• 2015-08-05
  • 7

Jag tycker att det är snyggast att eftersträva en så naturlig bas som möjligt i ansiktet. Ofta är man lite röd kring näsan, lite mörk under ögonen och har några få prickar i ansiktet som man vill jämna ut, men för det behöver man inte ha en fullt täckande foundation i hela ansiktet, och täcka även den fina huden.

Mitt tips är foundationen Pixi H2O Skintint, som påminner om en bb-cream i egenskaperna, den jämnar ut hudtonen och ger en medeltäckning som ser otroligt naturlig ut på huden. Men den stora skillnaden är att detta inte är en vanlig kräm, utan en färgad gel! Och tack vare att den är en gel så sjunker den in i huden och ser supernaturlig ut. Huden ser fortfarande ut som hud, samtidigt som den har jämnat ut hudtonen i ansiktet och trollat bort de största ojämnheterna.

Och inte nog med det, tack vare gelformulan så är den väldigt hållbar också, och faktiskt även vattenresistent! Så det gör inget om du svettas lite eller är ute när det regnar, då den tål en del vatten :)

IMG_5344_111

Applicering
♥ Gelen sjunker in jättebra i huden och lämnar ett väldigt naturligt resultat.
♥ Gelen är vattenbaserad och innehåller återfuktande ingredienser, vilket gör att den passar både personer med torr och oljig hy.
♥ Man kan enkelt komplettera med concealer om man har blemmor som stör, då denna inte täcker till 100%. Men den gör blemmor mindre synliga och tar bort röda områden nästan helt, så resultatet är otroligt fint även utan concealer.
♥ Vill man ha extra täckning på något område så går det även bra att dutta på extra där, utan att resultatet blir ojämnt eller kakigt.
♥ Man behöver inte använda puder över, men jag som gillar ett matt resultat kompletterar med puder också. Puder är alltid en bra idé att använda om man har oljig hy.

Resultat
♥ Man får en jämn och lysterfull hy som ser osminkad men perfekt ut.
♥ Finns i 3 nyanser som anpassar sig efter din egen hudton, välj en nyans efter hur ljus/mörk hudtonen är.
♥ Hållbarheten är wow-bra! Den är vattenresistent och sitter som ett smäck, man kan till och med ta i ansiktet utan att det blir ojämnt eller fult.

Ingredienser
♥ Den innehåller grönt te som är rikt på antioxidanter, återfuktande rosvatten, vårdande engelsk kamomill och avslappnande lavendel som tillsammans lugnar och vårdar huden.

Pris
♥ Kostar 349 kronor för 35 ml, finns att köpa på Byher.se.

pixi-h2o-skintint-recension

Förpackningen är en smart och hygienisk pump. Finns i 3 nyanser som anpassar sig efter din egen hudton, välj en nyans efter hur ljus/mörk hudtonen är.

Här ser ni min hy före och efter:

pixi-h2o-skintint-före-efter

Fint va? :) Jag har nyansen Nude på bilderna.

Läs mer om produkten på Byher.se – och där kan ni även se en film där jag applicerar skintinten och pratar lite mer om den.

Tips! Vill ni ha en naturlig bas så stå inte i spegeln och stirra er blinda på småblemmor och sådana ojämnheter, det gör inget om det syns någon prick någonstans. Och det är när man blir för jämn i ansiktet som ansiktet tappar formen och ser lite platt ut – då bör man komplettera med shading (solpuder i en kall ton) och rouge för att få tillbaka de naturliga skuggorna och färgerna i ansiktet. Och då blir morgonrutinen genast mycket längre. Har du en jämn ton i hela ansiktet och ingen prick som lyser starkt så kommer ingen annan lägga märke till ojämnheterna :)

Har ni några frågor så är det bara att hojta till!  Och fler sminktips hittar ni som vanligt på Imakeyousmile.se.

Kram,
Helena Rönnblad

Kommentarer

Fia 5 år sen

Hej jag undrar om en sådan här typ finns i mineral smink då jag har problem med hyn?

sophie 5 år sen

f

mrsra 5 år sen

Kanontips!! Tack för en bra blogg, du är välkommen till min blogg och kika in när tid finns^^

Tack för bra tips. I dag tog faktiskt min foundation slut, så dags att se över nya alternativ. :-)

Anna 5 år sen

På vilket sätt är det svårare att visa ett verkligt resultat på bild nr 2, istället för att redigera samma bild? Är det för att produkten är dålig?

Svar på kommentaren:
Jenny 5 år sen

Det är 2 olika bilder? Kolla håret på bild nr 1 och bild nr 2.

Helena Rönnblad 5 år sen

Självklart är det olika bilder haha :) Men jag håller med om att jag ser otroligt lika ut på båda, försöker se likadan ut för att man ska se skillnaden så bra som möjligt. Men kul att du tycker att resultatet är så bra att det ser redigerat ut, det är ju den bästa komplimangen! :) Kram, kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam