_DSC1202

I somras spelade jag på ungdomsfestivalen We Are Sthlm dit det kom hundratusentals människor för att hänga och kolla på andra artister. När jag var yngre brukade jag springa runt där, men jag fick aldrig vara ute senare än 23:00. Det var redan bråkigt på den tiden, då festivalen kallades Ung08. Mycket gäng och tjafs, trots att polisen alltid befann sig nära. Efter förra årets helg skrev polisen att ’’det har varit förhållandevis få brott och få omhändertagande med tanke på deltagandet’’ men det visar sig nu att detta inte alls stämmer. Redan första dagen fick polisen höra om killgäng som ofredade tjejer i publikhavet, som systematiskt omringade dom och tafsade, precis som nyår i Köln. Googla om ni missat vad det handlar om. Stockholmspolisen har nu fått mycket hårt kritik för att ha mörklagt alla anmälningar och problem men svarar att ’’Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen.’’ Det uttalandet tycker jag känns så jävla olustigt. Vad exakt menar dom med det?

Antagligen tycker polisen att det är som att hälla bensin på en brinnande eld, att man matar Sverigedemokaterna med någonting som de skulle kunna använda för att stärka sin främslingsfiendliga politik med, eftersom de flesta förövarna hade utländsk bakgrund. Jag anser att det är helt irrelevant. Ett ofredande är ett ofredande. En våldtäkt är en våldtäkt. Ett svin är ett svin, oavsett bakgrund. Personligen så tror jag att polisen bet sig själv i svansen. Att försöka dölja något sånthär slutar bara värre. Jag hävdar även att det är synd att polisen känner sig tvungna att göra detta, att etnicitet helt plötligt blir avgörande när det är någon som inte är blond och heter Erik. Män våldtar. Svenska män våldtar. Utomeuropeiska män våldtar. Hela grejen känns väldigt odemokratisk och dyster. Kort och gott, summan av kardemumman – Polisen gjorde fel. Fokuset borde såklart ligga på mäns beteende mot kvinnor i allmänhet.

Hoppas alla tjejer där ute mår bra. Ta hand om er! Och om ni ser någon bli utsatt för ofredande, ge han en box på kuken.

2016-01-11 Zara

Kommentarer

Erlend 2 år sen

Innvandrerne i Sverige voldtar 16,4 ganger mer enn svenskene i forhold til folketallet.

I 2015 utgjorde innvandrerne i Sverige 29,6 % av befolkningen, og begikk 87,3 % av voldtektene.

sean 2 år sen

Naive and foolish point of view. Of course it matters if you are a Moslem from North Africa or the mid east, where women are treated like garbage. Only a fool would imply that the same threat exists from a Western European than a recent emigrant from one of these countries. Belive this at your own peril, but do not jeopardise the rest of us.

Olivia 2 år sen

Jag är så sjukt trött på män som hänvisar till statistik hit och dit. En sak vet jag och det är att feminismen har ökat och brett ut sig och skapat förändring, en av de förändringarna är faktiskt att fler kvinnor väljer att anmäla en våldtäkt. Så att våldtäkter har ökat i takt med att invandringen ökat är ren bullshit, det kommer bara in fler anmälningar. Om ni bryr er om oss kvinnor så sjukt mycket, varför litar ni inte på våra erfarenheter? Jag har 4 NÄRA vänninor som alla blivit våldtagna av män utan någon som helst koppling till någon utländsk släkt. Börja lyssna på oss någon gång! Våldtäkt är inte kultur utan det ligger på något konstigt sätt i många av ers natur. Det är en fet missbildning som måste bort och det kommer aldrig lyckas ifall ni inte inser att det ansvaret ligger hos er män! Svälj stoltheten och dra fan inte in invandrarfrågan i det här, jag tror inte att ni inser hur hårt ni diskriminerar oss kvinnor när ni gör så. Det här är ett problem som ligger i den manliga kulturen och vi kvinnor ingår inte i den. Tänk på vad ni säger. Börja lyssna på oss och förstå att lösningen på problemet inte är att skylla på andra utan att börja uppfostra era söner rätt och att säga till när dem gamla gubbarna gör fel. Skärp er.

Svar på kommentaren:
Rikard 1 år sen

”ers natur”? Ordet er omfattar alla om man nu ska va ordagrant. Fick mig verkligen att ta illa upp.

Eve 2 år sen

Har ju visat sig att polisen ljög Igen då övergreppen inte alls var överrepresenterade av invandrare utan det var svenska som invandrare som begått övergreppen. Som vanligt är den enda gemensamma nämnaren på förövarna att de alla var pojkar/män.

Alex 2 år sen

Tycker inte om utvecklingen man kan se i vårt samhälle där folk ska bli trakasserade var och varannan dag av otrevliga typer. Helt respektlöst är det! Kan bara rekommendera folk att utrusta sig med ett paniklarm. I bästa fall skrämmer det iväg otrevliga typer helt och kan tillkalla hjälp från allmänheten!

Rickard 2 år sen

Trist att se hur individer är så tjockskalliga att när dem använder rapporter från 15år som stöd för sin teori, när någon sedan visar en mer uppdaterad rapport då bagatelliserar man statistik. Det är bra att stå för sin åsikt, men att inse när din övertygelse är fel det är större. Varför försvarar människor gruppvåldtäkter på barn, hedersmord, våldtäktslekar och kvinnoförtryck? Igentligen är problemet inte invandringen, problemet ligger i att ingen vågar säga ”I Sverige gäller följande..” Om nån kommer till mitt nystädade hem och jag säger välkommen in, vänligen ta av er skorna. Så kommer dem flesta ta av sina skor. Dem som säger ”det gör vi inte hos mig så det tänker jag inte göra”. Dem kan åka hem till sig och gå med skorna på inne.

Svar på kommentaren:
m96 2 år sen

I svensk media presenteras numera endast politisk korrekt vriden statistik tyvärr. Om den överhuvudtaget presenteras. Rekommenderar att följa Tino Sandajis blogg. Han har en sällsynt förmåga att dissektera maninstremmedias lögner som de trycker den i halsen på folk. Bör även läsa Merit Wagers blogg. Många från integrationsverket som skriver där bla. Man tror knappt det är sant när man läser deras historier.
Sen går det iofs bra att läsa danska eller norska tidningar också.. eller egentligen vilken media som helst utanför Sverige :-)

Joakim Makkonen 2 år sen

24 dagar sen… Inte 15 år. När ska ni godhetsknarkare vakna? (SD är jättestort nu, utan att du behöver rösta).

Ellen 2 år sen

Jag tycker att det är väldigt konstigt att det är först nu som media tar upp att det har skett övergrepp mot unga tjejer. Övergrepp på unga tjejer har pågått hela tiden men det är först nu som det lyfts fram. Är det för att det är män med utländsk bakgrund som gjort övergreppen så att de flesta tror att de bara är män med utländsk bakgrund som gör övergrepp? Det finns massor av svenska män som också gör övergrepp på unga tjejer, men det kanske inte är viktigt?

Svar på kommentaren:
Erik 2 år sen

Det är en sån sjuk relativisering. Svenskar kanske på sin höjd ger en klapp på rumpan ute på krogen när de är fulla. Det här handlar om araber och afghaner som i grupp på 10-20 pers, på ett väldigt aggressivt sätt omringar tjejer och kör ner händerna överallt och visar total likgiltighet för den skräck och det trauma brottsoffret känner. Det är inte ens jämförbart. Sen är det klart att vi ska se problemen med både våldtäktsmän och småtafsare i största allmänhet, självklart. Just detta, och denna skala och omfattning, är dock invandrad. Du kan ju bläddra ner och kolla på fakta som presenterats kring invandrares höga överrepresentation i dessa brott

Rikard 2 år sen

Om du hade funderat ett par sekunder innan du ställde frågan här kunde du lätt kommit fram till att det här fenomenet med att gå runt många i grupp och antasta så många som möjligt är relativt nytt och utförs av en viss grupp.

Självklart förekommer ofredande också av enstaka svenska män och kvinnor men inte i stora gäng som driver runt med syftet att antasta och ofreda.

Vi har mycket problem i samhället så självklart skriver inte media om enstaka män/kvinnor som antastar/antastas.

m96 2 år sen

Ellen:
Du verkar leva i samma fantasibubbla som de flesta andra som fått hela sin världsbild nedtryckt i halsen direkt från mainstreammedia.

Läste en kommentar på en annan blogg tidigare som sammanfattar läget oerhört bra:

”””””””
Det finns Européer som har en dålig kvinnosyn, tittar på perversa porrfilmer och beter sig svinigt på fyllan och de borde skämmas ögonen ur sig men det kan inte på långa vägar jämföras med vad vi såg på Nyårsafton i Europeiska städer. Våldet, raketbeskjutningen mot folk (där sprang kvinnor med barnvagnar och småbarn i händerna och fick smällare kastade på sig av invandrarmobben), förnedringen mot kvinnorna och skräcken de utsattes för är i en helt annan dimension. Titta på 60 Minutes intervju med journalisten Lara Logan som råkade ut för detra betende, kallat Taharrush Gamea, i Kairo. I mitt jobb som livvakt i Mellanöstern och Asien har jag fått skydda kvinnor för liknande mobbar. Det är mycket obehagligt och inget som inträffar bland Européer eller bland folk från länder som Thailand, Nepal, Burma. I Mellanöstern går inte ens män säkra. I Afghanistan fick jag bevittna de så kallade danspojkarna. Små pojkar som pokischefer och andra håller sig med och våldtar. Ni kan ju föreställa er själva hur dessa pojkar blir när de växer upp.
Så snälla – sluta ursäkta asylsökarnas vidriga beteende och sluta skylla på oss vanliga svenska män!
””””””

Angela 2 år sen

Jag tror, tyvärr, att många av er män inte har den stenkollen på tjejers vardag som ni verkar tro ni har. Det är inte enstaka svenska män. Det är väldigt många män. Ibland agerar de på egen hand, ibland tafsar de i grupp.

Det ena utesluter inte det andra. En del invandrarmän har unken kvinnosyn och begår sexualbrott. De skall lagföras. Helst ska man också jobba preventivt så att de inte begår brotten in the first place. En del svenska män har unken kvinnosyn (brukar ju synas tydligt i det här kommentarsfältet om inte annat). De skall lagföras. Helst ska man också jobba preventivt så att de inte begår brotten in the first place.

Detta är något som feminister och kvinnor talat om i många, många år!!

Erik 2 år sen

Re: Angelika
Vilket jävla skitsnack, att det skulle vara någon vanlig företeelse att svenskar går och förgriper sig på kvinnor i grupp. Jag har ALDRIG sett det, och även om vissa svenska killar har lite småunken kvinnosyn vet jag att inte ens de som har det skulle göra en sån sak. Det blir konstigt att sätta det i relation till det som hände i Köln och Kungsträdgården, för det är helt andra fenomen som hittills varit helt främmande för svenska samhället. Det säger nästan alla av mina tjejkompisar också, av nån anledning är det bara feminister som har varit med om detta att svenska killar omringar tjejer och tafsar dem överallt.

