Processed with VSCOcam with p5 preset Processed with VSCOcam with p5 presetProcessed with VSCOcam with c1 preset

Hej bloggisen. Vilken fin respons jag fick på mitt tidigare inlägg. Det kändes som att många förstod vad jag pratade om och det var verkligen otroligt skönt. Oftast så får jag lite halvont i magen efter att jag har publicerat ett liknande inlägg och förbereder mig inför verbalt krig. Sjävklart vore det ju fantastiskt om vi kunde krama bort alla problem här i världen, om man istället för att sätta hårt mot hårt kunde ge orättvisornas upprätthållare kärlek tills strukrurella förtryck förvinner. Det är ju drömmen! Ibland så stämmer dock teori och verkligheten inte överrens, tyvärr. Oavsett så är jag så sjukt tacksam och lycklig över att kärleken och peppen tar över i kommentarsfälten!

Imorgon flyger jag från Island till Arlanda och från Arlanda till Turkiet. Ahhh, semester!!! Välbehövd vecka i solen, det förtjäääänar jag efter ett par jävligt hektiska veckor. Videon som vi spelade in i dag kommer bli guld med guldkant. Låten är diamant och den har jag faktiskt skrivit själv. Hörs imorgon. PussN.

2015-07-01 Zara

Kommentarer

It just makes me think we’re going to pay for it in the "spring" AKA second

Köksblandare mässing 6 år sen

Vilken vacker klänning:)

Frida 6 år sen

Tycker du det är OK att åka på semester till Turkiet, ett land som förtrycker kurderna och flyktingar? Men ha det så bra på semestern du

Jonna 6 år sen

Hej! Jag är helt förälskad i din shortsdress du hade på Allsång på Skansen ikväll. Vart kommer den ifrån? Tack snälla!

Evelyn 6 år sen

Den klänningen är ju drömmen!

Allan Spelare 6 år sen

”Sjävklart vore det ju fantastiskt om vi kunde krama bort alla problem här i världen, om man istället för att sätta hårt mot hårt kunde ge orättvisornas upprätthållare kärlek tills strukrurella förtryck förvinner”

Det bästa vore nog att du kunde säga vad som helst och ändå bli ”kramad” och få medhåll av alla. Fast iofs, den rollen har du ju redan inom Svensk slaskpress.

Sanna 6 år sen

Vart är klänningen ifrån?

Lydia 6 år sen

Du är helt otrolig!!! Jag står på din sida. Jag älskar ditt mod, och du är en förebild för många i att våga stå på sig. :) Fortsätt som du gör! Och kom ihåg att vila. Kram!

Emmy Laursen 6 år sen

Vilka vackra bilder på dig! Du är så himla fin och du är grym som verkligen står upp för dig oavsett hur mycket folk säger emot dig. All cred till dig!

E 6 år sen

Jag har sett dig som en förebild för att du värkar skita i vad alla gör, för att du vågar stå emot ett sorts grupptryck. Men när du lägger upp bilder när du dricker och röker och skriver på din blogg att du ser fram emot ett glas rött så är det fel. Att börja röka är så jävla farligt och man blir mycket coolare om man står imot trycket, men det gjorde du tydligen inte. Du har undre fans som ser upp till dig och vill göra allt som du gör och att lägga upp bilder där du röker är ingen bra signal. Om du tycker att det är så coolt så är det du som tycker det men lägg inte upp bilder där du kommer att tolkas som en dålig förebild för yngre.

John 6 år sen

Åh, jag vill bara att du ska orka fortsätta. Jag kan inte förstå hur du gör det men du gör det ännu och jag blir så glad varje gång jag hör att du stått upp för dig själv och alla kvinnor ännu en gång. Frustrationen du måste känna av att jämt blir citerad utan kontext och bli feltolkad.

Jag läser vad du skriver och försöker förstå vad du har gjort som gör andra så arga men det finns inget där. Du har rätt i din sak och de som ”debatterar” emot gör det med utgångspunkt i att de har tolkat något du sagt till något som du inte alls sagt. Butthurt typ.

Du är det bästa Sverige har!

