnor. Hata på hur mycket du vill, det leder ingenstans. Lycka till med ditt manshat! Tack o hej!

Maro 6 år sen

Återkom när miljoner och åter miljoner kvinnor dött utkämpades andras krig, i andras fabriker, och av samhälleligt våld. Kvinnor må ha saknat makt men de har har inte saknat värde. Vilket män i största allmänhet gör än idag–öppna dina ögon.

E.hilter 6 år sen

låter bra det du säger, men stämmer det? haha. Läs på innan du skriver tack. Så du tror att det har varit helt lugnt bland männen, vi bara finns till för att slå ner kvinnor och hata på dem? hur pantad är du, lilla tös.

Silly discussion 6 år sen

Om det här är feminism tänker jag fortsätta kalla mig ”jämnställdist”, dvs för likhet mellan könen, alla människors lika värde. De feminister jag känner skulle nog här inflika att det är vad feminism är. Jag hoppas det. För om feminism handlar om sandlådenivån ”alla männen hatar mig då hatar jag alla männen”, då är den död.

davve 6 år sen

Manshat och kvinnohat är lika illa. Bara att kvinnor tror att det är ok att manshata. Medans om en man skriver något om en kvinna blir det trakasserier. Skriver en kvinna om en man är det ”åsikter och legitimt manshat”.

Skev värld.

Matilda Gratte 6 år sen

Det är fan hemskt att se hur många människor som detta är helt främmande för. Läser Aftonbladet-kommentarer med öppen mun för att jag blir så uppriktigt förvånad över människors okunskap och trångsynthet. Du är fan min idol för att du fortsätter utbilda människor varje dag. Har din rygg så jävla hårt!

Svar på kommentaren:
LegitÅsiktFastNe 6 år sen

Tycker det finns mindre begåvade människor i båda kön. Att Ni själva inte förstår att hat föder hat förbryllar mig. Du sitter och klandrar människor för okunskap och trångsynthet, men ändå tror du att manshat är feminism? Du är en mainstream-åkare. Hoppar på det första bästa tåg som du tror kommer ta dig till slutet snabbare.

//”Kvinnohatare”

P.S. Hoppas ni förstår ironin i namnet. Puss

Riri 6 år sen

^+1
Tycker synd om att se en ung liten flicka tro veta sig vad trångsynthet och okunskap är.
Du kanske förstår vad det betyder men det märks att du inte ser vad som är vad.
Din idol och förebild borde ta och vara dina föräldrar.

Bella 6 år sen

Till er feminister.
Vad är patriarkatet?
Kan ni peka ut patriarkatet?

Svar på kommentaren:
Sigrid 6 år sen

Eftersom det genomsyrar allt så är det svårt att ”peka ut det”. Att man dessutom ofta internaliserat dess värderingar gör det ännu svårare. Googla, läs olika personers tankar, tänk själv och kanske får du ett annat perspektiv. Jag tycker personligen att det är fascinerande att man inte kan se det, men antar att det är som att be en fisk i havet peka ut vattnet.

Sillen 6 år sen

Jag kan dock peka ut en hel del saker där kvinnor har klara fördelar.

1. Män framställs som idioter i populärkulturen såsom i t.ex. filmer och serier. Oftast är karaktärerna som männen representerar sluskar som inte kan ta hand om sig själva, inte laga mat, byta blöjor, städa och är dessutom okompetenta på sina jobb. De sitter mestadels i soffan med ena handen innanför byxorna och ska vara glada över att de ens har en fru/flickvän som å andra sidan ofta framställs som kompetent, duktig och den som i allmänhet gör så att hennes slarver till man ens överlever.
2. Fler män än kvinnor begår självmord. Här är männen väldigt överrepresenterade.
3. Fler män än kvinnor utsätts för våld.
4. Över 90% av alla dödsfall på arbetsplatser är män.
5. Kvinnor har en längre förväntad livslängd än män.
6. Män döms till hårdare straff än kvinnor för samma brott. Män får faktiskt i genomsnitt 70% högre straff för samma brott. Dvs. att om en kvinna blir dömd för 10 år för mord så blir en man dömd till 17 år för samma brott.
7. Det finns ingen lag i Sverige där kvinnor förfördelas med det finns faktiskt lagar där männen diskrimineras. Här är några ex.
– När två sambos får barn måste kvinnan ”gå med” på att pappan ska få delad vårdnad, annars får kvinnan vårdnaden.
– Det finns en kvinnofridslag, det finns ingen mansfridslag (trots att männen utsätts för de allra flesta våldsbrotten).
– Barnbidraget betalas automatiskt ut till kvinnan.
– En kvinna har rätt att bli tvångsvisiterad av en kvinnlig polis. En man har inte rätten att välja.
– Könsstympning av kvinnor är förbjuden enligt lag men inte könsstympning av pojkar.

Detta var bara några av sakerna.

Vi måste sluta sprida hat, oavsett mot vem den är riktad. Det kan inte vara OK att sprida hat!

Stina 6 år sen

Till Sillen:

1. Kvinnor som grupp är klart underrepresenterade i filmindustrin. Googla bechdeltest. Kvinnor i film är där för att vara snygga och pleasa mannen, strukturellt sett.

2. Stämmer, dock har kvinnor har fler självmordsförsök än män. Att det är så tabu att prata om psykisk ohälsa är pga att det anses vara omanligt pga machonorm och de inte söker hjälp för att de skäms.

3. Stämmer. MEN det är män som dödar män. Inte kvinnor som dödar män.

4. Män är överrepresenterade i högriskyrken som tex byggbranschen. Mer statlig kontroll på säkerhet måste införas. Kvinnor är däremot mer sjukskrivna än män. Det är pga de jobbar i stressiga miljöer i offentlig sektor med tunga lyft och långa skift. De tar också ett större ansvar vid VAB, vilket ökar kvinnors sjukskrivningsstatistik.

5. Dels finns det fysiologiska orsaker till detta. Tex att kvinnor har en långsammare nedbrytningen av immunförsvaret jämfört med män och att kvinnor har två x kromosomer. Sedan spelar även livsstil in. Män missbrukar i högre grad droger/alkohol, har farligare yrken och väntar längre på att gå till läkaren.

6. Dålig insatt i rättsväsendet så har ingen kommentar.

7. -Kampen för delat föräldransvar oavsett om det gäller vårdnad, barnbidrag eller föräldraförsäkring är en av feminismens största och viktigaste kamper. Att det automatiskt läggs på kvinnan motarbetar ett jämställt samhälle.

-Ang. visitering. Ja, det är män som sexuellt trakasserar kvinnor. Inte tvärtom.

-Könsstympning mellan män och kvinnor skiljer sig AVSEVÄRT när du ser till vad de faktiskt gör med könet så du kan inte jämföra det rakt av. Med det sagt tycker jag det vore på plats med en lag som förbjuder könsstympning även av pojkar och män.

ble 6 år sen

1. Och de får även framställas som polis, vetenskapsman, kriminell, superhjälte, rolig, konstig, ful, cool och alla möjliga sorts karaktärer i alla möjliga sorts filmer. Säg mig, hur framställs kvinnor oftast nu igen? Och säg mig, hur många filmer har kvinnor i huvudrollen jämfört? Vilket kön styr Hollywood i extremt mycket större majoritet? Mäns fel.

2. Ja, det är icke jämställt och det ska inte vara så. Men det beror inte på något kvinnor gör mot män, utan snarare pressen vi män sätter på oss själva att vara tuffa, framgångsrika, hårda, inte vissa känslor etc. Man kan inte hålla inne saker för evigt. Rasera sättet män förväntas vara på så kommer den siffran lösa sig själv. Mäns fel.

3. Och män utövar majoriteten av våldet också. Så det är även här mestadels mannens fel att kvinnor har denna ”fördel”.

4. Kan det vara för att det knappt anställs kvinnor på tuffa, manliga, starka, farliga jobb?

5. Självklart tråkigt, men det verkar vara en biologisk anledning och det är nog inte så mycket det går att göra åt. Antar att du syftar på människor som ”lever livet ut” endast och inte de som dör av andra skäl såsom mord, självmord, klantigheter etc.

6. Ojämnställt. Kanske dags att sluta se kvinnor som svaga eller att de ska daltas med och ge lika straff oavsett kön?

7.1
Och får kvinnan ett barn utan närvarande pappa så MÅSTE hon ta hand om barnet ensam. Det är ojämnställt both ways.
7.2
Ja. Hur många brott begås av män mot kvinnor FÖR att de är kvinnor? Hur många brott begås av kvinnor mot män FÖR att de är män? Gissa varför den finns. I framtiden kan den förhoppningsvis ta bort, är du med?
7.3
Har man gemensam vårdnad så delas barnbidraget.
7.4
Hur ofta tror du en man utövar sin maktposition för att sexuellt ofreda en kvinna gentemot hur ofta en kvinna gör det mot en man?
7.5
Hur i helvete kan du ens jämföra? Det heter omskuren om man är pojke och könsSTYMPNING om man är kvinna. Vad tror du skillnaden är?

E.hilter 6 år sen

Sdare och allt som har med män att göra. Alla män och de kvinnor som är i ett förhållande med en man. Även pojkar.

Stina 6 år sen

Patriarkatet återspeglas i det faktum att kvinnor inte har samma ekonomiska, politiska eller institutionella makt som män. Det är som att fråga – Vad är rasism? Kan du peka ut rasismen? Precis på samma sätt som kvinnor saknar makt saknar även rasifierade personer eller icke cis hetero människor makt. White hetero male privilege so to speak.

Emil 6 år sen

Det går inte att säga att dessa saker är männens fel.
Det är inte grabben som tog sitt eget livs fel att det finns en machokultur som inte tillåter att man pratar om känslor.
Det är inte heller grabbens fel att han blev misshandlad/våldtagen av en man.

Sillen 6 år sen

Till ble:

– En kvinna MÅSTE inte ta hand om barnet hon föder. Hon kan faktiskt skita i det och lämna bort det alt. försöka få pappan att ta hand om det själv istället. Att kvinnor sedan VÄLJER att ta hand om det själva är en annan sak. Männen tvingas betala underhåll för barn som de inte vill ha även fastän man skyddat sig. Kvinnan kan på så sätt göra ett slags reproduktiv våldtäkt på mannen och tvinga på honom ansvar (åtminstone ekonomiskt) i minst 18 års tid.
– Eftersom männen utsätts för de flesta typen av brott fastän vi är knappt mindre än 50% av befolkningen, borde man inte dra slutsatsen att det är männen som är de utsatta i samhället?! Kvinnofridslagen har att göra med att kvinnor anses ha en mindre förmåga att försvara sig själva mot en större och fysiskt starkare man. Men borde vi inte då kunna tillämpa lagen även för män som är små till växten? De är ju minst lika utsatta som kvinnorna, om inte mer eftersom de både saknar förmågan till självförsvar men även hör till den grupp som är mest utsatt för våld, nämligen män.
Män råkar ut för våld i större utsträckning för att de är män än kvinnor för att de är kvinnor annars hade ju fördelningen av brottsoffer rimligtvis speglat befolkningen, nämligen 50-50. Men det gör det inte.
– Det är klart att andelen män i dödsstatistiken på arbetet har att göra med att män utför de farligaste jobben. Men nu när feminister tar upp kvotering, varför vill man inte kvotera in kvinnor på de farliga jobben?

Sillen 6 år sen

Till Stina:
1. Min poäng var inte antalet skådespelare. Min poäng var att det är ok att framställa män på ett visst sätt men inte kvinnor. Att kvinnor framställs på ett visst sätt stämmer och det riktas även kritik mot det hela tiden, med rätta. Men jag har aldrig hört kritik mot hur männen framställs i populärkulturen, när de framställs på ett negativt sätt dvs. Christina Aguilera har t.ex. släppt en låt som heter ”I hate boys” och hyllas dessutom för det! Jag tvivlar på att en manlig artist skulle kunna komma undan med att släppa en låt med titeln ”I hate women”.
2. De flesta självmordsförsök anses vara ett rop på hjälp snarare än ett ärligt försök att ta livet av sig. Därav har kvinnorna fler ”försök” medan männen som tar till självmord inte ber om hjälp och när det väl händer har de mått dåligt så länge utan att få hjälp så att de faktiskt verkligen vill dö. Och då ser man till att lyckas.
Men det som jag saknar är debatten om mäns psykiska ohälsa. Det talas väldigt mycket om tjejers psykiska status och hur samhället ställer krav på tjejer som gör att de mår dåligt. Och missförstå mig inte, jag tycker inte att vi ska sluta med det. Det finns ju en stor mängd tjejer som mår dåligt och ska ha hjälp och de strukturer som gör att de gör det ska ses över men männen glöms bort fastän vi står för närmare 80% av alla självmord.
3. Det är inte enbart män som dödar män. Kvinnor dödar också, inte i lika stor utsträckning men ändå. Det finns även forskning som talar för att kvinnor är i stort sett lika benägna att ta till våld i relationer som män är och det finns ett otroligt stort mörkertal av män som blir utsatta för våld av kvinnor. Det har t.ex. visat sig att psykiskt och fysiskt våld är nästan lika vanligt bland samkönade par som är kvinnor som det är bland heterosexuella par. Vet du om t.ex. att statistiken säger att en majoritet av alla män någon gång blivit sparkade mellan benen av en kvinna under sin livstid. De flesta pojkar som går i grundskolan har redan blivit det t.ex.