Angela 2 år sen

Angela:
Du måste sluta leva i nån inbillad fantasivärld som inte finns.. mer än på nån feministsajt möjligen. Det har inget med verkligheten att göra om du ger dig ut utanför dörren.. pratar med folk.. observerar själv.. eller titta på statistik.
Det är meningslöst att dra upp enskillda fall. Det handlar inte om det nu.. utan det handlar om en kultur där man ser kvinnan på ett helt annat sätt än i Sverige.. som kan resultera i att 100-tals män ger sig på kvinnor i stora gäng mitt på stan… stoppar in händerna innanför byxor och annat. NEJ.. risken att du skulle råka ut för en sån sak av en svensk man är i princip 0. Då handlar det om enskilda psykfall. Eller nåt drägg på krogen möjligen. Det har inget med saken och göra för dessa finns i alla länder och kulturer och det är inget du råkar ut för om du bara åker in till stan. Det är inte det, det handlar om här… Det är massiva koordinerade övergrepp mot kvinnor..
Hur kan det vara så svårt att fatta detta??

Sören 2 år sen

Slåss för jämställdhet men du måste utbilda runt 200milj araber som inte tror på demokrati för att uppnå någonting då de är påväg hit och det kommer vara ett problem länge att utbilda nyanlända i att inte försöka våldta el tafsa på tjejer som visar lite hud i stället för att ha burka.
Det är jättesvårt men tyvärr är det sant.
Pitcha lite mer ekologisk mat och förnyelsebar energi i stället.
Vill du förändra världen går det snabbare än att förändra religioner. Speciellt om de sträcker sig mellan Kina och Sverige och ännu längre som Indonesien.
Jag respekterar deras kultur men den är svår att få att funka med vår svenska, samtidigt respekterar jag kvinnor och är donerar 600kr varje månad emot kvinnoförtryck i världen och på jorden.

raven 2 år sen

I Sverige har vi kämpat för jämställdhet och kvinnors lika värde.Varför tillföra element som motverkar allt det vi jobbar för!? Mäniskor som kommer hit o spottar på det svenska samhället,hela vårt folk samt förnedrar svenska kvinnor…!!!??
Jag känner en hel del som jobbar i vården o kommer i kontakt med våldtäktsoffer,de ser även rapporterna med gärningsmannabeskrivningar/signalament….De är entydiga i att i de allra flesta fall så beskrivs utländska gärningsmän. Det som retar gallfeber på mig är att vi dessutom betalar för att uppehålla dessa svin i Sverige. Jag har aldrig sett nånting om att asylsökande som begår brott blir utvisade direkt efter de dömts….?? antar att deras kriminella handlingar mot det land som de tar emot hjälp av inte ligger med i asylbedömningarna….

Svar på kommentaren:
Jonas 2 år sen

”Cirka 60 procent av gärningsmännen är svenskar”
Så skriver BRÅ, Brottsförebyggande Rådet, i sin rapport ”Statistik om gruppvåldtäkter”, gäller 1990-talet. Invandrare är överrepresenterade i brottstatistiken, andelen av befolkningen är bara 11%. Därför är det viktigt att lägga mycket energi på att förklara normer om jämställdhet för flyktingar som kommer hit, ibland från krigszoner, ibland från patrialkala kulturer med mycket dålig kvinnosyn. Men majoriteten av våldtäkter och gruppvåldtäkter genomförs av etniska svenskar. Vart ska vi utvisa dem? Till Antarktis?

Erik 2 år sen

Jonas nej, om du tittar på rapporten igen så ser du att andra generationens invandrare räknas som svenskar. Räknar man andra generationens invandrare som just invandrare så begår svenskar endast 48% av de våldtäkterna. Och ju fler gärningsmän som är med i gruppvåldtäkten, desto högre är invandrares överreprrsentation

Erik 2 år sen

Dessutom är det en rapport från 90-talet. Invandrargrupper har ju ökat ganska mycket sedan dess

Ny 2 år sen

Men också Erik, även om det var 60% är det inte så att det är förtfarande dåligt? tex om det var så att det var 40% till invändare, i 1996 invandare var vad mindre än 10% av sverige? så det menar att 40% av våldtakt kommer från bara 10% av sverige? Eller man kan saga att om man ta vikt, det är så att det är 360% till invändare och 60% till svenskar… det menar 6 gångar mera (om det var 10% invandare i Sverige i 1996).

Erik 2 år sen

Re: Ny
Absolut. Oavsett exakt hur andelen är, så är invandrare överrepresenterade. Invandrare som samlad grupp har en överrepresentation på 5,1 ggr jämfört svenskar. Folk från Mellanöstern och Nordafrika specifikt har en överrepresentation på 17-23 ggr jämfört svenskar. Klart antalet våldtäkter ökar när man har invandring av dessa grupper, ganska enkel logik

Ny 2 år sen

Riktig bra att du hittade denna dokument. Det är konstigt hur manga ignorera statistiker och grejer som handa i flera europeisk lander. Jag tror verkligen att det finns ingen Nazis har. Folk borde förstår att för att lösa ett problem, mera information är bra! och också jag blir trött med dom idiotisk saker som folk skriver som ”Värför folk klaga bara nu om folk som har blivit våldtäkt. Ett svin är ett svin, ja, men denna LIVET som en svin har haft är inte samma som LIVET som alla andra sviner har haft.

m96 2 år sen

Såg att det var någon av mainstreammedia totalt hjärntvättat person förut som efterfrågade statistik på våldtäkter. Sådan info brukar man ju få kontinuerligt om man följer allt utom svensk ljugmedia. Men jag hittade detta lite snabbt.. dock från 2012.. så undrar hur det ser ut idag :-) Off the charts förmodligen :-)

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Rape_rate_per_100%2C000_-_country_comparison_-_United_Nations_2012.png

Svar på kommentaren:
Hampus 2 år sen

Olika länder har helt olika lagstiftning vad gäller våldtäkt. I Sverige är långt fler handlingar kriminella än i andra länder och vi lagför dessutom varje individuell våldtäkt, vi slår inte ihop dem om gärningsman och offer är desamma i flera stycken som man gör i andra länder.

Att bara visa upp den bilden i sin enskildhet är mest att visa på sin egen okunnighet.

m96 2 år sen

Hampus • 8 timmar sen
Ja det gick kanske lite fort där :) Statistik kan alltid diskuteras fram och tillbaka när inte förutsättningarna är samma. Men jag tror de flesta förstår läget oavsett, möjligen bortsett från de av media allra mest hjärntvättade. Vi kan ta det här istället då från samma sida, det ger kanske en tydligare bild: ”The BRÅ has not released detailed data on rape committed by immigrants since 1996, but according to that report individuals with an immigrant background made up 61% of all rape convictions between 1985 and 1989”.

Sen ska du veta att du i dagens läge aldrig kommer kunna lita på statistik från statliga myndigheter längre.. för den kommer vara vriden på alla sätt för att passa agendan eller vara politiskt korrekt. Det sker redan inom andra områden. O du ser vad som skedde nu senast.
Vill du ha fram nån form av sanning i just de här frågorna så kan du följa Tino Sanandajis blogg. Han brukar ta upp det mesta som kommer fram via media och vrida det rätt igen.

m96 2 år sen

Tror vi får tydliggöra lite här. För jag har aldrig sett så mkt inkonsekventa argument och fullständigt irrelevant svammel samlat på ett och samma ställe förut. Gäller både blogginlägget och kommentarer. Vissa ser ut att ha grova problem med logik…

1. Ni får bestämma er nu. Ska vi se folk som individer.. eller ska vi grupera ihop folk? Hur ska ni ha det?

2. Vill ni göra nåt åt saken? Vill ni hitta en lösning? Eller vill ni bara sitta och skylla på folk som det passar er för att det är kul och ni gillar att vara sexistiska?

3. Jag är intresserad av att höra er lösning… för om ni tror att ni kan ändra på en kultur med 1000-åriga rötter.. där man växer upp med att kvinnan är mindre värd än mannen… eller tror att det löser sig med lite genuskurser när de kommer till Sverige… som svenska män redan fått höga doser av.. då kommer ni bli besvikna kan jag tala om..
För det är lika troligt att ni lyckas omvända dessa människor som att jag lyckas konvertera bloggskrivaren till SD. Så fundera på vad ni lägger era resurser på…

Men för all del.. försök gärna :-) ..o sen hör ni av er till mig.. och talar om hur det går för er..

Jag säger det igen. Sverige har förmodligen världens mest naiva befolkning på hela planeten för tillfället.
Och nej.. mainstreammedia levererar inte verkligheten för er. Den är ägd. Det är och har alltid varit elitens propagandainstrument no1. Den levererar enligt den agenda som gäller för tillfället.. och den har inget med ert personliga väl och ve att göra.

Svar på kommentaren:
Joakim Makkonen 2 år sen

Msm är ”ägd”, av vem då? Judarna eller? Har du hört om ”presstöd”?

Olav Vittiger 2 år sen

Du skriver som du har förstånd till. Fattar du inte att även dina mor- och farföräldrar växte upp i ett samhälle som
– tyckte att kvinnor skulle stanna hemma och föda barn
– inte ville ha kvinnor på arbetsplatsen
– ansåg att män inte skulle utgöra hushållssysslor
– tog lätt på den s k hustrumisshandeln
– såg ner på kvinnors sexualitet
– kallade barn till ogifta mödrar för horungar
Ändå är de flesta, men långt ifrån alla, av dagens unga män, någorlunda jämställda, liksom de flesta, men inte alla, av oss som inte är födda i Sverige. Man lär sig vad som gäller när man lever i ett demokratiskt samhälle. Men av kommentarerna här ovanför kan man dra slutsatsen att somliga svenskar aldrig lär sig.

Rikard 1 år sen

Olav,
Det va rätt länge sedan och vi har i alla fall kommit en bit på vägen. Det kommer ta tid det här. Flera generationer.

Erik 2 år sen

Edit: Det finns inget** som stöder att invandrare i HÖGRE grad skulle vara misstänkta än svenskar för våldtäkt, det är således ingen svaghet i rapporten.

Men för skojs skull: Vad är din slutsats av siffrorna? Att de är helt oanvändbara? För du vet, jag har mycket mer på lager annars om du inte är nöjd.

Svar på kommentaren:
Martin 2 år sen

Hahaha :-) Stäng av mainstreammedia :-)
80-90% av alla som sitter inne för grova brott har utländska namn. Hmm.. kan det gälla våldtäkter också kanske? Nää.. de har väl aldrig haft några problem med kvinnosynen i dessa länder? :-)
Läs utländsk media. Elelr så kan jag rekomendera Tino Sanandajis blogg. Eller Merit Wager. Så kan du återfå lite kontakt med verkligheten kanske :)

Erik 2 år sen

Haha jag skulle publicera det här inlägget i en annan tråd :)
Japp, när det gäller våldtäktsmän på fängelser så kan majoriteten inte ens prata svenska:
2007: ”På Salberga, landets största anstalt för våldtäktsmän, kunde år 2007 endast 24 personer av 49 delta i anstaltens terapiåtgärder, eftersom resten av våldtäktsmännen inte förstod svenska”
dn.se/nyheter/sverige/valdtaktsman-far-ingen-behandling/

Jag antar att feministerna vrider sig i plågor nu när de inser att deras verklighetsbild håller på att rämna. De kommer kämpa emot ett tag nu och ignorera fakta men jag har inga problem med det, jag förstår att det svårt för dem att ta in och jag förstår att de behöver smälta det i några dagar.