Elin 6 år sen

Du är toppen! Jag är 34 år, känns inte så länge sen jag själv var 17. Av ditt resonemang att döma känns du på många sätt otoligt insiktsfull och jag tror att ditt sätt att skriva om jämställdhet når ut till och påverkar många i alla åldrar. Jag tror att många liksom jag tycker att det häftigt att du vågar stå upp för dig (ja eller för samhällets utveckling som det ju är) men många kommenterar det kanske inte. Kände att jag ville skriva det till dig, att du är grym och modig. Hela Sverige borde vara stolta över att vi har dig och att du hjälper till att bana väg för framtiden.

Stina 6 år sen

Vackra bilder! :)

Johanna 6 år sen

Tack för att du finns och sprider vidare din kunskap! Love you, sluta aldrig göra det du gör. <3

sandra 6 år sen

Love you♥ dit utsende♥love♥ din musik♥love♥ dit kämpande för femenisten♥love♥

sandra 6 år sen

Alltså du är så fucking bäst!♥ Jag älskar fan allt med mig du är så snygg♥ Du sjunger skit bra♥ och jag älskar att du kämpar för feminist♥

Peter 6 år sen

Hej,
Bra att du finns!
Särskilt för mig – en medelålders gubbe.
Vadå? – Jo jag har ju en tonårsdotter som behöver se såna som dig som ger henne input till att forma sin bild av världen.
Keep up!
Sen har jag ett förslag på att maxa omställningen till jämställdhet – jag utgår ifrån att det är målet eller? Hoppas att hata inte är nåt ändamål i sig.
En del i den struktur vi har idag är att män nästan inte finns i några yrken inom barnomsorg och låg-mellanstadieskola. Beror nog på att det är dåligt betalt.
De flesta barn har ofta en mamma och är också mest i kontakt med kvinnor fram till tonåren.
Kvinnor/tjejer – bestäm er. Ni har makten att uppfostra nästa generation. Det skulle betyda att de små som växer upp nu blir jämställda.
Klart.
Hur svårt ska det vara?

Svar på kommentaren:
MJ 6 år sen

Varför skulle man vilja att en folkgrupp som man hatar tar hand om barn?

stephanie 6 år sen

Ge dig inte <3 Du ar saaa bra och viktig och du har en enorm plattform och mojlighet att na ut till folk, och du gar det jattebra. Du ar sa stark som orkar sta emot allt hat. Stay strong

Svar på kommentaren:
MJ 6 år sen

Tvärtom menar du väl?
Att ZL är stark som kan sprida hatet så bra?

Elaine 6 år sen

Tänkte bara säga att det är tur att det finns barn som dig. En förebild för andra barn. Sen så förstår jag inte hur vuxna kan behandla barn så som du blivit behandlad.

Svar på kommentaren:
MJ 6 år sen

Hur har hon blivit behandlad?
Hon har ju fått massivt stöd för sitt hat.

Andromeda 6 år sen

Du är så BRA. Och ”What the fuck, jag trodde han var död?” om Günter – skrattade högt när jag hörde det, du är SÅ jävla bra !! På det du gör, på att du skriver och gör det du gör. FORTSÄTT!

Svar på kommentaren:
MJ 6 år sen

Vad är det för bra med att ha dålig koll på sin egen bransch?

Stella 6 år sen

Efter att under x antal dagar återigen fått följa det massiva motstånd och hat som riktas mot dig från olika håll, kände jag att jag måste väga upp och säga vilket fantastiskt jobb du gör! Finns inget jag beundrar så mycket som när offentliga personer vågar stå upp för och kämpa för jämställdheten. Är självklart underbart när andra gör det också, men skulle önska att fler med din möjlighet att sprida kunskap och information vågade göra det! Det är så starkt av dig att fortsätta trotts allt hat, och jag hoppas du ändå vet hur många som stöttar det du säger och gör också!:) Förutom att vara en otroligt bra sångerska, så beundrar jag att du kämpar på och delar med dig och uppmärksammar trots allt. Det är sånna som du som kan göra en skillnad i utvecklingen av vårt samhälle:))
Kram från en 19årig feminist och medmänniska;)

Svar på kommentaren:
MJ 6 år sen

Var kan man hitta det där motståndet och hatet?

MJ 6 år sen

Ingen som sett det och kan tipsa?

E.hilter 6 år sen

MJ, den finns inte. Dom säger bara något som låter smart i deras ögon.