Sillen 6 år sen

Till Stina:
4. Män är överrepresenterade i högriskyrken därför tycker jag att vi bör kvotera in mer kvinnor i t.ex. byggbranschen (hoppas att du förstår ironin i detta). Feminister talar sig varma om kvotering av kvinnor i styrelser där de är något underrepresenterade men inte ens i närheten på samma sätt som inom t.ex. byggbranschen och militären där över 90% av alla är män. Varför talar inte feministerna om att kvotera in kvinnor där?
Menar du allvar när du talar om tunga lyft och långa skift? Menar du att män inte gör det? Då har du aldrig varit på en kolgruva, en byggarbetsplats eller en oljerigg. Och vad skulle kunna vara mer stressande än att veta att ”det finns en god chans att jag kommer att dö på mitt jobb innan pensionsåldern”. Dessutom så arbetar män 26 timmar mer per månad vilket rimligtvis borde göra att deras arbetspass blir längre alt. att de jobbar fler dagar.
5. Du behöver inte förklara några biologiska skillnader mellan kvinnor och män för mig då jag är molekylärbiolog. Men feministerna talar ju gärna om att det inte finns några och att kön är något som skapas av samhället. Eller hur var det nu igen? Det finns studier gjorda på 1 dag gamla bebisar som visar skillnader mellan pojkar och flickor (annat än det de har mellan benen förstås). Flickor tittar mer på ansikten av de runtomkring medan pojkar gärna låter blicken vandra mot saker än människor. Det finns skillnader av vad män och kvinnor är intresserade av i livet. Män tenderar därför att dras mot yrken som är mindre sociala än kvinnor och är mer intresserade av prestige, varför många män helt enkelt dras till makt i större utsträckning än vad kvinnor gör.
Kvinnor missbrukar alkohol och droger i lika stor utsträckning som män. Män blir värre drabbade av sitt missbruk däremot eftersom män ofta inte har någon som tar hand om dem medan kvinnor har ett större skyddsnät. Därför är också närmare 80% av alla hemlösa män.
6. Inget att tillägga men det finns, precis som jag skrev innan en del lagar som är till fördel för kvinnorna medan det inte finns någon enda lagtext som diskriminerar kvinnorna.
7. Du har en väldigt skev bild av samhället i stort. Kvinnor trakasserar visst män sexuellt. Möjligtvis inte i samma utsträckning som männen gör mot kvinnor men du kan absolut inte dra en sådan generalisering om att kvinnor ALDRIG trakasserar män, för det gör de. Men männen är så mycket mindre benägna att anmäla, precis som när vi blir utsatta för våld av kvinnor.
Viss könsstympning av kvinnor skiljer sig avsevärt åt, nämligen den formen där antingen delar av eller hela klitoris skärs bort men det är den extrema formen. Det finns former där bara delar av eller de yttre blygdläpparna skärs bort. Och jag säger inte att könsstympning av kvinnor ska vara OK. Absolut inte! Det ska vara förbjudet! Men varför förbjuder vi inte könsstympning av pojkar? Varför är det inga feminister som påtalar detta? Om det nu är jämlikhet som är målet.

oskar 6 år sen

Du är grym Zara!

Daniel 6 år sen

Det tråkiga är när alla unga människor läser det här och tror att det är det här feminism handlar om. Den här nya unga vågen gör så att barn som egentligen hyser faktiska feministiska värderingar istället håller tyst. Då de blir retade eller rent av mobbade på skolgården. Att feminismen får sämre rykte och sd ökar är samband man inte kan blunda för. Rasism och sexism går hand i hand. Om det så handlar om att ”hjälpa på plats” eller att ”flickor ska vara som flickor är”

Att folk blir arga för att hon ”kränker” män är löjeväckande. Det är pinsamt när vuxna män klankar ner på en popstjärna(?).

Manshat är inte samma sak som judehat. Ni behöver inte oroa er för ni är högst upp i pyramiden och alla andra vill bara ”chilla” där uppe med er :)

Kakan 6 år sen

Läst alla kommentarer nu:/
Slutsats: Hon är 17 och har rätt till en åsikt… Hanna och lol, you go girls!!!
//12-åringen

Svar på kommentaren:
Eddie 6 år sen

Vad har att hon är 17 med något att göra?

MaryCaroline 6 år sen

Varför hata alls? Om man nu ska hata, varför inte hata individen?

Oskar 6 år sen

Kvinnohat leder inte till lägre löner. Jag förnekar inte att det inte finns problem, för det gör det. Men din syn på hur det svenska samhället ser ut är väldigt extrem och skev. Du generaliserar män. Dessutom tycker du att hat mot män är helt okej. Hur bygger man ett jämställt samhälle om hat är okej? Angående de hemska brotten du tar upp så är de givetvis förkastliga. Men misshandel och mord förekommer lika ofta mellan män. Att hela samhället är uppbyggt på hat mot kvinnor? Du får givetvis tycka det, men du är helt fel ute. Glappet i lön för samma arbete är ett resultat av att kvinnan tidigare har varit hemma med barnen istället för att prioritera en karriär. Men det håller på att ändras. Det är allt vanligare att männen är hemma med barn. Dessutom finns det många arbetsområden där skillnaderna i lön mellan kvinnor och män har minskat. På mina två senaste jobb har kvinnor och män haft samma lön för samma arbete. Det finns saker att jobba, men i övrigt är du helt ute och cyklar. Jag hoppas att det kommer en dag där du växer upp och inser att världen inte enbart är svart.

Svar på kommentaren:
Sigrid 6 år sen

Önskar så att det fanns ett sätt för dig, och alla andra män som vägrar se, att leva som kvinna en månad eller två. Jag satsar mitt livs besparingar på att ni skulle ändra åsikt.

Lisa 6 år sen

Äntligen en vettig kommentar från någon. Håller med till 100% Oskar!

Sillen 6 år sen

Sigrid. Vad roligt att du säger det. Det finns faktiskt en kvinnlig författare som provade på att leva som man i 18 månader och sedan skrev en bok om det. Hon säger att hon föredrar att vara kvinna alla dagar i veckan och hade en mycket djupare insikt i hur det är att faktiskt vara en man. Hon heter Norah Vincent. Kolla upp det på youtube, där finns en intervju med henne.

Sök på: 2006 Self Made Man: Norah Vincent chooses Female Privilege over Male Privilege

Liza 6 år sen

Sigrid, sluta gör alla kvinnor till offer. Jag är inget offer! Stort jävla suckande..

Ida 6 år sen

Zara, har sån jävla respekt för dig som orkar fortsätta kämpa trots alla efterblivna kommentarer. You go girl…

Svar på kommentaren:
Offerpositionens privilegier... 6 år sen

… Man kan utöva härskartekniker och komma undan med det.

Alvin 6 år sen

Vet inte vad man förväntar sig av småtjejer som påverkas för mycket av media. Och du undrar varför folk kallar dig för en fjortis… Finns inget positivt med hat i någon form. En flicka kan gå fram till en pojke och slå honom för att hon vet att han aldrig kan slå tillbaka. Är det jämnställt?

Svar på kommentaren:
sandybell 6 år sen

Haha! Så killar slår aldrig tillbaka? Nej det vanliga är väl iofs att de slår först! Hört talas om misshandlade kvinnor?

Hannah 6 år sen

Pch har du hört talas om att män står för för 80% av alla våldsbrott!?

HerreGud 6 år sen

”Nej, det vanliga är väl iofs att de slår först” – Wow, säger jag bara. Trångsyntare får man ju bli. Ja, män står för de flesta våldsbrott, detta betyder inte att _ALLA_ män slår först/slår sina kvinnor, eller förtrycker kvinnor på det sätt ni berättar. Herregud, man blir ju nästan imbecill av att läsa Era kommentarer.

Ännu en kvinna 6 år sen

”Ja, män står för de flesta våldsbrott, detta betyder inte att _ALLA_ män slår först/slår sina kvinnor” så kvinnorna ägs av männen? Ganska så klassisk kommentar men kanske helt forum att lägga den i!

Sillen 6 år sen

Det är ännu en feministisk myt. Det finns många kvinnor som blir misshandlade av män, det argumenterar jag inte emot. Men att endast män skulle ta till våld är en myt. I färska undersökningar bland samkönade lesbiska par visade det sig att våld förekommer i nästan lika stor utsträckning som mellan heterosexuella par. Och även bland heterosexuella par har man kommit fram till att det i nästan lika stor utsträckning är kvinnor som inleder våldet genom att….ja, slå först. Dessutom tas inte män som anmäler misshandel av sina respektive på allvar utan får ofta höra att de ska ”man up” så att säga. Det finns också ett otroligt stort mörkertal bland män som blir utsatta för våld av sina fruar (ja det förekommer faktiskt!).
Det som skiljer är utgången av våldet. När en kvinna slår en man så är av förklarliga skäl inte skadorna detsamma som när en man slår en kvinna. Men att just initiera våld har faktiskt i nya rapporter båda könen visat sig vara i princip lika benägna. Männen är dock fortfarande de som ”leder” i den statistiken men feminister vill ju gärna få det att framstå som att det är 99-1 när det i själva verket ligger betydligt närmare 60-40.

Johanna 6 år sen

Du säger att du vill ha jämlikhet? Men allt du gör är att trycka ned och se ned på män? Det är inte det som jämlikhet innebär. Är inte det att de båda könen ska ha det precis lika bra?
Hat mot kvinnor, hat mot män, hat mot mörkhyade. Allt är precis samma sak? Och hur kan du seriöst sitta och skriva att manshat aldrig leder till något dåligt?
Det är fan dags för dig att tänka till lite. Pinsamt. Usch.

Svar på kommentaren:
Hannah 6 år sen

Det är inte samma sak, läste du ens inlägget!? Kvinnohat leder till att KVINNOR MÖRDAS, ”manshat” leder till ledsna, vita snubbar på internet. Åh ja, precis samma sak. Not.
Lär dig om maktstrukturer innan du uttalar dig, det är aldrig samma sak att sparka uppåt som nedåt.

Mojo 6 år sen

Hannah: Det är långt vanligare att män mördas än kvinnor. Förlöjligandet av kännande män reproducerar klassisk maskulinitet och får unga män att ta livet av sig. Grattis.

Sillen 6 år sen

Ingen talar om mäns psykiska ohälsa och ändå begås närmare 80% av alla självmord av män. Självmord är för övrigt den tredje vanligaste dödsorsaken efter cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Fanny 6 år sen

Så du avskyr alla män du arbetar med och alla dina manliga fans (om det ens finns några). Varför jobba med dom som du arbetar med isåfall om du nu hatar dom så mycket? Du påstår att inget ont kommer med manshat? Vilket hat som hellst för något ont med sig. Dags att börja tänka efter lite mer i vad du skriver kanske? Det här hatet ska vi inte lära unga tjejer..
Lär om jämställdhet och kärlek!

Julia 6 år sen

Allt är stört SANT det hon säger. Det är så samhället ser ut

Svar på kommentaren:
Fredrika 6 år sen

Haha den var bra du!

Magnus 6 år sen

Gud så barnsligt skrivet. Ha-ha! Det är skrattretande. Man kan helt enkelt inte ta det på allvar. ÄR det ens på allvar? Skämskudde.

Troll 6 år sen

Jobbigt det måste vara att hata sina musiker sin spelar åt dig; roddarna som bär och sliter.
Allt du vill att ju att kvinnorna ska göra detta, ser då till att enbart ha kvinnor runt dig. Från ljud, till gitarr.
Hatar man en grupp ska man banne mig inte använda dem till arbetsKraft när det passar.
Hm, lite som Amerika på 1700 talet.
Roddaren sliter likt slaven för en billig peng medan matronnan hatar dem.

Casca 6 år sen

När ska vi börja se till individer istället för grupper och föregå med gott exempel. Som någon skrev innan: hat föder bara mer hat. Uppmuntra det individer gör positivt så föder det mer positivt. Tro det eller ej, men män är också individer och alla förtjänar inte manshatet.

Svar på kommentaren:
sandybell 6 år sen

Ok, om hat föder hat så hoppas jag du skriver det till alla män som hotar zara med det ena och det andra. Det är ju mer hatiskt att vilja mörda/våldta någon än att skriva allmänt om hat, eller hur?

Sanna 6 år sen

Hat mot kvinnor, hat mot mörkhyade, hat mot hbtq-personer, hat mot män = SAMMA. Hur kan du inte förstå den enkla logiken. Du borde skämmas som sprider hat och sätter grupp mot grupp. Väx upp!

Liza 6 år sen

Kan inte flickstackarn växa till sig och bli myndig snart så man kan sätta dit Henne för hets mot folkgrupp?

Steinnerg 6 år sen

Det måste vara jobbigt att kämpa med att få det motsatta könets uppmärksamhet genom diverse lättklätt och utmanande beteende samtidigt som man hatar de. En nyligen parningsmogen tonåring som hej vilt figurerar i alla mediakanaler.. Hej och hå

Svar på kommentaren:
Sigrid 6 år sen

Och där visade du precis hur slutshaming går till!

