Hej bloggisen. Hela dagen har varit riktigt rörig idag. Först skulle jag till läkaren så hon kunde skriva ut antibiotika till mig eftersom jag tenderar att ha lite för många finnar och blemmor i mitt anzikt aka acne. Det gick fort och smidigt men när mamma skulle betala för besöket och medicinen så fungerade inte hennes kort. Swedbank har då, utan att meddela mamma, skickat hem ett nytt kort efter de trott att hennes kort blivit kapat. Enda nackdelen är att *drumroll* vi är inte hemma! Kortet går såklart inte igenom. Det är spärrat. Det är vid få tillfällen man känner sig så fånig somnär kortet nekas. Jag ser hur mamma blir nevös och stressad samtidigt som hon mumlar ”I have money, I have money” kreditkortet funkar inte heller, för på det måste hon ha en kod. Som tur är så finns koden på hennes mobil! Men nu kommer plottwisten! Hennes mobil gick sönder igår!!! HAHA. VAD FAN ÄR ODDSEN, SIG MIG DET.

Pappa ska skicka mammas kort med FedEx. För vi måste ju äta. Jag blir så himla tråkig när mitt blodsocker är lågt.

Bild 2016-01-12 kl. 11.14

2016-02-10 Zara

Kommentarer

Kenny 4 år sen

Varför kan inte du betala själv? haha Mammis Betalis eller?

Sandra 5 år sen

Att läkare skriver ut antibiotika för acne är det sjukaste jag har hört.
Antibiotikaresistenta bakterier är ju hur vanligt som helst i USA och ett stort problem. Dessutom börjar det bli väldigt vanligt på svenska sjukhus också. Ska endast ätas när man inte sjuk, inte pga av fåfänga. Skrämmande att utbildade läkare skriver ut det i såna här fall.

Svar på kommentaren:
Erika 5 år sen

Det skrivs ut i Sverige också! Människor med mycket acne får i regel alltid antibiotika utskrivet. Jag själv fick, från ingenstans, jättemycket problem med acne. Jag gick ifrån helt felfri hy till jättemycket problem (jag var 20 år gammal då, så några tonårsfinnar var det inte) på bara några månader. Två år senare tyckte jag att jag hade gjort vad jag kunde (ändrat kostvanor, provat alla möjliga huskurer och bytt p-piller) och fick därför antibiotika utskrivet. Jag åt det i sex månader och sedan dess (ett år sedan) har jag knappt en finne i månaden. Resistenta bakterier är ett problem som vi bör ta på fullaste allvar. Men det är inte skrämmande att utbildade läkare skriver ut det mot acne, det är normalt, däremot är det skrämmande att läkare skriver ut det mot ”lite för många finnar”.

Katja Kolessa 5 år sen

Rekommenderar dig att testa Dermaquest hudvård. Antibiotika förstör hela kroppen och ger för mycket bieffekter. Jag är hudterapeuter och har haft acne 15 år. Så jag vet vad jag pratar om.

Ye 5 år sen

Är osäker om det gäller alla preventivmedel eller bara piller men antibiotika fuckar ju med hormonerna vilket kan leda till att p-piller inte skyddar helt och man måste även använda kondom också. Osäker om det gäller p-stav också men jag fick dålig info om detta när jag kombinerade p-piller och antibiotika så ville väl mest upplysa utifall det skulle vara till någon nytta!

Linn 5 år sen

Har läst tidigare om att du har p-stav? skulle rekommendera att du tar bort den och byter till ett preventivmedel med östrogen i istället. Har själv erfarenheter av att min hy blev brutalt dåligt av p-stav, var först när jag gick till Um i ett annat län utan smink som dem ifrågasatte varför jag bivit rekommenderad p-stav pga min hy. Hade inte fått någon information alls om den biverkningen förrän där och då. Lycka till och hoppas att dina problem försvinner, vet hur hemskt det är och måste vara ännu värre när man är officiell person!

Svar på kommentaren:
Lovisa 5 år sen

Antibiotika är mot bakterier, p-piller, p-stav, p-ring, p-spiral osv utsöndrar (skickar ut) hormoner.
Med andra ord – antibiotika har ingen effekt på ovannämnda preventivmedel (eller några andra för den delen :) )

Linda 5 år sen

Jag äter antibiotika just nu mot akne. De har blivit så mycket bättre!! Är superglad! Lycka till!