”Det finns inget ont som inte har något gott med sig” brukar man ju säga. Och då får man väl säga att det goda som kommer ur denna situation är att den svenska feminismen nu ser början på sin totala kollaps – tack vare deras oresonliga invandringsvurm som inte går att kompromissa med. Grattis!

m96 2 år sen

Re: Erik
Haha ok :-)
Ja, egentligen bör man nog ta det lite lugnt med folk nu.. ibland känner jag att det bästa kanske bara är att låta dem vara och inte slösa egen energi. För verkligheten håller på att komma ikapp nu oavsett. Som vi just fick ett litet exempel på :-)
Folks världsbild kommer rämna på många fler områden framöver. Första stadiet är alltid förnekelse och det är en jobbig process. Så jag tror som sagt inte man ska lägga sig i för mkt.. utan bara lägga energi på att förbereda sig själv istället på alla punkter. För det är hela västs penningsystem som håller på att fallera. Ser ut som att strategin har varit att försöka hålla skiten uppumpad ett tag till genom att ösa in så mkt nytt folk det bara går. Nåt som givetvis inte kommer att fungera.. när problemet är att vi håller på att göra slut på resurser.
Man märker vilka det är som man sätter sig emot också.. för minsta lilla kritik mot saken så blir du trakasserad mer eller mindre av hela etablissemanget. Då vet man att det är ”storkapitalet” och högre intressen man har satt sig upp emot och inget annat :-)

Joakim Makkonen 2 år sen

Bevis på det? Alla andra nordiska länder emotsäger din ”teori”, men du kanske vet något som resten av norden inte vet?

Rikard 1 år sen

M96,
Vi gör som i Latinamerika. Bygger murar runt samhällen och anlitqr vaktbolag som skyddar dom som vill bort från allt missär. Lite Trumpemi men det ser tyvärr ut som att det kommer bli så. Segregation på hög nivå väntar världen.

umma 2 år sen

Undrar vem som skrev denna inlägget och/eller på uppdrag av vem?

Svar på kommentaren:
Pontus 2 år sen

På uppdrag av din mamma. Gå tillbaks till Fria Tider med dig, din sopa.

Självklart det är inte matematik 2 år sen

Men man måste anvanda statistic och fakta annars det är bara åsikter och vi ska aldrig hitta ett lösning. Jag förstår inte värför så manga killar vill lösa problemet och så mångor tjejer vill ignorera ett stor höt mot dom. Feminism + Taharrush Gamea = :-(

Självklart är det inte matematik 2 år sen

Jag svarade till fel person

Rikard 2 år sen

Jag är själv svensk man och har aldrig antastat eller våldtagit någon och har inga planer på att göra det. Själv har jag där emot blivit antastad av både flickor/kvinnor och någon enstaka man. Att säga ”Män våldtar. Svenska män våldtar. Utomeuropeiska män våldtar.” känns så jävla skevt, som att det vore normen. Om det vore normen skulle alla kvinnor bli våldtagna, och inte bara en gång.

Har någon av er ”feminister” funderat på att ställa frågan hur vanligt det är att män har blivit sexuellt ofredade av kvinnor, eller passar det inte den ”feministiska” agendan?

Det är intressant att läsa att media tycker att män måste ta mer avstånd från sexualbrott och bli mer upprörda när det händer, men om du frågar män så tror jag att sexualbrott är den typen av brott som är mest avskydda. Våldtäkt mot kvinnor kommer gissningsvis nummer två efter pedofili. Fråga några män och se vad de säger. Mord och misshandel har ibland förklaringar, men våldtäkt har det väl i stort sett aldrig.

Unga vita män utsätts för personrån och misshandel av samma grupp som utsätter svenska kvinnor för våldtäkt och sexuellt ofredande.

Istället för att inse att svenska män och kvinnor har ett gemensamt problem och båda är offer för samma förövare så går fröken Larsson och övriga ”feminister” ut och pekar ut ena halvan av offergruppen som förövare. Jag har själv blivit utsatt för rånförsök och flera jag känner har blivit rånade flera gånger.

Svenska män blir alltså först rånade och misshandlade av en grupp, och sedan bespottade och beskyllda av en annan grupp. Tack, det värmer.

De riktiga bovarna i dramat är politiker som har skapat utanförskapsområdena där separata kulturer bildas och media som tillsammans med politikerna döljer sanningen för medborgarna.

Det är vanligt förekommande i U-länder att rättsväsendet är en förlängning av det styrande partiet i landet, och tydligen så har vi i Sverige en polischef som sätter sin egna politiska agenda framför sanningen och medborgarna. Vart har vi hamnat?

Det kanske är dags för en seriös debatt och att de ansvariga hålls skyldiga för vad de har gjort. Nu vill tydligen Busch Thor öka Sveriges försvar mot propaganda från främst Ryssland. Vem ska försvara oss mot propagandan från svenska politiker och svensk media? Jag får i stort sett ingen information/desinformation från Ryssland men massor av lögner av svensk media och svenska politiker som motbevisas på löpande band nu när folk äntligen har börjat ifrågasätta vad de säger och jämföra deras uttalanden med vad undersökningar och statistik säger.

Nu ska vi se om det jag säger blir bemött med sakliga argument eller om jag bara viftas bort som ”vit kränkt man” för att det är lättare (inte för att jag påstått att jag är vit). ”Kränkt” är något folk utan argument påstår sig bli i hopp om att vinna offersympatier när de inte har något vettigt att komma med. Påhopp och fula ord är också ett verktyg som används av de intellektuellt oslipade.

Svar på kommentaren:
sara 2 år sen

Rikard
Ca 80% av de kvinnor jag känner har varit med om våldtäkt. Och det är av sk svenska män.

Med en enkel logik, eller hur, så blir resultatet att 80% av svenska män har våldtagit.

Men nu pratar vi inte om överfallsvåldtäkt utan ”sex” där en man ” kör på” fastän han ser att kvinnan har ont. Tex.

men du har säkert invändningar mot detta kära du. Låt gå. Faktum är att feminism är här för att stanna. Och att det befriar även dig från en mansroll som är mkt krävande. Men dit kommer aldrig diskussionen. Men snart så.
Önskar dig gott.

John 2 år sen

Men sara, do the math:
80% från svensk manner. Först jag kan gissar att ditt vänner har större känns att hitta ett svensk man I alla fall så självklart det ska blir en hög proportion svensk manner. MEN I alla fall om till exemplel det finns 90 men I ett grupp och 10 som är inte svensk, och 80% av våldtäkt var svensk. Nu antar att det var 10 våldtäkt I totalt. det menar att 8 av 90 svensk killer är färligt och 2 av 10 killer som är inte svensk är farligt… nu… 8 i 90 är mindre är 1 i 10 som är absolut mindre än 2 i 10!

Erik 2 år sen

Men Sara, det är ju bara titta på fakta. Den finns, öppen, offentlig och lättillgänglig. Majoriteten av våldtäkterna i Sverige har begåtts av invandrare ända sedan 80-talet, trots att de utgjort 10-20% av befolkningen.

Ni verkar tro att det här handlar om nån tävling i skuldbeläggning. ”Det är deras fel, nej det är deras fel”. Det är inte vad det här handlar om. Det handlar om att skydda svenska kvinnor från att bli våldtagna. Det handlar om att skydda svenska kvinnor för att bli utsatta för grova sexuella övergrepp. Och du måste ju inse, att riskerna för svenska kvinnor att bli offer för detta ökar när vi har denna enorma invandring, av gruppen som besitter en mycket högre sexualbrottsbenägenhet. Det måste du ju förstå? Frågan är: Varför gör ni denna prioritering? Varför tycker ni att kvinnors risk att råka ut för våldtäkt är underprioriterad fortsatt invandring?

Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar 2 år sen

När det gäller våldtäkter i Sverige så skyller vissa först på invandringen, sen gärna på samhället och politiker och sen tyvärr skyller en del även på offren, det är väldigt sällan som dessa personer även skyller det på svenska män.

Erik 2 år sen

Varför ska man hålla på att skylla hit och dit? Är det inte bättre att fokusera på att agera förebyggande (t.ex. fundera på om det är så bra med denna invandring, som uppenbarligen ökar våldtäkterna) och dela ut hårda, ordentligt kännbara straff till gärningsmännen?

Min åsikt 2 år sen

Väldigt många verkar strunta blankt i tjejerna och försöker göra det till invandringsfråga istället, tjejerna blir alltså utnyttjade två gånger. Tror ni dessa tjejer bryr sig om hudfärgen hos de människor som utnyttjar dom för eget syfte oavsett vad syftet är?

Erik 2 år sen

Men det är väl för fan självklart att vi bryr oss om att våra kvinnor, våra medmänniskor, blir våldtagna!! Hur fan tänker du? Jag är enormt bekymrad över att läsa om hur svenska kvinnor bli utsatta för allt fler och allt grövre våldtäkter. Det skär verkligen i hjärtat på mig, oavsett hudfärg på våldtäktsmännen. Jag tycker dessutom att det är sjukt tragiskt att kvinnor i färre utsträckning vågar gå ut ensamma på kvällarna. Men fatta att en stor del av våldtäktsökningen beror på invandringen. Det är ganska enkelt, stoppa invandringen = våldtäktsrisken kommer inte fortsätta öka.

Nå, kan man få några sakliga motargument på detta? Känns som det är ganska tyst. Varför kan inte inse fakta?

Johan 2 år sen

Självklart inte, det spelar ingen roll för ett tjej men poängen är att risken ökar!!!

Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar 2 år sen

Erik problemet är ju att vissa använder denna fråga enbart för att föra fram inavndringspropaganda ochdet tar bort fokuset från det riktiga problemet. Men jag håller med om att det är bättre att agera förebyggande men varför har inte fler efterfrågat det innan, våldtäkter är inget nytt i Sverige som skulle försvinna med invandringen det tror jag vi är överrens om. Det är ju uppenbart att det är män som ligger bakom flest våldtäkter oavsett om det är kvinnor, barn och även andra män så jag tror att man dels måste ändra inställningen hos unga killar men även åldre män och detta oavsett deras ursprung och att det också ska till hårdare straff. Men visst är det talande att många personer inte engagerat sig i denna fråga innan utan det är först nu och i samband med att invandringen tas upp som det nu höjs röster.

John 2 år sen

Folk prata om det nu för att risken ökar… har du last om Taharrush Gamea? våldtäkter är inte ny, du är rätt, men Taharrush Gamea, saga inte att det fanns redan i Sverige?

Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar 2 år sen

Erik din personliga åsikt och uppfattning är inte fakta och om du vill ha sakliga motargument så måste du även komma med det själv.
Varför inte vända sig mot alla våldtäktsmän? Varför bara vända sig mot en del det löser på ingen måtta problemet utan ska man få bukt med våldtäkter så måste man få bort hela roten för inte ska det väl vara så att man släpper problemet för att man får bort vissa som våldtar, så varför fokusera enbart på invandrarna som våldtar istället för alla männen som våldtar.

Självklart det är inte matematik 2 år sen

Men man anvanda matematik för att analysera statistiker…. duh!

Erik 2 år sen

Varför tror du att folk inte engagerar sig i våldtäktsfrågan? Bara för att man inte delar feminismens problemformulering – d.v.s. peka på ”patriarkatet” som nån sorts trollformel som förklaring till precis allt – så betyder inte det att man inte ser våldtäkter som ett samhällsproblem och ett för övrigt riktigt avskyvärt brott. Det finns nog inget annat brott som den svenska folksjälen genuint avskyr så mycket som våldtäkt. Personligen skulle jag gärna se mycket hårdare straff på våldtäktsmän generellt. Ni får det att låta som att svenska män skiter i att det begås våldtäkter. Inget kunde vara mer fel, det finns snarare inget brott som ses som så avskyvärt bland svenska män som våldtäkt.