Miss Malin 6 år sen

Att du är där du är idag, det har du rätt många män att tacka för. Tänk på det!
Utan dessa som har stött dig, så hade folket där ute inte vetat om dig.

Svar på kommentaren:
Lisa 6 år sen

Så kvinnor kan inte själva ta sig till toppen? Utan det måste ha varit en MAN som stod bakom henne?

bea 6 år sen

Inte bara MÄN som blir ledsna . Det blir även jag som kvinna då det blandannat är min son, min sambo, min pappa, mina bröder och alla andra män som står mig nära som DU dagligen spyr över och hatar ! Du är inte ett dugg bättre än någon man eller kvinna ! Allt hat leder till mer hat ! Prova att sprida glädje o kärlek istället ! Trodde du ville åt jämlikhet , men det enda du vill är att trycka ner ALLA män .. pinsam är vad du är !

Svar på kommentaren:
Evelina 6 år sen

Jag börjar med att ursäkta men jag måste bara påpeka att det du, likaså de andra som har kommenterat just det här inlägget, är något lustiga och består av en gnutta dubbelmoral.
Jag citerar från din kommentar, ja alltså den du skrev själv ”Du är inte ett dugg bättre än någon man eller kvinna![…]Prova att sprida lite glädje o kärlek istället![…]pinsam är vad du är!”
Du skrev alltså att en person som kan uppfattas vara hatisk ska prova sprida lite mer kärlek och glädje samtidigt som du skriver att hon är pinsam? Hoppas att du förstå att ditt uttalande kan uppfattas underligt och att du säger mot dig själv? Men ja du kanske anser ”pinsam är vad du är!” är det samma som att sprida kärlek.

Okunnig 6 år sen

Kanske är för att jag är oinsatt, men jag förstår verkligen inte denhär diskutionen. Från något av hållen. Syftet med en debatt ska väl ändå vara att försöka få över folk på sin ”sida”. Känns ju inte som att någon är ute efter det och då tappas väl hela poängen? Nu känns det ju mest som att 80% av befolkningen är sociopater…

Sofia 6 år sen

Du skriver att du värderar självkänsla och självförtroende högt. Om man har bra självkänsla har man väl inget behov av att hata tillbaka? Och som du säger – det har ju inte hjälpt. Jag förstår att du är i en känslig ålder där man ofta tänker svart-vitt. Men det finns faktiskt män som också är feminister och som också är emot patriarkatet – även fast de är i minoritet. Är de också hatvärda, tycker du?

Philip 6 år sen

Vad underbart att se hur folk sprider hat, och att man kan vara så fantastiskt trångsynt!

Två intressanta stycken jag hittade, och mitt svar:

”Män kanske blir lite ledsna när jag skriver att jag hatar dem.”

och

”Och det är därför vi feminister ofta får stämpeln ”manshatare” – eftersom vi kritiserar männens kvinnohatande agerande och tänkande.”

Ja det är ju ganska självklart att du blir stämplad som manshatare om du går och säger att du hatar män.

En annan intressant mening:

”Självklart så är väl hat i allmänhet rätt energikrävande men våga seriöst inte jämföra manshat med kvinnohat.”

Du får gärna förklara för mig vad exakt skillnaderna är på män och kvinnor, förutom det biologiska.

Svar på kommentaren:
Linda 6 år sen

Philip, jag tar mig friheten att svara på det uppenbara. Ja, det är ju en gnutta skillnad mellan män och kvinnor, men på vilken nivå vill du köra det på? Ska vi titta på texten som Zara har citerat? T.ex. på vilka horribla sätt som kvinnor förtrycks runtom i världen? Eller ska vi se till hur det är hemmavid där kvinnor fortfarande förväntas upprätthålla det gamla folkhemmet med allt vad det innebär? Att vi ska arbeta, under samma förhållanden och med samma utbildning i bagaget men för mindre pengar (Jo, Johan som också skriver i tråden, det finns fortfarande verifierbara skillnader inom yrken som är kvinnodominerade)? Och detta för att vi har snipa. Någon annan tanke? Hur hatet skiljer sig åt? Jo, kvinnor hatar uppåt – män hatar neråt. Förstår du tankegången? Förmodligen inte.

/Linda

Mojo 6 år sen

Även män förtrycks. Lägre utbildning. Sämre arbetsvillkor. Högre dödlighet. Avsevärt kortare liv. Vanligaste våldsoffret. Fängelsekund. Patriarkatet ger även kvinnor privilegier. I Sverige bedöms kvinnor av OECD av bland annat ovanstående anledningar att kvinnor har /bättre/ livsvillkor än männen. Den Svenska medelklassfeminismen bör ta av offerkoftan. Den luktar mögligt.

Sillen 6 år sen

Det är en myt att kvinnor får mindre för samma arbete. Det grundar sig på en undersökning gjord i USA på 80-talet där man jämförde medelinkomsten för kvinnor och män. Det som undersökningen däremot inte gjorde var att ta hänsyn till yrke, arbetad övertid eller ens om man arbetade del- eller heltid.

Tänk nu bara efter lite. Om kvinnor fick mindre betalt för SAMMA jobb. Vore det inte bättre som företagsledare att helt enkelt….bara anställa kvinnor?! Lönekostnaderna är ju i regel den största utgiftsposten för ett företag.

Johan Åström 6 år sen

Det där med lönerna stämmer faktiskt inte.
Att du också säger det lurar bara andra som inte är insatta.

JämO och Gudrun har kommit fram till att vi har samma lön för lika jobb.

JämO har undersökt detta i Miljongranskningen och fann inget stöd för könsdiskriminerade löner hos 750.000 anställda svenskar, och Gudrun håller med, och hon pratar nu istället om ”samma lön för_likvärdigt_ jobb”

Vi har samma lön för lika jobb. Annars skulle ingen någonsin anställa en man, om man fick mer för pengarna med en kvinna.

Män jobbar i snitt 26 timmar mer per månad, så det är inte orättvist om män har 21% högre INKOMST eftersom män jobbar 21% fler timmar och har 26 timmar mindre fritid. Inkomst har med yrkesval och personliga val att göra, inte kön. Anställda män inom vården eller restaurangbranschen tjänar lika mycket som sina kvinnliga kollegor.

I USA har man precis samma diskussion, där feminister påstår att INKOMST-skillnaden visar på att vi inte har samma lön för lika jobb… Men det är ohederligt av dem, eftersom att män jobbar fler timmar, oftare i privat sektor i USA också.

(I USA är mer än hälften av alla chefer kvinnor, och unga kvinnor tjänar mer än unga män… och det blir likadant här också, helt utan kvoteringar. Det beror på personliga val. Kvinnor är hungrigare och studerar dubbelt så ofta, har numera majoritet på läkarutbildning, juristutbildning och veterinärutbildningar, och får jobben de studerar till. 70% av de som tar examen på högskola är kvinnor, och kvinnor väljer de jobb som intresserar dem. Vilka inte alltid är högbetalda eller leder till chefsposter, men vissa utbildningar är det och gör det.)

Vissa yrken är dock absolut värda högre löner. Så vi skulle kunna rikta all energi på att fixa sådana saker, istället för att missrikta energin till könskrig, på falska grunder.

Den ”obetalda arbetstiden” hemma bör, innan man kallar det orättvist, kvittas mot de 26 timmar mer som män är på jobbet och drar in pengar till hushållskassan. Det sägs att kvinnor jobbar 40 minuter mer med obetalt arbete per dag… Vilket sväljs med råge av de 26 timmarna… så båda kön har lika mycket ledig tid.

Källor kommer via facebook. man får inte länka här

Svar på kommentaren:
sandybell 6 år sen

Förutom att hushållsarbetet är obetalt ja. Pengar är makt, eller hur.

T 6 år sen

Älskar <3333 u go

Isabella 6 år sen

Manshat är bättre än kvinnohat? Ursäkta, men hat är hat. Inget är bättre än det andra.

Svar på kommentaren:
Sillen 6 år sen

+1 på den!

Mummy45 6 år sen

You Go, girl! Gubbväldet i musik branschen känner sig antagligen hotade av dig. Du är bäst. Fortsätt visa dem! Kram från en morsa.

Marielle 6 år sen

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

L-O 6 år sen

Fast att hata män generellt som respons på förtryck från män med faktisk makt känns väl ändå lite tarvligt? Det känns som att energin blir missriktad till en anonym man på stan eller internet, från de män som ju faktiskt har både ansvar och makt.

AndréZ 6 år sen

Du är fett snygg på bilden bby, 9/10 <3 synd att du är så arg på mig :/

Åsa 6 år sen

Hur kan man vara så hatisk? Varför är det så uttjatad detta om man och kvinnotjafs? Det värsta av allt är att du är förebild för många tjejer och vad lär du dem? Att hata.

Svar på kommentaren:
sdfsf 6 år sen

+1

Jackie 6 år sen

Herregud vad många kränkys det finns i kommentarsfältet, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jaja, det var mycket bra skrivet!

Svar på kommentaren:
jodåsatte 6 år sen

När man anser att hat är kontraproduktivt och destruktivt, då är man en kränky? Vad är det för troglodytresonemang?

Helena 6 år sen

Det bästa jag läst på länge!

Johan 6 år sen

Tycker det kan vara intressant att vid en debatt om jämställdhet att istället bara prata om problemet för ett kön så kan man lyfta fram båda sidorna -> www realsexism com

Istället för att fokusera på ”manshat/kvinnohat” (som är en extrem minoritet i samhället) så kan man fokusera på de faktiska problemen istället och hur vi kan lösa de tillsammans.

Svar på kommentaren:
Mathias 6 år sen

+1 Johan

Pierre 6 år sen

Du är en hemsk människa som försöker föda hat. Vi behöver inte mer hat i världen.

Anna 13 år 6 år sen

Jag tycker du har helt rätt, därför slår jag min pappa och min bror varje dag.

Svar på kommentaren:
Kanal 6 år sen

Jamen eller hur?! Jag brukar använda min pojkvän som slagpåse! Viva la manshat, världen kommer att bli en sådan underbar plats när vi piskat ner och förtryckt alla män!

Du är dum i huvudet. 6 år sen

Du är fullkomligt jävla blåst i huvudet? På riktigt.
”Manshat har noll konsekvenser”.
Nej, inte i nuläget, men om man fortsätter hata män för att de är män leder det till exakt samma problem som du beskrev, fast med omvända roller.
För att inte tala om de absurditeter du skriver. Menar du på allvar att kvinnor får SÄMRE SJUKVÅRD ÄN MÄN. Och det baserar du på VILKEN fakta? Nej just det, det finns ingen fakta som tyder på det.

Du är en jävla idiot. Det är naturligt att hata sina förtryckare, ja, men det är inte alla jävla män i hela världen som ”hatar kvinnor”. Det är en absolut minoritet. En väldigt liten sådan.

Din dubbelmoral är helt idiotisk.

Svar på kommentaren:
Iii 6 år sen

Finns en massa undersökningar/rapporter tillgängliga på nätet (googla!) som alla kommer fram till samma slutsats; att kvinnor får sämre vård än män. Vilket beror på att samhället i helhet inte är jämnställt och det avspeglas även i sjukvården.

Till: iii 6 år sen

Nu hittar du på. I Sverige får om något kvinnor antagligen bättre sjukvård pga stereotypa riskbedömningar. Läs själv studierna.

Josefine 6 år sen

Nej det är tyvärr sant. Har fått bekräftat av flera läkare att det forskas mindre på kvinnosjukdomar än mansdominerade sjukdomar. Kan till en viss del bero på att många forskare och styrelesemedlemmar är män.

Om 6 veckor ska jag föda barn och jag är övertygad(!) att förlossningsvården hade sett annorlunda ut om det var män som var tvungna att klämma ut en fyrakilosbäbis mellan benen.

I vintras rapporterades det friskt i tv om hur MÅNGA kvinnor blir helt förstörda i underlivet efter förlossning. Alltså inte att de är kiss- eller bajsinkontinenta eller har samlagssmärtor i några månader – utan hela livet framöver.
Kan lätt förebyggas med mer bemanning och uppföljning, men ingen pratar om det.

I rest my case.

Till Josefin 6 år sen

Även om vi bortser från din anekdotiska bevisföring följer inte slutsatsen: att kvinnor får sämre vård än män. Bröstcancer ligger förövrigt i topp bland de sjukdomar som det forskas mest kring. Om nu män var så mycket värda, varför forskas det så mycket mindre om prostatacancer?

Marianne 6 år sen

Kan du sluta tycka synd om dig själv?
Vi är inga offer! Jag är så trött på att läsa feministiska propoganda där allt det handlar om är hur synd det är om kvinnan..
HAR DU ENS HÖRT TALAS OM ROSA BANDET? Inte går vi runt med prostata bandet och flaket hjälpa männen. .
jag är en kvinna och jag är ingen offer!

Svar på kommentaren:
Dude 6 år sen

+1 Marianne, du verkar vara en cool brud som får saker gjort!

Anonym 6 år sen

My man! Eller woman…

Matilda 6 år sen

Läs inte då?!!

Louise 6 år sen

Du har inte tänkt på att detta inte bara handlar om Sverige? just DU kanske inte är offret här men MILJONTALS kvinnor dör, blir våldtagna, blir sålda som sexslavar, blir sålda som fruar till 30 år äldre män varje år och får ett förjävligt liv FÖR att de är kvinnor! VÄRLDEN BEHÖVER FEMINISM! Fatta

Till Louise 6 år sen

Och ändå är det fler män mer eller mindre oavsett kategori som dör världen över varje år. Att många kvinnor lever i ett helvete betyder inte att många män också gör det.

Linnea 6 år sen

Du har tidigare skrivit att du inte hatar män. Alla feminister tjatar om att feminism inte ska förknippas med manshat, utan jämställdhet. Såå jag blir lite förvirrad när du förespråkar manshat?? Jag fattar att du inte hatar varenda man på jorden, utan männens förtryck i allmänhet. Jag fattar också att manshat föds ur kvinnohat. Skriv istället att du förespråkar jämställdhet, annars smutsar du ner feminismen. Alla feminister är nämligen inte manshatare!! Dessutom är uttrycket ”manshat” bara en känsla och ingen riktig åtgärd. Och JO, manshat har negativa konsekvenser, på så sätt att det kan leda till diskriminering (t.ex genom kvotering o att man drar alla män över en kam) och det föder kvinnohat. Om du vill ha en positiv påverkan inom feminism bör du förmedla konkreta åtgärder istället för att förmedla hatiska känslor som gör att folk ser snett på dig och andra feminister.

Trollet 6 år sen

En sexist har talat.
Du vill.hellre se en kvinna på scen, säger du enligt tidningen. Du tycker alltså kön är överordnat, tex kvalitet, och annat.
Hellre en tjej att titta på än en bra show gjord av killar.
Tråkigt med sexister.
Men du gör sida väl i livet och jag hoppas du enbart jobbar med tjejer/, kvinnor eftersom du hatar män.
Synd att ingen kvinna i ditt management kunde hitta dig från att bli illa omtyckt eftersom du nu framstår som en hybrissexist.
Trist.
Men lycka till med ditt politiska engagemang, din karriär har du nog fått dig en törn.
Vi killar kommer att hitta andra artister att lyssna på, de som inte hatar sin publik Tex.

Tråkigt 6 år sen

Tråkigt att du förstör feminism så här. Finns rätt feminism och fel, tyvärr är det alltför många som väljer fel och förstör en ideologi som behövs i världen.

Allan Spelare 6 år sen

Man måste ju skaffa sig uppmärksamhet på något sätt när ”musikkarriären” inte längre är tillräckligt…

G 6 år sen

Feminism i Sverige är som att öppna en sandbutik i Saharaöknen. Det behövs liksom inte…

jodåsatte 6 år sen

Tycker det ändå är viktigt att poängtera att det inte finns något som styrker att kvinnohat är katalysatorn bakom alla de könsrelaterade orättvisor som drabbar kvinnor – det är att reducera komplexiteten enormt för att plocka billiga poäng. Vilken forskare som helst i kriminologi skulle skaka på huvudet åt slutsatsen att det är kvinnohat som gör att män våldtar kvinnor, precis som om alla har exakt samma motiv. Det är en snäv verklighet som målas upp här.

Nej. Kvinnohat är en känsla. Denna känsla kan så klart leda till annat men då måste man agera på den i någon utsträckning, mer än att man skriker eller skriver ut sitt hat. Annars är det inte mer än blott känslor, tomma åsikter. Precis som manshat.

Meningslöst, energikrävande nonsens som inte tar oss i någon riktning alls.

Mattias 6 år sen

Det här sån här retorik som gör att jag som man inte vill ansluta mig till feminism. Är det verkligen resultatet feminister är ute efter?

Svar på kommentaren:
Andrea 6 år sen

Nej, detta är så långt ifrån vad feminism innebär. Ovan inlägg är en konsekvens av att ge ett litet barn alldeles för mycket uppmuntran efter att hon ”slog ett slag för girlpower”. Det har nu blivit helt utspårat.. Hat föder hat. Mer kärlek och förståelse. Kvinnohatet som ”genomsyrar” samhället är en vanföreställning som inte bör uppmuntras. Visst finns orättvisor men ta en titt på situationen i Uganda eller i något annat icke-västerländskt land. Jag är kvinna och detta inlägg av en annars vettig tjej är förkastligt. Snart växer hon upp, men fram till dess, dags att byta umgänge eller lära känna lite fler män än dem tre omogna 17-åriga killar hon träffat.

Jina 6 år sen

Me fy vad hemskt! Jag håller helt med om att vi måste göra något åt det ojämlika samhället men är inte målet att ingen ska behöva hata någon? Krig föder bara mer krig som det brukar heta och hat föder bara mer hat. Man kan ogilla, eller hata för den delen om man så vill, personer, män som kvinnor, som uttrycker att en typ av människor är bättre än andra och detta gäller kvinnoförtryck, mansförtryck, rasism med mera. Nej fy för hat och förtryck av alla dess slag..

PS. Jag anser mig vara feminist då jag kämpar för alla människors lika värde.

Svar på kommentaren:
Okej 6 år sen

Ja fast feminism behövs då inte riktigt i Sverige. För det är redan 100 % jämställt mellan könen.

Hanna 6 år sen

Haha, dummaste jag hört. Feminismen behövs verkligen i Sverige. Läs på lite lille människa!

jodåsatte 6 år sen

En stilla fundering: Ni radikala feminister gapar som mest när det handlar om svenska, vita medelåldersmän – men ni tillägnar inte ett ord ang. situationen i vissa förorter till Sthlm där särskilda kulturer med en betydligt sämre kvinnosyn breder ut sig? Tvärtom uppmanar er vänsterfalang till kulturell berikning. Varför?

En annan undran: Manshat i sig handlar onekligen om hat och som du själv skriver, om ditt hat mot kollektiva samhällsgruppen män. Du hatar män som grupp, inte som individer och det är ju fint att göra den distinktionen – men tankegången att hata en grupp för det som en promille i samma grupp gör är skev. Jag är osäker på att man ens, i strikt akademisk mening, kan prata om överordnad struktur när andelen är så marginell men låt gå: Det finns en patriarkal könsmaktsordning och i denna så förtrycks kvinnor systematiskt av män, är det männen i vår samtid som har skapat denna ordning? Nej. Eller råder det kanske någon slags kollektiv, könsrelaterad arvsskuld? Det vore i min mening märkligt att se det som hemskt när kvinnor får utstå skit pga sitt kön men rättfärdiga det när det händer män. Nå.

Nu skriver du att det inte handlar om dina känslor men samtidigt skriver du att du hatar gruppen män när du känner dig mindre värd pga ditt kön. Hur är inte det högst relaterat till din känslosfär? Det är ju bara känslor och noll subtans.

Slutligen är det sedermera trendigt inom radikal feminism och det icke-falsifierbara genusperspektivet att anta begreppet kön, inte som någonting biologiskt utan som en social konstruktion. Säg mig, hur kan man då skuldbelägga en hel samhällsgrupp pga dess könstillhörighet?

Anna 6 år sen

Stå upp för problemen och de sociala orättvisorna på ett konstruktivt sätt och mana andra att göra likadant istället för att peka finger och jäkta hat. Precis som vi lärde oss att alla är lika mycket värda när vi var små så lärde vi oss att hat och ”hämnd” inte löser något.

Gunnar 6 år sen

Hat föder hat. Våga älska istället så får vi en bättre värld :-)

Tova 6 år sen

Snacka om att dra alla män över en kam.. O hur tappad är man inte om man tror att manshat inte får några negativa konsekvenser? Du har missförstått hela feminismen, den står för JÄMSTÄLLDHET och inte manshat.

Peter 6 år sen

…och föressten, angående Bråvallafestivalen. Kasta ifrån dig snuttefilten och kliv ner från din höga häst! Du ska vara glad att du ens får stå på samma scen som de artisterna som är där! Get back to earth!

Peter 6 år sen

…dessutom, det är så jäkla lustigt att ni tror det är enklare att vara man, jag önskar ni kunde få uppleva det. Gräset är alltid grönare på andra sidan har du hört talas om det, jag skulle gärna vara kvinna, fy faan vad nice det skulle vara!

Svar på kommentaren:
Hanna 6 år sen

Fast du har ju aldrig upplevt att vara kvinna…Har du hört talas om att gräset är grönare på andra sidan? Haha efter du har blivit kvinna kan du komma tillbaka och prata lite med mig så får vi se vilket intryck du har fått. Dum kommentar…

Peter 6 år sen

Helt otroligt hur verklighetsfrånvänd och blind man kan vara, du hänvisar till kvinnohat som att det skulle komma från män? Fråga runt lite och se hur många män som hatar kvinnor innan du inbillar dig mer saker från falska rykten. Dessutom verkar du tro att generalisering från din sida är ok eftersom dina ”förtryckare” gjort så tidigare, det låter ungefär som en 12-åring som är sårad, både du och de som känner som dig bör besöka en terapeut, för er egen skull.

Själv älskar jag kvinnor och min dotter ska uppfostras att förstå skillnaden mellan konsekvenser och medvetna val. Så att hon till skillnad från dig förstår vilka motsättningar hat föder oavsett vilket håll det kommer ifrån.

Emma 6 år sen

Så otroligt många som inte kan läsa, hon skriver inte att man SKA hata män, men att man ifrågasätter förtrycket och könshierarkin som finns mellan maskulinitet och feminitet (cis = kvinna, man)

Och nej man kan verkligen inte byta ut mot invandrare, svart etc. (Lol hur tappad är du) för män har aldrig varit en förtryckt grupp! Inte på grund av sitt kön. Så det är aldrig jämförbart.

Och vi lever i ett globalt samhälle med en köns dualism så det är inte så att kvinnor kan välja att bara vara jämställda??? Eftersom kvinnor domineras av män inom dualismen.

De värsta anti-feministerna eller kvinno förtryckarna stenar kvinnor till döds. Små barn gifts bort när de får sin första mens, flickor nekas undervisning. Etc.

Ge ett exempel på hur män drabbas illa av feminism på ett jämförbart sätt?

Svar på kommentaren:
E.hilter 6 år sen

Så det är rätt att förtrycka och hata män. Men inte åt andra hållet, hur är det jämställt? hahaha. Har du ens testat att byta ut ordet man till exempel jude? låter lite som i tidiga 1900 tals Tyskland då, eller?

Islam är ganska stort, men det kanske finns en anledning till att dem gör som dem gör? visst det är gammal dags att gifta bort någon, men flickor fick bli mödrar i mycket tidig ålder innan. Det var inte som idag på den tiden, det är kvar i vissa länder än idag.

Ja, hur drabbas en ”man” av eran ”feminism”. Ni har det för bra, det är därför ni små flickor håller på och tjafsar om absolut ingenting.

Polezei 6 år sen

Nej, hon skriver att HON hatar män: ”Män kanske blir lite ledsna när jag skriver att jag hatar dem. ”. Är det bättre med en sådan inskränkt inställning till livet.

Anonym 6 år sen

@Emma Jaha, okej. Så när alla män gick till krig och slogs för kvinnor (och barn) medans kvinnorna (och barnen) gömde sig och vart oskadda. Varför ska män riskera sitt liv att rädda kvinnor om en dag kvinnor börjar hata ALLA män, inte bara våldtäktsmän och män som gör dåliga saker, nej, ALLA MÄN MÅSTE DÖ!!!
Så jävla dumma.

Lisa 6 år sen

@Anonym Har du gått i skolan? Hört talas om kvinnliga militärer? Lyssnade du på läraren när hen berättade att det var först 1980 som kvinnor fick göra karriär inom det militära och så sent som 1994 som kvinnor Fuck göra lumpen utan att ha för avsikt att bli officer? Plus, att förminska kvinnornas roll i historien till att sitta hemma och vara rädda och gömma sig är fruktansvärt iq-befriande. Vem tror du fick samhället att gå runt när männen var i krig? Jultomten?

Realism före feminism 6 år sen

Det är viktigt att inse att världen inte är fyrkantig och att det finns krafter inte ens du som minderårig i svea rike kan göra något åt. Hat föder bara hat, vilket i sin tur leder till avvikelser i det sociala systemet. Folk blir argare. Tar till värre medel. Det man ger får man också tillbaka i de flesta situationer. Ju större målet är destå högre blir priset. Vad hände med Olof Palme?? Tänk dig för annars kan jag försäkra dig att ditt betéende kommer förorsaka dig något liknande.

MVH // Verkligheten…

ha ha 6 år sen

Manshat dit o kvinnohat hit, de e precis sånt här som får mej att verkligen hata alla människor… väx upp

Svar på kommentaren:
E.hilter 6 år sen

vart kan du läsa om kvinnohat? tycker det bara lutar mot manshat. Lilla fröken bortskämd trodde att hon skulle få stora scenen bokad, när hon är en b kändis. Sen såg hon att de var riktiga artister som ha stulit hennes scen, det var tydligen flest män och efter det så får män inte leva.

Denne person är nog redan körd, tror nog inte att denne kommer växa upp.

Kajsa 6 år sen

Men alltså applåder! Detta var sjukt bra skrivet! you gooo!

Svar på kommentaren:
E.hilter 6 år sen

Ja, hurra! död åt alla män, dränk alla spädbarn som är av andra könet. Utrota mannen! Hurra! hurra! DÖD ÅT DEN VITA MANNEN! TJOHO!!