Niclas 6 år sen

Tycker att du ska fortsätta i samma stil som du gör! Bra musik och en som uttrycker feministiska behov med bra argument. Jag kallar mig inte feminist då jag anser att definitionen och metoder för ett jämlikt samhälle skiljer sig markant mellan de som kallar sig feminister. Men de saker jag hört dig säga om ämnet håller jag med om. Kör hårt och njut av semestern

Josephine 6 år sen

Hoppas du får en grym semester! Vilken snygg klänning btw!! :D #duärgrym#varförkaninteallavaramogna#tamerplatstjejer

Micke 6 år sen

Jag är man och anstränger mig för att försöka känna mig träffad av det du skriver på en personlig nivå. Men jag känner mig inte träffad.

Jag är man och känner mig faktiskt träffad som man i grupp. Jag inser att vi behöver jobba i samhället på de saker du lyfter. Därför vill jag tacka dig för att du hjälper till och belysa dessa saker. Du påminner mig som man att jag måste vara med och försöka förändra ojämlikheten i samhället.

Jag är bara en vuxen man och vet inte om jag lyckas lysa igenom allt vimmel av hat och skit som skrivs om dig. Men vill bara säga att jag ser upp till dig och uppskattar att du orkar.

Hoppas du får en skön sommar och ladda ordentligt så du har mycket energi att dela med dig till alla dina fans som jag tror bara blir fler och fler. Jag tror faktiskt att de allra flesta uppskattar smarta, modiga och roliga tjejer som dig.

Sara 6 år sen

Lush Life är verkligen GRYMT bra! Den går på repeat… :) Glad sommar!

Nelly 6 år sen

That moment när man är inne i forever21 butiken på 5th ave i New York och helt plötsligt byter de till ”carry you home” i butikens högtalare!! Proud svensk

Svar på kommentaren:
Petteri 6 år sen

Har också hört den här i New York. Både i butik och restaurang.

Anna 6 år sen

Jag stöttar dig i allt, hoppas du förstår hur bra du är och vilka idioter det är som näthatar. Kämpa, vi tjejer behöver varandras styrka och se våra framgångar!

Svar på kommentaren:
Fredrik A 6 år sen

Jag instämmer helt! Och jag blev verkligen jätteglad av ditt ordval ”idioter som näthatar”. Och jag skulle också vilja lägga till ”vi ALLA behöver varandras styrka…”. Tillsammans, enade, kan vi få till en förändring! Anna, all kraft till dig och fortsätt kämpa för allas lika värde, för det behövs idag!

Andrea 6 år sen

Du är grym tjejen!!! Att man är så mogen vid din ålder, det är det inte många som är. Det var inte jag i alla fall. Unnar dig semestern till tusen!!! Kramar till dig :*

R U Z A N N A♥ 6 år sen

Du är GRYMT duktig verkligen, längta efter att få höra låten! :D

Petrina 6 år sen

Hej! Flög till LA igår, men mellanlandade i London på vägen och tittade lite i butiker osv på flygplatsen. Så hörde jag helt plötsligt carry you home haha, det var lite random i en solglasögonbutik i London liksom. Den låten är grym!!

Karin 6 år sen

Du är grym! Och att gubben Günther lägger sig i är obegripligt, denna låtsasartist!! Puss på dig, du är bäst

Marianne 6 år sen

Säg som det är istället, du trivs med att leka offer och vill tycka synd om dig själ :)
att tjejer slår sönder varandra, kallar varandra för horor och trampar ner varandra existerar inte.
Räcker med att en man gör det…

Simone 6 år sen

Stå på dig och var stark. Det är fruktansvärt hemskt och tråkigt när vuxna människor ger sig på ett barn med diverse påhopp och hot.

Svar på kommentaren:
MJ 6 år sen

Vilka har gjort det?

Simone 6 år sen

Njut av semestern!

Angelique {BF november} 6 år sen

Härligt med semester :)

Jennifer Auvinen 6 år sen

Kika in mitt inlägg om Bråvalla. Pussen ♥︎

Åsa Gustafsson 6 år sen

Du är så klok och modig! Och dessutom begåvad! Vila mellan striderna så att du inte bränner ut dig! Vi är många som stöder dig till 100%!

Adam 6 år sen

Alltid undrat hur din fot luktar

Niclas 6 år sen

Tjo!

Mest här för att visa stöd och uppmuntran. Inte för att jag är särkillt intresserad av din branch, utan mer för att det är fett att unga tjejer börjar ta plats. Finns ett citat som jag alltid glömmer bort, men i runda slängar ”om ingen hatar dig så gör du ingenting rätt”. Den här farsen kommer att ta ett tag, så du gör nog allt rätt i att ta semester.