Erik 2 år sen

Vad är det som inte är fakta menar du? Att invandrare har en överrepresentation på 5,1 ggr jämfört svenskar? Att våldtäkter inte ökar och får en allt grövre art? Att svenskar begår en minoritet av alla våldtäkter i Sverige? Detta är statistik från BRÅ vet du va? En enkel googling så kan du också läsa det.
Alltså det du skriver är inte ett argument. Ja, självklart ska vi vända oss till alla våldtäktsmän, genom att lagföra dem. Men det handlar som sagt om förebyggande. Det är väl bara fråga dig själv: Vill du att risken för att DU, dina tjejkompisar, din syster, din framtida dotter, osv, blir våldtagen blir mindre i framtiden, eller större i framtiden? Nå?

Varför håller du på och slingrar dig så jävla mycket? Kan du inte bara svälja stoltheten och inse vad som leder till vad och hur saker hänger ihop?

Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar 2 år sen

‘Självklart det är inte matemati – som att män är överreprsenterade när det gäller våldtäkter menar du? Visst kan man det men man kan också använda statistik för att missvisa saker genom att utelämna, sen kan man visa ‘statistik’ som i slutänden bara bygger på påståenden och åsikter och inte har riktiga källor osv, det finns oändliga saker man kan göra med statistik.

Erik – Precis som man inte kan peka på invandringen som någon slags trollformel som förklaring till precis allt, eller hur?
Jag utgår förresten från att majoriteten bland män finner våkldtäkter avskyvärt men tyvärr är det också väldigt många (både killar och tjejer) som inte reagerar när tjejer kallas både det ena eller andra och de som väl reagerar blir kallade feminister som om det vore ett skällsord.

Källkritik 2 år sen

Men visa länken till BRÅ där det står att svenskar begår en minoritet av alla våldtäkter i Sverige istället för att komma med påståenden, det är ju du som hänvisar till dom så inte ska alla vi andra andra sitta och leta efter det. Nej länka istället så får vi ta reda på själva om det stämmer eller inte.
Sen du efterlyser sakargument men kommer själv med känsloargument.

Erik 2 år sen

Nej, det är verkligen inte jämförbart. Det finns ett tydligt orsakssamband mellan invandringen och ökningen i våldtäkter. Och det finns ingen anledning att fortsätta invandringen som den ser ut, vi vinner verkligen ingenting på det.

”Patriarkatet” däremot som förklaringsmodell är en problemkonstruktion som helt saknar stöd och dessutom är psykologiskt helt ovetenskapligt. Det är något ni använder för att peka på, men ni lyckas aldrig formulera några lösningar på de problem ni pekar på. Vilket har fått mig att fundera i banorna att det viktigaste för er är att få skylla på den svenska mannen. Det är er stora drivkraft.

Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar 2 år sen

Skulle också gärna se var BRÅ skriver ”svenskar begår en minoritet av alla våldtäkter i Sverige”.
Jag har väldigt svårt att tänka mig att BRÅ skulle uttrycka sig så, låter mer som något någon invandrarkritisk person skulle uttrycka sig efter ha tolkat/feltolkat någon fakta, men jag läser gärna och bildar min egen uppfattning istället så jag efterfrågar också länk.

Erik 2 år sen

BRÅ 1996:2, tabell 24, s.74. Det är bara googla

Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar 2 år sen

Erik jag tycker mer det det verkar som det är viktigast för dig att skylla på invandrarna och att det är din drivkraft för att använda dina egna ord (men det känns inte så mycket som sakargument om jag ska vara ärlig).
Sen tycker jag det glider bort från det riktiga problemet, problemet är väl ändå övergreppen mot tjejer, sen när kom det att handla om feminism och invandring?

Nu ska jag läsa igenom länken och se om jag kan hitta det uttalandet, tack för länken.

Erik 2 år sen

Nej min drivkraft är att minska risken för svenska kvinnor att bli utsatta för våldtäkt och således också göra så att de kan känna sig tryggare i samhället.

Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar 2 år sen

Ok ser nu att du hänvisar till en rapport och vill att vi ska belägga det du säger men vid googling av det du skriver får man upp en rapport från BRÅ dvs ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet RAPPORT 2005:17” och i den hittar jag ingen tabell på sidan 74 och jag har ingen lust att läsa 77 sidor för att hitta det du påstår att BRÅ säger dvs ”att svenskar begår en minoritet av alla våldtäkter i Sverige” så du får gärna visa belägg för det du påstår, i övrigt så får jag bara upp Flashback och andra invandringskritiska resultat när man söker på detta och det känns inte så opartiskt så var snäll och visa var BRÅ säger att svenskar begår en minoritet av alla våldtäkter i Sverige, alltså inte din eller andras tolkningar av statistik. Vill du vara trovärdig och faktiskt få folk att förstå din ståndpunkt så får du också visa att det du påstår stämmer.

Källkritik 2 år sen

På Advokatsamfundet kan man finna det här orden: ”Det finns inte några aktuella uppgifter om invandrare och kriminalitet. Den senaste större undersökningen, Brottsförebyggande rådets (Brå) rapport Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet (2005) bygger på data från perioden 1997–2001. Eftersom samhällsförhållandena har förändrats sedan dess, säger rapporten egentligen ingenting säkert om dagens situation.Dessutom bygger rapporten på uppgifter om misstänkta för brott – men ingenting visar att resultaten stämmer med den faktiska brottsligheten. De flesta brott anmäls aldrig, och de flesta polisanmälningar leder inte till att någon fälls för brott.” så var det med det alltså. Att sen vissa sidor på nätet gärna sprider åsikter som sanningar är inget nytt

Erik 2 år sen

Är du inte läskunnig? Jag skrev BRÅ1996:2. GOOGLA: BRÅ1996:2

BRÅ2005:17 tar inte upp detta förhållande. Men BRÅ hade naturligtvis ändå datan, de valde bara att inte publicera det. En rimlig gissning är att siffrorna vid det nya mättillfället hade blivit så obekväma att de av den anledningen tog bort dem.

Erik 2 år sen

”Källkritik”, du kan ju omöjligt avfärda BRÅs siffror med de motiveringarna? ”Samhällsförhållandena har förändrats” – ja, nu är gruppen som är överrepresenterad STÖRRE. Då är det med andra ord en logisk omöjlighet att deras andel av totala antalet våldtäkter minskat.

Det finns det som stöder att invandrare i HÖGRE grad skulle vara misstänkta än svenskar för våldtäkt, det är således ingen svaghet i rapporten.

Erik 2 år sen

Edit: Det finns inget** som stöder att invandrare i HÖGRE grad skulle vara misstänkta än svenskar för våldtäkt, det är således ingen svaghet i rapporten.
Men för skojs skull: Vad är din slutsats av siffrorna? Att de är helt oanvändbara? För du vet, jag har mycket mer på lager annars om du inte är nöjd.

Erik 2 år sen

”På Salberga, landets största anstalt för våldtäktsmän, kan endast 24 personer av 49 delta i terapin.” dn.se/nyheter/sverige/valdtaktsman-far-ingen-behandling/

Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar 2 år sen

Nu har jag läst rapporten från 1996 sidan 74 tabell 24 som du hänvisade till och nu undrar jag verkligen hur du tänker, den visar ju på motsatsen till vad du säger. Antal invandrare när det gäller väldtåkter var 38 antal svenskar 39, när det gäller övriga sexualbrott så är antalet för invandrare 11 medans det för svenska ärsifran 79. Detta får du alltså till att ”svenskar begår en minoritet av alla våldtäkter i Sverige” Detta gäller alltså antalet ANMÄLDA undert denna tidsperiod, du inser väl att mörkertalet är enormt och att man menar att de flesta våldtäkter inte är överfalssvåldtäkter utan tvärtom. Min slutsats är alltså att det var din tolking/påstående att ”svenskar begår en minoritet av alla våldtäkter i Sverige” och inte BRÅS. Som källa hänvisar jag till din egen källa. har du ens läst den?

Källkritik 2 år sen

Källkritik är bra, man ska alltid kolla upp det som påstås, tyvärr är ofta det som försöker säljas som sanningar bara åsikter.

Erik 2 år sen

Danmark – I mer än varannan våldtäktsdom 2010 var gärningsmannen utrikes född eller barn till utrikes född. 41% var utrikes födda, 11% barn till utrikes födda och 48% var danskar. Detta i ett land där 8% är utrikes födda och 2,5% barn till utrikes födda. Det ger en överrepresentation på nästan 10 ggr för utrikes födda och 8 ggr för barn till utrikes födda, jämfört danskar.
bt.dk/danmark/hveranden-voldtaegtsdoemt-er-udlaending

Norge – 2012 publicerades våldtäktsstatistik från Stavanger, gällande åren 2009-2011. 85% av de dömda gärningsmännen var invandrare, varav 50% från Afrika.
nettavisen.no/nyheter/3307664.html

Överfallsvåldtäkter i Oslo har begicks 2005-2008 till 100% av ickevästliga invandrare
dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

Mer statistik från Oslo gäller samtliga våldtäkter åren 2001, 2004 och 2007. På sidan 19 finns några diagram som visar utvecklingen. 2001 hade 47% av gärningsmännen norsk bakgrund, 2004 hade de minskat till 36,4% och 2007 utgjorde norska män bara 27,2% av gärningsmännen. Under samma tid ökar afrikanernas andel från 10% år 2001, till 19,1% 2004 och hela 30,5% år 2007. Afrikaner tripplerar sin andel av våldtäkterna på bara några få år.
politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_103.pdf

Erik 2 år sen

39% är en minoritet enligt min matte :) Invandrare (+ invandrares barn såklart) begick en majoritet av våldtäkterna, totalt 51%. 10% begicks av icke folkbokförda, vilket är asylsökare och turister. Du måste komma ihåg att svenskar utgjorde 90% av befolkningen på den tiden.

Varför tror du mörkertalet för invandrare skulle vara mindre än för svenskar? Det finns väl snarare anledning att misstänkta att det är tvärtom?

Nej, övriga sexbrott är överrepresentationen inte fullt så stor. Men det är fortfarande en överrepresentation på ca faktor 2 jämfört svenskar. Det tenderar vara så att ju grövre ett brott är, desto högre överrepresentation har vissa invandrargrupper.

Förstår inte varför det skulle vara relevant att överfallsvåldtäkter är en liten del av våldtäkterna.

Erik 2 år sen

”Källkritisk” självklart ska man vara källkritisk, det är dock inte speciellt intellektuellt hederligt att helt avfärda relevant fakta från BRÅ bara för att något står på någon advokatsida. Får inte riktigt känslan av att du tänker självständigt när du resonerar på det sättet.

Jag tycker det är intressant att se hur ni slingrar er och letar bortförklaringar. Obekvämt att er invandringsvurm står i direkt motsättning till kvinnans samhällstrygghet?

Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar 2 år sen

Erik det har visat sig att du verkar mer intresserad av invandringen som sådan och att föra fram dina egna personliga åsikter angående detta ämne men mitt intresse är mer problemet med killar som begår övergrepp, trakasserar och/eller våldtar tjejer jag vill inte heller bara fokusera enbart på en del av gärningsmännen och därmed samtidigt ge något slags frikort åt andra vare sig det är svenskar eller invandrare, det ska helt enkelt handla om ‘gärningsmän’. Det känns också som som du tappade bort de sakargument du själv efterlyste och istället låter dina åsikter och känslor ta överhand. Mycket av det som du nu istället framför går också att hitta på sidor som Flashback, Avpixlat osv och det är inget för mig så tack för debatten och god natt.