Anonym 6 år sen

@Kajsa Ja! Död åt alla män! ALLA MÄN ÄR VÅLDTÄKTS MÄN (DIN PAPPA INKLUDERAD) HAIL HITLER DÖDA ALLA MÄN!!!!!!!

Jonas Blomstedt 6 år sen

Du säger att du är för allas lika värde men du förespråkar manshat? Jag undrar uppriktigt och respektfullt hur du tänker när du skriver så. Och angående dina åsikter gällande Bråvallafestivalen(som ledde mig hit) så har det inget med kön att göra när man bokar, det har med att göra vilka artister som drar mest publik.

Samhället blir aldrig jämställt om det ska vara en tävling om vem som kan hata mest, visa dig som en större och bättre människa än kvinnohatare istället genom att förespråka det du påstår dig stå för: JÄMSTÄLLDHET! Sluta upp med att rättfärdiga hatet och säga att ”Manshat skadar ingen”, för det är inte sant någonstans. Det är långt värre när det gäller hatet mot kvinnor, långt… Men det gör inte hatet mot män okej.

Väx upp istället. (Och nej den här kommentaren har INGET med ditt kön att göra)

Svar på kommentaren:
E.hilter 6 år sen

Ifall du inte fattar de så blev mannen tvungen att göra dessa saker för att kvinnor är generellt bara sjuka psykopater ifall de får för mycket makt, men Sverige m.fl. länder struntar i vad våra förfäder gjorde och upprepar samma misstag. Inget sker utav slumpen med andra ord.

Ge en kvinna makt och de blir mer störda än Hitler.

Hanna 6 år sen

Haha du driver E.hilter, men om du inte gör det måste du vara psykopat!

Linnéa 6 år sen

Jag är inte feminist, men håller absolut med det du skriver om! :)

Svar på kommentaren:
Olivia 6 år sen

Då är du verkligen inte en feminist.

HEIL HITLER ALLA MÄN SKALL DÖ 6 år sen

Jag tror du har autism. Eller så är du bara efterbliven. Eller både och.

Lisa 6 år sen

Håller så mycket med dig, helt rätt! Gå gärna in & kolla på min blogg om ni vill se en härlig video från min student! – lisabergstrom.for.me

HL 6 år sen

Jag ser att du har tidigare gjort ett blogg inlägg angående om Caitlyn Jenner.
Min fråga är eftersom hon tidigare varit en man hatar du henne fortfarande eftersom det är ju likt förbannat fortfarande samma person eller gör du inte det eftersom hon har skurit bort sin penis?

Svar på kommentaren:
Lol 6 år sen

Hej HL, jag såg ditt inlägg och blev ledsen. Ledsen att jag måste läxa upp dig. Jag är feminist och är för fri åsiktsbildning och allas lika värde och med rätt att läxa upp folk, därför anser jag att det du skrivit är oacceptabelt, provocerande varför jag fick ett omistligt begär att läxa upp dig; så att det blir jämställt.
Könsbyte är nämligen ett sakrament enligt den feministiska religi… förlåt jag menar ideologin. Det är det finaste man kan göra. Det är också ett tecken på intelligensmässig nirvana att man kommer till insikten att göra ett könsbyte. Ett könsbyte från man till kvinna visar att personen kommit till insikt om sitt naturliga jag och förstått vad det går ut på. Om man däremot bytt kön från kvinna till man borde man genast skärpa till sig, leta upp kvittot och vända sig Konsumentverket för att se över möjligheten att häva köpet och operera tillbaka sig.
Penisen enligt feministisk biologi ingen kroppsdel utan en kvinnoförtryckar-peang som avlats fram av kvinnohatande apor för flera miljoner år sedan. Därför är det föredömligt att skära av den i samband med att man opererar bort blindtarmen eftersom båda är två, för människan, funktionellt odugliga bihang.
Jag hoppas att mitt svar hjälpt dig på vägen, annars rekommenderar jag dig att ta del av den feministiska forskning som stöder det jag precis skrivit om men som jag inte tänker länka till.

Penor 6 år sen

+1 Lol

Jag skrattade högt

ledsen kille 6 år sen

Kul att du väljer att hata killar/män. Det måste vara den nya trenden. ”Jag klarar mig själv och behöver ingen, jag har mina egna pengar och så vidare.”

”vi har mindre frihet, att kvinnor inte får klä sig som de vill, se ut som de vill eller ligga hur mycket de vill. ”

Ja okey, om det är det det handlar om, så ligg med hur många du/ni vill, klä dig precis hur du vill och ta dig friheten att ha så mycket frihet som du vill, för det är väl kanske det som är lösningen på problemet.

Kvinnor ska också få leka män (om de vill) Kvinnor ska plötsligt tävla med män.

När blev allting en tävling? Jag har då aldrig tävlat med en tjej eller försökt hävda mig genom att vara bättre på något sätt. Det är för mig ganska chockerande att vissa har dessa uppfattningar som ”verkliga”

Vad fan, låt oss skapa våra egna klubbar, gå förbi varandra på stan och sluta hälsa när vi ändå är igång.

Låt oss sluta prata med varandra och umgås.

Vad exat är poängen? Jag förstår inte. Men det är väl för att jag som kille har lägre intelligens.

Oh well, jag får väl återgå till att acceptera till att vara hatad för att jag råkar vara av motsatt kön.

Men om du nu hatar män så mycket, så kan du börja med att sluta använda uppfinningar som är skapade utav män, som arbetat hårt under tiden riktiga kvinnor befann sig i hemmet och tog hand om barnen och gav kärlek som en man behöver för att kunna vara en del av lösningen istället för problemet. Nu är män helt plötsligt problemet.

Framtidens mammor kommer hata sina söner. Tack och lov att jag inte är född i den komande generationen.

Rent av skrämmande.

Svar på kommentaren:
Lol 6 år sen

Hej ledsen kille
Problemet är att du är ledsen. Många killar/män/pojkar/våldtäktsmän (same shit) lever i en machokultur där de måste spela tuffa. De startar krig på vardaglig basis, våldtar så fort de får chansen och vill ha sina outbildade buffliga och empatilösa killkompisar som chefer. Det finns stöd i sociologiska studier gjorda av rediga, rejäla feministforskare som har bevisat detta gång efter gång efter gång. Detta beteende är fel.
Sedermera finns det killar som är ledsna, visar känslor och känner sig illa till mods över det bemötande och den attityd alla empatiska och medkännande feminister visar upp. Detta är också fel.
Som du skriver så är det mannen som är problemet. För mannen vet inte hur mannen ska uppträda i de olika situationen mannen hamnar i i mannens vardag. (notera att vi feminister inte tror på att kön finns; det är social konstruktion, det är vi så svepande använder begrepp som man/kvinna, könsmaktsordning för alla personer med eller utan penis).
Mannen borde lära sig att bete sig rätt så att det blir jämställt. Så jävla svårt är det inte. Att du ens säger att vi duktiga feminister inte ska få använda uppfinningar gjorda av män är ett uttryck för kvinnoförtryck och att du vill stänga ute kvinnor från samhället. Detta är i allra högst tävling. Den går ut på att vara så empatisk och älskvärd i sitt sätt som möjligt så att det blir jämställt och att alla känner sig tilltalade av den feministiska retoriken. Så att stödet för feminism fortsätter att växa utan motgångar eller växande motstånd. Detta är en mycket genomtänkt feministisk strategi som enbart ifrågasätts av obildade män skapade i patriarkatets samhälle, ett samhälle som höll på att gå under men räddades av feministiska genusexperter för några årtionden sedan och nu har gjort att exempelvis svenska skolan har internationella toppresultat.

ledsen kille 6 år sen

Oki doki.

p 6 år sen

älskar dig!

Svar på kommentaren:
Anonym 6 år sen

Varför? För att hon är en hycklare? Gillar du hycklare?

Benjy 6 år sen

Jag är för jämställdhet i alla dess former men det du gör är fan inget annat än att visa hur pass mycket du skulle behöva psykisk tvångsvård med ditt ologiska resonerande och svart-vita, onyanserade och idiotiska synsätt på män generellt. Det du skulle behöva göra är att byta ut ordet män med invandrare, kvinna eller någon annan etnicitet alt. Samhällsgrupp och se hur jävla fel det låter. Du är en bortskämd hycklare. Men inte bara det, du är också en white-trash bitch med alldeles för mycket luft och alldeles för mycket inflytande.

Svar på kommentaren:
Hanna 6 år sen

Dina resonemang är minst lika ologiska i så fall. Det låter lite som om du inte har läst texten, eller fattat innebörden av den. Läs igen, gör om, gör rätt!

ludde 6 år sen

snäll man kan va haha personangrepp pga hur hon har upplevt samhället hon kanske är lite hård i det hon säger men det väcker debatt vilket imo är syftet med det. uppenbarligen så kanske inte alla håller med om det hon skrev, men det väcker debatt och frågan tas upp och det är ju det hon vill. personangrepp tycker jag är riktigt lågt och jag har ingen aning om varför hon skulle vara en hycklare, tycker inte alls hon visat några tendenser till det.

Lol 6 år sen

EXAKT som Hanna säger. Läs om, läs rätt. Det faktum att någon inte håller med eller ifrågasätter en feminist är ett tecken på okunskap.
Så jag upprepar, läs om, läs rätt. Dvs läs det som skrivits i bloggen så många som behövs tills du håller med. Då har du nämligen gjort rätt. Det kallas att göra det ’feminist style’ vilket till svenska översätts ’göra det rätt’, men vi feminister kallar det ’feminist style’ eftersom det låter så coolt när man säger det och det viktigaste är att det låter bra för oss feminister. Vad någon annan tycker är oväsentligt.

E.hilter 6 år sen

Ben, När insåg du det? tror du att det kommer någon värt med att tjafsa om det här tramset om jämställdhet, låt dem hålla på. De blir nog vuxna någon gång. Gynnar bara oss, ju mer dom skämmer ut sig. Desto fler folk får vi på vår sida, du ser ju bara röst resultaten idag.

Moä 6 år sen

Bold af! Nu slår vi ut all unken gammal sexistshit!!
Har lyssnat och nynnat på Lush Life hela dan idag, diggarrr :)))

Svar på kommentaren:
Anonym kanal4-användare 6 år sen

För det är ju inte ALLS sexistiskt att dra alla män över en kam på grund av vad en bråkdels promille män gjort. Nej, inte alls!

Lisa 6 år sen

Förebild!

nouw.com/lisaihre

Anonym 6 år sen

Är du helt dum i huvudet nu? Att du ens tar upp könsstympning, män blir omskurna över hela världen, till och med i sverige, någon så jävla dum har jag aldrig hört om tills nu.

Svar på kommentaren:
V 6 år sen

Hur svårt kan det vara att tänka igenom innebörden av det man skriver innan man skickar iväg en kommentar? Ha i alla fall lite respekt och kalla inte någon dum i huvudet, åtminstone när du då bevisar dig själv ännu dummare. I fall du inte alls hänger med i svängarna så läs på lite om kvinnlig könsstympning. Det borde du speciellt göra när du säger ett så naivt uttalande, men det borde vara generellt vetande oavsett. För att inte nämna hur förnedrande din kommentar är.

Resultat av hur patriarkatets samhälle skapat så många icke-allmänbildade människor. SUCK

Ica 6 år sen

Här gick inte hissen hela vägen upp nä… Manlig könsstympning: omskärelse, är förvisso också, enligt mig, en idiotgrej, MEN, den är inte skadlig, den orsakar inte infektioner, svåra smärtor, den gör det inte omöjligt att kissa eller ligga med nån. Den är framför allt inte ett tecken på att det andra könet styr över en så som kvinnlig könsstympning då kvinnan sys ihop för att vara oskuld när hon blir utdelad till någon man.

Anonym 6 år sen

@Ica Kvinnlig omskärelse = klitoris bortskärd, 8,000 nerver.
Manlig omskärelse = förhud bortskärd, 20,000 nerver.

Typ 100 pojkar dör varje år medans de blir omskärda, vissa dör av infektionerna de får.

Manlig omskärelse händer jävligt mycket oftare än kvinnlig omskärelse.

E.hilter 6 år sen

Käfta inte emot anonym, män känner ju ingen smärta de vet du. De är inget annat än skräp. Mannen måste utrotas, det ska bara finnas ett kön. Vi hostar väl in ”jämställdhet” här i texten också, så att det låter bra.

Till ICa 6 år sen

Roligt att användaren ICA säger åt någon att läsa på när personen själv inte har någon som helst aning om vad denna pratar om.
Manlig könsstympning innebär inte LIKA stora risker som kvinnlig ditto, det har du helt rätt i. Men att manlig könsstympning skulle vara helt riskfri är inget annat än ett idiotiskt uttalande. Det finns människor som DÖR pga de blir omskurna under felaktiga förhållanden. Det finns människor som får penis mer eller mindre förstörd pga komplikationer från omskärning.

Utbilda dig själv innan du ska komma med så otroligt idiotiska uttalanden.

E 6 år sen

Fortsättning: Att bli hatade tillbaka. Om man vill skapa ett jämnställt samhälle tror jag att vi alla måste tagga ner lite.

E 6 år sen

Håller absolut med om att det borde vara jämställt i samhället men samtidigt så ska man inte dra alla män över en kam. Om vi kvinnor säger att vi hatar ”alla” män kommer vi antagligen

hanna 6 år sen

så jävla bra och så jävla rätt! tack för att du kämpar!!

malin 6 år sen

älskar dig

Mathias 6 år sen

Jag tycker det är bra att du står upp för ett jämlikt samhälle, du ska vara stolt över dig själv. Däremot tror jag att feminismens metoder är fel och ojämställda, eftersom den inte ser på ojämställdhet från mannens synvinkel. Visste du att du löper fyra gånger så stor sannolikhet att utsättas för våld om du är man än om du är kvinna? En väldigt stor skillnad även ifall det oftast är männen som startar våldet. Läs gärna denna debattartikeln så får du massa creds från mig och säkerligen många andra läsare om du lyfter upp jämställdheten från mannens perspektiv. Ha en bra dag! Kramar // Mathias

Svar på kommentaren:
ludde 6 år sen

aa män löper 4 gånger chans att utsättas för våld, och hur många gånger fler våldsbrott gör män? det går inte att jämföra det, alla kan dra såna siffror, hur många gånger större är chansen för en kvinna att bli våldtagen? eller att få utstå sexuella trakasserier? sen finns det ju mer än bara brottsstatistik utan också normer, gå in på google och sök ”en tjej ska” och sedan ”en kille ska”. Som sagt så finns det mycket mer förutom det och jag kan fortsätta i timmar.

Mathias 6 år sen

Vad bra, då antar jag att vi båda är överens ludde. Det spelar ingen roll om det är en man eller kvinna som är förtryckt. Man skall hjälpa alla som är förtryckta, det är äkta jämställdhet.
Jag tycker feminismen har rätt i mycket, men de tar endast upp frågor där kvinnor har det jobbigt .
Denna blogg plattformen har ett värdelöst anti spam filter vilket inte tillåter länkar i kommentarerna, men om du klickar på mitt namn på detta inlägget får du se in intressant artikel som förklarar min synvinkel väldigt bra.

stephanie 6 år sen

Men vilka ar det som utsatter dessa man for vald da? Det ar ju faktiskt oftast andra man. Jag tror du skulle vara intresserad att lasa lite mer om machokulturen vi lever i, det handlar om hur ett patriarkalt samhalle och dess kvinno/manssyn pa hur vi ska vara pa olika satt aven paverkar och begransar killar, vilket saklart ocksa ar jattetrakigt. Feminism handlar ju faktiskt om ett jamstallt samhalle, men det faller ju sig anda naturligt att mycket fokus faller pa kvinnoproblem. Det finns jattemycket info om machokulturen om du googlar, jag vet ocksa att Lady Dahmer skrivit en del om detta :)

Moä 6 år sen

yaass lär oss mer om feminism plz!

Lol 6 år sen

ludde och Stephanie – fantastiskt hur ni försöker dribbla er fram, eller ska vi säga snubbla för jag tror inte ni vet vad ni själva vill komma fram till.

Enligt ludde och Stephanie beror det VEM som utför brottet i förhållande till VEM som utsätts om man ska agera.
Dvs
1: eftersom båda könen utsätts för objektifiering men kvinnor utsätts mer så är det ju så att det man ska ägna sig åt de fall där kvinnor objektifieras.

2: eftersom båda könen utsätts för våld får vi titta på vem som utsätts mest för våld. Det är män.. men nja.. nu skulle man kanske tro att eftersom män är mest utsatta så ska de få mest hjälp. Då får man skärpa till sig. För eftersom det är män som utsätter män för våld så får de skylla sig själva och därför ska vi ägna oss kvinnor.

3: kvinnor misshandlar barn i större utsträckning än män. Nu vill inte göra något kön till syndabock. Eller jo.. det vill vi duktiga feminister. Nu blir det spännande – för det är inte okej gjort av kvinnor. Nej det tycker ingen. Men nu sätter vi klackarna i backen och lugnar oss lite. För det här är inte kvinnors fel. Det är männens.. det beror nämligen på patriarkatet att kvinnor slår barn oftare. Det är ett förtryck av värsta sorten. Det är strukturernas fel!

4: pojkar ges sämre omdömen och betyg i skolan än flickor trots likvärdiga insatser. Här finns mycket forskning. Tyvärr inte av den överlägsna feministiska sorten.. men nåväl. En majoritet av lärarna är kvinnor som är suveräna i sin bedömning. Det är lärarens kanske mest suveräna del. Här finns alltså en struktur som missgynnar pojkar och…. wawawa.. vänta lite här va.. nu är det faktiskt inte strukturens fel att kvinnliga lärare omedvetet (får vi hoppas) missgynnar pojkar. Nu tar vi oss alla i besinning och inser att det är barn (inte vuxna) som ska skärpa till sig. Det är klart och tydligt pojkarnas eget fel och där med basta! Någon struktur finns inte att tala om.

Här kan man klart och tydligt se, att allt alltid, på ett eller annat sätt, alltid är männens fel. Det spelar ingen roll om det är en grupp av män, en enskild kvinna, en liten pojke eller en kvinna i beslutsposition som begår ett övertramp. Det är alltid mannens fel.

Lol 6 år sen

Så enkelt sagt.
Kvinnor är alltid oskyldiga, de ska ha all hjälp. Alla allmänsamhälleliga ska genast göras till rena kvinnofrågor. Eller ja det är ju redan så, men iallafall vi kan låtsas att det inte är så att vi kan fortsätta vara underklassen som får alla privilegier.

Tom om en kvinna gör något dumt som faktiskt är dumt så är det inte dumt. Det är alltid självförsvar och ja, mannens fel, vem trodde något annat. Det är också alltid männens fel när en kvinna inte kan kontrollera sina impulser utan blint ger uttryck för hat.

Mathias 6 år sen

Det finns studier som visar att flickor for mer omsorg och framförallt tröst på dagis. Flickor får i genomsnitt längre vård på sjukhus, osv.
Men som sagt så är feminism väldigt bra. Det mesta som Feministiskt initiativ tar upp borde åtgärdas, utan tvekan. Att ni inte har samma lön som män är helt sjukt. Ni tar ofta ett större ansvar och tänker mer på medmänniskor än män. Företag som drivs av kvinnor tänker mer på miljö och långsiktig stabil tillväxt. Invandrare byter till Svenska namn för att få jobb, får de något jobb så är de på tok överkvalificerade. Feministiskt initiativ är ett parti för VISS jämställdhet, det är mycket kvar för att de ska stå för jämställdhet.

ica 6 år sen

Vet du att den farligaste platsen för en kvinna är i hemmet, där hon utsätts för våld från en nära manlig person, släkting eller partner, medan farligaste stället för en man är ute på stan, där han kan bli nedslagen av andra män…

Lol 6 år sen

Mathias, det du skriver om att kvinnor är mer omvårdande, omhändertagande och visar mer omsorg är precis de paroller vi feminister arbetar efter. Det är så vi vill uppfattas i vår kritik av mansrollen, en roll vi är experter då vi vet exakt hur det är att vara man. Feminismen står även för långsiktighet, det är därför vi återkommer till begrepp som ’feministisk revolution’ och omedelbart fick grönt ljus av samtliga regeringspartier att genomföra denna. Hade man från ex Reinfeldts håll sagt nej hade det varit ett tecken på kvinnoförtryck och att regeringspartier står och pöser i patriarkatets strålkastarsken. Revolutioner är positiva; eftersom det till skillnad ifrån ex krig (som är något alla män håller på med) aldrig har lett till sociala oroligheter, våld eller människors död. Att säga att män har styrkor är sexistiskt, precis som att hata kvinnor som alla män gör. Därför är Mathias föredömlig som lyfter att kvinnor är empatiskt och socialt starkare positivt, för det är ett uttryck för jämställdhet. Vi feminister tackar Mathias för hans bidrag till VÅR feministiska kamp! Samtidigt ber vi honom att inte lägga sig i och tala om för oss vad vi ska göra. Kort sagt, sluta förtryck oss gubbjävel!

Mathias 6 år sen

Det tror jag mycket väl är sant ica. Men det spelar ju ingen roll om det är en man eller kvinna som blir utsatt av våld. Det är ju våldet som är det man skall motverka och det anser jag som jämställt. Sedan förstår jag inte hur Lol kan få det att jag förtrycker feminister? Jag står ju bakom er kamp mot er rättvisa. Men jag tycker inte den är viktigare än andra nedtryckta gruppers rättvisa. Jag tror bara att feminister når en alldeles för begränsad målgrupp om man pratar om en viss jämställdhet istället för att brädda sig och tala mer om invandrares rättigheter, så de slipper byta namn för att kunna gå på arbetsintervjuer. Ni borde reflektera över detta och bemöta det. Ni har ju kört samma strategi i 10 är utan att ha fått någon mandat i riksdagen. Visa att ni besitter en långvarig strategi med ansvar och solidaritet där man tar hand om människor även ifall de råkar vara män som är egoistiska och efterblivna. Jag kommer aldrig rösta på någon som kallar mig ”Gubbjävel heller”. Det har aldrig Socialdemokraterna, Moderaterna eller Vänsterpartiet vilket är partier jag brukar rösta på. Känner mig mer välkommen där.

Minna 6 år sen

VEM KOM ENS PÅ ATT KVINNOR SKULLE VARA MINDRE VÄRDA? Det är fan 2015 men ni killar forsätter ändå att försöka överrösta feministerna. Ni hatar feminister men vet ni vad? Dom finns ENDAST pga er jävla respektlöshet mot kvinnor. Ni vill bli tsm med kvinnor, ha sex och röra kvinnor. Ni vill vara med kvinnor. Om inte så vill ni slå och våldta kvinnor. Varför vill ni ens röra ”någonting” som ni hatar? Jag skulle aldrig vilja bli tsm med personen jag hatar.
Men hallå! Why not gå och bli bög? (har INGET emot bögar) Låter som en grym idé!ni gillar ju ändå bara killar då ni tycker dom borde rule The world. Så varför inte bli tsm med eran egna, egoistiska, sort. :)

Svar på kommentaren:
Lol 6 år sen

Ja varför ska man inte bli tillsammans med sin egen egoistiska sort.
Problemet är att de flesta män fungerar alldeles utmärkt i samhället. Går till jobbet, agerar schysst, betalar skatt, respekterar människor runt dem och tar hand om sina barn. Det roliga är att du tror att det är tvärtom för det har feministisk forskning visar och du personligen tjänar på att tycka så. Det kallas egoism.

Ditt sätt att resonera är helt oseriöst. Man får inte lov att ”överrösta” feminister, dvs argumentera emot dem. Och detta år 2015. De flesta kvinnor har längre än så och gått förbi sådana som dig. För de dränks inte i sitt eget hat. De har ingen offermentalitet ”jag hatar för att jag hatas..” Alla hatas av någon. ”Ja men feministers hat är ett självförsvar” sa feministen.
”Vi feminister hatas av er män!” sa feministen.

Det är fint med idealister som hyllar sina egna idéer och blockerar allt annat. De är mer intresserade av att bevisa att de har rätt än att föra sakliga meningsutbyten. Att den taktiken fungerar ser vi ju på FI.. jag menar vilken explosion i antalet röster. 3% på 10 år, med cirka 10-15 års förarbete. Fantastiskt. Inget annat parti har sett en sådan utveckling, eller hur.

Anonym 6 år sen

Det du skriver är ju bara korkat.

Jag hatar inte feminister. Jag hatar dem som hatar mig, främst manshatare som kallar sig själva ”feminister”.

Det är klart vi vill göra allt det där med kvinnor. Det är nödvändigt för fortplantningen och för att samhället ska gå framåt. Kvinnor vill vara med män också. Ja, alla utom manshatare då.

Jag skulle bara slå en kvinna om hon slog mig. Eller om hon var elak på andra vis. Våldta skulle jag aldrig i livet göra.

Hur vet du vad jag gillar? Jag gillar inte alls bara män. Visst finns det män som gör det, och de förtjänar ingen respekt. Men det är absolut inte alla män vilket du förespråkar.

Jag tycker inte alls att män skall regera över världen. Bara om de individuella männen är bättre ledare en några individuella kvinnor. Till exempel kan man jämföra Åsa Romson med Jimmie Åkesson. Den ene är en inkompetent pk-krigare medan den andre är en intelligent person som vågar ifrågasätta vår katastrofala invandringspolitik och andra ”kontroversiella” frågor.

Och du drar ju absolut inte alla över en kam när du säger att män är egoistiska. Då kan jag säga att alls kvinnor är egoistiska, och du kan inte anklaga mig för sexism eftersom du själv uppenbarligen tycker att det är okej att kalla ena könet för egoistiskt bara för att det är det könet.

Jag antar att jag ägde dig och att det var flera ord du inte förstod eftersom du troligtvis är 13-14 år gammal.

Johnny 6 år sen

Skönt tokrolig ungdomlig idealism. Om 5-10 år har du lämnat allt det där bakom dig och kommer bli generad när dessa texter kommer på tal.

Daniel 6 år sen

Hat kommer aldrig att driva ut hatet, utan snarare få motsatt effekt. Att påstå att hatet åt ena hållet inte skulle ha några konsekvenser alls, är ju direkt att underskatta hatets kraft. För har du till exempel tänkt på att de kan finnas människor som mår dåligt som kan läsa ditt inlägg?

Angelica 6 år sen

BÄSTA!
Tack <3

Malin 6 år sen

Jag håller med dig till stor del, DOCK tror jag inte att det är just kvinnoHAT som har lett till att kvinnor får sämre lön för samma uträttade jobb osv, utan det är tron om att kvinnan är mindre kapabel att klara av det.
Jag tror också att lösningen för kvinnohat inte är att besvara det med manshat (vilket inte framgår att det är just ”lösningen”, men snarare följderna) utan det bör tas upp på ett mognare sätt som är till för alla. Som Emma Watson sa: hur ska vi kunna sprida detta budskap till alla när det bara är kvinnor som lyssnar? Kram

emma alam 6 år sen

Hej! Jag har en blogg som jag kämpar jätte mycket med! Du skulle göra min dag om du kollade in min blogg!

Hedda 6 år sen

ALLTSÅ DU ÄGER, OK!!!!??!!! Så tacksam att du använder ditt kändisskap till något så otroligt viktigt som detta, u rock!!!

Lise 6 år sen

Tror verkligen inte att det är rätt väg att gå. Hatade Nelson Mandela eller Martin Luther King sina motståndare? Hatade Gandhi eller Aung San Suu Kyi sina motståndare?

Näpp! De talade TILL dem, inte OM dem. De har förändrat olika kulturer och förtryck utan att hata och fördöma. Om vi ska få killar och män runt om här i världen att förstå feminism och kämpa för den så måste vi också informera dem. Gör man det genom hat? Tror inte det är så effektivt. Många (kvinnor som män) tar avstånd från den här typen av uttalanden just för att det är så fördömande och svart på vitt. Världen är inte svart eller vit och kommer aldrig vara.

Jag pratar hellre om feminism, dess syfte och konsekvenser än fördömer den grupp som är en viktig part i denna förändring – nämligen män, utan vidare anledning. Snälla, säg ”patriarkat” istället för ”manshat” – det valet bygger broar istället för att stänga dörrar!

Mannen 6 år sen

I ditt fall kan det ju bli ganska stora konsekvenser. Jag vill inte att mitt barn ska lyssna på någon artist som har hat, vare sig det är mot män eller kvinnor. Så att påstå manshat inte har en effekt är lika dumt som att köra en bil in mot en vägg.

Hat i all form är fel väg att gå. Jag förstod att du menade att det inte finns en liknande sanning i hatet mot män som det är mot kvinnor. Men ska man börja hata sin medmänniska för det? – Nej.
Tycker dessa inlägg är tragiska då dom är kontraproduktiva. Man släcker inte eld med eld. Man släcker eld med vatten.
Ändra samhället med att visa vad som är fel. Utbilda, få stopp på hatet mellan könen.

/mannen, som är feminist.

Svar på kommentaren:
Lady Dahmer 6 år sen

Hej ”mannen som är feminist”. Kan du sluta berätta för kvinnor hur vi bäst för fram VÅR kamp? Tack på förhand.

Daniel 6 år sen

Han har lika mycket rätt att uttala sig om det som du har Lady Dahmer, för än så länge har vi fortfarande yttrandefrihet kvar här i landet!

mannen 6 år sen

Hej på dig!

Det är alltså endast kvinnor som får strida för ett jämställt samhälle?
Jag ber om ursäkt om jag på något vis gick dig på tårna. Men om du har en bok i hur man ska vara som feminist är du självklart välkommen att skicka den.

MVH – ”Mannen som fortfarande är feminist”

Sophia 6 år sen

Lady Dahmer,
Viktigt att poängtera är att det är inte bara kvinnans kamp. Jämställdhet kommer inte uppnås av att endast kvinnor kämpar för det, det har vi århundraden av bevis för. Tillsammans, man som kvinna måste vi kämpa för att samhället ska bli jämställt. Inget annat lär någonsin fungera då vi lever i ett samhälle styrt av män. Det är viktigt att noggrant välja ut sina ord, riktigt tänka igenom på vad man verkligen står för. Om du anser att feminism endast är VÅR kamp säger du emot jämställdheten som du försöker uppnå och du är tillbaka på ruta ett.

Lady Dahmer 6 år sen

Hej, du o jag får jobba på att göra manshat folkligt, men kan du inte länka också så jag får lite trafik? Kram! <3

Svar på kommentaren:
Lady Dahmer 6 år sen

Oh och citationstecken är alltid bra för att undvika missförstånd. Dvs sådana här: ” ” runt min text så att det blir tydligt vem som skrivit vad. Vill inte låta som en gnatig häxa men jag försörjer mig på mina texter så det är viktigt för mig. Kram igen. Du är klok o bra!

jodåsatte 6 år sen

Cyniskt opportunistiskt att vilja kapitalisera på hat men så är jag inte heller förvånad. Jag har läst om detta manshat men har inte någonstans kunnat utröna en konkret analys av vad det ska tänkas uppnå – hittills kan jag inte se det mer än som ett slags självändamål att hata män, inte mer än för att det känns bra. Småsint och tragiskt.

Fanny 6 år sen

Jaaaa! Du har så rätt så rätt

Emma 6 år sen

Gråter en glädjetår! Du är geni, att utrycka sig så bra i skrift! Är avis! Mad love <3

Svar på kommentaren:
Sara 6 år sen

Det är Lady Dahmer som skrivit den övre delen av texten! :)

Zeb 6 år sen

Du är engagerad. Det är bra. Däremot verkar du ha vissa problem med att acceptera att det finns folk som faktiskt inte håller med dig om din feministiska övertygelse. Guess what. Get used to it. Feminismen är en samhällsteori för att förklara maktrelationer, främst mellan män och kvinnor. Inga dogmer som folk bara ”måste” hålla med om.

Folk är inte ”dumma i huvudet” eller ”okunniga” för att dom inte håller med om dina könsmaktsteorier eller om postmodernistisk identitetspolitik i allmänhet. Själv är jag liberal men skulle inte drömma om att kalla en socialist ”dum i huvudet” eller liknande för att personen inte håller med om liberalismens principer. Du verkar se feminism som en absolut sanning som inte bör ifrågasättas. Då kommer du att få det jobbigt i dialogen med andra.

Du skriver om att manshat inte finns. Well, det verkar som att du köpt nyvänsterns teser om att allt hat som kommer från den ”underordnade i strukturen” är legitimt som en motståndshandling. Från liberalt perspektiv är däremot hat = hat. Likabehandling av människor oberoende av grupptillhörighet är centralt. Det innebär att en kvinnas hat mot en man för dennes grupptillhörighet inte är bättre än tvärtom. Att du tycker tvärtom beror uppenbarligen på att du i viss mån delar vänsterns kollektivistiska människosyn som bygger på att gruppera människor. Det är alltså en fråga om att ha grundläggande olika ideologisk syn på samhället, individperspektiv eller strukturperspektiv, inte om att vara ”dum i huvudet” eller ”okunnig”.

Svar på kommentaren:
Zara Larsson 6 år sen

Jag har inte kallat någon som inte håller med mig för dum i huvudet. Dock är det väldigt ignorant och obildat av ågon att förneka att feminismen behövs eftersom det handlar väldigt lite om egna åsikter. Det handlar om fakta. Därför framställs man lite dum och man bara skakar på huvudet och ej vill lyssna. Manshat finns, men skadar ingen! Därför blir jag trött på folk som ska jämföra.

Zeb 6 år sen

Fast det är här jag blir så tveksam till argumentationen. Det är fakta ja att t ex kvinnor utsätts för fler våldtäkter och att män är förövarna i de allra flesta fall. Men att därifrån dra långtgående slutsatser om generella samhällsstrukturer och peka ut ”män” som förövare på ett slängigt sätt ”faan vad jag hatar män” etc strider rejält mot min liberala syn som utgår från individen. Man skulle ju då kunna använda statistiska samband på liknande slängigt sätt om andra samhällsföreteelser och det kämpar vi ju emot i samhället. Tror inte den vanlige mannen känner särskilt stor identifikation med de medlemmar av ”den överordnade gruppen män” som begår våldtäkter eller misshandlar kvinnor. Därav tror jag de sk ”kränkta” reaktionerna. Fokus tas från grundproblemet (t ex våldtäkter i sig) och flyttas till en metadiskussion om olika former av hat.

Lol 6 år sen

Nu får alla skärpa till sig. Hon har aldrig skrivit något om att någon är dum eller på annat sätt mindre värd. Det har hon faktiskt inte, det står på svart på vitt i exempelvis det här inlägget. Dessutom säger hon själv:
”Jag har inte kallat någon som inte håller med mig dum i huvudet.” Därefter tillägger hon ännu tydligare: ”Dock är det väldigt ignorant och obildat att förneka feminismen // Man framstår som lite dum.” Så som man kan läsa här har hon aldrig kallat någon dum. Dessutom är ignorant inte på något sätt en synonym till dum även om det står att det är det i ordböcker. Dvs det är inte ignorant att säga emot feminismen utan ignorant. Man är heller inte dum om man säger emot feminismen utan man är dum. Det är en väsentlig skillnad.

Kajsa 6 år sen

Så jävla sant och så bra skrivet!

Micke 6 år sen

Så fort argumenten tryter och någon frågar om saklighet blir det ”idiot” ”kränkt vit man” osv. Inte ett dugg kränkt, snarare underhållen :)
Kvinnor kan, lika mycket som män. Måla inte upp de som ”offer” som behöver särbehandling. Det degraderar kvinnans status. Religioner och samhällssystem har ställt till det för jämställdheten, så lyft henne isf att slösa energi på att trycka ner andra! Det är sann feminism, att bejaka att kvinnan är stark och kan.
Hat leder bara till hat.

Svar på kommentaren:
Malin 6 år sen

Fast det handlar inte om att vi ”målar upp” kvinnan som ett offer. Kvinnan ÄR ett offer för det förtryck män utövar mot kvinnor. När någon väljer att förgripa sig på en kvinna på olika sätt, verbalt eller fysiskt, som exempelvis vid våldtäkt, så bli man ett offer för förtrycket som råder. Man väljer aldrig att få den rollen. Det som degraderar en kvinnas status är inte kvinnan själv. Statusen degraderas i samband med att någon tar sig friheten att systematiskt förtrycka en annan grupp. Vet du vad förtryck är? Det är det tillstånd där en starkare part orättvist utövar sin makt på en svagare part. Ser du någon likhet i det män ständigt utsätter kvinnor för? Det är män som våldtar i 98% av fallen, vilket betyder att det är MÄN som våldtar. Kvinnor som grupp våldtar inte. Så jag frågar dig, hur fan kan man be en kvinna som blir våldtagen, misshandlad och könsstympad av sin man att ta av sig offerkoftan och höja sig själv? Hon har inte valt något av det hon utsätts för och hennes värde och styrka definieras INTE utifrån vad en man väljer att utsätta henne för och hur hon reagerar därefter.

Sofia. 6 år sen

Fyfan vad jävla bra du är

Elina 6 år sen

Fighting for peace is like fucking for virginity.. eller vad brukar man säga. I vilket universum vill vi lära våra barn att hat är det bästa sättet att tackla hat. Låter som en ond och förbannat korkad cirkel om man vill uppnå något vettigt.

Svar på kommentaren:
Zara Larsson 6 år sen

Jag säger inte att det är det bästa sättet att gå till väga på, jag förklarar helt enkelt varför manshat inte är samma sak som kvinnohat.

Lasse 6 år sen

Ett klyftorna finns är det ju inget snack om men varför inte sträva mot att det ska vara lika istället för att gör någon till syndabock? Kvinnor har det sämre med t.ex. risken för alla överfall m.m. Men förstår verkligen inte vad man vinner på att säga att män är idioter och bör värderad sämre än kvinnor, det är ju inte att sträva efter jämlikhet som feminism trots allt handlar om?

Svar på kommentaren:
Amanda 6 år sen

Ingen har sagt att män bör värderas sämre än kvinnor..

Alicia 6 år sen

Jättebra skrivet! You go girl! ❤️✨

Fredrik 6 år sen

Fast vänsterfeminister slår aldrig mot det sanna förtrycket. Eskalrerande våldtäktsstatistik, hedersvåld, könsstympning osv osv pratar ni knappt om. Det personer som Lady Dahmer hatar mest av allt är svenska medelklass män, som rimligtvis inte har något med det där att göra. Det är därför er kamp inte tas på allvar, om ni hade haft seriösa ambitioner med ert engagemang så skulle ni bete er annorlunda. Alla skrattar åt er, män som kvinnor.

Svar på kommentaren:
Lise 6 år sen

Finns många områden som måste förbättras, t.ex löneskillnader osv, men håller helt klart med dig! Känns som att det är så mkt snack men ingen verkstad.

helena 6 år sen

berätta lite mer om allt du gör för att kämpa emot våldtäkter, hedersvåld och könsstympning fredrik! för du är väl inte här bara för att gnälla på andra…?

Erik 6 år sen

Hej Sara.

Jag gillar din nya snigel, Lä$h Lyf. Hoppas det går bra för den! Men nu till saken. Det känns lite ointelligent att skriva ”manshat” överallt om du medvetet vet att det missuppfattas av män och bara ökar könsklyftorna.