Du kommer utstå allt ifrån svartsjuka till hat till rakt av avsky, och det är min förhoppning att du inte böjer dig för skiten.

Som sagt, håller mig mest utanför debatten då jag inte anser att det är min kamp. Endast här för att understryka att jag är helt ok med att dela mina privilegier med mina medmänniskor.

God lycka i framtiden!

Svar på kommentaren:
MJ 6 år sen

Då måste män göra en jäkla massa rätt med tanke på alla ni som hyllar ZL:s manshat.

MJ 6 år sen

Man vill ju inte krama de man hatar.
Dessutom brukar ju de man hatar inte vilja krama tillbaka.

Rebecka 6 år sen

Så härligt med Turkiet! Jag var i Side förra veckan, helt underbart.
Sol, pool, shopping, god mat, glada barn vid poolen, ja helt klart avkopplande. Har fina bilder därifrån på min blogg om ni vill se hur jag hade det.
Önskar dig en skön och avkopplande semester

rebecka.for.me/

Alis 6 år sen

Vet inte om du läser alla kommentarer men tänkte iallafall skriva en ändå nu när jag inte kan sova.
Ärligt har jag aldrig varit speciellt insatt i allt som hänt kring dig förutom sett alla (miljoner) artiklar som nyheter 24 skrivit om dig och ditt liv, följt din instagram samt lyssnat på dina asgrymma låtar som både gett mig energi till löpturen, taggar mig till festen och tröstat när jag varit nere.
I vilket fall så fick jag för mig att titta på ditt talang-framträdande. Det var några timmar sen för fastnade så att säga. S Jag brukar inte bry mig i saker på internet vanligtvis men nu blev det för mycket. Det är sjukt hur folk kan bete sig så fort det är en cybervärld som skyddar dom. Att man måste skriva något elakt bara för att man inte håller med istället för att hålla det för sig själv. Jag förstår inte hur du orkar med alla iq-befride människor, men hur du än bär dig åt så är du amazing. När jag var sjutton hade jag inte åstadkommit speciellt mycket och kolla på dig. Snart har du nog gjort 10 skrivor, det var tur att du siktade på det och inte en så det bara blev en singel…
Det jag vill säga till dig är iallafall you go girl! Du har sån jävla power och verkar vara stark som ett berg eftersom du bara rester dig upp igen. Även om jag tror att det blir en spricka vid varje fall, varje gång du får alla idiotiska kommentarer, varje gång någon säger något elakt om dig i tidningen, så tror jag också att du blir lite hel varje gång du får fina kommentarer eller varje gång tidningarna hyllar dig. Du förstjänar alla hyllningar du får och fler. Be strong girl, du är grym.
Massor med kramar

Eloise 6 år sen

När kommer låten ut?♥

Hugo 6 år sen

Hej!
1. Coolt att du skriver egen musik, det är första steget till att ändra en struktur inom musiken och framförallt att bli en musiker.
2. Är det dock inte lite hyckleri att säga att det finns en struktur inom musiken och sedan bidra till dem igenom att arbeta med manliga producenter, låtskrivare och livemusiker? Jag menar, det måste väl finnas kvinnor i sverige som proddar, skriver låtar och framförallt spelar musik som kan ersätta dina scenmusiker som du använder på din turné?

Svar på kommentaren:
Dennis95 6 år sen

Lite konstigt att det enda hon egentligen kan säga till detta är att hon inte har någon personlig integritet som artist och borde därför inte kunna uttala sig såhär, att hon helt enkelt är en sell out.
Eller så är ett svar att, vissa människor är etablerade i musikbranchen i sverige, de är män och de kan sin grej, som kanske in flames…

Jonna 6 år sen

Jag måste bara säga att du är så ofattbart inspirerande och cool och bra för det här landet. För den här världen. Det är verkligen maffigt att se på hur du aldrig viker dig, trots allt hat. Få hade haft styrka att göra desamma. Men herre vad mycket bra som kommer ur det. Du förändrar världen till en bättre plats för mig och alla andra systrar. Tack som fan, du äger. Och glöm aldrig bort oss som backar dig i alla de tusentals diskussioner som sker utanför sociala medier, som du inte ser. Vi är fler än du tror och vi kommer alltid backa. Alltid.