Erik 2 år sen

Haha det är fan helt sjukt detta. ”Våldtäkt är inte…” – kallar du dig själv sanningssökare? Eller letar du bara fakta som passar din världsbild?

En annan fråga: Ser du ett orsakssamband mellan invandring -> ökade fall av våldtäkter? Ja/Nej? Hade Köln, där över 500 kvinnor anmält övergrepp, inträffat om det inte hade varit för denna generösa invandring? Vad tycker du nu om att tyska kvinnor på grund av detta kommer känna sig betydligt mer otrygga i sitt samhälle? Vad tycker du om att svenska kvinnor känner sig otrygga i Sverige för att risken för dem att bli utsatta för våldtäkt ökat?

Oavsett vad du har för ”fokus” så kommer antalet våldtäkter öka om invandringen får fortsätta. Men det vill du inte göra något åt. Du låter samhället bli otryggare för tjejer för att du är en riktig jävla fegis, du vågar inte se sanningen i vitögat och säga ifrån. Du är en hycklare, en charlatan, en mask som ligger och slingrar och åmar för att slippa leva med att DU sviker svenska tjejer och att DITT agerande gör Sverige otryggt för svenska tjejer att leva i.

God natt, hoppas du inte kan sova, för jag hoppas att du verkligen ligger vaken och funderar över vad för samhälle som väntar om händelser som Köln blir vanligare i framtiden. Allvarligt, är det inte dags att inse fakta och börja göra rimliga prioriteringar nu?

Martin 2 år sen

Re: Våldtäkt är inte matematik eller fördomar det är handlingar

Hahaha :-) Du behöver stänga av mainstreammedia och deras påhittade lögner och förvridna statistik.. och val av att inte publicera diverse statistik. hör jag :-) Skulle det mot förmodan komma fram nån mer statistik på detta område så kommer den vara politisk vriden för att passa agendan. Det kan jag lova dig allt om.

Men jag vet inte vad du ska med statistiken till oavsett. Det är bara att ge dig ut i verkligheten.. se på hur kvinnor behandlas i dessa länder. Läs utländska media. Tror du nån av deras kvinnor gör en anmälning när det är accepterat med sånt som definieras som våldtäkt här? Haha :-) Du måste vara en av de mest naiva personer på den här planeten :-) Runt 80-90% av alla som sitter inne för grov brottslighet har utländska namn. Tror du kan räkna ut situationen själv även när det gäller våldtäkter osv :-)

Jag skulle rekomendera dig att följa Tino Sanandajis blogg. Eller Merit Wager. Där får du rätsida på det mesta som Sveriges ljugmedia censurerar och vrider på.

Källkritik 2 år sen

Dina egna källor motsäger det du påstår och sen börjar du med personangrepp, är det så man enligt dig kommer med sakliga argument? Nej det här är verkligen inte någon man vill diskutera med.

Erik 2 år sen

”Källkritik” – Exakt VAR motsäger BRÅ det jag påstår?

Erik 2 år sen

Passar på att slänga in lite mer statistik som visar överrepresentation:

Olika invandrargruppers överrepresentation i förhållande till infödda svenskar:
Nordafrika (Algeriet, Tunisien, Libyen, Marocko) – 23 gånger
Irak – 20 gånger
Rumänien, Bulgarien – 18 gånger
Övriga Afrika – 16,5 gånger
Iran – 10 gånger
Bolivia, Peru, Ecuador – 10 gånger
Jordanien, Palestina, Syrien – 9,5 gånger
Turkiet – 9 gånger
Källa: BRÅ1996:2 tabell 107

Rikard 2 år sen

Men Sara. Nu får du faktiskt ta och tänka till en sekund. Om vi antar att 80% av kvinnor blivit våldtagna betyder det inte att 80% av männen våldtar. Den matematiken går endast ihop om varje våldtäktsman enbart våldtar en person. Rimligtvis är det en liten minoritet som begår flera våldtäkter. Använde man sig av din matematik kanske 137% av männen utför personrån t.ex. genom att beräkna hur många personer som blivit utsatta för personrån. Det förstår du ju själv inte går ihop.

Sen skulle jag vilja ifrågasätta din definition av våldtäkt. Om två personer har frivilligt samlag och den ena börjar uppleva obehag utan att uppmärksamma den andra parten på det är det inte en våldtäkt för det. Det måste skickas en tydlig signal om att man inte vill fortsätta när man väl satt igång. Telepati är inget man kan förlita sig på. Först när en person med våld/hot om våld eller liknande tvingar sig på en annan kan de rimligen ses som våldtäkt. Inte heller om man ångrar sig efteråt är det våldtäkt.

När du drar upp siffran 80% låter det fantastiskt högt. Kanske har du en väldigt speciell bekantskapskrets eller så är det helt enkelt så att din definition av våldtäkt är tämligen bred. Det finns inga undersökningar ens av de mest inbitna feminister med förvanskad statistik som påstår att det är så det ser ut i samhället över lag.

Om min tandläkare fortsätter borra fast hon/han ser att jag har ont är det ju orimligen misshandel/tortyr. Vill man att den andra ska sluta måste man faktiskt skicka väldigt tydliga signaler. Att säga ifrån borde inte vara svårt.

Erik 2 år sen

Re:Rikard
Bra invändning. Feminismen lever ju på att kvinnan ska vara ett totalt försvarslöst litet offer. Det är därför feminismen är farlig. Många totalt oskylda killar skulle pekas ut som våldtäktsmän om lite radikalare feministerna skulle få bestämma. ”For the greater good” – eller?

Johan 2 år sen

Tummen upp Rickard till påpekandet om att 80% våldtäcktsoffer inte ger 80% våldtäktsmän.

Det är lite oroande att ingen annan av de som kommenterat har märkt detta. Siffror kan ställa till en hel del problem om man inte vet hur man ska tolka dem.

Håkan 2 år sen

Du menar väl att media mörkade situationen. För DN är ju inte en polisstation.

Svar på kommentaren:
Bella 2 år sen

Finns det bevis på att DN mörklagd detta?

Tror inte att poliser på plats mörklägde något, däremot verkar det ha varit direktiv ”uppifrån” att inte berätta sanningen till svenska folket… Varför? Det är ju småtjejer som blivit offer. Det är oacceptablet.

Tim 2 år sen

Att lita på Dagens Nyheter och att tidningen rapporterar korrekt “handlar om nationell säkerhet

Terje 2 år sen

Du forenkler situasjonen med å si at generelt at det er MENN som voldtar, det er ikke historisk riktig, det er statistisk bevist at det er MENN fra Midtøsten som voldtar!

Svar på kommentaren:
Johnny 2 år sen

Nja. Den typen av ofredande som skedde under festivalen i fråga handlar det mest om män från mellanöstern, ja. Men våldtäkter generellt i Sverige är det mest etniska svenskar som står för och då oftast i de egna hemmen.

suck 2 år sen

Det är isåfall också statistiskt bevisat att det är mest MÄN som våldtar så hur menar du egentligen Terje? Du kan ju inte bara ta fram det som stödjer din åsikt för att sen mörka övrig fakta (då gör man ju samma fel som Polisen har gjort i det aktuella fallet) MEN alla män våldtar inte oavsett om de är svenskar, norrmän eller från mellanöstern.

Erik 2 år sen

Johnny: Nix, etniska svenskar står definitivt INTE för majoriteten av våldtäkterna. Redan på 80-talet begick de endast 39% av dem.

källkritik 2 år sen

Källa på det? Jag vill inte bara gå på anonyma åsikter på nätet utan vill ha opartiska och seriösa källor (alltså inte länkar till Fria tider och Avpixlat, Flashback eller liknande)

Erik 2 år sen

BRÅ 1996:2, tabell 24, s.74. Googla

Maria 2 år sen

När myndigheter och media, i ett demokratiskt land, tagit på sig en roll som diktatorer är det dags att riva ifrån. När den självutnämnda rollen dessutom rotats så djupt att man offrar människor i samhället, för att skydda gärningsmän från ”fel” grupp, är det dags för starka åtgärder från ledande politiker.Hej, du har kommit till brandkåren.
– Ja, det brinner i mitt hus så jag behöver hjälp.
– Vilket parti röstar du på?
– Va? Ja, alltså… Sverigedemokraterna.
– Ok. Då kan vi bara komma ut och släcka under förutsättning att ingen kommer att märka att vi släcker hos en Sverigedemokrat.

Ja, ovanstående påhittade konversation låter ju inte klokt. Men det är precis den inställningen som gjort att våra ungdomar lämnats åt sitt öde på festivalen We are Sthlm. Det är precis den inställningen som gjort att långt fler unga flickor än nödvändigt råkat ut för sexuella trakasserier av högre graden. Det är precis den inställningen som gjort att fler skötsamma killar än nödvändigt blivit misshandlade, rånade och trakasserade på samma festival.

Vi lever, vare sig vissa vill eller ej, i ett land som är demokratiskt. Vi har rätten att tycka det vi vill och, oaktat åsikt, bli likabehandlade när det avser mänskliga och samhälleliga rättigheter. Men när maktcentrum frångår sitt demokratiska ansvar och istället börjar leka diktatorer, har man skapat ett parallellt samhälle som knappast kan ha stöd i grundlagen.

Ingen kan inbilla mig att inte någon journalist fått vetskap om händelserna på festivalen, redan när de inträffade. Det fanns både polismän och andra på plats, som enligt egen utsago försökt kontakta journalister. En från arrangörerna gjorde dessutom ett blogginlägg om händelserna. Media har tillgång till polisens rapporteringar om vad som sker i samhället. Så vem mörkade? Eller har alla krafter hjälpts åt?

På regeringens hemsida står beskrivet under ”Demokrati”: ”Även medierna är med och styr samhällsutvecklingen genom att påverka opinionen, förmedla nyheter och informera.” De två sistnämnda verkar till stora delar försvunnit från agendan så snart något bedömts som ”obekvämt”. Enligt den nya agendan är en svensk en svensk. Begreppen flykting, asylsökande och eventuell härkomst, används enbart i sammanhang om dessa är utsatta. Detsamma med begrepp som flyktingbarn och ensamkommande. Har dessa grupper begått, eller misstänks för brott, rapporteras det som ”ungdomar”, ”45-åringen”, eller så rapporteras det inte alls. En jihadkrigare benämns uteslutande som svensk.

Medierna gör därmed skillnad på folk, precis på det sätt man kritiserar andra organ för att göra. Detsamma verkar även gälla, vid valda tillfällen, hos rättsväsendet. Media kommer alltid skapa opinion (definierat som: ”att få människor att hysa en viss åsikt”). Men när detta sker genom att avhålla sig från att rapportera verklighet och sanning är man som maktcentrum väldigt farligt ute.

Om jag bott i ett annat land, och det landets makt mörkat när mina landsmän beter sig som rötägg – då hade jag blivit riktigt förbannad. Och jag fråntas rätten och möjligheten till att engagera mig i saken.