Pontus 6 år sen

Jag håller med grunden av alla dina åsikter, både vad gäller jämställdhet och att det finns hemska män där ute.

Men vad jag tror att många syftar till när de inte håller med om manshat, är inte att det är på något sätt kränkande (i alla fall tycker jag), utan att det helt enkelt är kontraproduktivt och inte riktigt tar saker åt rätt håll…

Det är som att säga att alla svarta är brottslingar, och förespråka rasprofilering med syftet att försöka få de faktiska brottslingarna att sluta begå brott. Blir bara en ond cirkel.

Var noga här med att jag inte faktiskt jämför manshat med rasism, utan jag jämför hat av en grupp på grund av en subgrupp. Det är skillnad. Likställer inte de två, bara drar en analog.

Och hur hjälper man ett samhälle där det är mycket brott?
Säger man bara att de är dumma i huvudet och kallar kringstående personer detsamma? Kommer brottslingarna sluta pga det? Nej. Kommer de som inte är brottslingar gilla att bli kallade det? Nej. Blir antagligen bara förbannade och kanske följer sin påtvingade stereotyp.

Man gör det med utbildning, som man gör för alla andra sådana här liknande fall. Det tar tid. Man behöver lära upp unga om vad som är rätt och fel och få det att gå ner i generationerna.
Skola, aktiviteter efter skolan, regler på arbetsplats, kvotering, etc.

Kommer inte ihåg vartifrån, men såg ett citat förut som gick: Det tar en generation att ändra en generation.

Men vem vet, det kanske funkar att hata på en hel grupp människor där mindre än några procent har gjort något genuint fel. Det kanske får de att tänka ”Fan, tycker inte jag förtjänar det här, men jag ska verkligen se till att jag aldrig deltar i att få kvinnor att känna såhär”.

Det kanske funkar. Men rent historiskt så har riktig ändring aldrig kommit av hat; det har kommit från rationell utbildning, få unga att bryta sina föräldrars mönster.

Svar på kommentaren:
Zara Larsson 6 år sen

Det är känt att afroamikaner är överrepresenterade i fängelserna i USA, och vad tror du det beror på? Antingen pga segration i landet men troligtvis pga rasism. Du blir som svart person hårdare dömt utifrån din hudfärg. Det du gör är tvärt emot det jag skrivit. Manshat är en rekation på kvinnohat. Vad är rasism för reaktion? Rasism är ett strukturellt förtryck emot icke vita. En bra jämförelse hade kunnat vara ickevitas hat mot vita (deras förtryckare). Om vi skiter i hudfäg och etnicited för två sekunder, vilka tror du det är som begår flest brott? Män, ellerhur?

Manshat riktar sig inte till en individ. Det riktar sig till ett kollektiv. Ett kollektiv som förtycker. Det är en rekation på ett hat som redan fanns. Det är självförsvar. Jag har en pojkvän, en asnice farsa, många bra killkompisar osv men kan fortfarande hata män som grupp när jag känner mig mindre värd pga mitt kön.

Pontus 6 år sen

’Hat av kvinnor’ är inte en mansfråga. Det är en ekonomisk, sociologisk, politisk och pedagogisk fråga.

Det är inte män som gör det, det är den satta samhällsstrukturen som gör det. Sen att det är män som utövar det värsta är en helt annan sak. De är också offer för samhällsstrukturen. De lever också med normer och indoktrinering för hur saker, tyvärr, är just nu.

Det är, mestadels, lågutbildade personer som bor i väldigt patriarkiska platser som forsätter att lära sina barn ”hur det fungerar”. Det har skett över tusentals år, och är inte i dagsläget pga att män är onda och försöker sätta kvinnor på plats. Det är samhällsstrukturen. Det tar tid att bryta sig fri.

Vad jag förstår så är det precis det du syftar till när du säger att det är hat av ett kollektiv och inte en individ. Jag förstår den vinkeln. Men det kollektivet är inte ”män” — det kollektivet är ”människor”. Männen som utför det hela är lika mycket slavar till sin uppfostran.

För det är utbildning och uppfostran det handlar om, annars skulle ju det betyda att män i grunden är outlärliga.

Så borde det inte fokuseras på vad det är som gör att män blir uppfostrade såhär, istället för att bara peka ut dem som et kollektiv? Jag har liksom svårt att förstå mödan med manshat, när det inte riktigt försöker hjälpa med grundproblemet, bara skyller det på de som har blivit lärda hela sitt liv hur de ska agera. Det är inte deras personliga fel.

Men pekar man ut saker som faktiskt är fel samhällsmässigt, på ett pedagogiskt sätt, så kanske de kan bli utbildade och lära sina barn bättre?

Thony 6 år sen

1) Kvinnor får inte samma genomsnittslön pga att kvinnor jobbar mindre, studerar till lägre betalda jobb och har högre sjukskrivning.
Som arbetsgivare till minst 25 anställda måste man vart tredje år göra en kartläggning på sina anställdas löner, om det då skulle visa sig vara lägre lön för en kvinna, ja då har du just fått ett rejält skadestånd att betala.
2) Hur många statligt betalda kvinnokliniker ska behövas i Sverige för att ni ska känna att ni får samma vård? Googla lite grann och titta hur många anläggningar du hittar i sverige som hjälper kvinnlig psykisksjukdom, och hur många som hjälper män. Kan skvallra och säga att kvinnorna leder en hel del där.
3) Ingen vuxen man ser på en kvinna sämre än en man, om nu kvinnan visar att denna förtjänar respekt precis som en man också måste göra, man kan inte bara kräva respekt i dagens samhälle.
Och de som klagar mest på hur kvinnor klär och för sig är ju andra kvinnor. De flesta männen bryr sig inte ett skit hur du klär dig.
4) Om du som man, försöker anmäla sexuella trakasserier, så tar ingen dig seriöst, ingen. Och våld i hemmet är väldigt nära delat på hälften vem som blir utsatt.
5) I västvärlden, närmare bestämt USA, dör över 100 små pojkar på grund utav genomskärelse omskärelse, vart är deras rättvisa?
Jag försöker visa att alla mynt har två sidor, ALLA människor har problem, oberoende utav etnicitet, kön och religion.
Men feminismen fokuserar på enbart en grupp, om problem som är könsneutrala eller obefintliga. Öppna ögonen, se lite dokumentärer och läs lite böcker istället för tumblr och kvällstidningar.
(ursäkta för eventuella gramatiska fel, lite trött kl 4:18.)

Svar på kommentaren:
Zara Larsson 6 år sen

det där var ju helt OTROLIGT hur mycket bullshit som fick plats i en kommentar!!!1 Om du ska ta dig tiden att skriva sådär fint och punktligt så kan du ju ta dig tiden att kolla upp lite fakta. Ja, självklart har alla människor problem men det handlar inte om individen ”Calle” just nu. Och ja, självklart fokuserar feminismen först och främt på en grupp – kvinnor. Och hbtq. Och rasifierade. Eftersom vita män inte är förtryckta.

Thony 6 år sen

Eftersom du inte kan föra en saklig diskussion så kan jag väl var lite snäll och ge dig källor, vilket du förövrigt inte gör i ett enda argument du framför.
1) www . huffingtonpost . com/christina-hoff-sommers/wage-gap_b_2073804 . html
www . cbsnews . com/news/the-gender-pay-gap-is-a-complete-myth/
www . forbes . com/sites/realspin/2012/04/16/its-time-that-we-end-the-equal-pay-myth/
2) Ta lite tid själv, googla ”psykisk vård för mig som kvinna”, en massa relaterat kommer upp, sen googla ”psykisk vård för mig som man”. Väldigt få specificerade kommer upp, mesta är könsneutralt.
Och kan ju bara påpeka det ekonomiska stödet bröstcancer får i jämförelse med prostatacancer. Men ändå så 2013 upptäcktes 9123 bröstcancer fall, och 9244 fall utav prostatacancer samma år.
3) Vi har ju en så kallad diskrimineringslag (sök bara på 2008:567 så hittar du lite info där.), och i detta land där man inte längre har rätt att säga vad som är rätt och fel om man råkar vara född vit man. Så är det kanska smart att följa den.
4) www . medicaldaily . com/domestic-violence-against-men-women-more-likely-be-intimate-terrorists-controlling-behavior-290662
och www . theguardian . com/society/2010/sep/05/men-victims-domestic-violence
tycker dessa två räcker ganska bra.
Och jag tyckte jag var ganska tydlig med att man måste ÖPPNA synen och inte stänga den, vilket du försökte förmedla med: ” Ja, självklart har alla människor problem men det handlar inte om individen ”Calle” just nu.”
Du får gärna kolla på den här videon subjektivt och kanske öppna ögonen lite grann. www . youtube . com/watch?v=M2KPeMcYsuc
Öppna ögonen, läs lite själv. Så ung och så trångsynt, sorgligt.
(ta bort mellanslagen runt punkterna, gick tyvärr inte länka i dessa kommentarer men nu har du iallafall källor.)

Charlotte 6 år sen

Angående punkt 2, det är ju fruktansvärt? Att det är så otroligt många kvinnor som behöver vårdas på grund av psykiska nedbrytningar och sjukdomar, då är det väl brutalt fel någonstans? Tycker du inte själv att det hemska i den punkten och meningen är den stora mängden kvinnor som på något sätt blivit beroende av sådan vård, inte mängden byggnader och företag som erbjuder de tjänsterna till just kvinnor? Som du nog vet så fortsätter man i vanliga fall inte att driva obesökta tjänsteföretag. Det säger ju säg självt – är det ingen som nyttjar tjänsterna så finns det ingen mening med att driva företaget, då står det ju bara där och kostar pengar. Det betyder ju alltså att alla de många kvinnoklinikerna och kvinnojourerna som finns i Sverige just idag nyttjas, av då naturligtvis kvinnor som lider av psykiska problem och nedbrytningar. Är det inte det som är hemskt? Och både du och jag vet nog vad anledningen till varför en kvinna söker sig till en kvinnojour ofta är. Är det inte det som är hemskt? Skulle kvinnor sällan utsättas för sådant här, om det inte var såhär vanligt, så skulle ju de vid sådana här fall besöka en vanlig, könsneutral klinik. Men nu är det ju faktiskt så att kvinnor utsätts för sådant här dagligen. Just kvinnor, och det är därför det finns så många kliniker inriktade på just den gruppen – kvinnor. Vi tycker också att det är hemskt att det behöver finnas såhär många kliniker för just kvinnor och att det, som du sa, inte finns lika många för män (skulle det behövas skulle det ju finnas, det finns många arbetslösa där ute som inte skulle undvika en vinstsitution), och vi önskar av hela vår själ att det inte behövdes för varken kvinnor eller män. Vi har inte krävt att få extra psykisk vård eller fler kliniker. Tvärtom, vi skulle gladeligen byta dem mot en trygghet, men aa, tyvärr, i dagsläget fungerar inte det.

Zara Larsson 6 år sen

Du länkar huffington… Att bli diskriminerad och förtryckt är INTE samma sak. Män och kvinnor utsätts för lika mycket våld i relationer dock så är konsekvenserna för kvinnomisshandel BETYDLIGT större. Det handlar liksom inte om dina känlor, inte ens om mina.

Thony 6 år sen

Konstigt då att det är mer än 70% utav alla självmord som begås just utav män, kanske bevisar att det finns ett ganska lika behov eller?
Huffington Post, som är en kraftigt feministdriven nyhetssajt, tycker jag var en perfekt sajt för att visa en sådan poäng.
Om det inte handlade om dina känslor, så skulle fokusen ligga i U-länder där det faktiskt behövs, inte i västvärlden.

Emina 6 år sen

Istället för att stödja vår kamp går han emot, helt sjukt.

Svar på kommentaren:
Lol 6 år sen

Precis, ER kamp.
Det är därför ni får så många emot er för ni vägrar föra den på ett ömsesidigt plan, kan inte hantera kritik och skjuter ner allt som motsäger eventuella feministiska teorier.
Det är på det sättet man känner igen svagheten i en tankebildning. Att den inte kan eller får ifrågasättas för förespråkarna av idén. Falsifierbarhet är inget kriterium.
Som sagt; högst dubiös strategi att inleda ”kampen” med att alienera sig med halva befolkningen och därefter än fler som, precis som de avskydde maktlystna, arroganta, oempatiska, hatiska och hämndtörstiga män, också avskyr maktlystna, arroganta, oempatiska, hatiska och hämndtörstiga kvinnor.

Emina 6 år sen

Precis SÅ!

Greger 6 år sen

Vadan detta? Dåligt med besökare det senaste dygnet?

Svar på kommentaren:
Emina 6 år sen

Hållkäften tönt

Zara Larsson 6 år sen

åh nej, en kränky :’-(

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

Jag upplever vid återkommande tillfällen någon slags sömnparalys. Jag befinner mig i vad jag tror jag vara limbo mellan vakenhet och sömn. Jag kan kontrollera mina drömmar men jag är heller inte…

Ser ut som att jag har en förkärlek till crack-cocain pga sjukdom. Don’t judge. Hej bloggisen. Här sitter jag i vad som känns som vargtimman, trots att klockan är ynka 23:00, på en…