Sara 5 år sen

Stackars din mamma! Kunde fu inte liksom dra upp ditt egna bankkort och betala själv liksom?? Wtf. Tips använd inte antibiotika de fan knte bra alls du kommet ba få met finnar

Felicia 5 år sen

Har du inga egna pengar eller? wtf

Malin 5 år sen

Hej,

”Du är fin som du är” osv osv osv.. Ja tack snälla tänker man man såklart, men spyr ju på tanken av när hyn sviker en och man drömmer sig tillbaka till sitt forma ”felfria” jag.

Jag testade krämer, mediciner utskriver av läkare i flera olika ”steg”, behandlingar osv. INGET hjälpte. Hade bölder i ansiktet till slut och huden tonade i lila. Kul…

Efter ett tag så accepterade jag läget och lärde mig sminka mig på så sätt att jag dolde det på bästa möjliga sätt, skit samma, nu till saken.

Började med p-piller ganska sent, 20 årsåldern. Fick ett aningen dyrare piller utskriver pga acnen. 1 månad senare är min acne ett minne blått?!?! Klart jag får en lite obetydlig jävel nån gång då och då kring mens, men det är ju en fis i rymden efter vad man redan gått igenom. Så tips från mig. Se över prev. medel (om du ens tar/har sådant) P-pillret som räddade min hy och mitt humör är Yasmin :)

Svar på kommentaren:
Annika 4 år sen

Jag började också med p-piller sent först när jag hade fyllt 20 år, jag ångrar att jag inte tog p-piller under gymnasiet min hy var så dålig att jag psykiskt mådde dåligt över hur jag såg ut hela tiden, bara en sån sak hade gjort att jag hade mått så mycket bättre under gymnasiet (jag hade cystisk acne och det var aldrig någon som anmärkte på det trots att jag mådde dåligt över min hy). Jag tycker det borde vara obligatoriskt för skolsyster i skolor att gå ut med information om p-piller när alla börjar på gymnasiet (om skydd osv), jag hade ingen aning att det fanns p-piller som minskade hudproblem idag har jag felfri hy pga p-piller (Cilest/Cleonita) som minskar sebum i huden.

Annika 4 år sen

Egentligen så var det kanske inte så konstigt att jag hade hudproblem som värst under perioden 13-18 års åldern ,jag kom in i puberteten det året jag fyllde 14 år så det förklarar min cystiska acne som jag hade när jag började på gymnasiet – självkänslan var inte direkt på topp för man kände sig som ett äckel pga hyn konstant.

Sara 5 år sen

Var kommer tröjan ifrån? Sjukt ball!

lisa 5 år sen

wow, vilket fint hår.
vill bara påminna med, det är bara lite finnar. jag förstår dig precis, för jag har också problem hy. alltså vill inte visa mig längre pga alla prickar, men försöker ändå titta upp mot stjärnorna för att få perspektiv, och då inse att det är bara finnar, vad spelar det för roll, egentligen? vet inte om det var så tydligt. hoppas du förstod, kram

Bengan 5 år sen

Tråkig kanske men fortfarande djävulskt fin. Tycker att du är världens bästa förebild för alla tjejer därute. Fortsätt vara den du är.

Linnéa 5 år sen

Men shit, vilken otur haha!

Maja 5 år sen

Jag vädjar dig att använda andra läkemedel än antibiotika för sådant som akne, med tanke på den vådligt växande antibiotikaresistensen världen över.

Emili 5 år sen

Du är så vacker!!

Valeria 5 år sen

Stackars din mamma :( oskön otur.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Protected by WP Anti Spam

Relaterade inlägg

Jag upplever vid återkommande tillfällen någon slags sömnparalys. Jag befinner mig i vad jag tror jag vara limbo mellan vakenhet och sömn. Jag kan kontrollera mina drömmar men jag är heller inte…

Ser ut som att jag har en förkärlek till crack-cocain pga sjukdom. Don’t judge. Hej bloggisen. Här sitter jag i vad som känns som vargtimman, trots att klockan är ynka 23:00, på en…