Flyktingströmmarna ger och kommer framledes att ge vad som endast får kallas för ”stora utmaningar” på många områden. Men att mörklägga fakta och offra människor för att inte dessa ”utmaningar” skall komma till allmänhetens kännedom gör inte samhällsklimatet bättre. Rättsväsendet skall göra sitt jobb, inte bedriva politisk agenda. Media får se över sin agenda som maktcentrum. Annars är det snart inte annat än aska kvar.

Svar på kommentaren:
Rikard 2 år sen

Väldigt bra kommentar, tack.

Balanserad 2 år sen

Det kritiseras väldigt mycket åt många håll på olika ställen och då gärna anonymt på nätet och det riktas sig främst mot invandrare, polisen, feminister, politiker osv men det är väldigt lite kritik som riktas dit där den hör hemma – hos de killar som utför dessa handlingar.

Men med det sagt förväntar man sig att myndigheter, politiker mm ska utföra sina jobb utan att låta politiska åsikter oavsett om de är åt ena eller andra hållet hindra dom i utförandet av deras arbetsuppgifter men det är mpånga som finner obehag i att vissa grupper utnyttjar det som har hänt. Att mörka övergrepp och låtsas som att inget har hänt är fel vare sig det är invandrare eller svenska gärningsmän som man försöker mörka.

John 2 år sen

Var är logiken, det finns många rapporter (bara googla det) av alla de olika övergrepp som pågår i många europeiska länder. Är de i Sverige, Tyskland och annat där alla bara en slump? Det har ingenting att göra med alla av dom invandare? är det på riktig så enkelt som ett svin är ett svin, ett man är ett man eller borde man säga ett man är ett rapist?

Svar på kommentaren:
Som vanligt 2 år sen

Var finns alla upprörda röster när svenska män begår övergrepp i Sverige och när Indiska män begår övergrepp i Indien etc. Lite som hur vissa ställer invandrare mot äldre och svagare grupper, hur mycket brydde man sig innan.

Konstigt hur vissa bara blir upprörda och reagerarbara när det är svenska tjejer som blir utsatta men bara då av utländska män annars är det tyst som i graven, förutom när vissa ägnar sig åt att näthata just tjejer. Man kan verkligen undra var logiken är.

John 2 år sen

Som Vanligt, Mälmo är nu ”the rape capital of europe”, är det på grund av svenska killar?

Som vanligt 2 år sen

Tror du att en kvinna bryr sig det minsta om hudfärgen när hon blir utsatt för övergrepp? Och inte är du så oupplyst att du tror du att våldtäkt är något som enbart uppstått pga av invandringen och inte existerade i Sverige innan för det vore ju ett slag i ansiktet mot alla de som drabats av svenska förövare genom tiderna och det är INTE ett fåtal vi pratar om.

När man ser hur vissa skriver på olika medier så får man en klump i magen då offren för olika övergrepp återigen blir utnyttjade av vissa som verkar försöka föra fram ideologiska agendor.

John 2 år sen

Absolut inte, poängen är att det finns högra risk nuförtiden för kvinnor och ung tjejer. Bara googla och du ska se att problemet öka, och ganska mycket i Tyskland, Sverige och länder ver folk to så många människor utan fråga.

Axel 2 år sen

Kan inte du motivera hur du har fått för dig att invandrare skulle ha deras bakgrund som förklaring till deras våldtäcktsutförande?

John 2 år sen

Absolut. Bara google ”Taharrush Rape”. Finns det nanting som det I svensk kultur?

Balanserad 2 år sen

John hur förklarar du alla de fall i Sverige där det är svenska män som är gärningsmän? Kvinnor, unga tjejer och barn som utsatts för våldtäkt, inte menar du väl att det är vår svenska kultur? Majoriteten av män våldtar inte och att skuldbelägga alla invandrare vore som att skuldbelägga alla män, det är med andra ord helt fel.

John 2 år sen

Naturligtvis fanns våldtäkt i Sverige. Men poängen är att det naturligtvis finns weirdos och våldtäktsmän allt.
Dock! mellanöstern är det mer än bara ett fåtal våldtäktsmän här och där,
det är en del av kulturen (Kaharrush Gamea) och kvinnor är klart 2: a klass medborgare.
Hur i hela friden kan du jämföra den svenska kulturen och män till detta.

John 2 år sen

*Taharrush Gamea

Balanserad 2 år sen

John det är bara du som har jämfört kulturer med våldtäkt och där jag tycker du har fel. Varför försöker man ens göra det här till en invandringsfråga då det är en helt annan fråga fördet handlar ju om att tjejer taffsas på och ibland råkar ut för ännu värre saker. Invandrarpropaganda kan vi väl lämna åt ett annat forum (eller helst avstå från helt)

John 2 år sen

Skräp. Jag anklagades för att säga att våldtäkt startade förra året och att alla män har lika stor chans att begå våldtäkt . Jag var helt enkelt göra ett argument som motsäger det.

John 2 år sen

Jag sag det fel… tappade borte ett ”inte”:

Skräp. Jag anklagades för att säga att våldtäkt började förra året och att alla män är **inte** lika benägna att begå våldtäkt . Jag var helt enkelt göra ett argument för motsatsen .

Balanserad 2 år sen

Det är alltså inte lika roligt att själv bli anklagad för saker, då kanske man ska avstå själv från att anklaga andra. Sen är det en stor skillnad på att bli anklagad för att vara våldtäktsman bara för att man kommer från en viss kultur och att som du blivit emotsagd i en debatt för att någon har en annan åsikt.

John 2 år sen

Kanske jag var inte klart i mitt ursprungliga punkten . Jag är inte fördöma en hel ras . Massor av bra människor har kommit från hela världen till Sverige . Alla dessa människor under det senaste året men om man tittar på aktuella frågor i olika europeiska länder är uppenbarligen inte de goda som du vill ha i Sverige , åtminstone inte i allmänhet . Om du tar en slumpmässig en av dessa asylsökande , tror jag att det finns en större chans att han var en bråkmakare än genomsnittssvensken . Och ingen av oss är rätt, de är bara åsikter, men I 5, eller 10 eller 20 års tid ska man vet vem var rätt.

Julia 2 år sen

Det Polisen menar är förstås att man genom rapporteringen hade gett en vink om det faktum att utomeuropeiska män är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken och att olika kulturers kvinnosyn skiljer sig- något som endast Sverigedemokraterna belyst och övriga (inklusive de som kallar sig feminister och vill ha öppna gränser) ignorerar.

Svar på kommentaren:
Axel 2 år sen

Har du källa på denna ”statistik” måntro?

Balanserad 2 år sen

Är det inte bättre att låta polisen själva säga vad dom menar än att vi ska försöka utge oss för att representera dom. Vad är statistiken förresten gällande hur just män är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken? ska vi då enligt vissas tankesätt döma alla män? och ska vi då även brhöva stå till svars för övriga brott som andra svenskar utför? Nej tack. Så låt oss döma människor efter deras egna handlingar inte efter vad några av deras landsmän gör eller inte gör för annars blir det väldigt fel.

Mike 2 år sen

Nu är det dags att svenskarna ändrar sina beteende och anpassar sig.

Därför upplyser media om detta nu, fast de har vetat detta länge.

Vi går nu in i en mer intensiv ( och planerad ) fas. Vi ska känna oss upgivna och känna hur det är att vara ensamma mot en större grupp och hjälplösa.

Svar på kommentaren:
Uppgiven 2 år sen

Den enda planerade fas jag kan se är hur ‘vissa’ mer än tacksamt utnyttjar situationen för att sprida sina ideologiska budskap.

Nog känner man sig uppgiven alltid

Matte 2 år sen

Blir så trött på alla som tror att alla svenska män gör likadant som förövarna i kungsan. Sådant beteende fanns inte under exempelvis Vattenfestivalen när det begav sig. Fatta att vi svenska män till 90% har en bättre värdegrund än nyanlända som aldrig sett en kvinna i kort kjol innan dom kom hit. Visst finns det idioter bland svenskar, det är dom som ofta har någon form av bokstavsdiagnos som vissa personer koketterar med.

Svar på kommentaren:
Hyckleri hycklera fallerallala 2 år sen

Precis som man blir trött på alla som tror att alla invandrarmän gör likadant.

Erik 2 år sen

Det är ingen som säger det. Poängen är att feministerna har varit extremt positiva till denna invandring men försöker BORTFÖRKLARA INVANDRINGENS KONSEKVENSER. Faktum är att feministerna sviker kvinnor å de grövsta i och med detta.

Nöff 2 år sen

”Och om ni ser någon bli utsatt för ofredande, ge han en box på kuken.”

Tror du menar pungen. En box på kuken av dig hade snarare varit skönt, och kanske även lett till utlösning..

Svar på kommentaren:
Bacon 2 år sen

Om det är enda sättet du kan få mänsklig kontakt på tycker jag du ska förändra ditt beteende, dels för din egens skull men först och främst för andras.

M 2 år sen

Jag håller inte med om att fokus ska ligga på mäns allmänna beteende mot kvinnor, att fokusera på beteendet är lika irrelevant som etnicitet. Höga kortisolnivåer i barndomen från farlig stress (som tex tidiga återkommande separationer från mamman ) gör människor mer benägna att begå sexuella övergrepp. Det tycker jag fokus ska ligga på, vuxnas ansvar till världen vi skapar.

Om alla bara skulle ge sina barn en trygg anknytning, behandla dem med respekt, dvs inte tvinga dem till saker de inte vill (påklädning, tandborstning, äta, sova) och inse att de är egna kompetenta människor med egna inre liv som inte alltid klaffar med ens egna, och sluta att i stort förtrycka barn i samhället, skulle sååå många problem vi har i världen så småningom försvinna. Det är jag helt övertygad om.

Sue Gerhardt skriver om farlig stress i ”Kärlekens roll”.

Svar på kommentaren:
Mt 2 år sen

Het rätt! Mindre stress = mindre Taharrush Gamea…

jimmy 2 år sen

sa till madamen att:
-vänta du bara, nu börjar Sverige vakna!
madam:
Vänta DU bara, det sopas under mattan, man lär INGET!

Die dumme Schweden,,,,

Mt 2 år sen

Taharrush Gamea låter som en trevlig addition till svensk kultur.

Lovisa 2 år sen

Så himla bra skrivet! Kunde inte sagt det bättre själv. Förstår inte alls varför människor lägger vikten på ens hudfärg, religion. Vad har det med saken göra? Tycker det är dags att se människa som människa.

Svar på kommentaren:
m96 2 år sen

Hahaha :-) Nej.. kultur hade väl inget med saken att göra i det här fallet? :-) Hahaha..
Ja.. ska vi se folk som individer eller som grupper? Ska vi skriva sexistiskt skit.. eller inte? Du verkar säga emot dig själv lite där nämligen… :-)
Tyvärr är det ingen strategi att stopp ned huvet i sanden. Det kommer inte lösa nånting. Men ni är inte intresserade av att lösa nåt?

Erik 2 år sen

Grejen är att detta problem är importerat och således ett gott argument mot den massiva asylströmmen som kommer in i Europa. En ökning inom sexualbrott är en konsekvens av invandringen. Därför har det med saken att göra.

Miko 2 år sen

Så du forsar inte varför man tar upp religion som är något man väljer, men klappar händerna när man anklagar någon för att vara våldtäktsman enbart på grund av dennes kön?

Erik 2 år sen

De som försöker bortförklara senaste sextrakasserierna mot kvinnor som pågått i närmast industriell skala som nåt sorts ”generellt mansproblem” är således så jävla koko och vilse i pannkakan att ingen borde ta dem på allvar! Om ni på allvar tror att västerländska män skulle ägna sig åt denna ”taharrush gamea” vilket ALLA vet att det inte finns på kartan!

Detta är fakta: Redan på 80-TALET (1985-89) stod infödda svenskar för en minoritet, endast 39% av de anmälda våldtäkterna, trots att infödda svenskar på den tiden utgjorde runt 90% av befolkningen. Övriga 61% begicks av första eller andra generationens invandrare eller personer ej bokförda i Sverige (till dessa räknas asylsökande och turister).

Olika invandrargruppers överrepresentation i förhållande till infödda svenskar:
Nordafrika (Algeriet, Tunisien, Libyen, Marocko) – 23 gånger
Irak – 20 gånger
Rumänien, Bulgarien – 18 gånger
Övriga Afrika – 16,5 gånger
Iran – 10 gånger
Bolivia, Peru, Ecuador – 10 gånger
Jordanien, Palestina, Syrien – 9,5 gånger
Turkiet – 9 gånger
Källa: BRÅ

Svar på kommentaren:
m96 2 år sen

Lugn, det är ingen som tar dessa personer på allvar :-) Mer än de själva och det ägda ljugmedia. Elitens propagandainstrument no1. Sionisthjärntvätten som sprids via den är förödande. Undrar när folk ska börja vakna ur sitt zombietillstånd.. Tveksamt om det sker innan det är för sent tyvärr.

rix 2 år sen

den uppdaterade statistiken visar på att ca 68 % av alla våldtäkter begås av icke svenskar. det är bara så det är då får man försöka lösa det problemet utifrån sanningen.

varför är ingen iaf lite stolt å glad över att svenska män är så underrepresenterade,även långt under eu snittet gällande dessa brott. kan det vara så att man är så feministiskt förblindad att man skiter i verkligheten. det ska bara vara fel på ALLA män.

själv är jag ej helsvensk,min partner är ej svensk. de enda tjejerna/kvinnorna som tagit mig i skrevet,klappat på rumpan osv har varit svenska. så inte drar jag med muslimska kvinnor i det dåliga beteendet,eftersom de bevisligen och upplevt ej förekommer i någon större utsträckning gällande detta agerande.

Anders 2 år sen

Hej Erik. Det är jättefina siffror du visar. Men du ska komma ihåg att man kunde inte bli tagen på allvar på 80-talet. Se på alla lättklädda almanackor på verkstäder eller på ungdomstidningen ”okej”. Det var en annan tid. Kvinnans kön har faktiskt på 2000-talet för första gången blivit accepterat. Det är en fantastisk utveckling!.:)

T 2 år sen

svt.se/nyheter/utrikes/sydafrika-varldens-valdtaktshuvudstad

”En nyligen gjord undersökning visade att en av fyra män i Sydafrika hade våldtagit någon kvinna någon gång, hälften av dem flera gånger.”

Svar på kommentaren:
Intressant länsing 2 år sen

Intressant läsning med lärorika figurer angående ämnet
womanstats.wordpress.com/2013/01/16/the-high-rape-scale-in-saudi-arabia/

m96 2 år sen

Hahaha :-) Humor. Nu får ni det samhälle sånna som du har jobbat så intensivt för och trakasserat SD och alla som fösökt stoppa det i tid för. E-A-T I-T! Now you’re on your own :) Räkna inte med nån hjälp från svenska män iaf. I-d-i-o-t-e-r!

Jag hoppas att ni på allvar inser att det inte kommer räcka med en kurs i jämställdhet för folk med den här kulturen. Eller tror ni det? :-)

För mig ser det snarast ut som den vanliga militära strategin hos många i dessa kulturer.. för att ”mjuka upp” försvaret.. se vilket motstånd man kommer möta osv.. innan man ger sig på befolkningen inifrån. Dvs ingenting i Sveriges fall.

Så förbered er på mer och värre saker :-) Det här är bara början.

O nej.. det är inte svenska män som göra detta.. hahaha :-) Lägg ned din sexism. Det är en kultur och kvinnosyn i dessa länder det handlar om, inget annat. Eller såg ni många europeiska män i dessa koordinerade händelser? :)

Svar på kommentaren:
Jag 2 år sen

Riktiga män och killar reagerar alltid när dom ser tjejer trakasseras i person eller på nätet vare sig det är sexuellt eller verbalt.

Många av de som skriker högt nu har själva trakasserat tjejer på olika sätt, kanske en del ska se över sitt eget beteende.

Har även sett på många ställen hur vissa skriver att nu får tjejerna skylla sig själva, att det är rätt åt dom att dom nu blir ‘berikade’ och annat trams, samma människor som kritiserar andra killars beteende enbart pga av etniciteten visaralltså upp ett minst lika avskyvärt beteende men märker det inte ens själva. Vi normala människor märker det dock och tar avstånd från ALLA grupper som trakasserar eller visar hat mot tjejer/kvinnor.

G 2 år sen

Förra året dejta jag en svensk man som kränkte min kropp och våldtog mig. han tog på mig väldigt olämpligt. Så tyvärr svenska män kan också bete sig som äckel.

m96 2 år sen

Gränsen går alltid nånstans. Har någon trakasserat mig eller folk som mig tillräckligt hårt och länge.. i den massiva skala som nu har skett via media dessutom, i många, många år.. då finns det en gräns för tålamodet :)
Men oavsett.. vad ska vi göra? En del vill ju fortfarande inte försöka lösa frågan.. så det måste uppenbarligen bli värre först. Ingen av oss kan göra nåt oavsett om det kommer ett gäng på 100 män. Det här skulle ha stoppats i tid. Lycka till med det nu..

Johan 2 år sen

Tips: hur ser det Ut i Oslo ? Hur mkt kultur, jämställdhet, historia och socialt har vi gemensamt med norrmän ?

Då kan man räkna ut UNGEFÄR hur det ser ut i Sverige !

Väldigt ovanligt med helsvenska förövare i dessa sammanhang: ( kopiera länk själv – lägg till WWW )

Vg.no/nyheter/innenriks/innvandrere-bak-alle-anmeldte-overfallsvoldtekter-i-oslo/a/561939/

Svar på kommentaren:
Nu helt plötsligt reagerar många 2 år sen

Tror du att det här är ett nytt fenomen och att svenska killar inte gör/har gjort detta? Märks att du inte är tjej.

Alla som först nu reagerar var fanns ni när etniciteten inte var det avgörande och det bara var ‘killar’ som sextrakasserade tjejer.

Ja, det är ett nytt fenomen! 2 år sen

Detta är ett nytt fenomen och svenska killar håller inte på med detta. Påstår du att vi i Sverige håller på som incidenten i Köln? Detta är ett nytt fenomen i hela europa. Hur kommer det sig att det är nytt? Jo, import av andra kulturer.
Känner du ens till vad som verkligen hände i Köln?

Du har fel 2 år sen

Nej det är inget nytt fenomen att killar tafsar på tjejer vare sig det är i grupp eller ensamt.

m96 2 år sen

Nej.. men det som skett nu är ett nytt fenomen. Eller ja.. vidden av det. Dessa personer botar du inte med en liten kurs i skolan :-) Det är det som är grejen. Att omfattningen det sker i är importerad och kulturellt betingad. Att några få enstaka svenska killar också är svin är väl självklart. Men det är ju inte problemet här.. Eller såg du några europeiska män i dessa dåd? :)

Pontus 2 år sen

Johan, den där statistiken är ren skit att använda som någon form av härledning för något. Folk verkar inte kunna läsa statistik.

Den där rapporten gällde endast för 9% av alla rapporterade våldtäktsfall (198 stycken på 3 år), alltså 21 stycken. Det är de som är överfallsvåldtäkter, och inte sådana som var gjorda i hemmet.

Av dessa 21 så var det 5 som gick till domstol, och ”alla” dessa 5 var utförda av immigranter.

Av de resterande 16 så var det flera av de överfallna som beskrev sina överfallare som etniskt norska.

Att försöka bilda någon sorts bild av en våldtäktskultur bland invandrare baserat på 5 tillfällen under 3 år är ju helt absurt. Gå en statistikkurs.

Erik 2 år sen

Pontus, det är knappast nån slump. Samma mönster överallt:

Danmark – I mer än varannan våldtäktsdom 2010 var gärningsmannen utrikes född eller barn till utrikes född. 41% var utrikes födda, 11% barn till utrikes födda och 48% var danskar. Detta i ett land där 8% är utrikes födda och 2,5% barn till utrikes födda. Det ger en överrepresentation på nästan 10 ggr för utrikes födda och 8 ggr för barn till utrikes födda, jämfört danskar.

Finland – Omfattande våldtäktsstatistik från Finland publicerades häromåret, då man undersökt samtliga uppklarade våldtäkter under de fyra åren 2006-2009. Det visade sig då att utländska män stod för inte mindre än 35% av våldtäkterna. Det är en överrepresentation med 15 ggr jämfört resten av befolkningen. Irakier och somalier stod ut särskilt i statistiken och var överrepresenterade med 47 ggr respektive 33 ggr, sett till sin andel av befolkningen och ännu mer om man jämför med enbart den inrikes födda befolkningen.

Norge – 2012 publicerades våldtäktsstatistik från Stavanger, gällande åren 2009-2011. 85% av de dömda gärningsmännen var invandrare, varav 50% från Afrika.

Överfallsvåldtäkter i Oslo är en annan klassiker att citera, där icke-västliga invandrare år efter år helt ohotade har knipit 100% av samtliga platser som gärningsmän. Den här artikeln berör åren 2005-2008. Gärningsmännen beskrivs som asylsökande unga män med helt annan kvinnosyn är man har i Norge, män med kurdisk och afrikansk bakgrund dominerar.

Mer statistik från Oslo gäller samtliga våldtäkter åren 2001, 2004 och 2007. På sidan 19 finns några diagram som visar utvecklingen. 2001 hade 47% av gärningsmännen norsk bakgrund, 2004 hade de minskat till 36,4% och 2007 utgjorde norska män bara 27,2% av gärningsmännen. Under samma tid ökar afrikanernas andel från 10% år 2001, till 19,1% 2004 och hela 30,5% år 2007. Afrikaner tripplerar sin andel av våldtäkterna på bara några få år.

Erica 2 år sen

Så klok Sara! all styrka till dig och alla andra kvinnor❤️

Svar på kommentaren:
m96 2 år sen

Helt otroligt hur nån kan skriva nåt sånt sexistiskt skit.
Finns många fall där kvinnor våldtagit barn.

Lovisa 2 år sen

M96 din kommentar var bra rolig. Är det fel att peppa kvinnor? Vad får du sexistiskt ifrån?

m96 2 år sen

Appappapp… där har vi gruppindelningen igen… peppa kvinnor.. vad är det för fel på män? Jävla sexism..
Var det inte dessutom män du anklagade nu? Iaf var hela blogginlägget du just berömde ett anklagande mot män generellt… genom att generalisera män som förövare. Det går under sexism. Alltså precis samma tankemönster som det ni kallar för rasism.. fast indelning baserat på kön istället.

Det är intressant hur en del tror att det är ok att dela in folk i de grupper de själva tycker är lämpliga.. men inte i grupper som andra tycker är mer lämpliga.. Känns det som en hållbar strategi? Varför är vissa guppindelningar ok och andra inte? Hur ska du ha det?