David 6 år sen

Måste bara säga att du fan är bäst! Du har så himla bra åsikter och jag önskar alla kunde ta del av dem! Jag försöker själv sprida feminismens budskap vidare men en sak vägrar folk lyssna på och det är när jag börjar prata om misogyni i hiphop. Varför bryr sig ingen om att de sjunger om bitches and hoes och sån skit?!? ”bitches ain’t shit” är en relativt gammal låt och kanske inte speciellt aktuell men fortfarande, texten är ju fruktansvärd. Musikvideorna till många hiphop låtar är så extrema och kvinnorna i dem något så fruktansvärt sexualiserade och objektifierade.

I alla fall. Jag skulle bara vilja se ett inlägg här eller på instagram eller nåt där du skriver om det. Folk lyssnar så på dig och jag skulle vilja se folks reaktion! Vi borde bojkotta sån skit! Du kan starta bojkotten! DU är bäst! Fortsätt kämpa! Du är inte ensam!

Svar på kommentaren:
Alm 6 år sen

Men Då får du ju lyssna på riktig hip hop inte sån lil Wayne, Kanye osv jag vet inte vad. Asså jag håller med dig i vad du säger, men ville bara säga att lil Wayne, Kanye borde inte få tillhöra hip hopen för dem har smutskastat den

Vendela&Vanessa 6 år sen

Älskar din inlägg och är helt säker på att du är en förebild för många. kika gärna in på vår blogg Vi är just nu i Palma på Mallorca och tar fantastiska bilder!!! Kram

sofia 6 år sen

Helt fantastiska texter du skrivit på senaste tiden och grymma debatter du skapat. Den kunskapen du sprider är guld värd, och vi är många som är tacksamma. Du är grym!

Sofia Berglin 6 år sen

Läs min blogg om var feminismen har fel!

Emilia 6 år sen

Det ska bli jättekul att få höra något du skrivit själv! Jag är riktigt taggad som alltid när du ska släppa något nytt!

Mårten 6 år sen

Läs gärna min blogg om b.la. inlägget som gjorde Schulman förbannad och mitt hyllade svar: throfast.blogg.se

Svar på kommentaren:
Kariin 6 år sen

KÖSS!

Alice 6 år sen

Ååh kan inte vänta på att få höra låten!! Ha det så bra i Turkiet OCH BRÄNN DIG INTE! ;) Kram!

rebecka 6 år sen

fint att vår kärlek och pepp till dig kom fram <3 <3 önskar dig en underbar semester nu!

Paula 6 år sen

Du är så grym och du förtjänar nog semester mest av alla i hela Sverige just nu skulle jag tro. När kommer den här nya låten och videon ut? Längtar!!

Oskar 6 år sen

Så vacker himmel! Bry dig inte om alla kränkta personer, du är grym!

Matilda 6 år sen

Jag har en ung dotter och tycker det ar SA harligt att hon vaxer upp i en varld dar manniskor som du ar en forebild for unga kvinnor. Hoppas du alltid orkar kampa och sta for det du tror pa, jag forstar att det kan vara jobbigt ibland. Kram!!!

Malin 6 år sen

Hej, jag har en jätteviktig men ganska privat fråga, skulle du vilja maila mig eller svara på Stina Holms mail?

Emilia Gustavsson 6 år sen

Ååh, jätte, jättefina bilder! Jag ser verkligen fram emot musikvideon. Den lär säkert bli awesome :)
Och ditt förra inlägg är verkligen grymt! Jag tycker dock alltid att du har skrivt bra saker, hehe. Men den här gången förstod så många fler vad du egentligen menade. Grymt bra jobbat! Och du får ha en toppen vecka i Turkiet. Glöm inte att ta massa fina bilder hihi :D<33

Sandra 6 år sen

Omg vad kul det ska bli att höra och se videon. När släpps den???

Sofia 6 år sen

Vart i turkiet ska du?? :D

Tuva 6 år sen

Ska bli så kul att höra låten sen!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

Jag upplever vid återkommande tillfällen någon slags sömnparalys. Jag befinner mig i vad jag tror jag vara limbo mellan vakenhet och sömn. Jag kan kontrollera mina drömmar men jag är heller inte…

Ser ut som att jag har en förkärlek till crack-cocain pga sjukdom. Don’t judge. Hej bloggisen. Här sitter jag i vad som känns som vargtimman, trots att klockan är ynka 23:00, på en…