Tomas 2 år sen

Hur har det här kunnat bli blivit polisens fel? Det är inte polisens fel att flickor som utsätts för sexuellt ofredande väljer att inte anmäla brottet. De anmälda brotten är utredda i vanlig ordning och är offentliga handlingar precis som vilka andra anmälningar. Det är fritt fram för journalister att begära ut dem om man är nyfiken. Polisen har ingen absolut skyldighet att underrätta allmänheten om alla brott och händelser. Att polisen medvetet skulle ha ”mörkat” antalet påstådda sexuella Ofredanden är en tidningsanka.

MIcke 2 år sen

Nu drar du lite förhastade slutsatser. Polisen försökte vill sällan hänga ut de brottsmisstänktas etnicitet och härkomst. Man ska vara lika inför lagen. Men övergreppen visste de om och de försökte faktiskt berätta om dem. De var inte bara polisen om mörkade utan främst DN. De har kännt till detta sedan augusti men det är först nu de vill skriva om det. Nu när det är legalt att nämna förövarnas etnicitet. Du och störe delen av den svenska media har blivit lurade av DN. De kände till detta men ville inte skriva om det i augusti eftersom de då skulle spela Sverigedemokraterna i händerna.
Om DN hade vågat ta upp detta i augusti så kanske vi hade sluppit att fler kvinnor hade blivit sexuellt ofredade. Nu blev det som det blev och polisen fick ta skulden för att DN mörkar. Det är väldigt trist.
(Info om händelsen finns på min hemsida.)

Svar på kommentaren:
Ralf 2 år sen

Hej, nja att få rubriker som ”Polisen gjorde fel” blir ju lite konstigt när de som gjorde det största felet var väl ändå de som kränkte?
Sedan är det ju så att polisen har meddelat detta till media utan att de ville ta upp det…och ingen mer än poliserna vill ju att såna saker ska upphöra och straffas, annars blir ju allt de gör meningslös. Sedan sitter det personer över dem som bestämmer vad som ska meddelas till pressen och inte. MIcke har ett bra inlägg på sin sida faktiskt.
Ska man ta tag i problem kan man inte gå efter ”människor” gör brott, eller ”män” gör brott, eller ”Svenska män” gör brott utan man måste koka ned det till de individerna som gör detta så att man kan stoppa och förebygga detta…
Ett generaliserande gatlopp för alla människor eller alla män blir ju konstigt…
Ha det bra!

Pontus 2 år sen

Så du menar seriöst att det är DN, ett privat företags, fel att det inte blev känt att detta har skett? De har väl ändå rättigheten att rapportera precis vad de vill. Om någon anställd hos polisen inte fick respons hos DN, så kunde de väl ha gått till vilket som helst annat privatägt företag som sysslar med nyheter? Det var polisen som inte rapporterade hur stökigt det var. Det ska inte vara upp till ett privat företag att hålla koll på statens organ. Självklart är det bra om de gör det, och kan ställa personer till svars när fel görs, men det är absolut ingen samhällelig rättighet att en nyhetsbyrå ska ha den rollen.

Thomas Eriksson 2 år sen

Så nu är alltså licensjakten på män i allmänhet inledd.

Svar på kommentaren:
Fokusera rätt 2 år sen

Jaså? annars är det väl de män som sextrakasserar/ofredar/våldtar som folk reagerar mot och inte män i allmänhet.

Tyvärr verkar det dock som vissa män missar detta (medvetet?)och gör sig själva till offer istället för att kritisera de som faktiskt gör fel dvs de män som ofredar/sextrakasserar/våldtar.

Det är inte killar det är synd om när tjejer ofredas/våldtas/sextrakasseras

m96 2 år sen

?? ..o det är inte tjejer det är synd om heller när män attackeras med våld på alla möjliga andra sätt… vilket är en större risk.

Emma Johansson 2 år sen

100% av överfallen är gjorda av människor.
100% av överfallen är gjorda av däggdjur.

Svar på kommentaren:
Peppe 2 år sen

Alldeles riktigt, av invandrade däggdjur.

Benny Rauk 2 år sen

Om det nu finns någon genuin vilja att göra något åt den sexualbrottsepidemin som härjar över hela Europa så är det väl inte mer än rimligt att specifcera vilka förövarna är istället för att svepande generalisera och skuldbelägga alla män för något som en enskild grupp gör sig skyldiga till, eller hur? Kultur och religion parat med förakt för värdlandet och dess befolkning ligger till grund för dessa övergrepp av en magnitud inte skådad sen andra världskrigets slutskede och alla ni som förminskar, relativiserar och ursäktar dylikt beteende är medskyldiga.

Svar på kommentaren:
S 2 år sen

Seriöst? En våldtäkt är alltid en våldtäkt. Män våldtar. MÄN. Oavsett ursprung. Jag har blivit våldtagen två gånger, båda gångerna av svenska vita män. En av gångerna var det en för mig helt okänd man. (Men du kanske tycker att ni vita män äger oss svenska kvinnor och därför är det mindre ok när en man med utländsk bakgrund gör det?). Sen har jag, precis som nästan ALLA kvinnligt kodade personer blivit sexuellt trakasserad med ord och tafs – antalet personer (MÄN) här kan jag inte ens räkna på fingrarna. Det är jävligt enkelt för dig som man att sitta här och peka på vilka förövare är i olika situationer men jag ber dig BACKA och LYSSNA på tjejerna istället för helvete, du vet _ingenting_ med en kuk mellan benen.

Svar till S 2 år sen

Jag har också blivit våldtagen två gånger och dessa gånger av utomeuropeiska invandrare. Statistiken talar om för oss vilka som är benägna att våldta. Bara att kolla upp det. Dessutom innehar dessa länder en väldigt dålig inrapporteringskultur, tänk om dessa nationer hade en bra sådan?

Jag lyssnar inte på dig, för statistiken talar sitt klara språk!

Re: S 2 år sen

Hahaha ni är så förvridna i huvet :-) Ska vi dela in folk i grupper eller inte? Hur ska ni ha det? Jag har en del grupper som också är relevanta att dela in folk i, i många sammanhang.. som i detta… då inte en enda europeisk man var närvarande.

Kvinnor har våldtagit barn förr. Finns många fall av sexuellt utnyttjande av barn från kvinnor.

G 2 år sen

Känns att många som skriver här tycker att svenska män som våldtar inte är så himla hemskt. Jag blev våldtagen av en svensk man och han antasta mig och jag mådde jävligt dåligt. och mår fortfarande dåligt för att jag kan ej komma över hur han kränkte min kropp. Men våra erfarenheter gills inte bara för att männen var vita?

Martin 2 år sen

Både svenska män, utländska män våldtar och ofredar kvinnor sexuellt. Men medborgare i Sverige med utländsk bakgrund våldtar och ofredar sexuellt, i mycket högre utsträckning än svenska män som är uppväxta i Sverige med svenska föräldrar. Orsakerna till att svenska medborgare med utländsk härkomst eller invandrare är överrepresenterade, är troligtvis flera: kulturella skillnader, traditioner, hat gentemot svenska kvinnor och sexuellt frustration. Trenden är likadan i samtliga nordiska länder. Du bör inte lägga lika stort ansvar på alla män … när skulden vilar mycket större på män med utländsk bakgrund. Det finns även ett fåtal våldtäkter som har begåtts av kvinnor… ska man då säga att människor våldtar, trots att det är så få våldtäkter som begås av kvinnor. Nej… problemet med den utländska våldtäktskulturen måste uppmärksammas.

Simen 2 år sen

Kom og ha konsert i Norge snart, trenger det!

Jonas 2 år sen

Den gemensamma nämnaren är kultur, inte kön. Googla Nytimes farkhunda.
Att relativersera som du gör är ett stort svek mot alla kvinnor, framförallt i andra kulturer. En normförändring av vissa kulturer är nödvändig för att skapa förändring och då är angrepp på kön kontraproduktivt.

Svar på kommentaren:
stephanie 2 år sen

Ja det har varit så himlans mycket stoj och stim i media det senaste om den uppkommande våldtäcktsvågen med kvinnor som förövare det senaste. Not.
Jag kan säga såhär, en av 4 kvinnor blir sexuellt trackasserade under sin livstid, medan statistiken visar att en av 6 män blir sexuellt trackasserade. Men vem är det då våldtar alla dessa kvinnor och män världen över – jo precis män. I 98% av fallen är förövaren en man = alltså är den gemensamma nämnaren kön, det vill säga penis i det här fallet.

Saga 2 år sen

Till Stephanie: Katter dricker mjölk. Katter är djur. Alltså är den gemensamma nämnaren djur, inte katter. Ungefär så dumt låter ditt argument. Du kan inte dra alla männen över en kam precis som man inte kan dra etnicitet över en kam. Däremot kan man rikta fokuset på det verkliga problemet = Traditioner, kulturer och värderingar. De som utför dessa övergrepp gör det inte för att de är män. De gör det för att de har blivit uppfostrade i en helt annan kultur där kvinnor ses som mindre värda. Det är ett faktum. Majoriteten av de asylsökanden som utförde övergreppen i Köln var från Afghanistan. Afghanistan är den farligaste platsen för en kvinna att vistas på. Det är också ett faktum. Googla kvinnor i Afghanistan så kanske du kan få en liten förståelse. Läs gärna på om landet också så kanske en helt ny värld öppnar sig för dig. Ha det gött!

Iris 2 år sen

Haha*

Iris 2 år sen

Waauw, greaat! ❤

Svar på kommentaren:
Iris 2 år sen

I mean it is great the way you think about it haar

Martin 2 år sen

Precis alla gärningsmännen hade utomeuropeisk bakgrund både på festivalen i Stockholm och nyårsfirandet i Köln. Säger inte detta dig någonting? Hur ignorant är du på en skala?

Svar på kommentaren:
Sara 2 år sen

Har du nån trovärdig källa på det?

Hanna 2 år sen

Om du läser den senaste artikel när de intervjuar en av tjejerna som blev taffsad på sa hon att det både var svenska män och utländska män! Inte för att det ska vara av nån betydelse, men kolla upp källkritiken lite.

Kim 2 år sen

Precis det var bara människor från Mellanöstern och Afrika. Såna som vi ska fylla Sverige med tills det enbart finns såna

Greger 2 år sen

@Sara

”Police in the Swedish capital Stockholm have launched an internal investigation into accusations that the force covered up widespread sexual assaults by mostly MIGRANT YOUTHS at a music festival.”

”‘Dessa är så kallade FLYKTINGUNGDOMAR företrädesvis från AFGHANISTAN. Flera ur gänget greps för sexuella ofredanden. Gänget stod även för flertalet bråk under kvällen. En målsägande fick bland annat armen avslagen’, skrev ­polisen.”

”– Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det SPELAR SVERIGEDEMOKRATERNA I HÄNDRNA. Vi får ta på oss det här inom polisen, säger polischefen Peter Ågren.”

Tja, jag minns själv då det hette Ung08 och ”ungdomsgäng” strök omkring och ofredade unga flickor, sökte bråk och rånade ”fega svennar”. Men det förefaller tusen resor värre idag! Good times, good times.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

Jag upplever vid återkommande tillfällen någon slags sömnparalys. Jag befinner mig i vad jag tror jag vara limbo mellan vakenhet och sömn. Jag kan kontrollera mina drömmar men jag är heller inte…

Ser ut som att jag har en förkärlek till crack-cocain pga sjukdom. Don’t judge. Hej bloggisen. Här sitter jag i vad som känns som vargtimman, trots att klockan är ynka 23:00, på en…